Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Flitsende start helpt Go Ahead op weg in IJsselderby

Laatste update:

Go Ahead Eagles heeft de beladen confrontatie met streekgenoot en aartsrivaal PEC Zwolle gewonnen. De bezoekers kwamen de flitsende start van de thuisploeg, die al binnen een kwartier op 2-0 stond, nooit meer helemaal te boven en moesten uiteindelijk een 3-2 nederlaag slikken. Het betekent voor het elftal van Foeke Booy de eerste zondagse zege in lange tijd: de voorgaande vijf ontmoetingen eindigden in vier nederlagen en één gelijkspel.

/

PEC werd dus in de beginfase overrompeld door de furieuze thuisploeg, die binnen een kwartier spelen al ruim afstand had genomen. Jeffrey Rijsdijk mocht in de zevende minuut op aangeven van Fernando Lewis ongehinderd de 1-0 binnenschieten, waarna Lewis zelf de marge verdubbelde. De linksbuiten kreeg de bal dankzij slecht wegwerken achterin bij PEC voor zijn voeten en bevond zich uit het niets in kansrijke positie. Doelman Warner Hahn had dan ook geen enkel verweer op de inzet van dichtbij, waarmee de wedstrijd al snel van de spanning leek te worden ontdaan.

De gasten uit Zwolle herpakten zich echter snel. Zes minuten na de 2-0 schoot Stef Nijland van ver buiten de zestien de aansluitingstreffer langs Erik Cummins, die daarbij overigens niet geheel vrijuit ging. De doelman van Go Ahead had niet veel later iets meer fortuin: na knap terugleggen met het hoofd van Tomas Necid raakte Nijland met een volley steenhard de lat. Het spelpeil zakte vervolgens iets weg, maar tien minuten voor rust bracht Bart Vriends de Adelaarshorst weer tot leven. De verdediger stond onvoorstelbaar vrij bij een hoekschop en kon doodeenvoudig van de 3-1 binnenkoppen.

/

Die stand haalde ook de rust, waardoor PEC de aangewezen ploeg was om na de pauze de aanval te zoeken. Dat viel echter tegen. De verrassende nummer drie van de Eredivisie wist zich lange tijd nauwelijks raad met de vastberaden thuisploeg, die alles in het werk stelde om de marge van twee doelpunten dit keer wel vast te houden. Na een klein uur spelen meldde Necid zich een keer dreigend aan het front, maar de Tsjechisch international slaagde er niet in om Cummins serieus op de proef te stellen.

In het laatste kwartier zocht PEC, met onder meer debutant Wout Brama inmiddels in het elftal, alsnog vol de aanval en dat sorteerde effect. Necid bracht de spanning terug door van dichtbij raak te koppen, waarna de bezoekers een aantal uitstekende kansen kregen om alsnog een punt aan de ontmoeting over te houden. Invaller Soufian Moro stuitte echter op Cummins, waarna Brama de rebound druistig over schoot. Kort daarop zag Ben Rienstra zijn schot gekraakt worden. PEC bleef het met man en macht proberen, maar vond de derde en gelijkmakende treffer niet meer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke overwinning! Go Ahead voetballend minder maar puur op wilskracht en strijd!

Jammer, volgende keer in Zwolle gewoon met 3 doelpunten verschil winnen.

19 oktober 2014 om 16:33

En Lukoki niet meer opstellen. Hahn ook terug naar Feyenoord, die komt nooit van z'n lijn af. Heeft ons tegen AZ al een tegendoelpunt gekost, tegen Heracles en nu weer. Een keeper heerst toch in zijn eigen 5 meter? Hahn niet. Mag hopen dat Jans Begois er weer in gooit als hij weer wedstrijdfit is.

Eagles terecht gewonnen. Zal nog wel een tijdje duren voordat we daar in Deventer weer gaan winnen.

19 oktober 2014 om 16:41

Precies. Laat die haan maar lekker groeien in de jupiler league. Totaal geen man waarop je kan vertrouwen als het er op aan komt.

Broerse komt in zulke wedstrijd chronisch snelheid te kort en van der Werff haakt blunder aan blunder in vele wedstrijden. Vervanging is wel noodzakelijk in de winter/zomer...

19 oktober 2014 om 16:44

Mee een. Lukoki heeft alleen z'n eerste wedstrijd goed gespeeld maar voor de rest was het bagger. Hanh moet inderdaad meer van z'n lijn afkomen en ook meer de verdedigers coachen, ik zie hem wel een goede keeper worden maar op het moment heeft ie nog veel te leren.

Met een beetje meer geluk en wat minder blunders in de verdediging hadden we vandaag gewoon gewonnen. Jammer, als het straks in Zwolle maar beter gaat.

19 oktober 2014 om 17:12

Inderdaad, snel Begois er weer in, die speelde vorige jaar ook prima wedstrijden toen Boer geblesseerd was.

In de tas die punten......topscorer Bart, ha, ha.....

Hele leuke wedstrijd gezien. Geen goed voetbal, maar bommetje vol strijd, vooral van de Go Ahead Eagles kant. Lach me ook stuk om de reactie van Van Polen na de wedstrijd, die Deventer dolgraag een 'dorp' noemt. Het 'dorp' Deventer houdt wel even mooi drie puntjes in - voor ons beiden - de belangrijkste wedstrijd van het jaar thuis!

19 oktober 2014 om 16:41

Zou ik niet zeggen, de reactie van van Polen is erg pijnlijk (en dom) maar hier in Zwolle leeft het een stuk minder dan bij jullie. En dat was te zien ook, want ik weet niet wat er gebruikt wordt om die spelers op te peppen maar dat zou ik hier ook wel willen.

19 oktober 2014 om 16:43

Ach, de irritatie was van zijn gezicht af te lezen, en dat vinden we in Deventer alleen maar prachtig.
Hoe het kan dat PEC voor het tweede jaar op rij niet extra gemotiveerd aan de aftrap verschijnt is me ook een raadsel, maar je hoort me er niet over klagen natuurlijk.

19 oktober 2014 om 16:49

Neu, maar de reactie werd ook wel heel erg uitgelokt door die interviewer. Het was ook wel duidelijk dat van Polen zoiets zou gaan zeggen toen hij voor die microfoon kwam, want een paar minuten eerder deelde hij nog een aardige doodschop uit.

19 oktober 2014 om 16:56

Precies dezelfde praat als vorig jaar. Voor de wedstrijd grote praatjes. En nu er verloren is leeft het niet zo in Zwolle. Daarom gisteren ook al die supporters van Zwolle bij de laatste training.

19 oktober 2014 om 17:03

Gut krijgen we dat. Van de 1100 die er normaal zaten waren er krap 150. Maar laat ik het anders formuleren. Ik gun iedere club zijn succes en hou niet van dat opgefokte geneuzel. De lui waar ik mee naar het stadion ga denken er zo over, maar misschien had ik niet voor de hele stad moeten spreken. Zo zullen er ook vast een aantal bij de Eagles zitten.

Ik feliciteer je in ieder geval van harte met jullie verdiende overwinning.

19 oktober 2014 om 17:04

Kijk die foto's dan even terug, waren er echt niet zoveel als jij doet voorkomen. Calimero syndroom ook altijd daar in Deventer, misselijkmakend.

19 oktober 2014 om 17:05

Wie had grote praatjes dan? De derby leeft vooral nog bij de wat oudere supporters en voor de rest valt het wel mee. Natuurlijk zijn er nog wel genoeg mensen die nog echt dat derby gevoel hebben, maar dat is niet de meerderheid. Zolang we een goed seizoen draaien mogen we alle 2 de derby's winnen of verlizen en hoor je bijna niemand erover.

19 oktober 2014 om 17:24

Dit dus, de derby leeft slecht nog bij een klein deel van de supporters. En zelfs bij mij, een van de oudere supporters, is dat gevoel al lang niet meer wat het geweest is. Wedstrijd van het jaar? Die was in Praag.

19 oktober 2014 om 17:28

Zelf toen jullie in Praag waren konden jullie aan niks anders denken dan Eagles. Spandoek, brieven.. leeft het dan niet? Gewoon een kut excuus, elk jaar weer.

19 oktober 2014 om 17:35

Ik denk dat wijzelf beter weten wat bij ons leeft, ongeacht wat jullie denken/willen dat hier leeft.

19 oktober 2014 om 18:03

Natuurlijk leeft deze wedstrijd ook in Zwolle mar bij lange na niet zoals n Deventer.
De wedstrijd van het jaar was de bekerfinale in Rotterdam .
Eagles winnen verdiend dankzij de flitsende start.
Als Nijland na de 2-1 niet op de lat had geschoten dan had ik goede hoop gehad op een overwinning.
Alleen in die periode van de wedstrijd waren we de betere ploeg.
Deventer gefeliciteerd en ik hoop dat deze punten mee helpen om er in te blijven.want de derby blijft , ondanks deze nederlaag, toch altijd wel leuk.

19 oktober 2014 om 18:19

Volgens mij begrijp je niet helemaal wat er met Calimero wordt bedoeld of wel? Zou niet weten wat mijn opmerking met het Calimero syndroom te maken heeft. Maar blijf vooral volhouden dat het niet 'leeft' bij Zwolle.

19 oktober 2014 om 20:13

Ze verliezen en het leeft in 1 keer niet meer daar. Altijd dezelfde praatjes. Eerst vooraf een grote bek en daarna alles weer afzwakken.

Geef mij trouwens 1 goede reden waarom wij last zouden hebben van het zogenaamde 'calimero' syndroom? Het enige waar wij jaloers op zouden kunnen zijn is dat jullie hoger staan en onlangs de beker gewonnen hebben wat geresulteerd heeft in Europees voetbal.

Jullie hebben het veel te hoog in de bol gekregen de laatste jaren. Ik heb het idee dat jullie op bepaalde vlakken juist op ons neerkijken. In bijna alles ben ik blij dat wij geen club zoals jullie zijn. Ik ben trots om supporter te zijn van zo'n unieke club! Eagles till I die!

19 oktober 2014 om 21:02

''geef mij trouwens 1 goede reden waarom wij last zouden hebben van het zogenaamde 'calimero' syndroom?''

- Het feit dat er een enorm volksfeest wordt gehouden als jullie twee speelrondes boven ons staan, wat eerlijk gezegd een beetje pathetisch is.

- Het feit dat er een enorm volksfeest wordt gehouden als wij verliezen van een andere club.

- Het feit dat jullie al bij het woord ''grote broer'' al aangevallen voelen.

- Het feit dat wij altijd een ''grote bek'' hebben. Dat is echt de grootste en favoriete dooddoener van elke willekeurige supporter die aan het welbekende complex lijdt. Denken dat de ander een ''grote bek'' heeft en dat niet bij zichzelf kan herkennen.

- Het feit wanneer wij vragen naar dat enorme volksfeest dat ik bij mijn eerste punt noem jullie Nooit inhoudelijk op reageren en maar jullie andere dooddoener gebruiken om te laten geloven dat jullie niet compleet uitgeluld zijn (''ja maar... ja maar... wij hebben een fanatieker publiek), wat overigens wordt gebruikt bij elke verbale strijd tussen Zwollenaren en Eagles supporters.

- Het altijd vergelijken met PEC (''in bijna alles ben ik blij dat wij geen club zoals jullie zijn. Ik ben trots om supporter te zijn van zo'n unieke club!

- Jullie mogen wel schaaltjes van ons stelen maar als Bram jullie ''een dorp'' noemt dan is deze wereld te klein, wat in zeker zin terugslaat op punt 3.

Sorry dat er wat overdadig aantal punten staan, want ik hoefde maar één rede te geven.

Maar jij zal dit vast weer hypocriet vinden.

19 oktober 2014 om 21:51

En dat noem jij redenen???

Waar haal jij het in hemelsnaam vandaan dat er bij ons een volksfeest is bij de door jou opgesomde punten? Dat zie(n) jij (en je medesupporters) waarschijnlijk graag. Dat we graag zien dat we boven de aartsrivaal staan en het mooi vinden dat jullie verliezen is niet meer dan logisch en is bij jullie niets niet anders. En dat is dus inderdaad hypocriet. Als je dat zelf nog niets een ziet. Wat een plaat moet je dan wel niet voor je kop hebben! Dat woord mag ik trouwens graag gebruiken waar het ook van toepassing is, want heb een hekel aan dat hypocriete gedoe van jullie en ook in het algemeen.

Logisch dat wij ons aangevallen voelen bij notabene door alleen PEC supporters benoemde woorden 'grote broer'. In alles lijken beide clubs niet op elkaar. Ook al zouden wij onderaan in de JL bungelen dan zijn jullie nog geen 'grote broer'. Jullie hebben het echt heel hoog in de bol gekregen.

En grote bek hadden jullie wel degelijk en dat vind ik wel heel vreemd na zo'n oorwassing als die van vorig jaar. Dit keer zouden jullie wel even winnen en ook wel met grote cijfers. Net niet gelukt!

Die Bram mag Deventer een dorp noemen, dat zegt meer over hem. Wie valt daarover hier dan? Waarom haal je dat in het hemelsnaam aan?

Jullie proberen dingen aan te halen die er niet zijn om ons een 'calimero' gedrag aan te praten. Kijk eens eerst naar jezelf!

Die punten van jou gaan echt werkelijk waar helemaal nergens over! Succes met het verwerken van het verlies en de teleurstelling.

En tot besluit, inderdaad trots dat wij een unieke club zijn!

20 oktober 2014 om 00:07

In plaats van wederzijds respect voor de goede prestaties van beide clubs, krijgen we dit geneuzel. Hoeft toch niet jongens?

Schandalige eerste helft van Zwolle. Daarna gevochten tegen zichzelf met wat hulp van de arbitrage. Kowet heeft slim de wedstrijd kapot gespeeld vervolgens. Aan t eind van de streep staan ze alsnog onder Zwolle

Alweer Go Ahead gewonnen... Aii doet pijn in Zwolle.

19 oktober 2014 om 16:56

Doet niet eens pijn dat gae heeft gewoon. Wat wel pijn doet zijn die blunders die een wedstrijd beslissen...

19 oktober 2014 om 17:34

Bull Jeebees, als 't geen pijn doet ben je geen echte...

19 oktober 2014 om 18:05

Bull tuurlijk.. Dat deventer wil armpje drukken moeten ze lekker zelf weten en dit is geen derby die al meer dan 50 jaar leeft. En als je je zo laat verlagen als supporter dat 1 wedstrijd je dag/week/maand/jaar kan verpesten dan moet je echt je prioriteiten in het leven anders gaan neerleggen.

Afgunst, prima. Pijn, nooit.

19 oktober 2014 om 18:07

En wat een onzin met 'een echte'. Je hoeft echt geen extremist te zijn om voor iets te staan hoor.

ach ja zwolle speelde bagger tegen gae,de ene kant natuurlijk mooi om zo met bagger voetbal te verliezen die wedstrijden heb je er wel eens tussen zitten,het is alleen jammer dat het tegen gae is,en die reactie van van polen is natuurlijk ook om te lachen de supporters mogen van alles roepen over en weer en dan maakt van polen een leuke opmerking dan gaan ze een beetje huilen daar in deventer

Misschien moet PEC Zwolle dan ook maar geen kaartjes meer schrijven aan de 'go Ahead Egels', als het toch niet voor Zwolle leeft (wat ik overigens wel ludiek vond).

Wat een snelheid komen wij tekort. Kolder en Reimerink heb je niets aan op de lange bal. Van de Winterstop maar een goede linksvoor en spits halen. Dan pas meer kans op Ere behoud. Maar super blij met de dure puntjes!!! . Met deze spelers gaan veel punten verloren

19 oktober 2014 om 18:07

Ach wij hebben met Lukoki wel snelheid maar dat is ook het enige wat hij heeft. Je hebt r dus geen zak aan en we hebben vandaag dus eigenlijk met 10 man gespeeld.

Pec, bedankt voor het vergallen van mijn dag, opnieuw!! Helemaal niets geleerd van vorig seizoen. Ergens echt voor gaan is ook een kwaliteit, een kwaliteit die gae wel onder de knie heeft!

Zwolle kan alleen nog maar op nep gras winnen van Deventer in eigen stadion, op dat vieze plastic veld in dat betonnen blok van een stadion.

Ze moeten dat kunstgras eens verbieden, zwolle haalt amper punten op echt gras..

19 oktober 2014 om 18:17

Nee ze halen alleen 2 prijzen op echte gras.

19 oktober 2014 om 19:17

Waar heb jij het over met huilebalk Jans?? Grootbekken?? Ook in Zwolle wist men dat het lastig zou worden in deventer, zeker na vorig seizoen. Je post slaat nergens op, behalve je laatste zin, die klopt als een bus. In ieder geval gefeliciteerd met jullie verdiende overwinning

20 oktober 2014 om 00:10

Valt tegen, de afgelopen seizoenen heeft Zwolle meer punten gehaald in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden. Dit jaar is dat dan weer andersom, dat dan weer wel

Ben superblij met zege . Niks tegen Ron Jans overigens. Symphatieke vent. Houdt van goede muziek, en heeft ook een zwak voor Kowet......(beetje)

Opt end schoot een pec speler de bal weg omdatie kwaad was, en die lande (ja echt waar) opt hoofd van de opa van mn beste vriendin!!!

19 oktober 2014 om 20:13

Is dat de man die naar het ziekenhuis moest? Zoja die bal werd uit agressie keihard de tribune in geknald door Lukoki. Walgelijke actie zouden ze achteraf voor moeten schorsen.

19 oktober 2014 om 20:29

Net als die van polen, walgelijk frustie-mannetje

19 oktober 2014 om 21:27

Inmiddels vernomen dat de bal na afloop is geschoten door van polen. Zielig mannetje, eerst een bal richting turuc gooien, vervolgens kolder doormidden willen schoppen, is t m uiteindelijk toch gelukt iemand zwaar letsel toe te brengen. Wat een engnek.

20 oktober 2014 om 00:11

Aparte actie, is normaal gesproken niks voor van Polen dat soort dingen. Hoe gaat het met de geraakte man?

20 oktober 2014 om 07:00

@Dasklotas, ligt met een zware hersenschudding in het ziekenhuis

20 oktober 2014 om 21:37

ja idd! dat was die meneer.

20 oktober 2014 om 21:38

Hij is weer huis heb ik gehoord van dr

Een zeer onnodige nederlaag die heel anders af had kunnen aflopen en gezien de gemiste kansen eigenlijk wel anders zou moeten aflopen dan nu. Toch is deze nederlaag meer dan terecht. In de eerste plaats die belachelijke beginfase.je hebt van de wedstrijd van vorig jaar geleerd dat Go Ahead al vanaf het begin druk zet op haar tegenstander en dan ben je als coach zo naïef of te denken dat dat niet nog een keer zal gebeuren. Een zeldzame tactische blunder van Jans.

Ten tweede, hoe de doelpunten vallen. Geen van die doelpunten waren gefundeerd op de klasse van een speler van Go Ahead. Alle drie de tegendoelpunten kwamen door persoonlijke fouten. Bram laat zijn man lopen en Broerse staat niet te dekken: 1-0. Rienstra staat niet op te letten en Lewis komt helemaal vrij (pech dat die bal daar net valt, toegegeven): 2-0. Broerse laat zich misleiden door die aardrijkskunde leraar en hij mag helemaal vrij inkoppen: 3-1 en einde wedstrijd. Dan heb je al geen geluk met de timing van die doelpunten, want die 3-1 kwam net op een moment dat wij de wedstrijd steeds meer onder controle kregen en dan loop je eigenlijk 45 minuten lang achter de feiten aan.

Ten derde dus die gemiste kansen. Nijland tegen de lat na die 2-1, Necid die vrij veel te wild overschiet, Ioannidis die de bal veel te zacht inschiet en de daaropvolgende rebound waarin Brama logischerwijs niet het overzicht had etc. etc. Je hebt de kwaliteit om onverwachts een wedstrijd spannend te maken en de kansen kwamen op hele goede momenten. Benut die dan. Als Nijland die bal er wél in schoot vlak na die 2-1 of als Ioannidis wél die 3-3 maakte. Het waren allemaal 100% kansen die je normaal niet zo vaak krijgt. En als je die dan ook nog mist tegen een goed georganiseerd Kowet dan wordt het helemaal een moeilijk verhaal. En zoals gezegd: het zat in veel opzichten ook niet mee hoe de bal steeds viel en wel goed viel voor de Eagles. Maar daar mag deze nederlaag niet aan liggen als je de kansen bekijkt en hoe je de doelpunten weggeeft.

PEC heeft niet van Go Ahead Eagles verloren, PEC heeft van zichzelf verloren. Doodzonde dit.

19 oktober 2014 om 21:29

Ah gossie, stil maar hoor...niet huilen.

Probeer je nu met dit verhaal anderen ergens van te overtuigen? Kowet heeft het gewoon goed gedaan, beter dan Pec. Dat was vorig jaar zo en nu weer.

19 oktober 2014 om 22:25

Dat zeg ik en daarom hebben ze ook gewonnen. Felicitaties hierbij.

19 oktober 2014 om 21:58

Kun je nu weer verder met jezelf leven? Haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren