Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Finaleplaats Al-Hilal op FIFA Club World Cup levert spelers tonnen op

Laatste update:

De 2-3 zege van Al-Hilal op Flamengo op het Wereldkampioenschap voor clubs heeft de Saudische spelers tonnen opgeleverd. Door de overwinning plaatste de club zich, als eerste Saudische club ooit, voor de finale, die op zaterdag 11 februari wordt gespeeld. Hierin is Real Madrid de tegenstander na de 1-4 zege op Al-Ahly. Mocht Al-Hilal de eindstrijd in een overwinning omzetten, dan kunnen de spelers wederom enkele tonnen aan bonussen tegemoet zien.

Na de gewonnen wedstrijd van Al-Hilal op Flamengo, die gespeeld werd in het Ibn Batouta Stadium in het Marokkaanse Tanger, liet de Saudische miljardair Prins Alwaleed bin Talal weten elke speler een bonus van één miljoen riyals (bijna 250.000 euro) uit te keren. Ook Prins Al-Waleed bin Talal, een Saudische miljardair en supporter van de Saoedische club, stelde de Al-Hilal-spelers een vergelijkbaar bedrag in het vooruitzicht, mochten zij de finale op zaterdag 11 februari weten te winnen.

En daar houdt het niet bij op qua financiële extra’s. De Saudische sportzender SSC liet namelijk weten dat Prins Abdulaziz al-Faisal, de Saudische minister van Sport, elke speler van Al-Hilal 500.000 riyals (zo’n 125.000 euro) uitkeert voor de overwinning op Flamengo. De Saudische regering is namelijk van mening dat deze prestatie op dezelfde wijze gevierd moet worden als de overwinning van Saudi-Arabië op Argentinië op het WK in Qatar.

Grote man bij Al-Hilal was Salem Al-Dawsari. Hij maakte in Qatar ook al de winnende treffer tegen Argentinië en tegen Flamengo was hij met twee benutte strafschoppen de grote man. In de eindstrijd treft Al-Hilal Real Madrid. In de geschiedenis van het Wereldkampioenschap voor clubs is Al-Hilal met veertien doelpunten het meest trefzekere team.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat ze geld kregen voor de overwinning op Argentinië in Qatar is een fabeltje. Dat is door alle betrokkenen ontkend.

Tja, da's lekker verdienen voor zo'n ploeg. Je vraagt je wel af waarom je dat geld niet in belangrijkere zaken investeert (zoals het bestrijden van armoede en andere maatschappelijke problemen) als je veel invloed hebt binnen de politiek van een land en meer geld hebt dan wij met z'n allen hier in Nederland jaarlijks in totaal aan belasting betalen. We hebben het hier nota bene over de regering en mensen met heel veel macht...

8 februari 2023 om 23:15

Ja, want die wat in Brussel zetelen komen niet uit aan het einde v/d maand.

8 februari 2023 om 23:25

Wat heeft België met de vraag van Sirius te maken?

8 februari 2023 om 23:49

Die mensen hebben gewoon een salaris en pompen geen belastinggeld in aanziensprojecten in de vorm van een voetbalelftal. Dan ben ik allesbehalve fan van de kant waar de EU naartoe gaat, maar wat een slecht voorbeeld gebruik je hier.

8 februari 2023 om 23:46

Omdat zoals zo vaker voetbal en politiek graag gescheiden houden. En ze zijn vanwege het huidige structuur zo rijk geworden dus dat willen ze graag zo houden. Je hebt nou eenmaal mensen die mazzel hebben en geld genoeg hebben en mensen die geen mazzel hebben.

8 februari 2023 om 23:53

Mua, dat vind ik een hele slechte invalshoek betreft dit soort discussies. Deze mensen verrijken zich ten koste van de bevolking en pompen geld in aanziensprojecten in de vorm van voetbalclubs of ieder ander platform waar ze buiten hun rijkdom relevantie kunnen vergaren. Dan praat je niet over mazzel, maar over compleet debiele prioriteiten. Dit soort figuren zorgen juist dat voetbal en politiek elkaar kruizen, en flink ook.

8 februari 2023 om 23:59

Ze hebben mazzel dat ze dit soort positie zijn terecht gekomen door hun ouders of slim handelen.
Zolang hun volken het accepteren wie zijn wij om dat te verbieden?

9 februari 2023 om 00:24

Tja, da's lekker makkelijk. Er zijn mensen die miljonair zijn omdat hele straten aan mensen uitroeien. Moet dat dus maar gewoon geaccepteerd worden? Alles voor de centen en de rest moet wijken?

9 februari 2023 om 06:08

Is er een rest dan? Hele wereld draait om geld. Maak je geen illusies dat het om iets anders gaat. Ik zou hetzelfde gedaan hebben. Goeie doelen vind ik ook overbodig ze hebben totaal geen resultaat en verdwijnt allemaal in hun eigen zakken.

9 februari 2023 om 12:28

Door de globalisering en de vrijheid om overal lekker op vakantie te gaan denken mensen dat de hele wereld moet draaien op de manier hoe zij het zelf willen. Eerlijkheid bestaat niet en de vrijheid die we nu hebben zal verdwijnen wanneer veel grondstoffen verdwijnen dat zal een wake up call zijn voor de meerderheid.
China is zich er al aan het voorbereiden de 3de wereld oorlog is onvermijdelijk.

9 februari 2023 om 00:21

En hoe weet je of dat niet gebeurd of wel?

9 februari 2023 om 00:24

Omdat er erg veel geld naar dit soort zaken gaat... Dat lijkt me niet moeilijk.

9 februari 2023 om 06:44

Maar wellicht investeren ze al wel heel veel geld in dat? Wat ik weet van landen in t midden-oosten zoals VAE, Qatar etc. Is dat ze juist ontzettend veel geld in infrastructuur etc stoppen. (Uiteraard wil ik de bouw van de stadions daar njet in meenemen). Ij Saudi-Arabië geen idee wat ze allemaal doen, wat ik echter wel weet is dat de royal family daar 1 van de rijkste families op aarde is. Dus deze 'bonussen' zal voor hun wisselgeld zijn.

9 februari 2023 om 10:28

Misschien doen ze dat toch wel?

…ennn terug naar het voetbal, Jan Joost…

Wellicht hebben de heren miljardairs ook nog de een of andere premie aan de spelers van Flamengo overgemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren