Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoorder ben je niet voor even...

Laatste update:

Ik weet nog precies hoe ik me voelde. Die betreffende dag. 24 september 2010 ging de geschiedenisboeken in als zwartste dag in de geschiedenis van Feyenoord. We hadden verloren. En hoe. 10-0 op ons flikker gehad van PSV. Nota bene waar we vorig seizoen in de beker nog met 0-3 overheen walsten.

Ik was op een verjaardag van mijn neefje, een echte Feyenoorder en, hoewel zijn pa voor PSV is, gunde hij Feyenoord wel een klein succesje na al die misère van de afgelopen weken. “Een gelijkspel is denk ik wel prima,” zo zei hij. Om half drie was dan eindelijk de aftrap. Gespannen zaten mijn neefje en ik voor de radio te luisteren. Na een periode waar er weinig gebeurde vielen dan toch de 1 en 2-0. Het was rust en ik ging naar huis. Ik kreeg nog wel een schouderklopje van m’n oom: “Succes nog, 2-0 is geen schande.” Ik knikte en boog mijn hoofd. “Verdorie, alweer geen punten,” mompelde ik.

In de auto had ik Radio 1 aan staan. De rit naar huis kan wat mij betreft de boeken in als meest rampzalige autorit aller tijden. Na de rust ging het hard. In de auto hoorde ik de 3, 4, 5 en 6-0 voorbij komen. Het begon serieus pijn te doen. 6-0 met nog een half uur te spelen, dat kón niet goed gaan. Zo geschiedde het ook. Na de 8-0 zette ikEredivisie Live maar uit en volgde ik de wedstrijd verder via Twitter. Nadat de scheidsrechter afgefloten had en ik de eerste smsjes binnenkreeg van vrienden, familie en collega’s, begon ik me pas te realiseren hoe diep de club eigenlijk van binnen zit. Langzaamaan kwamen de tranen. De laatste tranen had ik in mijn ogen na de deceptie van Gertjan Verbeek, Feyenoord stond toen zestiende. Ongeloof, verbijstering en toch ook woede.

Niet veel later kwam mijn vader de kamer binnen en zag mijn tranen. Ik keek hem aan en zag ook bij hem waterige ogen. “Ongelooflijk dit!” brulde hij. “Hoe kunnen ze dit doen?!” Toen hij niet veel later was bijgekomen zei hij zacht: “De club zit diep he, ik weet hoe het voelt.” Op dat moment voelde ik me even geen stoere supporter met altijd een grote bek richting het arbitrale kwartet. Mijn Feyenoord-hart bloedde, alsof er een dolk naar binnen gestoken was, een dolk van 10 centimeter. Die avond besloot ik het toch te doen: ik zou mijn Feyenoord-shirt aantrekken, de volgende dag. De reacties van anderen boeide me even geen moer. Ik blijf wél achter m’n club staan in mindere tijden.

De dagen erna waren zwaar maar toch kreeg ik respect uit de hoeken waarvan ik het niet verwachtte. Joost zei tegen me: “Respect voor je steun aan de club. Dat is pas clubliefde.” Saillant detail is dat Joost een supporter van de aartsrivaal is.

Woensdag stond VVV thuis op het programma. Dit was serieus een van de mooiste wedstrijden die ik ooit in De Kuip heb mogen meemaken. De kaarten waren uitverkocht (na een 10-0 nederlaag een uitverkocht huis, mensen uit Amsterdam, leest u even mee?). Toen de spelers het veld op kwamen voor de warming-up kreeg ik spontaan weer tranen in m’n ogen en overal kippenvel. Geen gefluit. Nee, zelfs geen enkel boe geroep. Het Mijn Feyenoord werd keihard ingezet. De spelers kregen een gigantisch warm onthaal. Menig hooligan kreeg eveneens tranen in de ogen. Georginio Wijnaldum zei later dat hem nog nooit zoiets was overkomen. De wedstrijd werd overigens met 3-0 gewonnen en De Kuip ontplofte, alsof de Champions League was binnengehaald. Het was echt fantastisch om mee te maken.

De twee thuiswedstrijden daarna (respectievelijk Roda JC en Heerenveen) zat De Kuip met 45.000 en 42.000 man toch echt goed gevuld. Clubliefde van het hoogste niveau. In geen enkel land, bij geen enkele club zie je denk ik zo’n ontzettende trouwe aanhang. Ik krijg er nog wekelijks kippenvel van. Onvoorwaardelijke liefde, onvoorwaardelijke steun! Dat is Feyenoord!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

de nederlaag zit mij wat frisser in het geheugen vermoed ik, want het was namelijk 24 oktober.. en niet in september

Pijnlijke blunder. Oops. Dat is natuurlijk ook zo. Foutje bedankt.

Verder weet ik dat het stuk wat gedateerd is maar ik hoop dat de intentie duidelijk is!

Dit is dus een van de Ce's die ik vreesde na de 10-0. Een opsomming geven van hoe verschirkkelijk veel pijn de uitslag deed maar toch trots zijn op het feit dat je Feyenoord fan bent.

Ik heb ontzetten veel respect voor de vele fans van Feyenoord die de wedstrijden daarna in de Kuip zaten om hun club aan te moedigen. Om daar een CE over te schrijven vind ik pure opschepperij. Nou kan dat alsnog als het goed beschreven wordt maar je gaat er nergens diep op in, althans, niet op een originele manier. Jij blijft wél achter je club staan, jouw hart bloedde, allemaal al een keer gehoord.

''in geen enkel land, bij geen enkele club zie je denk ik zo’n ontzettende trouwe aanhang.''
Ik denk van wel. Die clubs zijn ontzettend bekend dus ik hoef geen lijst op te gaan noemen.

Nogmaals, ik heb ontzetten veel respect voor jou als Feyenoord fan en voor het feit dat je achter je club staat. Maar deze CE voegt niets toe.

18 november 2010 om 09:56

Dat slaat helemaal nergens op, Als dat stuk van dat er altijd dezelfde Ce's worden gemaakt had je deze reactie helemaal niet geplaatst.
Kijk naar de kwaliteit en niet het aantal stukken dat over 1 onderwerp is geschreven.

18 november 2010 om 11:54

Beste US, ik heb werkelijk geen idee waar je het over hebt. Misschien ben je in de veronderstelling dat ik elke CE lees. Dat is niet het geval kan ik je verzekeren.

En als je mijn reactie goed zou lezen zie je dat ik het stuk absoluut op kwaliteit heb beoordeeld.

Ik citeer mijzelf: ''nou kan dat alsnog als het goed beschreven wordt maar je gaat er nergens diep op in, althans, niet op een originele manier. Jij blijft wél achter je club staan, jouw hart bloedde, allemaal al een keer gehoord.''

Daarmee geef ik aan dat kwaliteit afbrokkelt als je het allemaal al een keer gezien en/of gelezen hebt.

En waar is jouw inhoudelijke reactie op het stuk trouwens?

Wel een leuk stuk om te lezen maar het is al de zoveelste keer dat dit word geschreven.

Makkelijk te lezen, goed stuk dus, maar volgens mij de zoveelste alweer ??

Aardig stuk..maar wel 1 opmerking.

''de kaarten waren uitverkocht (na een 10-0 nederlaag een uitverkocht huis, mensen uit Amsterdam, leest u even mee?).''

Waarom nou ??

Maar je hele leven.

* zucht *

Weten we het nu allemaal?

Feyenoord is een prachtige club en heeft een hondstrouw publiek
Ajax heeft financiele problemen en Cruijff moet de oplossing zijn.

Krijgen we nog wat nieuws?

17 november 2010 om 18:41

Ajax is een prachtige club en heeft een hondstrouw publiek
Feyenoord heeft financiele problemen en wat moet de oplossing zijn?

On:
Ik moet toch even reageren als Ajacied:
verliezen wen je ook aan!
het spijt me.

ooeefff wat lijkt me dat zwaar...
Als je geboren wordt en je blijkt een Feyenoorder te zijn, moet je het ook nog eens een heel leven vol houden.

Ik zag dat het over die 10-0 ging en ik dacht, zucht... Hier gaan we weer. En jawel hoor.
Ik begrijp het nu wel, Feyenoord is de club met het beste publiek en Ajax is de club met de rijkste geschiedenis en moet elk jaar mee doen om het kampioenschap.
Ik lees elke CE, maar laten we anders even een halt zetten op Psv-ajax-feyenoord topics? Het leuke is er wel vanaf..

Bah bah, weer zo'n stukje waar de sneuheid vanaf druipt...
Kop op zeg, het zal inderdaad zwaar geweest zijn, maar om nu elke week zo'n Clubexpert te lezen die vraagt om medelijden zit ik al helemaal niet om te wachten.
Bovendien vind ik dit ook een zeer trieste mededeling:
''de kaarten waren uitverkocht (na een 10-0 nederlaag een uitverkocht huis, mensen uit Amsterdam, leest u even mee?).''

Als je er dan zo'n pijn aan lijdt, maak er dan een eind aan en ga golf volgen ofzo. Scheelt ons weer een belabberde Clubexpert en dus tijd.

Slecht stuk, kwijnend in zelfmedelijden en weer wijzend naar Ajax... Wat is dat toch bij Feyenoord fans om constant te wijzen naar het grote Amsterdam? 10-0 verliezen is inderdaad triest, maar dat elke maar dan ook elke fan even zijn verhaal kwijt wil over wat voor grote fan of supporter hij dan wel niet is, is ronduit storend te noemen. En stop er toch een keer mee om elke keer als het over Feyenoord gaat, Ajax en zijn supporters in een verhaal te betrekken. Volgens mij is Clubexpert ook voor iets anders dan elke keer weer te wijzen naar die vreselijke fans van andere clubs (incl. de mensen die over Ajax schrijven en weer naar andere supporters wijzen).

17 november 2010 om 19:31

Ben het best wel met je eens ben zelf feyenoord supporter maar deze zin:

'' Wat is dat toch bij Feyenoord fans om constant te wijzen naar het grote Amsterdam?''

Het grote amsterdam is ook een lachertje en dat hoeft dan ook weer niet... vind hem overigens wel een mooi stuk buiten dat ik niet echt meer aan die 10-0 herrinert wil worden maar het is netjes geschreven!

17 november 2010 om 19:48

Meer bedoelde ik ermee: Wanneer er altijd naar Ajax en Amsterdam gewezen wordt, is het meer het idee zij zijn groot en wij zijn klein(er).. Aangezien er altijd naar Ajax wordt verwezen, is het in mijn optiek zo dat mensen die altijd maar roepen dat Ajax en zijn supporters zo slecht zijn. Terwijl elk mens zich gewoon met de beste en grootste (het meest indrukwekkende mag ook) zal vergelijken. Kortom voor elke andere club is Ajax Amsterdam met zijn supporters gewoon leidend. In plaats gewoon lekker naar jezelf te kijken. (levert alleen maar trieste discussies op).

Dit was serieus een van de mooiste wedstrijden die ik ooit in De Kuip heb mogen meemaken. De kaarten waren uitverkocht (na een 10-0 nederlaag een uitverkocht huis, mensen uit Amsterdam, leest u even mee?).

Alleen om deze reactie mag Feyenoord van mij al weer een keer verliezen met 10-0, tjongejonge wat kinderachtig.

18 november 2010 om 14:39

Nee jou reactie getuigd lekker van volwassenheid,,

Lees: nu mag Feyenoord van mij wel weer een keer verliezen met 10-0.

Dus omdat één persoon nu zegt dat Amsterdammers even mee moeten lezen, gun je het heel Feyenoord weer. Beetje kort door de bocht vind je niet?

ON: Het topic over de 10-0 hebben wij nu inderdaad wel gehad. Ben als Feyenoorder zelf het inmiddels aan het vergeten, door er zo min mogelijk aan te denken. Door zulke stukken (en de nieuwsberichten) na deze wedstrijd heeft het een paar dagen geduurd voordat je deze zeperd kon vergeten. Om er nu weer over te beginnen heeft naar mijn mening geen toegevoegde waarde. Hoewel ik het stuk begrijp, omdat ik ok fervent supporter ben, komt dit onderwerp mij de strot uit en hoop ik het niet meer te hoeven lezen. (aan de titel kon ik het niet zien, anders had ik het niet eens gelezen)

Echter de 10-0 is gebeurd, het is nu ook een tijd geleden, en we zien het hopelijk pas weer in het seizoensoverzicht van het seizoen 10/11. Hoop dat er nu geen stukken meer over komen, en alleen nog stukken over clubs waar nog weinig bekend over is, of waar een goede discussie door opgezet kan worden.

18 november 2010 om 15:47

Misschien wel ja, maar het is niet zozeer die reactie waardoor ik hoop dat Feyenoord verliest, ik vind het altijd wel leuk als Feyenoord verliest.

18 november 2010 om 16:23

Ja dat is gewoon de rivaliteit die er heerst tussen de twee clubs. Daar zijn het ook rivalen voor,, Denk dat supporters van beide groepen willen dat de andere verliest, lijkt mij niet meer dan logisch

Nu die discussie eenmaal opgewaaid is over de Clubexpert moet exclusief blijven, worden dit soort prachtige clubexperts er slachtoffers van.
Een clubexpert uit een hart geschreven. Ook als Ajaxsupporter vind ik de Feyenoord-aanhang échte supporters. Zij staan al een maand achter hun club.
Ik ontdek echter een arrogante houding naar de Ajax-aanhang, maar dat is logisch als je Feyenoorder bent, dus daar kom ik op terug.
Helaas krijg je niet het resultaat wat het waard was, maar wat een goede clubexpert!

Super goed stuk! Ook ik kwam er achter dat ik over tranen beschik.

Het is idd zo dat dit de zoveelste expert is, die over dit onderwerp is geschreven. Maar kom op nou jongens, lees het dan gewoon niet! Ik lees hier een erg goed stuk, geschreven uit iemands hart. Het hoeft voor mij helemaal niet iets nieuws te zijn, ook dit is gewoon een goed stukje. Lfcdutchy schreef ook zo'n stuk, kunnen jullie je nog herinneren? Over die bouwvakker die naar de wedstrijd ging, en de tranen in de bus. Ik kan me goed herinneren dat hij de hemel in werd geprezen met zijn stuk, en gewoon van iedereen de volle bak qua sterren kreeg. Dit stuk is vergelijkbaar, het brengt niets nieuws, maar het is mooi en ontroerend om te lezen. Waarom krijgt dit stuk dan wel zo weinig sterren? Als je eerlijk zou zijn, en dit stuk zou beoordelen alsof het het eerste stuk is wat hierover gaat, en als dit een stuk van bijvoorbeeld Lfcdutchy zou zijn, hoeveel sterren zou je dan geven?

Het boeit me totaal niet dat hier al zoveel over geschreven is. Het is een mooi stuk, waarin clubliefde beschreven wordt en waarin het duidelijk wordt wat de club Feyenoord voor sommige mensen betekend. Ik geef dit 'gewoon' 5 sterren, net zoals ik voor de komende 20 stukjes zou geven die net zo mooi geschreven zijn als deze. Zolang er een goed verhaal en een mooie schrijfstijl in de Clubexpert voorkomt is een stukje het toch niet waard om maar 1 ster te krijgen op basis van het feit dat er toevallig 10 mensen voor hem waren?

Als dit voetbal bij je doet, heb je vast een erg leuk leven. Melodramatisch, je stelt je aan, kortom; één grote miskleun, deze column.

Eén ster voor de inhoud, de andere ster voor je spelling.

18 november 2010 om 19:43

Haha als dit voetbal bij je doet ?
Ik weet niet of jij erg veel met voetbal bezig bent, maar je gaat mij niet vertellen dat als jouw club (heerenveen als ik je clubs en je plaatje zie). Met 10-0 bij Groningen verliest het je geen pijn doet ?

Ik ben Psv-er en ik vond het zelf te vergaan ik vond 3-0 meer dan genoeg. Me pa is voor Feyenoord en ik heb zelf ook wel een beetje Sympathie voor de club. Ik vind het een schitterende colum en je krijgt 5 sterren van me!
Ik hoop dat de volgende wedstrijd een echte kraker word dat het 4-3 word maar dan alsnog voor Psv haha!
Ik heb respect voor de trouwe supportes sommige van Psv kunnen daar nog heel veel puntjes op zuigen!

Nou, Atletico degradeerde en had nog steeds regelmatig 55000 man in het stadion.
In Engeland zullen er ook wel clubs zijn met zulke trouwe fans.
Toch is het wel fijn om te weten dat er nog trouwe fans zijn, op meerdere plekken in de wereld =)

Het is wel een leuk verhaal, maar het is niet heel speciaal of zoiets. Zoals eerder genoemd zijn er veel stukken over Ajax en Feyenoord.
Je mag natuurlijk zelf bepalen waar je over schrijft en dit laat ik niet mijn beoordeling beinvloeden.

Ik twijfel tussen 3 en 4, maar geef je het voordeel van de twijfel!

''de kaarten waren uitverkocht (na een 10-0 nederlaag een uitverkocht huis, mensen uit Amsterdam, leest u even mee?)''

Ik vind het een geweldig mooi CE, maar waarom moet dat bijzinnetje nou toch. Waarom moet er altijd naar Amsterdam/ajax gewezen worden? Daar hebben we toch niks mee te maken, we zijn Feyenoord en komen uit Rotterdam, daar zijn we trots op, kan ons de andere ploegen nou interesseren!

Mensen, ik denk dat het feit ligt van dit zinnetje van Ajax, puur het gevoel is.
Ajaxcieden praten met lof over hun club, verdedigen hem en zullen er alles aan doen om te laten zien dat hun 'amsterdammers' top zijn.

Wat is er nu leuker, dan toch eventjes vermelden, dat de ajaxcieden misschien toch wel iets missen? Schitterend toch als je met een klein detail, een bijzin nogwel, zoveel reacties kan uitlokken. Ik zelf had dit ook in mijn collum van Cruijff naar Feyenoord (ver voor deze onzin). Als Feyenoorder moet je toch grappen kunnen maken, zie het als de geweldige acteur van back to the future. Deze man zei ooit: Humor was voor mij als een afweer systeem.

Misschien hebben wij Feyenoorders dit ook wel eventjes nodig. En wat is er nou schitterender dan te zeggen: 'zucht die Ajaxcieden ook, willen alltijd maar beter zijn. Wij gaan financiel slecht, zijn gaan financiel slecht, bij ons is het chaos, zij maaken een nog grotere chaos. nu nog wachten tt een 0-10 in de arena

Dit kan niet in een clubexpert, maar dit is wel de reden dat wij het toch kwijt moeten. Je meot iets als Feyenoorder. Wij zijn gefocust op andere clubs puur ook omdat wij het waarschijnlijk niet halen, (teminste dat idee heb ik bij velen). is jammer maar helaas. Ik zelf vind het net toepasselijk. Een bijzinnetje is schitterend. niet meer, niet minder. Puur eventjes sarren, geen pesten, maar een goed geplaatste grap(l) heerlijk.

Forza Feyenoord (ik geef je alleen geen sterren, vind het ietsje te simpel, wel mooi geschreven)

ach stelletje zeikerds prima stuk leuk geschreven 4 sterren

Ik vond het een goed stuk totdat je deze zin schreef:

Dit was serieus een van de mooiste wedstrijden die ik ooit in De Kuip heb mogen meemaken. De kaarten waren uitverkocht (na een 10-0 nederlaag een uitverkocht huis, mensen uit Amsterdam, leest u even mee?)

Daarmee maak je in één klap je stuk zielig en vragend om medelijden.

18 november 2010 om 14:27

Mee eens en had ook niet gehoeven. Had zelf ook kippenvel toen ik in het stadion zat, je beseft wel dat het erg speciaal is en dat alle ogen op je gericht zijn. Hoe gaat Het Legioen reageren? was de vraag die iedereen op de lippen had. Nou op een geweldige manier dus.

Verder kan ik maar 1 club herinneren die gelijkwaardig is aan Feyenoord in dit scenario en dat is Borussia Dortmund. Al jaren de hoogste toeschouwersaantallen terwijl daar (ook) jaren rond de 7e plaats werd gespeeld. Dat is tevens ook een voorbeeld zoals ik het hoop te zien bij Feyenoord. Zomaar ineens weer vol voor de titel meespelen!

Ik als Feyenoordsupporter ben de Feyenoordverhalen over die 10-0 wel een beetje zat. Toch is het geen verkeerd stuk. Vier sterren krijg je van mij. Tijdens de avondwedstrijd tegen VVV zat ik ook met kippenvel in de kuip (vak z) heb zelden zo een sfeer meegemaakt. Nu ik dit tik krijg ik weer kippenvel van die gedenkwaardige avond.

en toch respect voor jou stukje.

Ik heb hier een hoop gezwam over feyenoord gelezen en het boeide me vrij weinig maar jij kan echt wel schrijven en dat het de zoveelste is maakt niet uit want de kwaliteit is wel een stuk beter als gemiddeld.

Ja ja ja, we weten nu wel al hoe zielig Feyenoord is en hoe hondstrouw de supporters zijn. We weten al dat de 10-0 emoties bij de Rotterdammers losmaakte en we weten ook al de elke Feyenoorder voor altijd supporter zal blijven. Er is laatst een CE verschenen met de mededeling dat Clubexperts onder andere origineel moeten blijven. Niet echt origineel, en een beetje aan de late kant.

Toch twee sterren. Eén voor het medelijden dat je nog steeds pijn hebt in je hart dat Feyenoord een recordnederlaag heeft geleden, de andere voor je spelling en schrijfstijl. Die is wel goed.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren