Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoorder baalt van ‘onterechte’ rode kaart: ‘Loop je achter de feiten aan’

Laatste update:

Feyenoord verloor zondag met 2-0 van De Graafschap, nadat de Rotterdammers afgelopen donderdag ook al een mokerslag moesten incasseren, aangezien AS Trencín in de derde voorronde van de Europa League met 4-0 te sterk was voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Jan-Arie van der Heijden zag het zondag wederom misgaan voor Feyenoord.

“In de eerste helft speelden we niet goed, maar was er nog niets aan de hand. Terwijl wij twee goede kansen kregen, scoren zij vervolgens uit een sporadische kans. Als wij onze kansen gewoon afmaken, krijg je natuurlijk een andere wedstrijd”, zegt de verdediger in gesprek met Voetbal Inside. "Dat gaat dan toch in de koppies zitten, zeker na de tegenvaller van afgelopen donderdag.”

“In de tweede helft herstelden we dit goed, maar dan krijgen we vervolgens een onterechte rode kaart en loop je achter de feiten aan." Van der Heijden doelt op het wegsturen van Eric Botteghin, die met twee gele prenten moest inrukken volgens scheidsrechter Pol van Boekel. Op de tweede rode kaart, van Jean-Paul Boëtius, heeft Van der Heijden minder op aan te merken.

"Het klappen van Boëtius vond ik niet slim. Hij was wat gefrustreerd. Even daarvoor kreeg een tegenstander geen gele kaart bij een overtreding, dus dat speelt mee. Maar dat is geen excuus”, besluit de stopper. Feyenoord speelt komende donderdag in eigen huis wederom tegen Trencín en zondag wacht een wedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior in De Kuip.

Verwacht jij dat Feyenoord nog de volgende voorronde van de Europa League haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gisteren was voor Feyenoord wel echt gewoon een pechwedstrijd. Dit soort potjes speelden ze in het kampioensseizoen ook vaak zat maar toen wonnen ze hem net. Samenvattend:

1. Een lucky openingsgoal.
2. 2 zeer makkelijke rode kaarten.
3. Met 10 en zelfs 9 man nog 2 enorme kansen krijgen die er op millimeters niet ingaan.

Dan vind ik het wat hard om Feyenoord op basis van die prestatie totaal af te zeiken. Op basis van de wedstrijd tegen Trencin mag uiteraard wel.

13 augustus 2018 om 23:05

Feyenoord moet ten alle tijden winnen van de Graafschap, daar zijn geen excuses voor.
Als je hoog wil eindigen moet je juist deze wedstrijden winnen.

Het eerste doelpunt was een lucky one, maar die heb je ook nodig. Botteghin gaat tot 2 x toe dom het duel aan, met name die laatste op de speelhelft van de Graaschap is die actie onnodig. Doe je dat niet, loop je ook geen risico op een kaart.

Boetius is gewoon terecht. hij krijgt net geel en gaat dan cynisch applaudisseren.
Ze hebben de pech dat de kansen er niet ingaan, maar op basis van het spelbeeld van gisteren en afgelopen donderdag is de kritiek terecht.
Ze doen hun beste wel, komt er alleen (nog) niet uit.

13 augustus 2018 om 23:30

@ruudgeels

Hoe komt het toch tegenwoordig alle rode kaarten 'onterecht' zijn? Elders klaagt Luigi Bruins over zijn onterechte rode kaart. hier noem jij het 'makkelijke' rode kaarten terwijl we toch allemaal zien dat het gewoon terecht is?

Boetius komt toch veel te hard in met geen enkele intentie de bal te spelen. Dan is geel gewoon terecht, dat weet boetius al wanneer hij zijn actie uit frustratie inzet. Ga je dan opelijk voor de neus van de scheidsrechter cynisch applaudiseren, dan krijg je wederom geel. Gewoon confrom de regels, overal ter wereld ontvang je dan je tweede gele kaart.

Hetzelfde geldt voor Bottegin. Hij had al geel op zak, dan weet je als speler dat je voorzichtig moet zijn. Maar Bottegin trekt zich daar niets van aan en neemt gewoon het risico op een tweede prent. Als hij hem dan krijgt, is het dan echt 'onterecht' of moet de speler slimmer zijn en dat soort overtredingen niet meer maken wanneer hij al geel op zak heeft? Waarom neem je als spelers dat soort risico's nog als je 1-0 achter staat?

14 augustus 2018 om 06:51

Hij zegt ook niet dat de kaarten onterecht zijn, maar wel makkelijk gegeven. Boetius is gewoon mega dom. Die van Botteghin is heel makkelijk gegeven. Bij de tweede gele kaart probeert hij duidelijk de bal te spelen. De scheids kan hem geven, maar er zijn veel scheidsrechters die hiervoor geen geel trekken en dan is rood dus makkelijk gegeven

14 augustus 2018 om 14:27

Ik refereerde naar de tekst met de volgende quote:

"krijgen we vervolgens een onterechte rode kaart en loop je achter de feiten aan"

14 augustus 2018 om 02:02

Jullie vergeten wel dat vilhena er de eerste helft met rood afgemoeten had een dat het ook belachelijk is dat van Mieghem en knie in het gezicht kreeg van bijlow. Er waren zo nog meerdere momenten dat het eerder mee dan tegen zat.

14 augustus 2018 om 06:46

Vilhena rood? Welk moment heb jij het over?
On: de rode kaart van Botteghin was wel makkelijk gegeven. Niet onterecht, maar Nijland zocht ook het randje op en die kreeg geen 2e gele

14 augustus 2018 om 19:38

De overtreding is meerdere keren herhaald (zelfs in de rust).
Over Nijland ben ik het eens, hij zocht zeker de grens op, maar hij maakte niet zo'n 2de domme actie zoals botteghin deze wel maakte. Daarbij had de eerste natuurlijk nooit mogen vallen. Nijland kreeg de eerste zodat er verzorging voor van Mieghem mogelijk was. Het was duidelijk te zien dat van Mieghem in het gezicht geraakt werd door een belachelijke aktie van Bijlow. Los van het feit of het wel of geen overtreding is had de scheids af moeten fluiten. Want blessure aan het hoofd is direct verzorging.

14 augustus 2018 om 08:11

Een pechwedstrijd is als je nadrukkelijk beter bent, maar uiteindelijk met een lullige 1-0 verliest. In deze wedstrijd zat helemaal niets, geen voetbal en geen echte strijd. En dan 2 domme rode kaarten pakken. Natuurlijk waren deze terecht, die tweede overtreding van Bottegin was onder de neus van de scheidsrechter. Te laat is te laat. En Boetius is helemaal geen discussie, mogen scheidsrechters nog veel vaker doen. Feyenoord lijkt niets meer op de ploeg die kampioen werd, het is los zand Gio moet zich ernstig zorgen gaan maken. Als hij dit niet snel op de rit krijgt, dan kan het seizoen als vroegtijdig voorbij zijn.

De kansen werden nou eenmaal niet afgemaakt, dus dat als, als daar koopt niemand wat voor. Het was gewoon de tweede wanprestatie binnen een week. Ook als de rode kaarten niet waren gegeven had Feyenoord nog niet gewonnen van de Graafschap omdat de instelling niet goed was.

Gaat niet om pech hebben, of een onterechte rode kaart.
Het veldspel, de bezetting, de spirit was er gewoon niet.
Als je 4-0 verliest van trencin, met een begroting van de keuken kampioen divisie, dan verwacht je een ploeg die helemaal tot het gaatje gaat om dat te herstellen.
Dit Feyenoord is lamlendig en gio ze kunstjes zijn uitgewerkt.
Geen enkele speler is beter geworden, nog geen jeugdspeler is echt doorgebroken.
Staat totaal geen waarde op financieel
Vlak op het veld.
Kwa prijzen gaan we goed, maar voor de rest is het gat tussen Feyenoord en de top 2 mega groot.

het zijn dik betaalde profs dus mogen we ze ook afzeiken,en dan heb jij het over een pech wedstrijd haha,als ze 100% gemotiveerd zijn dan winnen ze die wedstrijd makkelijk,niet normaal dat jij die spelers nog aan het verdedigen bent

14 augustus 2018 om 00:53

Dat vind ik een kul argument. Dus omdat iemand goed verdient, mag je hem afzeiken?

14 augustus 2018 om 06:42

Ja, vaak brengt een hoger salaris ook een hoger verwachtingspatroon met zich mee.

Je had gewoon na de blamage van vorige week er gewoon vol op moeten klappen! Jagen, afjagen, volop passie en strijd.. Nou, daar was niets van te zien en ook een van de redenen waarom je verliest. Dan kan je beginnen over een onterechte rode kaart, maar er zat gewoon geen bezieling in. Geen plan van aanpak, gewoon maar aanmodderen. Kijk naar Sinisterra, die komt erin en heeft bezieling! Klapt overal op, bloedfanatiek, met lef en alles met passie. Hij toonde ook in een kwartier even aan wat er mis is met het huidige elftal

Omdat de basis spelers bij Feyenoord haast geen echte concurrentie op de bank hebben zitten lijkt er wel een soort laksheid is ingeslopen bij sommige spelers maar het zijn gewoon buiten van persie en berghuis om gewoon allemaal middelmaat die als ze niet hun uiterste best doen gewoon middelmatige voetballers zijn

14 augustus 2018 om 00:19

Ik hoop echt dat die Sinistera wat los kan brengen in de groep met zijn passie en gedrevenheid. Met hem op links, Jorgensen in de punt, Berghuis op rechts en Van Persie erachter zit er genoeg voetballend vermogen in de ploeg. Ayoub brengt diezelfde strijd met zich mee, maar daar staat Vilhena. Ik zie graag een goeie back komen voor de rechterkant en nog een centrale verdediger met wat meer snelheid of St. Juste moet naar het centrum met Botteghin of Van Beek. Dan staat er geen elftal wat tot de laatste dag om het kampioenschap strijd, maar toch zeker wel een team dat die derde plaats moet bemachtigen.

Het heeft volgens mij allemaal te maken met een transferperiode, het elftal presteert vaak minder tijdens de transferperiode. Dat zie je ook bij Ajax.

Het elftal draait vaak beter als de transferperiode voorbij is.

Bij PSV is wel wat anders, heb ik het idee. Misschien speelt de media hier een rol?

Bij Feyenoord heb ik het idee dat Berghuis, Vilhenia en Botteghin bezig zijn en zijn toe aan een nieuwe uitdaging. (Het grote geld lonkt).

Bij Ajax ook oa Frenkie de Jong, Donny vd Beek, Neres, Ziyech en De Ligt (vooral grotere clubs)

13 augustus 2018 om 23:34

Dat zijn gewoon smoesjes. Er zijn zat teams die goed presteren tijdens een transferperiode. Wat zou het team dusdanig slechter laten presteren wat te maken heeft met de transferperiode? Misschien dat Jörgensen daardoor niet speelt maar that's it. De media speelt hier ook niet echt een rol in maar de houding en werklust van de spelers. Dit is zoeken naar smoesjes voor het belabberde spel.

13 augustus 2018 om 23:36

Welke team presteren het goed tijdens de transferperiode?

Bij Manchester City natuurlijk wel want daar zijn de spelers wel tevreden over... want City is een grote club en heeft geld zat.

13 augustus 2018 om 23:43

De Graafschap
Vitesse doet het bijvoorbeeld ook prima, PSV doet het verder ook degelijk, aangezien ze ook tegen Feyenoord beter waren.

13 augustus 2018 om 23:46

Ik heb het niet over maar wel over transferperiode oa grote geld en grote clubs... de spelers van de door jou genoemde clubs gaan niet zo naar bv Real Madrid.

14 augustus 2018 om 00:26

Bij Feyenoord ook niet, dus wat is je punt?

14 augustus 2018 om 05:55

Denk aan Kuijt (Liverpool), van Persie (Arsenal), en een aantal spelers naar Premier League (grote geld).

Al heb je daar weinig kans, bij Ajax en PSV (AZ voeg ik ook toe) heb je meer kans om te transferen.

Dus Feyenoorders heeft waarschijnlijk te maken met van Geel die niet zo makkelijk mee werkt...

14 augustus 2018 om 06:44

Waarom roep je weer dergelijke onzin? Hoezo wertk van Geel niet makkelijk mee? Kijk ff naar transfers Jones, El Ahmadi, Gustafson, Hahn, Vejinovic, Basacikoglu..

14 augustus 2018 om 11:43

Peter,

Kuyt en Van Persie is al lichtjaren geleden. We hebben het over waarom Feyenoord nu rampzalig presteert. Van Geel werkt daarnaast wel redelijk mee. Bij Feyenoord mag je juist eerder weg als er zowaar een keer veel geld wordt geboden aangezien ze nog altijd weinig extra hebben.

13 augustus 2018 om 23:36

Ik denk dat van Bommel ook een rol speelt en sowieso is het bij PSV altijd stukken rustiger. De media speelt zeker een grote rol. Als spelers de hele dag lezen dat de ene na de andere top club ze wil kopen, dan denken ze dat ze nu al wereldtoppers zijn. Maar het zijn gewoon talenten, op dit moment maar iets beter dan de spelers van de tegenstander.

Gaan ze dan op 90 procent spelen, dan is de tegenstander die wel op 100 procent speelt gewoon beter. Trencin is dan beter dan Feyenoord, Heracles is dan beter dan Ajax. En de trainers helpen ook al niet mee, die denken er net zo makkelijk als de spelers over en gaan spelers aan het het begin van de seizoen.

En dan zijn Trencin en Heracles ineens goede efltallen die een prima pot op de mat leggen. En dan gaan zowel Ajax als Feyenoord de bietenbrug op.

13 augustus 2018 om 23:42

bij Feyenoord vind ik het eerder een chronisch gebrek aan kwaliteit. Van Geel legt nu alle druk op de schouders van Rvp, een geweldige voetballer maar ook een voetballer die fysiek allang niet meer top is.

daar had een goede stand in voor gehaald moeten worden maar dat geld was er niet meer omdat Van Geel vorig jaar 30 miljoen heeft weggegooid dus is er dit jaar weer zware middelmaat als Ayoub en Clasie aangetrokken waar Feyenoord ook niet beter van word en dan krijg je dit

tsja, jammer weer zo'n opmerking. je kunt beter zeggen dat je het niet zo slim vond van je medespeler om 70m van de goal op die manier het duel asn te gaan. laat duidelijk zijn dat er voor mij geen geel voor gegeven hoeft te worden, maar het kan wel en die kans moet je de scheidsrechter nooit geven. zeker niet als ervaren verdediger. het helpt je ook niet als team als de schuld van falen buuten jezelf neerlegt! hopelijk valt voir feyenoord donderdag alles weer op zijn plek, want dat zal nodig zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren