Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord vindt vraagprijs te gortig en ziet groot talent naar België verkassen

Laatste update:

Hugo Vetlesen staat op het punt om de overstap te maken naar Club Brugge. Volgens TV2 is de Noor maandag afgereisd naar België voor de medische keuring. Hij ontbrak om die reden bij de training van de nationale ploeg. Maandagavond meldde Vetlesen zich weer in zijn geboorteland. De middenvelder verkiest Brugge boven Feyenoord, dat eveneens een mondeling akkoord had gesloten.

Twee weken geleden werd bekend dat zowel Feyenoord als Brugge een mondeling akkoord had bereikt met Vetlesen over een meerjarig contract. Bodø, dat getraind wordt door voormalig Ajax-target Kjetil Knutsen, mikt op een transfersom tussen de 70 en 90 miljoen kroon (omgerekend 6 tot 7,5 miljoen euro). Het Nieuwsblad wist onlangs te melden dat Brugge met Ronny Deila een belangrijke troef in huis heeft. De Noor is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Brugge.

"Ik heb met Ronny gesproken over Hugo", verklapt de Noorse bondscoach Ola Solbakken. "Hij komt bij een coach die hem heel goed kent. Het is nogal onrustig geweest met de trainerspositie bij Brugge, dus we hopen dat er een langer perspectief is met Ronny daar. Het zou een hele goede oplossing kunnen zijn voor Hugo. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij zich meteen in het elftal weet te knokken. Ze geven best veel geld uit aan hem, denk ik, dus ze hebben waarschijnlijk een goed plan voor ogen."

Voormalig voetballer en analist Jesper Mathisen vindt de stap naar Brugge een volkomen logische. "Vetlesen is al lange tijd een van de beste spelers in de Eliteserien (hoogste Noorse voetbalcompetitie, red.) en het is zeer verdiend dat hij nu de kans krijgt bij een grotere club in Europa. Het loopvermogen, de techniek en het inzicht maken dat ik dit een volkomen juiste stap vind. Bij zo'n club en in zo'n competitie heeft hij goede kansen om zichzelf te laten zien - en dan kan de volgende stap snel een van de echt grote competities worden."

Vetlesen wordt in Noorwegen gezien als een groot talent en slaagde erin om voor zijn 21ste verjaardag al meer dan honderd wedstrijden te spelen op het hoogste niveau. Vorig seizoen kwam hij in 53 officiële wedstrijden tot 20 goals en 23 assists. Dit seizoen staat de teller op 27 wedstrijden, 6 goals en 5 assists. Eind januari, op Deadline Day, zag Feyenoord nog een bod van vijf miljoen euro op de middenvelder worden afgewezen. Het huidige bod van Brugge zou naar verluidt anderhalf miljoen euro hoger liggen dan het bod van Feyenoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch weer een leuk zakcentje voor Knutsen als die speler voor dat bedrag de overstap maakt

13 juni 2023 om 10:28

Ervan uitgaande dat de verhalen over het percentage dat hij krijgt waar zijn.

13 juni 2023 om 13:25

Ook dat ja , je kan je ook afvragen hoeveel invloed Knutsen heeft op uitgaande transfers, misschien voorziet hij ze wel van advies en probeert ze te sturen naar de club die het meeste betaald ?

Zegt ook wel wat dat hij Club Brugge boven Feyenoord verkiest.

13 juni 2023 om 10:13

Nou ja, was destijds ook met Lainez. Er zit een landgenoot bij Club Brugge wat ook een grote factor is.

13 juni 2023 om 14:12

Precies. Als de trainer een landgenoot is die je gouden bergen belooft en de bondscoach bemoeit zich ermee in het voordeel van Club Brugge dan is de keuze zo op het eerste oog vrij makkelijk. Los ervan dat Brugge ook meer wilden betalen.

13 juni 2023 om 10:14

Was gisteren al bekend dat Feyenoord hem van de schaduwlijst had geschrapt en dus niet heeft doorgepakt, dan valt er ook weinig te kiezen.

13 juni 2023 om 10:18

Of ze wisten dat hij al een andere keuze had gemaakt. Al doet het er verder niet toe, Club en Feyenoord zijn beide prima opties voor een speler van zijn kaliber.

13 juni 2023 om 12:40

Er was eerder al gemeld dat hij al rond was met feyenoord, weet niet of dat waar was, maar volgens mij heeft feyenoord niet helemaal doorgepakt.

13 juni 2023 om 10:14

Verdienste van de laatste jaren van Club. Nu geen Champions league volgens mij, maar daarvoor wel enkele jaren laten zien leuk mee te doen.
Daarbij de vraag of Feyenoord echt heeft doorgepakt, want met Pedersen en Aursnes staan we er prima op in Noorwegen.


13 juni 2023 om 10:17

Feyenoords bod werd afgewezen, Club Brugge heeft 1mln+ meer geboden staat in het artikel.
Dus hij verkiest niet de ene club boven de ander.

13 juni 2023 om 10:20

Dat is afgelopen winter geweest. De interesse en het akkoord van deze zomer waar VZ naar refereren werden dezelfde dag nog ontkracht door Feyenoord bij VI. Geen concrete interesse en geen akkoord. Volgens mij doet VZ dit dus gewoon weer puur voor de views.

13 juni 2023 om 10:23

Hij stond bij Feyenoord op de schaduwlijst. Zijn Sciskill is 67,5. Timber die tot heden tekort komt heeft als rotatiespeler een Sciskill van 71. Zerrouki daarentegen 82,5.

Feyenoord heeft een gemiddelde Club Fit van 76.

Om 7,5 miljoen uit te geven aan een talent wat bij lange na niet op het beoogde niveau zit, dat kan Feyenoord zich nog steeds niet veroorloven.

13 juni 2023 om 10:28

Wat is een sciskill?

13 juni 2023 om 10:32

The Sciskill Index provides a unique way for measuring a player's skill rating through match sheet data for player recruitment.

13 juni 2023 om 10:33

ik had ook geen idee, maar ik heb het opgezocht; rating van skill o.b.v. data.

There are over 180,000 players on the Scisports platform and everyone will have different views on an individual’s skill level. As a company that helps clubs and agencies in their recruitment decision-making processes, we are aware that scouts and agents have varying objectives when it comes to recruitment. The Sciskill Index helps that process for different types of clients to view players through a data-driven player index.

13 juni 2023 om 10:41

Ik vermoed dat Feyenoord zich (gelukkig maar) lang niet altijd heeft laten leiden door die sciskill. Zouden ze 1/2 jaar geleden dan ook Aursness, Trauner, Hancko en Wieffer hebben aangetrokken?

13 juni 2023 om 11:32

Aursness, Trauner,en vrijwel alle aankopen van afgelopen seizoen(en) zijn voornamelijk op basis van data gekocht. Een Hancko zou een uitzondering kunnen zijn door de 4-luik tegen Slavia, net als een Idrissi (bekende van Slot) en Gimenez (Te Kloesse), al werd Gimenez ook gescout en aangegevn dat hij een half jaar nodig had om zijn manier van rennen aan te passen en dan zou je een potentiele topper hebben.

Spelers worden niet alleen op data gekocht. Wel op data gescout en dan kijkt men naar o.a. zijn sportmentaliteit buiten het veld.

13 juni 2023 om 12:20

Hancko speelde bij Sparta, niet Slavia.
Voot de rest correct, schijnt zelfs zo te zijn dat Slot overtuigd moest worden door de data analisten vwb Aursnes.

13 juni 2023 om 20:42

Interessant, wist niet dat die spelers obv data zijn gekocht.

Jammer, had ik echt een ontzettende goeie voor Feyenoord gevonden, of met Knutsen (mocht het door zijn gegaan) mee naar Ajax, maar Club Brugge is ook een prachtige stap. Betere competitie en hopelijk weten ze het ver te schoppen in de Conference League.

13 juni 2023 om 10:17

Betere competitie 🥴🥴🥴

13 juni 2023 om 10:18

De Belgische competitie is toch wel beter dan de Noorse of is dat raar?

13 juni 2023 om 10:29

Ik doelde op de Belgische competitie die beter is dan de Noorse

Jammer. Lijkt me een meer dan prima speler die ook goed past in een aanvallende speelstijl. Voordat mijn droom een nachtmerrie werd hoopte ik ook dat Knutsen en deze Vetlesen beiden naar Ajax zouden komen. Benieuwd wie het alternatief gaat zijn? Wellicht Chavez?

13 juni 2023 om 11:48

Alternatief hebben jullie onlangs van onze academie overgenomen, genaamd Nnamdi Koka. 1 jaartje laten rijpen in de jeugd, zoals Hato, en jullie hebben weer een pareltje voor weinig. Overgenomen talenten uit de Rotterdamse Bvo's doen het goed in A'dam. Echt zonde.

Had het hierboven over Sciskills, maar op basis van die data zou de bij jullie bestempelde miskoop Marin de beste vervanger van Kokcu zijn.

Volgens Scisports beschikt Marin over een Similarity van 97% met Kökcü. Niet alleen hanteren de middenvelders dezelfde speelstijl. Ook blijken ze ongeveer van hetzelfde niveau te zijn. Waar Marin een Sciskill heeft van 82,4, heeft Kökcü momenteel een gemiddelde van 86,0. Het verschil zit vooral in de leeftijd. De 22-jarige Kökcü heeft natuurlijk nog behoorlijk wat jaren voor zich om uit te groeien tot een topspeler, waar Marin (27) nu aan zijn top lijkt te zitten. En zijn vraagprijs zal toch rond de 10 miljoen liggen.

13 juni 2023 om 13:21

Deze jongen wordt over 2 weken pas 15 jaar oud. Is natuurlijk geen alternatief voor Vetlesen. Wel reuze interessant, zie dat het een middenvelder / linksbuiten is en dat hij een Nigeriaan is die momenteel voor de oranje jeugd elftallen uitkomt. Wat zijn zijn beste kwaliteiten?

Moet mezelf nog flink verdiepen in Sciskills voordat ik het beter begrijp maar dat Marin daar hoog scoort verbaast me niets. in een 4231 met double pivot rendeert hij op geen enkele positie. Is geen 10 en ook geen 6 maar een meer dan prima 8 die meters moet maken, en gebruik moet maken van zijn prima pass en schot. Is ook altijd hard blijven werken en heeft zich nooit slecht opgesteld, spreekt ook zeker in zijn voordeel. Heeft Feyenoord overigens interesse in Marin?

Toch zonde. Kllinkt als een goede speler.
Het beleid van Club Brugge is de laatste jaren natuurlijk behoorlijk goed, dus snap ook dat ze Brugge als serieuze optie zien.

Helaas, leek me een leuke speler voor Feyenoord. Club Brugge valt me de afgelopen jaren in positieve zin op met hun transferbeleid. Doen ze goed.

Gisteren was al bekend dat Feyenoord hem van de lijst had geschrapt, dus was er weinig te (ver)kiezen.

13 juni 2023 om 10:19

Je weet nooit wat eerst kwam natuurlijk. In the end maakt het sowieso niet uit, hij gaat naar Club Brugge.

13 juni 2023 om 11:35

Je ziet hetzelfde met Knutsen. Spelers wijzen clubs bijna nooit af. Clubs wijzen spelers af uiteraard.

Alweer een speler die niet voor Feyenoord kiest, zorgelijk.

13 juni 2023 om 10:51

Hij kan moeilijk voor Feyenoord kiezen, als Feyenoord geen nieuw bod doet. De laatste was van de winter.

13 juni 2023 om 10:58

Zorgelijk, grapjas

Ik kan hier niet heel rouwig om zijn. Vetlessen doet het enorm goed bij Bodø/Glimt en laat heel veel potentie zien. Maar helaas halen de meeste spelers van hun het elders niet, op Boniface na die naar USG is gegaan. Zo ook Bjorkan, die het bij hun goed deed en weer doet. Maar bij Hertha en Feyenoord viel hij enorm door de mand.

Als je niet eens 6,5 miljoen voor zo'n speler wil neerleggen wordt t allemaal wel lastig.

13 juni 2023 om 12:16

Waarom lastig? Als ze al een andere speler op het oog hebben? Wat dan?

Feyenoord vindt vraagprijs te gortig en ziet groot talent naar België verkassen

Ja, als je zelf een speler als Kockcu laat van voor 25 miljoen, dan schrik je natuurlijk wel van dit bedrag.

Pijnlijk voor Feyenoord, ze missen echt nog de status van Ajax en PSV

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren