Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord praat met ‘grote Amerikaanse investeerder’ over toekomstplannen

Laatste update:

Feyenoord praat met de grote Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs over een zogenoemd 'brugkrediet' voor de bouw van een nieuw stadion. Dat heeft een woordvoerder van Feyenoord City bevestigd aan het Algemeen Dagblad. "We hopen begin januari een akkoord te hebben met deze bank." Naar verluidt zou het gaan om bijna twintig miljoen euro.

Het geld is nodig om het 'voorwerk' bij het project te kunnen financieren. "Het gaat om de periode tussen de plannenmakerij en de werkelijke start van het project. Er zijn mensen aan het werk, en die moeten worden betaald. Dat geldt bijvoorbeeld voor de architecten die een voorontwerp maken." De bouw van het nieuwe onderkomen moet in 2019 starten.

In 2022 zouden de Rotterdammers de eerste wedstrijden in het 'stadion aan de Maas' kunnen spelen. Het complex kost in totaal 365 miljoen euro. Feyenoord City behelst onder meer 'de Strip' naar het stadion. In dit gebied komt onder meer een appartementencomplex te staan; het biedt tevens ruimte aan onder andere horeca en het Feyenoordmuseum.

Conré Oostrom, voorzitter van de aandeelhoudersclub VASF van Stadion Feijenoord, zegt dat de samenwerking met Goldman Sachs mogelijk kan worden doorgetrokken: "Het zou best kunnen zijn dat Feyenoord zo'n grote Amerikaanse investeerder ook in het verdere traject wil betrekken. Als dat zo is, kan dit een uitstekende kandidaat zijn. Als er maar een oplossing uit de bus komt die voor Feyenoord het beste is."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

365 miljoen. Het mag wat kosten hahahaha. Opzich goed dat feyenoord wil uitbreiden, maar waarschijnlijk gaan alle inkomsten van de wedstrijden dan naar sponsors en de gemeente aangezien die waarschijnlijk 95% van die 365 miljoen gaan betalen en dat niet uit liefdadigheid doen. Maar goed zodra het voor feyenoord winstgevend is tov de kuip en varkenoord zou ik het altijd doen.

29 november 2017 om 19:34

Vraag me af of ze het nog redden voor die 365 miljoen, al die rekenmodellen zijn volgens mij alweer van een aardig tijdje terug.
Ondertussen zijn de bouwkosten het laatste jaar zo'n beetje geã«xplodeerd, grote bouwbedrijven willen nu gewoon weer vette winsten maken als ze iets aannemen, een paar jaar gelden waren ze blij als ze hun personeel aan de gang konden houden met eventueel projecten onder de kostprijs.
Als ze nog even wachten gaat straks de rente ook nog stijgen, dan weet je helemaal niet waar je blijft.
Dat ze nu met Goldman Sachs aankomen doet mijn de wenkbrauwen wel fronsen, is zo'n beetje bij de duivel om zaligheid vragen zo staat die bank bekend.
Ik had toch voor een soliede Nederlandse partij gekozen die hier ook nog een naam hoog te houden heeft, zoals Abn, ING of Rabo.

29 november 2017 om 20:26

Dat zal voor Feyenoord lastig worden. Een bank leent niet makkelijk met een stadion als onderpand. De bank zal echt andere zekerheden vragen. Dus is het voor een voetbalclub nog niet zo eenvoudig om bij een Nederlandse bank een krediet van 20 miljoen euro te krijgen. Zeker gezien het recente verleden van Feyenoord, de kredietwaardig was afgelopen tien jaar nou niet bepaald hoog.

De titel klinkt een stuk zwaarder dan dat het is, alsof een buitenlandse investeerder de club overneemt (wat bij Ado, Vitesse en Roda JC het geval was). Maar een brugkrediet aanvragen bij een bank is natuurlijk een hele andere zaak.

Ik google de naam Goldman Sachs en een van de eerste dingen die ik zie is de complotten van een duivelsgevaarlijke bank die mede verantwoordelijk is voor de crisis en het gezeik in Griekenland. Prima partner dus. :’) Stop Feyenoord City!

29 november 2017 om 19:11

Je kan er gif op innemen dat Jules als eerste erbij is als er wat valt te mekkeren over Feyenoord City. Heb je nou al eens de rekensom uit de doeken gedaan waarom renovatie beter zou zijn voor Feyenoord dan nieuwbouw?

Er worden nu concrete stappen richting uitvoering gezet en dat partijen als GS hierin heil in ziet lijkt me dat een goed signaal. Hoe dubieus hun rol ook moge zijn tijdens de kredietcrisis (rabo en ING zijn ook niet ongeschonden uit die periode gekomen immers), dat is inmiddels een decennium geleden. Dat zo'n bank vertrouwen in zo'n plan heeft lijkt me positief.

29 november 2017 om 19:52

Kan Fr12jules geen ongelijk geven. Nieuwe ideeën en gezonde ambities zijn prima, maar vaak worden dit soort plannen gekaapt door een giftige combinatie van megalomane bestuurders, euforische supporters en zakenlieden die een grote bouwdruk creëren voor kort eigen financieel gewin. Voorzichtigheid is dus heel erg geboden.

29 november 2017 om 19:58

Welke rol je de Rabobank en ING toe-eigent is vele malen kleiner dan de rol die Goldman Sachs gespeeld heeft. Zij zijn verantwoordelijk voor wat er in Griekenland is gebeurt en waarom wij belastingbetalers daar nu nog voor moeten meebetalen.

Een (brug)krediet is een lening, dus nogal logisch dat zij als investeringsbank er wel oren naar hebben om Feyenoord een lening af te sluiten met alle gevolgen vandien (voor Feyenoord).

29 november 2017 om 20:52

@scrump, ja heel.goldmansachs is verantwoordelijk voor het leed wat griekenland is aangedaan... dat ze na de italianen de meest corrupte europeanen zijn vergeet je ff ;-)... Een krediet is altijd een lening dus om dat nou gelijk te linken aan grote risicos is een beetje overdreven.

30 november 2017 om 09:22

@orgullo

Zoek ook eens even andere zaken op van GS. Ze worden omschreven als gasten die hun eigen moeder nog zouden verkopen als ze er winst op zouden maken.

Ik zelf persoonlijk heb geen rekensom gemaakt nee, Hypercube wel. Hypercube stelt dat je met Feyenoord City niets eens voorbij Ajax komt. Hypercube stelt ook dat je met een renovatie Ajax wél voorbij kan gaan.

Zou Feyenoord zelf als eens goed hebben gerekend? Want Feyenoord roept al jaren steevast dat een renovatievariant niet rendabel blijkt te zijn (ondanks de tich tegensprekende partijen) maar willen dit tot op heden nog niet hard aantonen. Vind je dat niet gek?

Feyenoord City gaat Feyenoord jaren terug gooien, wellicht zelfs failliet maken.

Tsja deze bank heeft een niet al te beste reputatie,medeverantwoordelijk voor de financiele crisis en zelf erkend fraudeurs vereniging die hun eigen inversteerders bedrogen hebben.
Ik zou me wel 2x op mijn hoofd krabben voor dat je hier mee in zee gaat,want het is nu niet dat ze veel geleerd hebben van de vorige crisis in de betreffende wereld van banken.
Ze hebben niks voor niks een boete gehad van 5 miljard voor dubieuze praktijken.

Wat een rare headline zeg. Je denkt eerst aan een overname terwijl het gewoon Goldman Sachs is die helpt met het nieuwe stadion. Het is echt een van de grootste en meest gerespecteerde banken in Amerika en ook in de wereld, dus goede zaak lijkt mij.

30 november 2017 om 09:23

Google ze eens, die bank is een corrupte bende die hun eigen moeder nog zouden verkopen om wat winst te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren