Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord laat zich niet van de wijs brengen door VAR en wint

Laatste update:

Feyenoord heeft donderdagavond een zeldzame thuiszege op sc Heerenveen in de Eredivisie geboekt: 3-0. Het was pas de tweede keer in negen jaar tijd dat de Rotterdammers als winnaar van het veld stapten: zes remises en één nederlaag, naast een 2-0 zege in maart 2014. Het team van Giovanni van Bronckhorst verkleinde de achterstand op nummer drie AZ, dat dinsdag met 2-2 gelijkspeelde tegen Vitesse, tot op een punt.

Feyenoord scoorde in de eerste helft weliswaar drie keer, maar ging toch met slechts een 1-0 voorsprong rusten. Scheidsrechter Björn Kuipers en VAR Danny Makkelie keurden twee goals af. Feyenoord drukte Heerenveen in de openingsfase terug, maar al snel nam het team van Jan Olde Riekerink het heft in handen met volop balbezit en waren er zelfs her en der enkele fluitconcerten te horen.

Nicolai Jörgensen leek na twintig minuten de score in De Kuip te openen met een schuiver in de verre hoek, maar de duw van Sam Larsson was voor de VAR een reden om het feest niet door te laten gaan. Tien minuten later was het wel raak: Jörgensen tikte raak uit een rebound na een slecht verwerkte kopbal van Eric Botteghin door Heerenveen. Ook vijf minuten voor rust greep de VAR in. Jens Toornstra stond buitenspel en derhalve verscheen het doelpunt van Steven Berghuis niet op het scorebord.

Feyenoord startte sterk aan de tweede helft en was al snel via Jörgensen en Berghuis dicht bij de 2-0. Heerenveen, dat Daniel Höegh al vroeg in de eerste helft zag afhaken en ook Stijn Schaars vlak na rust met een blessure kwijtraakte, kreeg in de 53e minuut alsnog de 2-0 om de oren. Berghuis, weer in genade aangenomen door Van Bronckhorst, zette de tweede treffer van de Rotterdammers op het scorebord.

Tonny Vilhena voerde de score twintig minuten voor tijd verder op met een heerlijke volley: 3-0. Dat was ook tevens het laatste hoogtepunt van het duel, daar de thuisploeg het genoeg vond en de Friezen het verder wel geloofden. Feyenoord wacht komende zondag een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, terwijl AZ een dag eerder bij De Graafschap aantreedt. Over ruim twee weken staan de teams in De Kuip tegenover elkaar.

Wie gaat als derde eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Twee wedstrijden gezien vandaag die eigenlijk nooit een wedstrijd waren. Ook Heerenveen compleet machteloos. Feyenoord was indrukwekkend vandaag, wisten goed gebruik te maken van de tekortkomingen van Heerenveen in de omschakeling. 2 Punten uitgelopen op Vitesse en Az.

4 april 2019 om 23:03

Lammers hoeft van mij in deze vorm niet terug te keren. Man man wat was die slecht zeg.

4 april 2019 om 23:27

Die was enorm slecht vandaag inderdaad. Maar over het algemeen doet hij het prima daar. Ik zie bij PSV wel toekomst in hem, misschien eerder als nummer 10 dan spits.

4 april 2019 om 23:03

Voor ons gunstig. Het beste scenario voor de laatste wedstrijd is als AZ geen zicht meer heeft op plek 3

4 april 2019 om 23:05

Tegen die tijd is de bekerfinale toch al geweest? Er vanuitgaande dat Ajax die wint maakt plek 3 of 4 weinig uit toch?

4 april 2019 om 23:07

Ik ga er niet klakkeloos van uit dat Ajax de bekerfinale wint. Ik vind Willem ll een gevaarlijk ploegje. Maar inderdaad als Ajax wint dan maakt het niet uit plek 3 of 4

4 april 2019 om 23:11

Nou, als Ajax de beker wint, waar ik vanuit ga, dan krijgt de nummer drie die plek. En dat is derde voorronde EL. Derde plaats krijgt een plek in de voorronde en de vierde een plek in de playoffs voor die voorronde. Dus het scheelt wel degelijk voor AZ (en dus Feyenoord) of je voorronde of derde voorronde EL gaat spelen.

4 april 2019 om 23:16

Constant Kante. Oké dat wist ik niet. In dat geval zou het voor PSV hoe dan ook voordelig zijn als AZ de laatste speelronde geen zicht meer heeft op de 3e plek

4 april 2019 om 23:20

PSV-Zwolle

Tja, ach, PSV zal, vrees ik, gewoon alles moeten gaan winnen. Maar sinds zondag heb ik daar een hard hoofd in. Zondag wordt al lastig, Willem II uit ook en die pot in Alkmaar eveneens.

4 april 2019 om 23:23

Misschien juist beter als AZ de derde plek al veilig heeft .
Eindigen we onder Feyenoord dan spelen we waarschijnlijk met Utrecht nog om plek 4.

5 april 2019 om 07:01

Indrukwekkend ? Hahahah laat mij niet lachen. Ik was er aanwezig heb echt een slechte pot gezien tegen een team dat niet wilde of kon. Er ging zoveel fout en au wat is Martina verdedigend georiënteerd, vele malen bij mogelijkheden om tot een snelle aanval te komen temporiseert hij en geeft hij een pass terug.

Beide momenten van de VAR waren correct, eerste moment overtreding en tweede buitenspel en dit is waarom er VAR is.

4 april 2019 om 22:43

Die overtreding was niet relevant. Kuipers had het al beoordeeld en verder deed de situatie niet terzake bij de aanval. Anders had de goal van Ajax in Ajax-Feyenoord ook afgekeurd moeten worden. Exact dezelfde premisse.

Edit: Excuses! Ging om een situatie waar Frenkie de Jong onderuit werd getrokken tegen Real. Ik snap nog steeds niet waarom ik dit door elkaar haal. Maar de situatie was verder wel exact hetzelfde als vandaag, alleen werd het verschillend beoordeeld.

4 april 2019 om 22:47

Kan me het moment wat je aanhaalt niet herinneren (sorry), maar overtreding is gewoon een overtreding. Zeker in een lopende aanval moet er voor gefloten worden, hoe kleinzerig het ook lijkt. Dat een fout is gemaakt bij een eerdere situatie betekent niet dan men nu dezelfde fout moet hanteren. Dat je vandaag geen groot supporter bent van de VAR snap ik overigens verder wel

4 april 2019 om 22:52

Damnn, waar haal jij Ajax hier vandaan? Die hebben hier echt niets mee te maken maat.

4 april 2019 om 22:54

Hij maakt een vergelijking met een situatie eerder dit seizoen in een wedstrijd van Feyenoord. Nou jezelf niet zo bijzonder voelen meteen.

4 april 2019 om 22:55

Hij haalt gewoon een wedstrijd van Feyenoord aan, toevallig tegen Ajax. Niet zo’n zuurpruim zijn.

4 april 2019 om 22:56

Wellicht om te vergelijken dat toen ook een overtreding buiten de aanval niet werd meegenomen in het afkeuren van de goal en nu wel. Oftewel de willekeur in het beoordelingsvermogen van de VAR.

Var willekeurig. Bij Ajax-Feyenoord wordt een Feyenoordspeler onderuitgetrokken. In diezelfde lopende aanval scoort Ajax. Goal wordt goedgekeurd. Vandaag dezelfde situatie en de goal wordt afgekeurd. Zelfde scheidsrechter en volgens mij ook zelfde Var. Hoe dan?

Edit: wauw, ik trek het boetekleed aan. Ging inderdaad om de situatie bij Frenkie de Jong tegen Madrid. Was niet in een wedstrijd van Ajax-Feyenoord. Mijn fout. Maar daar had ik het over.

4 april 2019 om 22:53

Volgens mij zelfde als Ajax tegen real. Frenkie werd op het middenveld omver gelopen en dat doelpunt telde wel gewoon. De spelregels blijven heel lastig

4 april 2019 om 22:57

Klopt, en al helemaal een schril contrast vergeleken met de afgekeurde goal van Nico eerder die pot. Kennelijk is dit een gedeelte van de VAR waar voornamelijk de interpretatie de doorslag geeft. Tja, dan wil het nog wel eens per scheids verschillen. Oplossing: duidelijke regels.

4 april 2019 om 22:54

Ga je nou echt serieus lopen zeiken op het feit dat bij Ajax de goal wel is goedgekeurd en bij jullie niet? Dit is wel echt huilie huilie...

4 april 2019 om 23:00

Nee, gaat om de situatie, niet om welke teams. Heb overigens een fout gemaakt, want ik haalde wat dingen door elkaar en heb die netjes aangepast

4 april 2019 om 23:02

Jep of die goal van feyenoord bij de 6-2 waar botteghin Dolberg omver duwt met 2 handen en uit de counter een goal valt.

Gadverdamme, wat was Hereveen toch slecht. Letterlijk niks klaar gespeeld, leken vanaf minuut 1 niet bij de wedstrijd. Vlap, Van Bergen en Lammers oh Lammers wat waren ze toch slecht. Kon gemakkelijk 6-0 zijn dit, maar die jongens uit het noorden hadden gewoon geluk. Mannen tegen jongens was het vandaag, chapeau Feyenoord.

Man man man. Als je de rest van het seizoen zo blijft spelen pak je echt geen punten meer. Lammers laat zich weer zien als iemand die geen pit heeft. Zet dan van Amersfoort maar in de spits. Het middenveld treuzelt te lang met passes. Dan wordt het nooit wat. Heerenveen terecht verloren. Een wonder dat het maar 3-0 was. Feyenoord geen stobreedte in de weg gelegd. Alleen de VAR probeerde er nog een spannende pot van te maken (overigens zat ie wel goed).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren