Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord krijgt stevige concurrentie in strijd om jonger broertje Varane’

Laatste update:

Jonathan Varane kan rekenen op interesse van Feyenoord, zo meldt de Spaanse sportkrant AS. De 21-jarige middenvelder speelt momenteel bij Sporting Gijón, waar hij tot medio 2027 onder contract staat. De halfbroer van Manchester United-verdediger Raphaël Varane heeft over interesse niet te klagen. Ook Atlético Madrid en Benfica houden zijn verrichtingen nauwlettend in de gaten.

De controlerende middenvelder maakte in de zomer van 2022 transfervrij de overstap van RC Lens naar Gijón, dat uitkomt op het tweede niveau van Spanje. De club heeft naar verluidt een prijskaartje van vijf miljoen euro om de nek van de Fransman gehangen. Volgens AS heeft Gijón momenteel aanbiedingen van twee miljoen euro ontvangen voor Varane, die eind mei nog zijn contract bij de Spaanse ploeg verlengde.

Feyenoord hoopt met Varane de middenlinie te versterken. De Rotterdammers verwelkomden deze zomer al twee middenvelders. Ramiz Zerrouki werd voor 7,2 miljoen euro ingelijfd van FC Twente, terwijl voor Thomas van den Belt 850.000 werd neergelegd om hem over te nemen van PEC Zwolle. Trainer Arne Slot heeft daarnaast nog de beschikking over Mats Wieffer en Quinten Timber als controlerende middenvelders.

Varane begon het afgelopen seizoen bij de reserves van Gijón, maar maakte in januari zijn debuut bij het eerste elftal. De middenvelder kwam uiteindelijk tot zeventien competitiewedstrijden en heeft met zijn spel ook de aandacht getrokken van Atlético Madrid en Benfica. De Spanjaarden zouden in Varane een toekomstige opvolger van Koke zien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zijn mooie clubs om mee genoemd te worden, vooral Benfica en de laatste periode Newcastle pikken mooie talenten op. Er gaat veel kwaliteit weg bij ons in Rotterdam dit jaar, hopen dat we redelijk niveau terug kunnen halen. In Slot We Trust!

5 juli 2023 om 13:09

Ik hoop het ook voor jullie, uiteraard zijn er veel talenten en aankopen uit Slot zijn koker gekomen op basis van de scouting bij Az.
Dus het zal dit jaar wellicht veel harder werken worden in Rotterdam om echt goede jongens weer binnen te halen. Ze zullen ook wel moeten, de CL is echt een niveau hoger!
Ik hoop en gun dat Feyenoord het goed doet!

5 juli 2023 om 13:14

Klopt, al het succes van Feyenoord en hun aankopen komen door Az. Credits voor jouw club…

Man man man wanneer houdt het op?

5 juli 2023 om 13:21

Nee hoor, waar beweer ik dat dan? Feyenoord heeft de spelers gekocht/aangenomen en Slot heeft er een team van gemaakt.
Arne Slot is de man achter het succes.

5 juli 2023 om 13:27

@prem: kun je ook veel talenten en aankopen opsommen die op basis van de scouting bij AZ bij Feyenoord zijn aangekocht?

5 juli 2023 om 13:57

Hoop dat het broertje van Varane voor Martinique kiest

5 juli 2023 om 14:02

Ik ben wel benieuwd welke spelers dat dan zijn Prem.

Geloof er persoonlijk niet veel van aangezien Slot eerst een x aantal maanden heeft thuis gezeten omdat AZ er niet tegen kon dat Slot naar Feyenoord ging en hem er direct uit trapte. Daarna heeft Slot nog een heel seizoen met een leger aan huurlingen moeten spelen bij Feyenoord. Pas het jaar daarna zijn er flink wat aankopen gedaan. Zouden die echt bij de scouting van AZ van meer dan 1.5 jaar geleden vandaan komen? Kan het me nauwelijks voorstellen.

Volgens mij heeft Feyenoord gewoon zelf goed geinvesteerd in eindelijk wat goeie scouting en plukt Slot daar nu de vruchten van.

5 juli 2023 om 14:03

Hanko, Trauner, Aursners

5 juli 2023 om 14:04

@ijsmuts, hij stelt het wat cru / ongenuanceerd, maar het is vrij normaal dat als je trainers, directieleden, scouts, etc. overneemt, dat je ook de expertise en kennis mee neemt die de mensen hebben opgedaan bij vorige clubs.

Ik denk dat Arne Slot bijzonder getalenteerd is, en heel veel heeft geleerd bij AZ. Die club wekt de indruk de boel organisatorisch goed voor elkaar te hebben, er wordt daar heel bewust gebouwd aan opleiding, scouting, stadion, etc.

Die kennis is Slot in mee gegroeid, en zal dat hebben mee genomen, de manier van scouten, waarop moet je letten bij een speler, en ook namen die bij AZ ook op het lijstje stonden zal hij zeker hebben ingebracht. Zo heel vreemd zijn als hij dat niet deed.

Op dezelfde manier brengt Te Kloese ook kennis in, ik begreep dat dat bijvoorbeeld Gimenez heeft opgeleverd. Bij Slot zal dat meer Wieffer, Van den Belt, Aursnes, Trauner, Til, Pedersen, Walemark, Idrissi, etc geweest zijn.

De manier waarop spelers worden gescout, waarop Slot let, hoe hij herkent wie perfect past in tactische plannen, en hoe hij dat samen brengt, is echt bijzonder. De mensen die dat kunnen zoals hij dat kan, op dat niveau, kan je denk ik wereldwijd op 2 of 3 handen tellen. En dat ook combineren met zijn communicatie skills, hele bijzondere man. Feyenoord moet echt serieus bouwen aan een stabiele basis, want als die man weg gaat, ontstaat er een gat wat eigenlijk nauwelijks te vervangen is.

5 juli 2023 om 14:18

@amsterdam: Ik maak me geen illusies op de lange termijn. Als Slot vertrekt ga je er zeer waarschijnlijk qua opvolger op achteruit. Daarom is het zo prettig als Feyenoorder om iets van beleid te herkennen voor de lange termijn. Investeren in scouting maar ook zeker in faciliteiten en vooral topsportklimaat. Die laatste zaken blijven (behoorlijk) overeind wanneer Slot vertrekt en zijn staf meeneemt. Wat we nu moeten doen is genieten van het moment en er vanuit gaan dat de mensen in de organisatie stabiliteit voor de lange termijn kunnen waarborgen. Alleen dan kunnen we structureel (financieel) voorbij PSV en richting Ajax. Zijn de pijlen gericht op (teveel) het heden en bijvoorbeeld koste wat kost presteren in de champions league, dan wordt er teveel afgebroken.

5 juli 2023 om 14:23

@prem: zou het niet kunnen dat ze ook gewoon bij Feyenoord op het lijstje stonden? AZ heeft niet het alleenrecht om spelers in kaart te brengen he? Trauner heeft tegen het AZ van Slot gespeeld dus die optelsom snap ik.
Als de verhalen waarheid zijn stond Aursnes al lang op de lijst bij Feyenoord en een link tussen Hancko en AZ heb ik nergens teruggevonden. Zo lang is je lijstje nu ook weer niet.

5 juli 2023 om 14:25

@bizzlad, denk dat veel namen al heel lang op een lijstje staan. Neem bijvoorbeeld Dirk Proper van NEC, ik vind dat een heel bijzondere speler. Controleur, goed aan de bal, ballen afpakken en onderscheppen, hele fijne speler.

Denkt dat die bij veel clubs op het scoutinglijstje staat, clubs als Ajax, Feyenoord, Dortmund, Leverkusen, Lens, etc. (die bandbreedte clubs zeg maar) zullen hem denk ik op het lijstje hebben, en volgen. Kakt zijn ontwikkeling in, haken ze af, zet hij een volgende stap in zijn ontwikkeling wordt het intensiever. Zo'n jongen wordt gerust 2 jaar gevolgd denk ik. En ze zullen ook al best in een vroeg stadium contact zoeken met het management van zo'n speler, en met de club zullen ze sowieso geregeld scoutingskaarten aanvragen voor wedstrijden. Rond een wedstrijd is vaak ook altijd wel informeel contact.

Dus bijvoorbeeld, een Aursnes, Walemark, etc. zal denk ik al best een poosje zijn gevolgd door AZ. Wat sowieso logisch is, want als je scout in Noorwegen; dat is een land van 4-5m inwoners, hoeveel toptalenten zullen daar in de eerste divisie rondlopen? Vrijwel iedere club die daar actief is zal naar dezelfde spelers kijken denk ik.

5 juli 2023 om 15:03

Feyenoord heeft zelf een goeie scouting heb niks met az te maken

5 juli 2023 om 15:48

Hancko en Aursnes komen niet van het scoutingslijstje van AZ uiteindelijk op die van Feyenoord terecht. Daarnaast was Slot gecharmeerd van Trainer na de wedstrijden die Az tegen zijn club speelde. Die stond dus op Slot zijn lijstje en niet perse op de scoutingslijst van AZ. Kortom: 0 spelers

6 juli 2023 om 06:12

Nee, hij is gewoon een Fransman dus lekker voor Frankrijk spelen

5 juli 2023 om 13:18

Slot smeed een goedlopend elftal, heeft leuke perspraatjes en tussendoor scout hij ook nog in oa. De Spaanse 2e divisie. Die man kan ook alles!

5 juli 2023 om 14:58

@afcakampioen, je zegt het cynisch, maar ik denk dat dat indirect klopt. Denk dat Slot heel erg goed is aan de scouts uitleggen wat hij precies wilt, per positie kan hij denk ik precies duiden welke kwaliteiten hij heel graag wilt zien. Dat klinkt heel simpel, maar dat is het dus niet, wat 90% van het profvoetbal jaarlijks bewijst. Het is super moeilijk om in te schatten hoe het in elkaar gaat passen.

En daarbij, je hebt tegenwoordig tools als Wyscout; iemand als Slot die echt heel goed weet wat die nodig heeft, kan daarin vrij nauwkeurig zoeken welke spelers geschikt zouden zijn, en daar dan scouts op af sturen met hele gerichte vragen.

Dus ja, als je kan wat Slot kan, dan kan je door goed mensen aan te sturen en gebruik te maken van de tools inderdaad vrijwel alles. Dat is ook exact de reden dat het bij Ajax heel moeilijk werd nadat Ten Hag en Overmars weg gingen, en het bij Feyenoord denk ik niet anders gaat zijn als Slot weg gaat.

Verder nog de beschikking over: Wieffer, Timber.

Dus Szymanski en Bullaude vertrekken weer? Ben benieuwd naar deze jongere Varanen. Wel weer een "6" terwijl ze er daar met Timber, Wieffer en Zerrouki al 3 van hebben. Szymanski en Bullaude voor 10 en dan alleen vd Belt voor de 8 positie. Ik zou mij eerder daarop richten dan op een nieuwe 6.

5 juli 2023 om 14:06

"dus Szymanski en Bullaude vertrekken weer? "

Dit zijn aanvallende middenvelders. Het artikel gaat over controlerende middenvelders.

6 juli 2023 om 03:22

Timber is een echte box to box speler op 8, niet voor niets dat Feyenoord echt begon te lopen met een echte 6 als Wieffer in zijn plaats

Interessante speler voor Feyenoord met waarde. Wacht wel op nieuws over interesse in buitenspelers. Het is angstvallig stil. De zomer is nog lang natuurlijk toch zou het fijn zijn al iets te weten.

5 juli 2023 om 14:26

Mwa, angstvallig stil? Het is bekend dat Feyenoord op zoek is naar buitenspelers en al diverse kandidaten op het oog heeft. En waarschijnlijk wel meer waar wij niet van weten.

5 juli 2023 om 16:37

Ik vind het kwa buitenspelers aardig stil ja. Veel intresse in die en die maar dat zijn er waarschijnlijk nog een stuk of 10. Nog geen bericht gehad waar we verdere gesprekken mee hebben of concreet voor een bepaalde speler gaan.

5 juli 2023 om 19:24

@Sander1410

Ik heb liever dat het angstvallig stil blijft en er vervolgens binnen een aantal dagen iemand wordt gepresenteerd dan dat er constant namen uitlekken die uiteindelijk niet komen en men weer onterechte kritiek uit op Feyenoord.

5 juli 2023 om 19:45

Nu lekken er ook steeds namen waar je eigenlijk niks aan hebt want volgens die berichten blijft het bij een oriëntatie. Zoals Nakamura wie de meeste graag zien komen wanneer zijn die berichten in de wereld gekomen? Daarna niks meer van gehoord dus had misschien zelf wel wat meer actie vanuit Feyenoord verwacht. Maar goed wat er nog niet is kan nog komen natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren