Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrek Dilrosun bij Feyenoord dichterbij? Di Marzio geeft update

Laatste update:

Het Italiaanse US Lecce hengelt naar de diensten van Javairô Dilrosun, zo weet 1908.nl. De vleugelspeler annex aanvallende middenvelder van Feyenoord komt momenteel weinig aan spelen toe in het elftal van Arne Slot en is al langer bezig met een vertrek. Woensdagavond bevestigt transferjournalist Gianluca Di Marzio het nieuws, en weet hij te melden dat er ook sprake lijkt te zijn van een optie tot koop.

Ook in de zomer stond Dilrosun op het punt om te vertrekken bij de Rotterdammers. Hij zat bij het duel met FC Utrecht niet bij de wedstrijdselectie om te onderhandelen over een transfer, zo zei Slot voor het begin van de wedstrijd.

Maar die overgang werd nooit beklonken. Nu, in de winterwindow, is hij dus weer druk bezig om een nieuwe club te vinden. Feyenoord zou zeker bereid zijn mee te werken aan een transfer, daar Dilrosun niet alleen weinig speelt, maar naar verluidt ook een grootverdiener is in Rotterdam.

Lecce kan zomaar eens uitkomst bieden. Er zijn echter nog enkele beren op de weg. De huidige nummer dertien van de Serie A zou Dilrosun namelijk graag huren, waar dat voor Feyenoord niet voldoende is. Dilrosun staat nog tot medio 2026 onder contract bij Feyenoord, die in ieder geval een groot deel van de investering terug willen verdienen.

"Feyenoord is niet van plan om zomaar mee te werken aan een kaal leenvoorstel", schrijft het fanmedium. "Alleen een op termijn vaste transfer zou eventueel interessant kunnen worden, maar daar is op dit moment geen sprake van."

Dilrosun kwam in de zomer van 2022 over van Hertha BSC voor een bedrag van vier miljoen euro. Naar verluidt zit de vleugelspeler in dezelfde salarisschaal als Calvin Stengs (netto zo'n 1,2 miljoen euro) en daarmee drukt hij behoorlijk op de salarisbegroting.

De flankspeler kwam vooralsnog 51 wedstrijden uit voor Feyenoord. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en fungeerde hij negen keer als aangever. Dit seizoen speelde hij pas vijf wedstrijden in competitieverband, waarin hij één assist wist te noteren.

Update Gianluca Di Marzio
Transferjournalist Di Marzio bevestigt het nieuws woensdagavond. Volgens hem is er 'voortdurend contact' tussen Lecce en Feyenoord. Daarnaast weet de Italiaan te melden dat Lecce Dilrosun wil huren met optie tot koop. Mocht de Serie A-club hem dus willen overnemen, dan moet het een bedrag van 3 miljoen euro betalen. Of dat genoeg is voor Feyenoord om de deal door te laten gaan, is vooralsnog niet bekend. Zelf zou Dilrosun een overstap in ieder geval wel zien zitten.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, net op het moment dat ik denk dat hij meer toevoegt dan Paixao of Ivanusec. Ik snap wel dat die twee in potentie beter zijn, maar op dit moment zie ik wel zijn bewijsdrang naar voren komen en meer dreiging hebben. Vraag me vooral af of we vier miljoen kunnen vangen voor hem als hij nooit/zelden speelt

3 januari 2024 om 10:58

Ik vind het nog steeds helemaal niks. Alleen is de lat bij hem inmiddels al zo laag gelegd dat iedereen enthousiast is over één goede actie, ook als voor de rest alles mislukt. Hij heeft simpelweg het vereiste niveau niet en ik zie ook geen enkele reden om aan te nemen dat hij dat wel snel gaat halen. Dus wat mij betreft z.s.m. afscheid van nemen. Precies hetzelfde geldt voor Alireza.

3 januari 2024 om 12:18

@marocberkane,

Klopt helemaal, ik kan niet geloven als ik zeg dat Idrissi misschien wel de beste rendement had als buitenspeler afgelopen 2 jaar. We moeten af van net niet.

Enige wat ik nooit begrijp van Slot is, dat hij liever Jahanbaks er in zet dan Sauer.

3 januari 2024 om 13:08

Ik vind het ook bizar om te zien hoeveel mensen het na twee goede acties opeens weer helemaal in hem zien zitten. Anderzijds is het doodzonde omdat hij de kwaliteiten in potentie wel heeft om echt een goede buitenspeler te zijn. Maar waar Minteh pas net komt kijken is hij al een jaar of 25 (?) en kan je je afvragen of het er ooit nog uit komt.

Ergens is het zonde dat we zo veel buitenspelers hebben die allemaal specifieke kwaliteiten hebben. Het was een stuk makkelijker er 1-2 te lozen als het lood om oud ijzer was (wat het ergens ook weer is omdat niemand onbetwist is).

3 januari 2024 om 10:59

Vraag me ook sterk af of hij niet gewoon vlak voor de break in de etalage is gezet. Paar wedstrijden laten spelen om aan clubs te laten zien dat hij er nog is. Blijf het nog meer dan de andere buitenspelers een dobbelsteen speler vinden (sterke term wel) die z'n kop naar beneden laat hangen zodra hij de bal krijgt. Het aantal keren dat hij ook rand 16 probeert m in de kruising te jagen terwijl spelers op een steekpass wachten irriteert me mateloos

Er is niet uitgekomen van wat we ervan hebben gehoopt, maar ik wel een groot compliment aan deze jongen maken. Heeft nooit zitten zeuren, traint voor 100% en heeft gewacht op zijn kans en heeft hem toch redelijk gepakt. Vond hem de laatste twee á drie potjes wel aardig spelen, hij had durf en bravoure. Iets wat ik enorm mis bij Paixao en Ivanusec de afgelopen 10 potten.

Tja, je hoeft hem niet meer te verkopen is de laatste 3 wedstrijden onze beste vleugelspeler. Mocht er interesse zijn en een verkoop van 4 miljoen tegenoverstaan zou ik het wel doen.

De andere vleugels blaffen maar bijten niet. Dribbelen als kippen zonder koppen om vervolgens voorspelbaar steeds terug te kappen of naar binnen te komen veelal balverlies als resultaat. Geen raakt de achterlijn of geeft een gedegen voorzet naar Giminez ... als er dan eentje is die dat wel doet (Dilrosun) wordt ie minimaal gebruikt. Sterker nog, mag ie weg. Slot wisselt zo armoedig, jongens die uit vorm zijn of slecht spelen blijven te lang staan. De spits in stelling brengen is wat Dilrosun het beste doet van de vleugels, maar dan moet je hem wel opstellen, een reeks wedstrijden gunnen en correct gebruiken. Van Paixao tot Minteh tot Alireza en Ivanusec allemaal te wisselvallig en niet optimaal samenwerkend met Giminez. Zie de recente invalbeurt van Dilrosun, komt erin voorzet en beslissende goal van je raadt het Giminez.

3 januari 2024 om 11:40

Je wil toch niet oprecht menen dat Dilrosun niet dribbelt als kip zonder kop? Dat is zijn handelsmerk. Die gozer loopt zich 80 van de 100 keer vast, geeft 19 keer een waardeloze voorzet en geeft 1 assist.

Wel goeie typo in je laatste zin 😅

3 januari 2024 om 11:55

@Migi Hahaaha zojuist gecorrigeerd (Autospelling) je kent het wel. OT: Dilrosun is juist van 1 passeer actie en een voorzet geven. Die gaat niet met kip zonder kop gedrag om uit onmogelijk hoeken te willen schieten op doel (Paixao/Alireza) of door 3 man heen willen dribbelen (Ivanusec) of vol gas zonder overzicht de spits die zich vrij heeft gelopen niet zien (Minteh). Dilrosun is in ieder geval efficiënter voor het team en specifieker voor Giminez qua aanvoer. Dilrosun heeft ook niet een reeks wedstrijden de kans gehad gezien Slot zijn arsenaal niet optimaal gebruikt. Iets wat Bosz beter doet, wat vraagt de wedstrijd wie heb ik op de bank, die en die speelt punt. Slot blijft maar door etteren met een vast groepje. De wedstrijd tegen Atletico, PSV en Lazio zijn daar goede voorbeelden van. Soms moet je het over een andere boeg gooien maar nee weer Minteh, weer Zerrouki noem maar op. Terug naar Dilrosun en jouw statement, ik heb hem zich niet zien vast lopen. Hij is juist taakgericht mannetje passeren voorzet. Of voor actie opzetten met een 1-2tje of steekpass, geloof me nou je hebt het verkeerd. Als hij zo speelde als jij zegt, had ie vast meer minuten van Slot gehad gezien de rest dat wel doet. Hij voldoet niet aan kip zonder kop rennen dus bankt ie, een andere conclusie kan haast niet. Slot zette hem soms ook op 10 wat ie niet is, tsja gebruik hem dan wel goed. Als ik Timber in de spits zet, kan ik ook 7 minpunten noemen in zijn spel.

3 januari 2024 om 12:52

Mja, dat is ook wel zo en je ziet ook aan Dilrosun dat ie echt wel iets kan (goed in de kleine ruimte, bal aan een touwtje), maar het is zo wisselvallig bij hem. Wel ook eens dat de vleugels echt tegenvallen (alweer) dit jaar.

Goeie foto waarop je 1/8 van zijn hoofd ziet en denkt dat het misschien om Stengs, Gimenez of Paixao zou gaan

3 januari 2024 om 11:08

Maar als je nadenkt, weet je dat deze jongens niet als mislukt worden beschouwd.

dus ... er moet iets te raden overblijven (VZ style)

3 januari 2024 om 11:21

Rechts is Timber, niet Paixao.

Ik vind Dilrosun oprecht een goede voetballer en kan echt uitgroeien tot een hele goede en bruikbare buitenspeler. Kijk zijn periodes bij Hertha en Bordeaux ook maar terug. Is eigenlijk door Slot zelf afgelopen seizoen redelijk misbruikt waar die begon op rechts en dat prima deed. Hierna moeten lopen zweven naar links, recht en dan weer op 10. Geef die jongen het vertrouwen en het komt er echt wel uit is mijn vermoeden.

3 januari 2024 om 11:37

Naast dat Feyenoord een veel hoger niveau moet nastreven dan Hertha of Bordeaux was hij daar ook niet heel bijzonder. Zo is hij bijv. nooit bij meer dan 10 goals (goals+assists) betrokken geweest in een seizoen. En dat bij clubs die van een lager niveau zijn dan Feyenoord. Dan is het niet zo gek dat hij te kort komt voor de top van de Eredivisie. Lijkt me meer een speler voor AZ of Twente.

3 januari 2024 om 11:42

Je kan het ook omdraaien: bij een grotere en betere club kun je makkelijker uitblinken. Vorig seizoen had hij met 10 g/a zijn beste seizoen, daarvoor bij Bordeaux ook 8 g/a. Zo onaardig zijn die statistieken niet.

Dilrosun moet met zijn kwaliteiten eigenlijk de beste winger van de competitie zijn. Ik vind de kritiek van afgelopen tijd op Slot lachwekkend en bijna triest, maar mbt Dilrosun is hij echt tekort geschoten en verdient hij de kritiek. Dilrosun op 10 was vanaf het begin gedoemd om te mislukken en iedereen zag het.

Was hij vorig seizoen blijven staan na de winterstop was hij ook makkelijk onze best renderende winger geworden.

3 januari 2024 om 12:05

Hij heeft ook met Hetha en Bordeaux nou niet de clubs uitgekozen die in de periode stonden voor aanvallend voetbal zodat hij eruit kon springen met zijn kwaliteiten. Bij Bordeaux had hij op het eind toch en G/A van 8 wat helemaal niet slecht was in zo'n slecht draaiend team.

Slot is echt tekortgeschoten in de omgang met Dilrosun want ik denk oprecht dat als je hem hem hele seizoen het vetrouwen geeft die hij in de Eredivisie minimal op 15 G/A komt.

Speler van niveau Az/twente? Dacht het niet, die mogen oprecht dromen van een speler als Dilrosun met zijn kwaliteiten.

3 januari 2024 om 12:07

@zanazanyan,

Vind jij 8 g/a uit 32 wedstrijden, en 10 g/a assists in 31 wedstrijden (bij de kampioen) niet slecht?
Ik weet niet wat jij verwacht van een buitenspeler bij de kampioen, maar ik zou dan meer verwachten dan 1 g/a per 3 wedstrijden.

3 januari 2024 om 12:12

@weszol,

Met 15 g/a is dat nog geen g/a per 2 wedstrijden, waar liggen tegenwoordig onze ver wachtingen, spelers als Ugalde, Mattsson en Steijn zitten al allemaal boven de 10 in een halve competitie. Giminez, de Jong en Pavlidis zitten zelfs al (bijna) aan de 20 in een halve competitie.

3 januari 2024 om 12:13

Dat bepaalde spelers bij betere clubs beter draaien geldt misschien meer voor spelers die niet vaak in de aanval zijn, maar over het algemeen iets goeds met de bal doen. Dat is zeker niet Dilrosun. Die heeft per wedstrijd maximaal één goede actie en voor de rest loopt hij zich vast of passt hij terug. Daarnaast zijn dat gewoon hele matige statistieken. Heeft bij Bordeaux 2 goals gemaakt. En ook bij Hertha nooit verder gekomen dan 4 goals in zijn allerbeste seizoen. Als hij 19 was zou ik het afwachten, maar hij is nu op een leeftijd dat hij die basisvaardigheden en spelintelligentie die hij mist echt niet meer onder de knie gaat krijgen.

3 januari 2024 om 12:18

31 wedstrijden waarvan zeker 1/3 invalbeurten in de laatste 10 minuten en minimaal 7 wedstrijden op 10? Met die context kan ik er mee leven ja.

Als hij het hele seizoen op rechts had gestaan was hij gewoon ergens tussen de 15 en 20 g/a geëindigd. Ter vergelijking: Sini had exact vergelijkbare cijfers in zijn twee seizoenen voor zijn echte doorbraak seizoen.

Goed, we staan waar we staan met hem en afgelopen seizoen is hij niet doorgebroken. Ik wilde alleen de kanttekening maken dat ik echt vind dat hij vorig seizoen tekort is gedaan en er echt meer in had gezeten, ware het niet dat Slot weer een kronkel in zijn hoofd kreeg om iemand op een voor hem onnatuurlijke positie neer te zetten.

Het beste voor hem is dan ook om afscheid te nemen, want bij Feyenoord zie ik het niet meer gebeuren.

3 januari 2024 om 13:13

@j3ro3ntj33__ Waar de verachtingen liggen heeft ook te maken met het feit of het een basisspeler is of dat het een invaller is voor een paar minuten.
Wanneer Dilrosun vorig seizoen steevast of links of rechts zou blijven staan had hij dan zeker ook een G/A van tussen de 15/25 dan ben ik heilig van overtuigd.

Als je het in zo'n context zet is het allemaal wel te begrijpen al zeg ik het zelf.

Tuurlijk ben ik van mening dat buitenspelers van Ajax, Feyenoord en PSV eigenlijk altijd een G/A moeten hebben van minimaal 20+ daar zij in 14/18 wedstirjden bijna altijd de boventoon zullen of moeten hebben.

3 januari 2024 om 15:34

Grappig dat mensen hier heel stellig durven te beweren dat Slot Dillie te weinig vertrouwen heeft gegeven of te weinig kansen. En dan ongefundeerde onzin als"wanneer Dilrosun vorig seizoen steevast of links of rechts zou blijven staan had hij dan zeker ook een G/A van tussen de 15/25 dan ben ik heilig van overtuigd"willen gebruiken als argument.

Er is letterlijk niets aanwijsbaar wat die stelling ondersteunt. Die jongen heeft in zijn eerste seizoen genoeg kansen gekregen en laten zien dat hij slechts in 1 van zijn 100 acties daadwerkelijk rendement heeft. Kan een leuk niveau aantikken, maar doet het bijna nooit.

Maar als hij 2 seizoenen lang gewoon de voorkeur krijgt, wet ik zeker dat hij een super rendement heeft.....denk ik.
Lol.

Dilrosun is gewogen en te licht bevonden...hoop dat hij een mooie club kan vinden waar hij wat meer kan spelen.

Ik snap dat Feyenoord hem liever direct van de hand doet in plaats van een half jaar huur. Maar Dilrosun is bij uitstek een speler die het bij een Lecce goed kan doen waardoor zijn marktwaarde wordt opgekrikt en die je dan in de zomer voor meer geld van de hand kan doen. Ik denk dat hij prima in de markt ligt namelijk.

Ze gaan spijt krijgen met het verkoop van hem naar een andere club. Waar hij wel tot zijn recht zal komen

Goede zaak om deze speler z.s.m. te verkopen samen met Alireza gewoon flankspelers die niet goed genoeg zijn voor Feyenoord.
Zo zonde dat Feyenoord een hele goede ploeg heeft maar dat alle flankspelers gewoon het niveau niet hebben of nog niet hebben.
Anders waren ze gewoon doorgegaan in de Champions League.

Waarom zou je hem verhuren met optie tot koop?
Ik zou hem alleen verhuren met verplichte optie tot koop, verder niet...

Hij begon eigenlijk weer een beetje te ballen, ga je hem verhuren? Apart allemaal...

Maar aan de andere kant; Italiaanse clubs willen 9 van de 10 keer huren met optie tot koop of alleen een kale huur... Tenzij het een enorm grote speler ala Vlahovic en dergelijke is (waar veel geld voor op tafel moet komen)...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren