Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord heeft beet: toptalent gaat komende week tot medio 2028 tekenen

Laatste update:

De entourage van toptalent Leo Sauer reist deze week af naar De Kuip, waar de achttienjarige Slowaak zijn contract tot medio 2028 gaat verlengen. Dat nieuws brengt 1908.nl woensdag naar buiten. Sauer gaat zich definitief langer aan Feyenoord verbinden en zijn familie wil daarbij graag aanwezig zijn.

Sauer groeide op in zijn geboorteland Slowakije, waar hij de jeugdopleiding van Slovan Bratislava en MSK Zilina doorliep. In 2021 besloot Feyenoord hem naar Nederland te halen. Eerst als huurspeler, later definitief. Daarmee was een transfersom van slechts 235.000 euro gemoeid.

Sauer begon in Feyenoord Onder 21, maar kreeg in de voorbereiding op het huidige seizoen de mogelijkheid van Arne Slot om zich te laten zien bij de A-selectie. Afgelopen augustus maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Slot bracht Sauer halverwege het duel binnen de lijnen en zag hem in blessuretijd de belangrijke 2-2 aantekenen. Een maand later maakte Sauer ook zijn Europese debuut namens Feyenoord, toen hij in de Champions League mocht aantreden tegen Celtic.

De talentvolle Sauer lag al tot medio 2026 vast in Rotterdam-Zuid, maar plakt daar dus nog twee seizoenen aan vast. De verwachting is dat Feyenoord in de komende week melding maakt van de contractverlenging van de rechtspoot.

Dat Sauer zijn doorbraak beleefde in 2023 blijkt wel uit zijn marktwaarde. Transfermarkt schat de buitenspeler momenteel in op vijf miljoen euro. In januari vorig jaar was dat nog één miljoen euro. Sauer wist zijn marktwaarde in een jaar tijd dus te vervijfvoudigen.

Onlangs was Sauer nog belangrijk met een assist tijdens de 1-0 zege op RKC Waalwijk. De Slowaak, die hoopt te worden geselecteerd voor het EK, leverde een hoekschop perfect af op het hoofd van Mats Wieffer. In totaal speelde Sauer tot dusver 236 minuten in de hoofdmacht van Feyenoord, verdeeld over 11 optredens. Daarin was hij goed voor een aardig moyenne: één doelpunt en drie assists.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou uiteraard een hele goede stap zijn. Erg talentvolle speler, die wat mij betreft wel wat meer minuten mag krijgen in deze tijden van vormloze buitenspelers.

31 januari 2024 om 10:32

Het is vaak verstandiger om spelers pas belangrijk te maken na hun 18e verjaardag en contractverlenging. Ik denk dat hij en Godts nog hele leuke dingen gaan laten zien in de toekomst.

31 januari 2024 om 11:15

Hij hoeft ook niet perse belangrijk worden gemaakt of meteen een basisplaats krijgen. Maar gewoon wat meer invalbeurten en minuten. Dat lijkt me niet geheel onterecht met de prestaties van bijvoorbeeld een Paixao op het moment.

Dit is een hele goede speler en maakt snel grote stappen. Is nog wel heel jeugdig maar dat mag voor deze leeftijd, verwacht dat hij binnen nu en 1,5 jaar de stap naar een basisplaats gaat maken danwel moet maken.

Sauer zal gewoon half jaartje moeten stallen bij een Excelsior ofzo iets dat hij wekelijks kan wennen aan eredivisie nivo

Ik zou hem liever wat vaker aan de flanken zien ipv op de bank.
Is een onbevangen jongen die een actie in huis heeft en op het moment de tegenstander nog verrast mijn inziens een fout dat die niet vaker gebruikt wordt.
Brengt meer dan de vleugels die nu gebruikt worden

Nu kan je als voormalig jeugdspeler natuurlijk met gemak je transferwaarde zien stijgen tot grotere hoogte als je eenmaal bij de 1e selectie komt.
Speelt hij vaak trouwens? zie te weinig van Feyenoord om een goed beeld van hem te krijgen.
Van jeugdtalent naar vaste 1e speler is natuurlijk een reuze sprong.

28 februari 2024 om 14:08

Nee slechts een paar keer ingevallen, maar liet dan een goede indruk achter.
Toen Paixao en Ivanusec echt matig speelden had ik liever meer minuten voor hem gezien.
(De nieuwe Messi maak je namelijk niet vaak mee bij je club )

28 februari 2024 om 15:31

Die jongen gaat waarschijnlijk pas meer minuten maken als de buit voor Feyenoord definitief binnen is, zo richting de lente. Ze staan momenteel 8 punten los op FC Twente, dus ik denk niet dat het nog lang duurt totdat talenten ietsje meer minuten gaan krijgen.

Verder is het voor een supporter altijd interessant, al snap ik goed dat je zo'n jongen niet zomaar even brengt als er dingen op het spel staan. Hij is nog behoorlijk jong en als je meer zekerheid op de bank hebt zitten, kies je daar als coach logischerwijs voor.

28 februari 2024 om 15:37

Ja, ik begrijp hoe coaches kijken, maar als de concurrentie het niet goed doet zouden ze best vaker voor jonge spelers mogen kiezen. Dat zorgt voor nog meer competitie en laat zien aan de jeugd dat als zij net zo hard werken, zij ook de kans krijgen.
Paixao en Ivanusec waren echt een wedstrijd of 10 zeer matig, dan had het best gekund.

28 februari 2024 om 18:07

Ik hoop het, maar Slot is wel een coach die zelfs dan liever in de vastigheid van z'n elftal investeert dan anderen een kans geven. Wil overigens niet zeggen dat hij jeugd geen kans geeft; je moet er alleen wel klaar voor zijn bij hem.

Aan de vage titel dacht ik dat het over Babadi ging haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren