Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord hakt knoop door en heeft besluit genomen over toekomst van Patrik Wålemark’

Laatste update:

Patrik Wålemark heeft geen toekomst meer bij Feyenoord, zo meldt het Zweedse Fotbolldirekt. De 22-jarige rechtsbuiten keert na de zomer terug van een huurperiode bij sc Heerenveen, maar hoeft naar verluidt dus niet op een nieuwe kans in De Kuip te rekenen.

Feyenoord nam Wålemark begin 2022 voor 3,25 miljoen euro over van BK Häcken uit Zweden. De linkspoot kreeg in de eerste maanden de tijd om te wennen aan het Nederlandse voetbal en de speelwijze van Arne Slot, om vanaf de zomer voor een vaste plek in de basis te gaan.

De Zweed begon 2022/23 nog als basisspeler, maar moest het na ruim zeven wedstrijden steeds vaker doen met een invalbeurt. Mede omdat Wålemark flinke concurrentie kende op zijn plek, daar ook onder anderen Alireza Jahanbakhsh en Javairô Dilrosun daar konden spelen.

Wålemark raakte begin 2023 bovendien geblesseerd aan zijn bovenbeen, waardoor hij elf wedstrijden aan de kant stond en ook de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0) aan zich voorbij moest laten gaan.

Feyenoord besloot hem afgelopen zomer op huurbasis te stallen bij sc Heerenveen. De linkspoot kwam uiteindelijk tot 25 wedstrijden, 3 goals en 4 assists in dienst van de Friezen, maar maakte niet één keer de negentig minuten vol.

Onder Brian Priske hoeft Wålemark dus niet op een nieuwe kans te rekenen, zo klinkt het. Feyenoord hoopt nog een deel van het aankoopbedrag terug te kunnen verdienen met een verkoop van de Zweed.

Wålemark ligt nog tot medio 2026 vast in De Kuip en is volgens Transfermarkt 2,5 miljoen euro waard. De aanvaller kwam tot dusver tot 36 duels bij Feyenoord. Daarin was hij goed voor drie goals en evenveel assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Leek best een leuke speler in het begin, maar meer dan een goed linkerbeen is het niet. Veel te licht in alle opzichten.

10 juni 2024 om 11:06

Helemaal mee eens.
Leuke speler voor een Heerenveen oid. Misschien heeft RvP er nog iets aan .

10 juni 2024 om 11:27

Dat was het risico met Walemark. Nog niet zo lang prof en redelijk grote stappen gemaakt. Helaas was de stap naar de Nederlandse top te groot.

10 juni 2024 om 12:13

Beetje slapjanus idd. De berichten waren goed, de eerste wedstrijden redelijk en uiteindelijk gewoon te licht.

Ach je kan niet altijd 6 gooien. Hoewel de buitenspelers van Feyenoord een moeilijke positie is, is Walemark toch net niet het niveua dat je wil nastreven. Benieuwd waar Feyenoord mee aan gaat komen, want zonder Jahanbaks en Minteh heb je momenteel maar vrij weinig rondlopen op die positie.

10 juni 2024 om 12:16

Hadj Moussa is al vastgelegd.
Paixao kan op rechts
En Slory is ook een upcoming talent.

Voor links heb je Ivanusec en Sauer mer daarachter Sliti nog als groot talent.

Er mag inderdaad nog een echte topper bij, maarja die moet dan beter zijn dan Paixao.

10 juni 2024 om 12:23

ik zie zelf Paixao liever op rechts dan op links. Zowel qua dreiging vanuit hem zelf, als qua ontwikkeling van Ivanusec en Sauer. Wanneer je als Feyenoord gaat investeren in een rechtsbuiten moet hij minimaal gelijkwaardig zijn aan Paixao, of op zeer korte termijn naar dat niveau toe kunnen groeien.

10 juni 2024 om 14:23

Eens, voor mij speelt Paixao ook het best vanaf rechts. Los van dat dat inderdaad ook beter voor Sauer is.

10 juni 2024 om 14:39

Vanaf rechts veel betrokken geweest bij doelpunten zeker seizoen 22/23. Fijn dat ik niet de enige ben die dit ziet!

10 juni 2024 om 15:07

En dan op links alleen nog Ivanausec? Moet sowieso nog wat kwaliteit bij.

10 juni 2024 om 16:17

Op links heeft feyenoord gewoon naast ivanusec ook gewoon sauer en sebaoui die tot 2027 gaat verlengen. Lijkt mij voldoende.

10 juni 2024 om 16:40

@westend: Sauer moet ook minuten gaan maken.

Blijft jammer. Puur voetballend vind ik het echt een uitstekende speler en misschien wel de beste buitenspeler die Feyenoord heeft. Het is jammer dat het mentaal en fysiek echt helemaal niks voorstelt en dat hij zich daarin ook niet heeft kunnen doorontwikkelen. Dan red je het helaas niet, hoe goed je ook kan voetballen.

10 juni 2024 om 11:31

Meh, misschien een goede techniek, maar tegelijkertijd geen enkele passeerbeweging of versnelling en nul fysiek. Het enige sterke aan hem is z'n voorzet.

Vooral de mentaliteit ontbrak. Zat liever een half jaar op de bank bij Feyenoord, dan dat hij verhuurd werd om aan het niveau te wennen. Bij Heerenveen ook geen stappen gemaakt, dus dan wordt het tijd om afscheid te nemen.

10 juni 2024 om 11:45

Hoe vaak gaat zo'n verhuurbeurt dermate goed dat je gelijk een kans maakt in het eerste elftal van een Feyenoord, PSV of Ajax? Vaak is zo'n verhuurbeurt en kus der dood en verdwijn je uit beeld en word je vergeten.
Ik snap dan dus wel dat hij liever bij Feyenoord in beeld wilde blijven op trainingen dan elders het risico lopen helemaal vergeten te worden. Zoals nu uiteindelijk ook een beetje is gebeurd.

10 juni 2024 om 11:49

Eens hoor, vaak brengt het je niet heel erg veel dichterbij de basis van je werkgever. Toch is het voor een speler vaak wel een goede stap, en in ieder geval beter dan een half jaar op de bank zitten.

Er is hem destijds duidelijk gemaakt dat hij niet in de plannen van Slot zou voorkomen, dus dan is op de training jezelf proberen te bewijzen ook overbodig lijkt me.

10 juni 2024 om 12:00

Met de wijsheid van nu heb je natuurlijk gelijk. Maar op dat moment kan het ook zo maar zijn dat hij op de trainingen Dilrosuon bezig zag en zichzelf beter vond. En als Dilrosun kansen krijgt kan hij dat ook voor zichzelf in het verschiet hebben gezien.
Halsstarrig ergens aan vasthouden en geloven in je eigen kunnen liggen heel dicht bij elkaar.

10 juni 2024 om 12:42

@fiorenoord, kansen in een voetbalcarriere hangen ook veel met pech en geluk samen. Zit je op de bank en er raakt een basisspeler geblesseerd kan je in t elftal komen en je kans grijpen. Ben je verhuurd, is dat veel moeilijker.

Het is ook echt niet gemakkelijk als je van Feyenoord komt bij een Heerenveen als huurspeler, en iedereen kijkt naar je laat t maar ff zien dan. Andere omgeving, zeker een Friesland is echt heel wat anders dan Rotterdam-zuid. Ga er maar aanstaan om soms binnen 6 maanden het verschil te maken om aan te tonen dat je daar de beste bent, en dus nieuwe kans verdient.

Nou Heracles, ophalen die jongen! Zou een prima toevoeging zijn!

Feyenoord moet Van Persie wat spelers gunnen. Paar talenten die na een paar jaar met RVP mee terug kunnen naar Feyenoord, maar ook jongens die gewoon niet goed genoeg zijn voor Feyenoord. Walemark is er zo eentje van. Voor 2 miljoen naar Heerenveen laten gaan en RVP een degelijk optie bieden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren