Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord en sc Heerenveen grijpen naast topscorer van Estland

Laatste update:

Erik Sorga vervolgt zijn carrière ondanks twee geïnteresseerde clubs niet in de Eredivisie, zo vertelt de twintigjarige spits uit Estland aan de krant RusDelfi uit zijn vaderland. Feyenoord en sc Heerenveen meldden zich bij de topscorer van de Estse kampioen Flora, maar Sorga kiest voor DC United uit de Major League Soccer.

Sorga werd afgelopen seizoen met 31 doelpunten uit 34 wedstrijden met overmacht topscorer van de Estse competitie, hetgeen hem veel belangstelling uit het buitenland opleverde. "Ik kon in Portugal naar Braga en er was ook interesse uit Nederland", zegt Sorga. "Heerenveen wilde me een half jaar huren met optie tot koop en ook Feyenoord was geïnteresseerd, maar ze deden geen concrete aanbieding."

De Ests international, die in de EK-kwalificatie tegen Nederland twee keer negentig minuten speelde, moet bij DC United de naar Derby County vertrokken Wayne Rooney opvolgen. "Het was de meest veelbelovende optie", legt Sorga uit. "Ik wilde speeltijd, een comfortabel appartement en een auto. In Europa werden dergelijke voorwaarden niet aangeboden. Een auto is noodzakelijk om door de stad te reizen, ik heb geen zin om met de metro te gaan."

De ouders van Sorga zagen de overstap naar DC United minder zitten. "Mijn vader en moeder beschouwden Amerika als de laatste optie, alleen als er geen andere aanbiedingen waren. Ze wilden niet dat ik zo ver weg zou gaan wonen. Het zal moeilijk worden om even langs te komen, maar bij wedstrijden met het nationale elftal kom ik terug. En ze zullen ook wel een paar keer overvliegen om te zien hoe ik daar leef."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Feyenoord geen concrete aanbieding heeft gedaan, hoe grijpen ze dan mis?

13 januari 2020 om 19:42

Inderdaad, bovendien berichtte Voetbalzone eerder nog dat Feyenoord voor een of andere Slowaak ging...

Mooi gepraat voor de buhne, maar een auto kan je als voetballer van je salaris prima kopen. DC zal wel het beste salaris hebben geboden (en goede randvoorwaarden). Er is verder niks mis mee om daar voor te kiezen, want je hebt als voetballer toch maar zo'n 10 jaar om je financien op orde te krijgen. Voor een Estse spits is de MLS daarnaast denk ik ook een prima competitie, en Washington DC is mooi wonen. Ik zou denk ik in zijn positie een soortgelijke keuze hebben gemaakt.

13 januari 2020 om 20:32

Die auto lijkt me ook een zwak excuus. Volgens mij bieden zowel Heerenveen als Feyenoord hun spelers gewoon leaseauto's aan. Daarnaast had hij lang mogen zoeken naar de metro in Heerenveen.

13 januari 2020 om 20:51

Cost of living factor moet je natuurlijk ook mee nemen. Appartementje in Heerenveen zal per m2 iets minder kosten dan in Washington, vermoedelijk. Maar goed - hij zal vast een totaalplaatje gemaakt hebben voor zichzelf.

13 januari 2020 om 23:43

Ja leuk praatje ervan gemaakt. Maar kort samengevat was het financiële plaatje gewoon heel aantrekkelijk. Zonder er omheen te draaien. Ben benieuwd of we ooit nog iets van hem horen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren