Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord doet aangifte tegen vloggers: ‘Er lijkt sprake van een trend’

Laatste update:
/

Feyenoord en FOX Sports doen aangifte van ‘huisvredebreuk’ tegen de vloggers Willem Vink en Teun Peters. De twee deden zich voor als medewerkers van FOX Sports bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Manchester United van afgelopen donderdag, en wisten op die manier illegaal het stadion binnen te komen.

Feyenoord laat tegenover RTV Rijnmond weten dat de club aangifte doet en om de tafel gaat met het ingehuurde beveiligingsbedrijf om te bespreken hoe het tweetal binnen heeft weten te komen. "We zijn hier uiteraard niet blij mee”, reageert woordvoorder Raymond Salomon. "Er lijkt sprake van een trend onder vloggers om te proberen op plekken te komen waar ze niet mogen komen. Als clubs zullen we ons daarop in moeten stellen.”

Ook moeten de twee vloggers rekening houden met maatregelen vanuit de KNVB. "Wij zullen de bewuste vloggers bij de KNVB aanmelden voor een stadionverbod en de bijbehorende geldboete vanwege overtreding van de huisregels”, aldus Salomon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dit niet die gek die op een trein sprong? Aan de ene kant is de actie bij wedstrijd Feyenoord een kwajongensstreek, maar gezien zijn verleden moet die vlogger eens goed worden aangepakt.

18 september 2016 om 14:59

Denk het wel. Gewoon gekke boys die views willen.

18 september 2016 om 15:01

Ik vind het sneu om hen stadionverboden en een geldboete op te leggen. Zie het als een hacker die een zwakte in het systeem laat zien. De beveiligers hebben hen nota bene zelf binnengelaten.

18 september 2016 om 15:04

Bij deze jongens zit een verleden van illegale activiteiten. Dan zou ik het niet meer zo lichtzinnig opvatten.

18 september 2016 om 15:05

Als een hacker in je computer komt omdat je geen anti virus programma hebt, betekent het nog niet dat ze ook naar binnen mogen. Deze gasten moeten aangepakt worden.

18 september 2016 om 15:09

Zo ken ik er nog wel een paar. Zo proberen de supporters die rommel op het veld gooien altijd aan te tonen dat er geen net hangt voor de tribune en dat zoiets als een zwakte kan worden gezien.

18 september 2016 om 15:13

Een hacker moet ook gewoon toestemming hebben, anders is het net zo goed illegaal. Dit is gewoon niet de bedoeling en door deze jongens gewoon goed te straffen geef je aan dit niet te toleren. Anders staat straks iedereen met een FOX-hesje en een camera aan de deur.

18 september 2016 om 15:26

@rubinhojo

Wat voor hacker dan?

Een zogeheten whitehat hacker meldt de problemen bij het bedrijf en zoekt niet de publiciteit op laat staan gaat er geld mee verdienen ten koste van.

Dit is meer vergelijkbaar met een blackhat hacker die een database ergens jat en hem vervolgens op staat dumpt, puur voor eigen gewin.

18 september 2016 om 15:39

Er zijn wel hackers die de publiciteit opzoeken om aan te geven dat er ergens een 'lek' zit. Een voorbeeld hiervan is een site die live beelden uitzend van duizenden babykamers, omdat al die mensen hun standaard wachtwoord hebben gehouden. Die site hackt ook en probeert een maatschappelijke discussie op gang te brengen over privacy. Nu vind ik dit totaal onvergelijkbaar. Deze mannen zoeken de publiciteit om er zelf beter van te worden. Dit moet bestraft worden. De mensen die zeggen dat hij 'een lek' heeft aangetoond en Feyenoord daarmee misschien zelfs nog een dienst bewijst, snap ik niet. We gaan een terrorist toch ook niet prijzen, omdat hij een lek in de beveiliging aan heeft getoond? Nu is dit natuurlijk niet vergelijkbaar met een vlogger, maar het gaat erom dat het niet beloond moet worden.

18 september 2016 om 15:51

@De Toekomst

Het enige wat een terrorist en deze vlogger gemeen hebben is dat ze het voor hun eigen gewin doen.

Een whitehat hacker zoekt vaak pas de publiciteit op wanneer hij of zij geen andere oplossing meer ziet. Sommige bedrijven doen gewoon niets met de informatie die hun (gratis) aangeleverd worden.

18 september 2016 om 16:51

Dus wanneer jij je deur niet goed afsluit mag ik ook gewoon bij jou op de bank komen liggen? Is toch gewoon een vorm van huisvredebreuk die ze plegen?

18 september 2016 om 18:57

@roelreusel. Hahaha geniale comment. Lag in een deuk.

18 september 2016 om 21:26

Jep dat zou mogen als het goed is want dan nodig je de "dieven" uit.

Het zal vast wel wat gecompliceerder in elkaar zitten maar het komt daar op neer.

On topic:
Nou het zou dan een van de eerste dingen die de knvb dan wel goed afhandelt als het zo gaat als er beschreven word.

19 september 2016 om 11:07

"ik vind het sneu om hen stadionverboden en een geldboete op te leggen. Zie het als een hacker die een zwakte in het systeem laat zien. "

Echter was het hun bedoeling helemaal niet om de zwakte van het systeem aan te tonen.

18 september 2016 om 17:15

Ja dat is die gek , MAAR Teun Peters heeft er bijna niks mee te maken gehad , de video staat op het kanaal van Willem

Wat een grap. Dit geeft maar weer aan dat de beveiliging gewoon een lachertje is, dan moet je niet naar die vloggers kijken maar naar je zelf en dat bedrijf. Wat koop je er nou weer voor dat die twee gasten een boete krijgen en een stadionverbod? Niks. Je eigen beveiliging is zo lek als een mandje doe daar dan alsjeblieft wat aan, er kunnen zonder enige moeite mensen met verkeerde intenties het stadion binnen komen

18 september 2016 om 15:11

Wie weet doen ze dat ook wel. Maar ik hoop dat je zelf ook wel snapt dat zoiets niet naar buiten hoeft te worden gebracht, daar wordt de beveiliging niet veel beter van namelijk.

18 september 2016 om 15:17

Het lijkt mij dat de beveiliging toch zeker wel kritiek mag krijgen? En ook zeker van de media? Zo'n bedrijf verdient een tik die zeker gevoeld mag worden. Maar dat is mijn mening

18 september 2016 om 15:34

Ja maar de eventuele maatregelen moeten lekker binnenskamers blijven.

18 september 2016 om 15:44

@usainbale
Feyenoord laat tegenover RTV Rijnmond weten dat de club aangifte doet en om de tafel gaat met het ingehuurde beveiligingsbedrijf om te bespreken hoe het tweetal binnen heeft weten te komen.

Dus hoe kan je stellen dat dit beveiligingsbedrijf geen kritiek krijgt? Zij mogen zich in een gesprek verantwoorden tegenover de klant. Vanuit daaruit worden logischerwijs conclusies getrokken.

Je kan ook zeggen: als je eigen beveiliging goed is kan dit niet gebeuren. Daarnaast heb ik liever vloggers dan terorristen in een stadion. Aangifte doen in die zin is eerder misplaatst.

18 september 2016 om 15:05

mee eens. dit is een goed teken dat de beveiliging zwak is dat dit mensen makkelijk naar binnen kunnen. nu kunnen ze beter de beveiliging goed voorbereiden voordat terroristen binnen kunnen.

18 september 2016 om 15:32

@floconeve

Dus als jij het raam van jouw schuurtje open laat staan mag er ingebroken worden?

Omgekeerd logica vind ik dat, ze waren zich er duidelijk van bewust dat ze fout bezig waren. Ze hadden, toen de pasjes ingenomen waren ook kunnen kiezen om weg te gaan.

Ik vind de maatregelen die Feyenoord neemt helemaal niet raar. Doe je er niks aan dan juich je dit soort acties alleen maar toen. Gezien de groei van die zogenaamde vloggers is het geen verkeerd idee om een duidelijke grens te stellen.

18 september 2016 om 17:39

@eazy-e Jouw metafoor gaat in geen enkel opzicht op. Het gaat hier om een voetbalclub met een (bijna vol) stadion die een van de grootste clubs ontvangt. Dan hoor de veiligheid van de spelers en supporters te waarborgen. Als je je naar binnen kan lullen met een slap verhaal is dat ronduit een schandelijke dwaling van de beveiliging. Mijn punt is dat de aandacht juist daar naar uit dient te gaan.

18 september 2016 om 19:02

@floconeve

Bij beide gevallen is sprake nalatigheid, volgens mij een prima vergelijking dus.

Ze, de beveiliging hadden beter hun referenties moeten controleren. Hoewel ik me in de hectiek ook kan voorstellen dat dit niet altijd even makkelijk is. Maar zoiets als dit levert daar dan weer genoeg gespreksstof voor op.

Verder staat duidelijk in het artikel dat Feyenoord om de tafel gaat met het betreffende bedrijf dat verantwoordelijk is. Dus ik snap je punt niet helemaal?

Verder ik quote jouw: "aangifte doen in die zin is eerder misplaatst."

Je zegt dat je dit soort taferelen niet wil, maar je wil het ook niet bestraffen? Als niets consequenties heeft denk je dan echt dat enkel beveiligen helpt?

Koop ik de volgende keer geen kaartje ga ik het wel als vlogger proberen.

19 september 2016 om 11:08

"je kan ook zeggen: als je eigen beveiliging goed is kan dit niet gebeuren."

Dat zeggen ze ook maar het een sluit het ander toch niet uit.

Deze Willem springt nu een gat in de lucht thuis, aangezien hij weer het nieuws heeft gehaald. Meer mensen zullen de video gaan bekijken, meer geld voor Willem. Het maakt de vloggers echt niets uit wat ze doen zolang er maar meer mensen komen kijken.

18 september 2016 om 15:18

Niet helemaal met je eens, die vloggers doen heus niet alles. Bijna alles wat die Willem doet is ludiek, al sta ik ook zeker niet overal achter. Het is niet dat die gast gaat filmen dat hij eieren op iemands hoofd gooit.

Laten we eerlijk zijn, dit is niet de eerste keer dat iemand zich anders voordoet dan hij- zij werkelijk is (remi Gaillard anyone?)
Dat Feyenoord aangifte gaat doen en een gesprek aangaat met de beveiliging is niet meer dan normaal, voor hetzelfde geld loopt er iemand illegaal rond met kwalijke bedoelingen (en nee het is geen vlogger)
Maargoed, er zijn ook teveel vloggers en elke keer als er een bijkomt moet het controversiëler en anders zijn dan je fellow vloggers. Likes en views binnenharken en vanaf je tienerjaren of 18e jarige leeftijd en al geld verdienen.

Heb trouwens het idee dat bij elke nieuwe stunt van Willem 'dit is het meest bizarre of mooie wat ik Ooit gedaan heb'

ik dacht dat ze boef wou aanklagen, maar hij was al voor een ander incident opgepakt. deze vlogger hebben nog ergere stunt uitgehaald dan illegaal in de wedstrijd binnen komen.

18 september 2016 om 15:09

Wat?

Haha mooi dit. Aan de andere kant kan je dit natuurlijk niet maken, maar het is ook gewoon weer slecht beleid van Fox Sports. Hoor je gewoon door te hebben.. en dan nu aangifte doen terwijl je zelf de fout maakt dat zij illegaal binnen kunnen komen.

18 september 2016 om 15:39

@fcb2016

Dus als jij de fout maakt om jouw huis niet goed af te sluiten laten we zeggen je laat per ongeluk het raampje van de schuur open. Dan ga je geen aangifte doen bij de politie?

Die vloggers doen zich als iemand anders voor en vervalsen papieren. Of iemand dat door had moeten hebben is niet zozeer de vraag. Dit wat zij doen mag gewoon niet, stellen dat de beveiliging of Fox dan maar beter hun werk moet doen is dan natuurlijk een nonargument.

Gewoon betalen voor een kaartje, moeten wij ook. Boete en bij nog een overtreding een stadion verbod.

Beveiliging controleren is een taak van Feyenoord en het beveiligingsbedrijf en hebben ze echt niet 2 pubers voor nodig.

Ik vind het wel triest dat Feyenoord aangifte doet en ze een sv uitdeelt.

Het is gewoon hun eigen schuld dat zij binnen komen. Ik zou ze er laten mee weggaan en de beveiliging op de vingers tikken.

18 september 2016 om 15:28

Hoezo de vloggers mee laten wegkomen? Buiten het beveiligingsbedrijf mogen dit soort aandachtzoekers ook eens worden aangepakt. Je mag best vloggen, maar zodra je de regels overtreedt hoor je gewoon gestraft te worden, zeker gezien het vlogverleden van deze heren.

18 september 2016 om 15:40

@haagsekoerd

Dus als jij je huis niet goed afsluit en er word ingebroken dan vind je dat maar normaal, zoekt de schuld bij jezelf en gaat vervolgens geen aangifte doen? Geloof er niks van..

Vloggen moet verboden worden. Mensen kunnen steeds gevaarlijkere dingen doen om geld te kunnen verdienen met vloggen.

18 september 2016 om 15:52

@stylogmang

Video bloggen kan je niet verbieden, je moet gewoon duidelijk grenzen stellen en dat doet Feyenoord dus hier.

Ze heten youtubers geen vloggers😡😡

Ik snap niet dat er mensen zijn die niet snappen dat Feyenoord aangifte gaat doen. Wanneer jij een raampje open laat staan in je huis vind je het toch ook niet normaal wanneer iemand hier gebruik van maakt en bij jou op de bank tv gaat liggen kijken.

Ik vind het juist heel goed dat Feyenoord dit aanpakt en hier niet in mee gaat. Ik word namelijk een beetje moe van die opgeschoten jong die menen dat alles toe gestaan is onder mom van een vlog.

18 september 2016 om 19:04

@roelreusel

Ik ben er ook verbaasd over maar als je de profielen bekijkt dan zijn het allemaal figuren van 17-20 jaar. Een beetje de doelgroep van die vlogger zeg maar.....

Beveiliging is inderdaad in gebreke, maar het blijft illegaal toegang krijgen. Ik snap dus niet waarom mensen die gast in bescherming nemen. Als hij dit deed om beveiligingslekken aan te tonen, zou die naar Feyenoord gestapt zijn. Niet op deze manier iig en dan kondigt die ook nog zijn volgende illegale praktijken aan...

Feyenoord mag hier best iets sympathieker mee omgaan. Ze leggen notabene een lek in de beveiliging bloot. Wat ze doen is in feite gewoon strafbaar. Maar hun intentie kent geen kwade bedoelingen. Het zet je wel aan het denken: wat als? Als meneer Stegeman Schiphol of een legerbasis binnendringt zijn ze hem meestal toch aardig dankbaar voor de verbeterpunten. Feyenoord en Fox laten zich wel een beetje kennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren