Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fernando Torres kondigt einde van imposante loopbaan aan

Laatste update:

Fernando Torres zet een punt achter zijn loopbaan, zo maakt hij via Twitter bekend. De 35-jarige spits speelt sinds vorige zomer in Japan voor Sagan Tosu en ondanks dat zijn contract daar nog tot januari 2020 doorloopt, lijkt hij per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Het betekent dat er voor el Niño een einde komt aan een rijke carrière.

De spits werd opgeleid door Atlético Madrid en maakte in 2007 voor 38 miljoen euro de overstap naar Liverpool. Na bijna vier jaar in dienst van the Reds telde Chelsea 58,5 miljoen voor hem neer. Zijn periode bij the Blues werd geen doorslaand succes en in 2014 kwam Torres bij AC Milan terecht, eerst op huurbasis en later definitief. Milaan bleek de laatste stop voordat de spits in 2015 terugkeerde bij Atlético.

De 110-voudig Spaans international won onder meer het WK, tweemaal het EK, de Champions League (met Chelsea), de Europa League (met Chelsea én Atlético) en de FA Cup (met Chelsea). In de zomer van 2018 verliet Torres Atlético met de winst van de Europa League en in de herfst van zijn loopbaan besloot hij nog een avontuur in Japan aan te gaan. Bij Sagan Tosu zette hij zijn handtekening onder een tot januari 2020 lopend contract.

Dat contract lijkt hij dus niet te gaan uitdienen bij de huidige hekkensluiter van de Japanse J-League. Torres speelde dit seizoen, dat in februari van start ging, dertien wedstrijden en de laatste weken moest hij het voornamelijk stellen met een plaats op de reservebank. “Ik heb iets belangrijk te melden. Na achttien geweldige jaren komt mijn carrière aan een eind”, laat Torres op Twitter weten. Hij zal komende zondag in Tokio een persconferentie geven om zijn besluit toe te lichten.

Logisch besluit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij Liverpool de beste en meest galante spits ter wereld.
Bij Chelsea lukte niets meer.
Held van Atleti en ben blij dat ik zijn goede jaren heb meegemaakt.

21 juni 2019 om 08:13

Bedoelde je wellicht elegant?

21 juni 2019 om 11:20

In zijn Liverpool tijd hield hij altijd de deur open voor dames en hielp hij bejaarden oversteken. Zeer galant!

21 juni 2019 om 11:50

Dankzij Torres en in mindere mate Maxi Rodrigues en Kun Aguero ben ik fan geworden van Atletico. Wat een held was dit in zijn eerste periode bij Atletí. Geweldige carriere gehad, er had denk ik nog wel meer ingezeten. Maar hij was al snel over z'n top heen helaas

21 juni 2019 om 11:52

Bij Liverpool aan het einde ook al niet meer. Hij heeft toen die hele zware blessure gehad en daarna is hij door een combinatie van factoren nooit meer op z'n oude niveau teruggekomen. Daarvoor was het echt een fantastische speler.

21 juni 2019 om 12:19

Nou de goal tegen Barca in de halve finale CL lukte anders prima hoor 😁

Vroeger mijn favoriete speler, het effect van de bal in 2008. Ik stopte even met Arsenal supporteren als hij aan het werk was, de reden dat ik sympathie voor atleti krijg (inmiddels ook door simeone ). Eeuwige zonde dat hij naar Chelsea ging want van de een op de andere dag was Torres niks meer.

21 juni 2019 om 08:03

Zo komt er toch langzaamaan een eind aan het gouden tijdperk van Spanje. 2008-2012

21 juni 2019 om 08:06

Ja toen had Spanje een geweldig elftal. Een middenveld dat alles had. 2 angstaanjagende spitsen. Een defensief opbouwend blok en Iker op goal. Zelfs de bank was eng.

21 juni 2019 om 09:03

Je ziet dat toch wel vaak, een kern die al lang bij elkaar is en verzadigd is die heeft steeds minder vuur om er alles voor te doen, het is altijd zaak om op het juiste moment door te selecteren voor vers bloed maar dat is lastig omdat je met sommige grote successen hebt gevierd.

Je zag het bij Frankrijk na 98 en 2000, Brazilië na 2002, Spanje na 2012 en nu ook Duitsland. Juist als het goed gaat moet je constant doorselecteren en zorgen voor vers bloed maar het gebeurt vaak andersom.

21 juni 2019 om 10:26

Wat was die Marcos Senna toch ook goed zeg in 2008

21 juni 2019 om 13:17

Ja het Spanje van nu is nog slechter dan dat van Oranje. Xavi, Iniesta, Busquets en Pique raakten op een gegeven moment hun top aan, en daar profiteerde Spanje, en indirect Real Madrid en Atletico ervan. Want als je steeds van Barcelona verliest, ga je wel steeds harder trainen. Zo een tijdperk als Iniesta, Xavi en Busquets ga je nooit meer vinden. Hopelijk kan Frenkie de Jong en Busquets nog mooie dingen laten zien. Frenkie moet alleen nog de lijn doortrekken, maar daar geloof ik wel in. Alleen jammer van Nouri, want ook hij had ik met alle zekerheid erin geloofd dat hij rechtstreeks naar Barcelona zou gaan. Frenkie en Nouri waren gewoon ruwe diamanten die maar een keer in de 20 jaar voorbij ziet komen.

Prachtige speler! Het ga je goed!

Fantastische spits bij Liverpool. Toen was hij echt op de top van zijn kunnen. Daarna zelden meer echt dezelfde geworden. Als hij die vorm van eerste seizoenen Liverpool had doorgetrokken had hij wel naar het niveau van Henry gekund op termijn.

Torres was echt een fenomenale spits. jammer van die zware knieblessure die hij opliep bij Liverpool waarna hij nooit meer de oude is geworden

Geweldige spits vooral zijn eerste periode bij AM en bij Liverpool. Wat was hij een killer.

Een van de beste spitsen die ik ooit heb gezien en mijn favoriete voetballer aller tijden.

Torres was bij Chelsea niet de beste maar heeft zo’n beetje alles gewonnen en is altijd een belangrijk onderdeel van het geheel geweest. We hebben twee Europese prijzen gewonnen in zijn tijd bij Chelsea en in beiden jaren heeft hij zeer belangrijke goals gemaakt. Torres veroorzaakte bijvoorbeeld zelfs de corner waar Drogba uit scoorde in Munchen!

Als voetbalfans moeten we met z’n allen eigenlijk heel boos zijn op Benitez dat hij Fernando zo’n beetje dwong om te vroeg terug te keren van een zware knieblessure in 2010, waardoor hij nooit meer de oude geworden is! Benitez speelde in op het verlangen van Torres om op tijd fit te worden voor het WK 2010 en heeft zijn knie en zijn explosiviteit daardoor finaal naar de kloten geholpen..

Ik ben speciaal voor hem vorig seizoen naar Chelsea-Atletico gegaan, aangezien ik eigenlijk eerst naar Chelsea-Man City zou gaan, en heb hem daar voor de laatste keer zien spelen. Het was een afscheid van Chelsea wat hij verdiende!

1 van mijn favo spelers aller tijden. Een spits die niet alleen kon afmaken maar ook mee kon voetballen en vaak uit onmogelijke hoeken kon scoren. Die winnende goal in de EK finale 2008 zal ik nooit meer vergeten

Held! Jammer dat het na Liverpool zo bergafwaarts is gegaan. Maar wat een spits in zijn hoogtij dagen (L)

Had nóóit bij Liverpool moeten vertrekken. Wat was hij toen goed!!!

El Nino stopt.
Torres was een Spits met vele kwaliteiten snel technisch en dodelijk voor het doel
Al heel vroeg werd hij aanvoerder van Atletico Madrid en schoot alles raak.

Zijn avontuur bij Liverpool was geweldig, maar eindigde in mineur. We kunnen allemaal zeggen dat hij geweldig was bij Liverpool. Maar na een zware blessure was hij was hij minder. Zijn overstap naar Chelsea was niet veel goeds. Maar El Nino klaagde niet.

Zijn terugkeer bij Athelitco was niet groot maar hij was er wel. Bezorgde hoogste persoonlijk Spanje een eerste prijs door op het EK naar huis te schieten.

Jammer dat hij stopt, maar sinds zijn Chelsea nooit meer die wereld spits geweest gelukkig hebben nog Youtube.

Ik kan me de wedstrijd nog goed herinneren, ik als een jong jochie naar de galgenwaard Utrecht tegen Liverpool. Stond die daar opeens 1 van de beste spelers ter wereld op dat moment Fernando Torres. Even later vertrok die voor op dat moment een record bedrag en waarmee je heel utrecht kon kopen.

De wedstrijd tegen utrecht had die alleen niks in te brengen wuytens en schut hadden hem in hun broekzak zitten.

21 juni 2019 om 11:46

Wat was dat top! Dirkie Kuyt ook nog in het veld. En echt zonder grappen...wat had Alje Schut die aanvallers in zijn broekzak! Hij had de winnende er nog in moeten koppen.

Jammer dat ik hem niet heb zien spelen tijdens zijn eerste periode bij Atletico. Gek genoeg keek ik ook geen wedstrijden van Liverpool toen hij daar speelde en op zijn best was. Ondanks alle gemiste kansen herinner ik heb bij Chelsea toch vooral om die legendarische goal in de laatste minuut waardoor Barca niet naar de finale ging in misschien wel het meest onterechte gelijkspel ooit. Bij zijn terugkeer bij Atleti was er uiteindelijk niks meer over van die geweldige speler die ik kende van het Spaanse elftal. Hij kwam in alles tekort maar heeft zich (nogmaals) onsterfelijk gemaakt door bij zijn debuut 2 keer te scoren tegen Real en hun uit te schakelen. In het seizoen 2015/2016 heeft hij nog aardig wat gescoord door zijn geweldige samenwerking met Koke die misschien wel iets van 7 of 8 assists gaf op Torres in de 2e seizoenshelft. Hopelijk bied Atletico hem een mooie baan aan bij de club en zien we hem misschien later wel terug naast het veld.

21 juni 2019 om 12:43

Torres had natuurlijk veel talent, maar hij heeft nooit op het niveau van Messi en Ronaldo gezeten en cijfermatig komt hij niet eens in de buurt van die twee, ook niet in zijn topseizoen bij Liverpool. Nu ben je het toch (flink) aan het romantiseren. Uiteindelijk heeft hij maar 1 of 2 topseizoenen gekend en dat is behoorlijk karig voor iemand met veel talent en een carriere van 18 jaar.

Ondanks dat hij niet zo goed was als gehoopt in dienst van Chelsea, toch een van mijn favoriete Chelsea- spelers. De 10 seconden tussen de keiharde trap naar voren en de goal van hem tegen Barca zullen me altijd bij blijven. Wat een spanning en ontlading was dat.

Hij had genoeg talent, maar het kwam er om uiteenlopende redenen relatief beperkt uit, waaronder een zware blessure. Uiteindelijk heeft hij maar twee geweldige seizoenen gekend en dat is toch best karig voor een speler met het talent van Torres en een carriere van 17 jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren