Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ferdinand had beter moeten weten en hij heeft geen spijt getoond’

Laatste update:

Rio Ferdinand kreeg een boete van dik dertigduizend euro plus een schorsing van drie duels voor een beledigende en opgepaste tweet. Ferdinand repte in een tweet over ‘sket’, straattaal voor slet. Fervente twitteraars als Joey Barton en Gary Lineker vinden de straf voor Ferdinand overdreven. De voetbalbond FA is echter niet van plan om in te dammen.

/

“Met bijna zes miljoen followers is meneer Ferdinand blijkbaar een ervaren gebruiker van Twitter”, meldt de bond in een statement. “Hij had beter moeten weten. Hij is als topvoetballer een rolmodel voor veel jonge mensen. Zijn verantwoordelijk is daardoor groter dan de verantwoordelijkheid van anderen. Daarnaast hebben we jammer genoeg geen tekenen van spijt gezien”, klinkt het.

Ferdinand moet naast de schorsing en de boete ook nog eens een door de FA georganiseerd educatief programma volgen. Het is niet de eerste keer dat de verdediger van Queens Park Rangers in het strafbankje zit. In 2012 beledigde hij Ashley Cole en dat leverde hem een boete van circa 55.000 euro op.

De straf voor Rio Ferdinand is terecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een onzin, hoe kunnen zij nou bepalen wat hij doet buiten het voetbal om. Er klopt ook geen hol van het voetbalwereldje.

5 november 2014 om 22:17

Er klopt niks van de Fa zul je bedoelen.

5 november 2014 om 22:56

Dit heet gewoon een voorbeeld stellen. Voetballers zijn in principe voor de jongere generaties de mannen die het grote voorbeeld geven. Ze kijken niet op naar een agent, leraar of arts maar wel naar een voetballer. De FA wil dit soort gedrag indammen zodat andere voetballers het niet gaan overnemen. Gewoon simpelweg een voorbeeld stellen aan de rest van de voetballers met een exorbitant hoge boete voor een tweet van niks. Ferdinand zal er niet van wakker liggen, hij heeft immers genoeg.

6 november 2014 om 05:45

Je slaat maar even over dat ze hem ook 3 wedstrijden schorsen voor een simpel tweetje? Dit gaat helemaal nergens over.

Hoe kan je nou spijt hebben als je niets verkeerd gedaan hebt? Idioten

Alsof spijt betuigen de straf weghaalt. Als je het er niet mee eens bent hoef je ook geen spijt te betuigen. Absurd dit.

Waauww een boete van 55.000 euro voor het woord slet. Hij had dit niet moeten doen, maar dit slaat nergens op en het feit dat hij 6 miljoen volgers heeft wil niet zeggen dat hij veel ervaring heeft, Torres heeft ook 6 miljoen volgers, maar heeft 3 getweet.

6 november 2014 om 05:47

Rio heeft 14,300 tweets. Dan kun je niet echt meer zeggen dat je een Twitter noob bent. Hoe dan ook is deze straf onzin.

6 november 2014 om 07:25

Goed lezen he, je reageert weer eens vanuit je emotie.

100 euro vinden wij k*t, bij Ferdinand is 30.000 en 3 wedstrijden k*t, dus hij moet niet zeuren als hij een keer beboet word. Geen lieverdjes die gebroeders Ferdinand.....

Wat is het doel hier? Voetballers die geen slet meer zeggen, maar dan niet zozeer vanwege ethische overwegingen maar omdat ze anders een boete krijgen van de FA. Ja, laten we van volwassen mannen politieke correcte robots maken; goede voorbeelden voor de jeugd!

6 november 2014 om 11:15

Het doel van die bobos is kijk ons eens macht hebben . En iedereen de mond te snoeren. Wat een gekke die gekke bestuurders denken toch echt werkelijk alles voor et zegge he .

Het is toch sowieso dom om zo iets te tweeten. Je kan weten dat het niet gewaardeerd gaat worden. Ben het niet eens met de straf, maar het is zn eigen schuld.

Het moet niet veel gekker worden ... voorbeeldfunctie ofniet ferdinand moet tweete wat die wilt daar hebbe die bobo s van de fa niets over te zeggen . Moet echt niet veel gekker worden dalijk gaan ze nog beslissen met wie je om mag gaan of met wie je mag praten .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren