Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe neemt in Europa League op valreep revanche op Dinamo Kyiv

Laatste update:

Fenerbahçe is de groepsfase in de Europa League begonnen met een 2-1 overwinning op Dinamo Kyiv. De Turken kwamen in eigen huis na ruim een half uur op voorsprong via Gustavo Henrique, waarna de Oekraïners in de tweede helft via Viktor Tsygankov op gelijke hoogte kwamen. Lang leek 1-1 ook de eindstand te worden, totdat invaller Michy Batshuayi Fenerbahçe vlak voor tijd alsnog de drie punten bezorgde. Daardoor gaat de ploeg van trainer Jorge Jesus samen met Stade Rennes aan kop in poule B.

Fenerbahçe en Dinamo Kyiv troffen elkaar al in juli in de voorronde van de Champions League. Toen eindigde het heenduel in 0-0, waarna de Oekraïners op bezoek bij Fenerbahçe met 1-2 wisten te winnen. Uiteindelijk verloor Dinamo Kyiv in de play-offs van de Champions League van Benfica (0-2 en 3-0), waardoor ook zij alsnog genoegen moesten nemen met een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Fenerbahçe had donderdagavond dus de kans om revanche te nemen, en begon daarbij met voormalig NEC’er Ferdi Kadioglu in de basis. Enner Valencia, topscorer van de Turkse Süper Lig met zes goals, begon op de bank. Datzelfde gold bij Dinamo Kyiv voor Oleksandr Karavajev, die tijdens de eerdere ontmoeting in Istanbul nog voor het winnende doelpunt had gezorgd.

De eerste kansen van het duel waren voor de thuisploeg. Attila Szalai, Henrique en Ezgjan Alioski kregen allen de kans om de openingstreffer te maken, maar steeds stond doelman Georgiy Bushchan in de weg. Na ruim een half uur was het alsnog raak voor de Turken, toen Henrique een corner van Diego Rossi binnenknikte. Ook in de resterende minuten van de eerste helft was Fenerbahçe dominant, maar gescoord werd er niet meer.

In het tweede bedrijf kroop Dinamo Kyiv wat meer uit zijn schulp. Eerst ging een kopbal van Denys Harmash nog over, maar na ruim een uur spelen was het alsnog raak. Vitaliy Buyalskyi vond Tsygankov, die de bal van binnen het strafschopgebied in de hoek achter doelman Altay Bayindir werkte. In de fase daarna gingen beide ploegen op jacht naar de overwinning, waarbij Fenerbahçe aan het langste eind trok. Een lange inworp kwam in de blessuretijd voor de voeten van Batshuayi, die van dichtbij de 2-1 binnenknalde. Het andere duel in poule B, tussen AEK Larnaca en Stade Rennes, eindigde in 2-1 voor de Fransen. Fenerbahçe gaat volgende week donderdag op bezoek bij Rennes, terwijl Dinamo Kyiv het opneemt tegen Larnaca.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kiev kwam, net als in de wedstrijd voorheen, niet om te voetballen. Tijdrekken, overtredingen. Walgelijke ploeg, gerechtigheid dit.

Altay moet ook eens ff stoppen met zulke goals tegen te krijgen.

8 september 2022 om 21:04

Ik heb Dinamo Kiev nooit zien willen voetballen, altijd dat anti-voetbal, zit in hun genen. Maar goed dat Fenerbahce toch de 3 punten binnen heeft, we hebben de punten hard nodig. 20e plek kan echt niet!

8 september 2022 om 21:10

Altay had die bal duizend procent moeten hebben! Hij keek ook en dacht ah shit die had richting de corner moeten gaan en verkeerd ingeschat. Veel te laconiek!

Ferdi Kadioglu. Ik verklaar nogmaals de oorlog aan hem. Zelfs medespelers willen hem niet meer opzoeken. Hoeveel lange passen zijn aangekomen bij een medespeler in de 16? 0

Telkens wanneer hij de bal had keek ik al weg want daar zal nooit een goal uitkomen. Op hoeveel assist staat hij nu? Ook het tegendoelpunt werd Ferdi ff door de benen gespeelt en kon die gap makkelijk voorgeven waardoor de 1-1 viel.

Rossi idem dito. Hard werken en weinig rendement.

Ik neem dit José Jesus enorm kwalijk! 352 is niet de opstelling. Gewoon 442 en 433.

Ook Luan Peres weer te slapen bij die tegen goal. Niet het niveau voor fener. We missen kwaliteit a la lugano, uche, yobo, Kim, Bruno Alves achterin.

Ook het rouleren. Geen enkele automatismen onstaan op deze manier.

Joao moet gewoon op 10.

Altay
Osayi Serdar Atilla Alioski
Arao Crespo
Joao
Emre Valencia Henrique

En dan Irfan roulerend met Iedereen aangezien hij op elke positie kan spelen.

We hebben zo een brede bank en dan 2 spelers die basis staan en eigenlijk zo ver weg staan van alle andere spelers. Ongelooflijk!

Wat een schandelijke ploeg is kiev onder leiding van Lucescu!


8 september 2022 om 21:37

Ik ben het er wel eens met je opstelling, maar ik zie Jan Peter liever in de spits. Valencia is nuttiger om mee te counteren, aan de bal vind ik hem te slecht.
Arao zie ik liever op de bank voor Crespo. Naast Crespo mort Zajc spelen en op 10 koffieman.

Opstellingen:
Altay
Bright-Aziz-Atilla-Alioski
Crespo-Zajc
Emre-Koffieman-King
Jan Peter

Back-up (bank)
Eğribayat
Ferdi-Tayyip-Gustavo-Luan
Arao-Yüksek
Lincoln-Arda-Rossi
Michy/Valencia

Edit: ik was Zajc helemaal vergeten... Speelt laatste tijd amper.

8 september 2022 om 21:47

Ik vind Joao Pedro echt een 10 a la schaduwspits. Geen speler voor in de punt. Dat is meer een Batshuayi die zo balvast is. Arao heeft me echt verbaasd net zoals vandaag. Hij brengt echt die Ruh samen met crespo.

8 september 2022 om 22:03

Hij is fel in de duels dat zeker, maar aan de bal zo drama. Misschien dat hij wel beter rendeert in een 433. Anders zou ik hem eerlijk gezegd niet opstellen. Bij 433 met een opkomende Bright en een Crespo ernaast, is het voetballende iets minder belangrijk.

9 september 2022 om 02:44

Arda Guler broer, die jongen hoort vast in de basis zonder enige twijfel

9 september 2022 om 10:07

Ik snap niet dat je Kadioglu zo afschrijft. Die man wordt door een iedere trainer op een andere positie gezet en hij laat met zijn harde werk zijn toegevoegde waarde zien. Hij is niet eens een back maar een aanvallende vleugel. De voorzetten waren slecht daar ben ik het mee eens. Maar als je de 16 bestudeerd stond er ook niet bepaald een speler van Fener goed gepositioneerd en hadden ze ook geen duidelijke looplijnen.

Fener is op zijn sterkst als de tempo van de wedstrijd hoog is.

Altay

Osayi Serder Atilla Alioski

E.mor - Arao - Crespo - F.kadioglu

J.pedro - Batshuayi

met Joao als shaduwspits en Bats als nr 9.

10 september 2022 om 22:37

Die tegen goal waarin Ferdi zich zo makkelijk laat passeren.

Geen 1 pass van al zijn passes, stuk of 10, zijn aangekomen.

Maakt vaak domme overtredingen door zijn mindere kwaliteit te overcompenseren. Zoals laatst waarin hij een strafschop veroorzaakte maar gelukkig had omdat het buitenspel was. Totaal onnodig en slordig.

Ook positiespel is waardeloos. Staat nooit op de goede plek wanneer fener in balbezit is.

Werkt hard maar komt kwaliteit te kort. Osayi is als rechtsback talloze lichtjaren voor Ferdi!

Ook als linkshalf hebben we genoeg keuze. Lincoln en Enner Valencia kunnen daar ook spelen.

Nee Ferdi is het niveau Basak of een konyaspor. Maar absoluut geen fenerbahce!

Wat een heerlijke winst is dit! Geweldige manier om revanche te nemen. Wat is Kiev een stugge, vervelende ploeg zeg. Oude rot Lucescu, die Fener natuurlijk heel goed kent door zijn periodes in Turkije, probeerde nu weer na de twee kwalicatiewedstrijden de wedstrijd helemaal te vermoorden. Extra lekker dat Batshuayi de winnende maakt, is gewoon een hele goede voetballer en dit is een goede boost voor zijn zelfvertrouwen. Belangrijk ook voor de coëfficiënten natuurlijk, aangezien de andere twee uit Istanbul het dit jaar laten afweten. Emre is met zijn Basaksehir ook heel sterk begonnen. Hopelijk winnen Trabzon en Sivas ook, vooral Avci moet het nu laten zien. Zakt in Europa al jaren door het ijs. Trabzon heeft zich heel goed versterkt dus geen excuses meer. Btw, prachtige choreografie ook van de supporters!

8 september 2022 om 20:58

Dus bro. Wat smaakt nu op dit moment zoeter? Deze overwinning of baklava

8 september 2022 om 20:58

Oreo baklava.

8 september 2022 om 20:59

Baklava met roomijs is wel lekker hoor 😋

10 september 2022 om 02:39

Hahaha, ik zie het nu pas bro. Deze overwinning smaakt denk ik even zoet als die winnende tegen Antep van jullie. Ik baal nu gewoon dat we dit weekend niet spelen.

Gefeleciteerd Fener. Dit zal voor de fans toch wel erg zoet voelen om van Kiev te winnen in de laatste minuten. Ook mijn felicitaties aan Basaksehir. Hebben Hearts amper heel gelaten vanavond!

8 september 2022 om 21:46

Ook mooi dat Fiorentina punten heeft laten liggen tegen RFS. Hopelijk weet Başak groepshoofd te worden. Mogen ze en een ronde overslaan en krijgen we een bonus op de coëfficiëntranking. Idem voor Fener, maar met Rennes wordt dat lastig.

8 september 2022 om 23:21

Fiorentina heeft vanavond een potje fifa gespeeld met welgeteld 30(!) kansen en nog steeds niet kunnen winnen. Hopelijk krijgt Basak niet dezelfde soort problemen als ze tgn RFS spelen, want op papier zouden zij dit makkelijk kunnen oprollen. Ik zie Fener in ieder geval 2de worden, dus het is te hopen dat ze er nog het beste van maken

Fener zoals we kennen, op voorsprong komen en niet uit kunnen lopen met de score. Leuk voor Batshuayi in zijn 1e pot. Maar de 3 punten binnen met moeite. Wel anti voetbal van Kiev.

Dit was echt dramatisch. We spelen eenrichtingsverkeer, en dan kunnen we het maar niet afmaken, en dan krijgt Dynamo een lucky schot op doel en scoren ze direct. Maar wat was Dynamo Kiev schandalig bezig zeg, hoe zielig kan je zijn om alleen maar blessures te faken bij elk contact.

De scheids was ook lachwekkend Dynamo spelers zijn niet eens gekomen om te voetballen, maar om onze spelers te blesseren, en hij laat het gewoon toe.

Uiteindelijk heeft het voetbal gewonnen, en hebben we 3 broodnodige punten gepakt.

8 september 2022 om 21:41

Fener miste wel echt een spelmaker achter het spitsenkoppel. Die lange ballen en voorzetten waren niks. Alle creativiteit moest van Crespo komen. Irfan can moest spelen ipv Rossi. Rossi is meer een linksbuiten valse 9.

Dynamo was idd bezig om zo veel mogelijk te voorkomen om goals te eten. Die scheids had daar wel wat harder mogen optreden. Al met al wel een goede wedstrijd van Fener, enige smet was die makkelijke 1-1.

Hoewel crespo en arao goed speelde denk ik dat we veel creativiteit miste in de middenveld. Je zag dat pedro en king helemaal geisoleerd waren en we het moesten hebben van corners en ingooien. Ja kiev die was alleen maar aan het tijdrekken en had eigenlijk niet veel te zeggen buiten het doelpuntje. Maar mooi voor batshuayi meteen een doelpuntje gepakt. Misschien de volgende keer een 3 mans middenveld opzetten en een 4 mans verdediging want aanvallend waren we ontzettend zwak vandaag.

8 september 2022 om 21:02

Ik vind King een erg beperkte voetballer, ook Ferdi is een drama op rechtsback. Zet aub Arda er gewoon vast in. Die jongen kan zo goed voetballen. Is 17 jaar en speelt gewoon flinke mannen weg. Het is echt belachelijk dat hij niet mag starten elke week. Ook zou ik Osayi op rechtsback neerzetten, dan heb je gewoon veel meer voetbal in je team!!

8 september 2022 om 21:07

Klopt helemaal. Vind het ook jammer dat Lincoln telkens invalt als back ipv dichtbij de 16. Die gozer is ontzettend gevaarlijk met zijn trappen en paasjes. We hadden vandaag juist veel creativiteit op de bank met Lincoln, Irfan en Zajc dus daar kon eigenlijk veel eerder op geanticipeerd worden. Dat Arda helemaal geen minuten krijgt wil ik het niet eens over hebben.

Ik wilde bijna zeggen 3x niet te weten winnen van Dynamo Kiev die amper voetbalt zou echt schandalig zijn. Ook dat Fener supps zo blij waren dat je weer Kiev loot. Dat moet je toch niet meer willen tegen deze schopploeg voetballen.

Eind goed, al goed we hebben ze eindelijk te pakken gekregen en hebben dik verdiend gewonnen. Het is een erg moeilijke tegenstander en weten heel goed hoe je een wedstrijd moet breken. Op naar speelronde 2!

Weer hetzelfde riedeltje met dat kiev. Elk contact liggen en de spelers van de tegenstander uit het spel halen. Ook wanneer er geen contact is liggen ze. Om gek van te worden!

Gelukkig hielden onze jongens het hoofd koel en hebben we (weliswaar in de laatste minuten) terecht gewonnen en vraak genomen! En oh wat is die zoet zeg!

Verder; wat speelde Crespo toch weer is goed! We mogen in onze handjes knijpen dat we zo een speler voor zo een prijs hebben gehaald toen dertijd!

Batshuayi komt er in en doet het gewoon hoor! Heerlijk!! King en Pedro speelden beiden ook een heerlijke pot, maarja tegen een verdediging van 11 man is het lastig scoren.

Zo kan ik wel langs alle spelers gaan in principe, maar al met al vond ik Fener weer goed spelen maar Kiev liet Fener het spel niet spelen die ze wilden spelen door het constante gejank en het constante liggen.

Gelukkig heeft voetbal vandaag gewonnen!

Als niet-kenner van het Turkse voetbal gaf ik een grove voorspelling waar ik Kiev boven Fenerbache zette op onderbuik. Een fan verzekerde me toen dat Fener zou winnen en andere fans vielen hem toen massaal aan. Ik weet niet of je actief bent, maar jij mag een lange neus trekken voorzichtig ;-).

Gefeliciteerd Fenerliler! Mooie winst op een vieze ploeg die alleen is gekomen om rugby te spelen, ik begrijp dat ze tegen Rusland vechten maar dat wilt niet zeggen dat ze alles mogen doen, Fenerbahce is lekker begonnen, als ze hun koppie hoog houden weten ze de groepsfase te overleven.

Lekker punten halen in europa!! Basaksehir ook heel netjes gedaan. Hoop dat Ts ook pakt.. we moeten echt klimmen

8 september 2022 om 21:15

Vergeet sivasspor niet.

Ik heb een woord voor deze wedstrijd. BATSHUAYI! Heerlijk eerste wedstrijd gelijk de winnende tegen Dinamo Kiev. We voetbalden zo goed zo gecontroleerd maar dan een domme tegengoal. Altay jongen pak jezelf op man je bent een geweldige keeper en een foutje hier en daar kan wel maar niet in zo een belangrijke wedstrijd bij een 1-0. Complimenten aan JJ, perfecte wissels doorgevoerd en de wedstrijd teruggepakt. King is erg beperkt maar ik denk dat hij en Joao meer in elkaar moeten worden ingespeeld omdat we geen creatieve middenvelder hadden als Zajc vandaag. Crespo wederom de baas op het middenveld en zelfs Arao speelde goed vandaag. We missen nog veel aanvallend qua chemie maar ik heb er vertrouwen in dat dit na een paar weken goed gaat komen. Rust dit weekend en dan doorknallen naar Rennes! Gefeleciteerd met de punten vandaag Turkije nu nog Trabzonspor en Sivas komop!

Broodnodige overwinning. Bedankt en gefeliciteerd Fener. Groepswinst moet lukken. Turkije heeft punten nodig.

Deze elf maakt gehakt van de super lig en UEFA

Altay
Osayi-Samuel
Aziz
Szalai
Alioski
Emre Mor
Arao
Crespo
Kadioglu
J.Pedro
Batshuayi

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren