Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe benadert Nederlander die zichzelf over vijf jaar in Oranje ziet

Laatste update:

Fenerbahçe gaat een poging wagen om Jayden Oosterwolde los te weken bij Parma, verzekert Fabrizio Romano. De 21-jarige linkervleugelverdediger, die vorig jaar de overstap maakte van FC Twente, heeft een eerste aanbod in beraad. Oosterwolde wordt door Fenerbahçe gezien als belangrijk target aan de linkerkant. Zijn contract bij Parma loopt nog tot de zomer van 2026, waardoor de Turkse topclub met een behoorlijke transfersom over de brug moet komen.

Italiaanse media meldden onlangs al belangstelling van meerdere Serie A-clubs, het Engelse Southampton en het Duitse Augsburg. In gesprek met Voetbalzone wilde Oosterwolde zelf niet ingaan op specifieke namen. “Er is veel interesse, laten we het daarbij houden", aldus de linksback. "Ik ga kijken wat de komende transferperiode gaat brengen. Voor nu focus ik me nog op Parma, maar als de juiste club komt gaan we daar zeker naar kijken."

Volgens Romano is de interesse van Fenerbahçe concreet, maar is het nog te vroeg om over een akkoord te spreken. Oosterwolde doorliep de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. De verdediger kreeg vervolgens aanbiedingen van beide clubs en koos voor FC Twente. Hij maakte in september 2020 zijn debuut in de Grolsch Veste. Vorig jaar werd hij door Twente verhuurd aan Parma. De Italiaanse club bedong tevens een optie tot koop, die een halfjaar later verplicht werd gelicht. Dat leverde de Tukkers zo'n drie miljoen euro op.

Door een dubbele nationaliteit heeft Oosterwolde de mogelijkheid om voor zowel Oranje als Suriname uit te komen. In zijn hoofd heeft de ambitieuze verdediger die keuze al gemaakt. "Ik voel me gewoon een Nederlander, dus een eindtoernooi spelen met Oranje blijft een droom. Ik ben vaak benaderd door Suriname en Indonesië, maar dat is wellicht iets voor later. Waar ik over vijf jaar sta? Dan wil ik in de Premier League en het Nederlands elftal spelen. Als kind keek ik altijd naar het Engelse voetbal, het is gewoon de beste competitie van de wereld."

Van De Grolsch Veste naar spelen met Buffon: ‘Hij is hier overal de koning!’

Voetbalzone sprak recent met Jayden Oosterwolde. Bekijk het interview hier.Lees artikel

Oosterwolde maakte op 15 oktober van dit jaar zijn eerste doelpunt op de Italiaanse velden in de thuiswedstrijd tegen Reggina (2-0 winst) en is dit seizoen uitgegroeid tot een belangrijke pion in het elftal van trainer Fabio Pecchia. Na ruim een jaar staat de teller op 23 wedstrijden in alle competities, waarin hij dus één keer wist te scoren. Parma staat momenteel op de zesde plek in de Serie B. De twee bovenste ploegen promoveren direct, terwijl de nummers drie tot en met acht het tegen elkaar opnemen in de play-offs voor promotie naar de Serie A.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Mooi dat het goed gaat met Jayden en dat er veel interesse voor hem is. Ik heb toch wel mijn twijfels gehad bij hem. Twente net zo. Qua snelheid en fysieke kracht zit het gewoon heel erg goed bij hem. Maar verdedigend (wat hij volgens de verhalen goed ontwikkelt heeft) was hij vaak erg kwetsbaar. Mede door slechte postitionering. Maar mijn twijfels zaten met name bij het mentale gedeelte. Geen 90 minuten lang geconcentreerd en gefocust kunnen spelen, en bij vlagen erg druistig zijn. Is het een verkeerde keuze geweest van Twente om hem zo snel te laten gaan? Niet per se, denk ik. We hebben een mooi bedrag voor hem gekregen en zijn concurrent Smal doet het uitstekend!

Volgens mij was het toen de tijd een verhuur, met een verplichte optie tot koop. Daarnaast las ik volgens mij dat Twente een percentage krijgt bij het doorverkopen van Oosterwolde. Vond het een leuke speler bij Twente, maar wou al heel snel vertrekken. Was er niet rouwig om. Gaf ruimbaan voor Smal om zich zo goed te ontwikkelen.

Met zijn fysiek zou hij natuurlijk heel goed passen in de PL, dit kan een hele leuke carrière gaan worden voor hem. Langzaam maar zeker richting de Europese subtop, ik gun het hem van harte. Ik neem aan dat Twente nog een percentage krijgt bij doorverkoop, iemand hiervan op de hoogte?

Ik denk dat dit een voorzorg is van een naderende vertrek van Ferdi. Interesse van Milan en Inter worden steeds concreter en Inter gaat Dumfries waarschijnlijk verkopen en vervangen met Ferdi. Ken deze jongen persoonlijk niet en weet niet of hij Ferdi kan vervangen want dat zal moeilijk zijn.

5 januari 2023 om 09:21

Ferdi speelt op links, Denzel op rechts. Hoe zie je hem Denzel vervangen? Is weer een onzinning gerucht van de Turkse media.

5 januari 2023 om 09:43

Ferdi is een rechter flankspeler maar wordt bij Fener op links gezet omdat ze weinig opties hebben aan de linkerkant. Naar mijn mening komt hij op de rechtervleugel meer tot zijn recht. Jayden heb ik nooit zien spelen eerlijk gezegd. Hoop dat het goed uit zal pakken zowel voor de speler als Fenerbahce.

5 januari 2023 om 10:22

Helemaal mee eens Lionpa. Komt beter tot zijn recht op rechts, maar doet het ook erg goed op links. Zijn veelzijdigheid is ook een groot voordeel.

5 januari 2023 om 11:32

Ferdi speelt noodgedwongen op links. Hoort eigenlijk rechts te spelen maar we hebben op links niks beters.

5 januari 2023 om 17:01

Je hebt toch Alioski?




Dit zou een top versterking zijn voor Suriname. Zo snel mogelijk Bogarde of Fraser aanstellen als bondscoach en met het volgend elftal spelen

Hahn

Klaiber Pinas Denswil Haps Oosterwolde
Dijksteel Boetius Riedewald
Piroe Becker

Met dit elftal is plaatsing voor het WK 2026 zeer zeer realistisch vooral omdat in de Concacaf Mexico, USA en Canada automatisch geplaatst zijn. Je directe concurrenten worden dus Costa Rica, Jamaica en Honduras die kan je met dit elftal zeker 2 van de 3 hebben . Je hebt namelijk gewoon spelers van Swansea City, Union Berlin, Hertha, Crystal Palace, Middlesbrough, Fenerbache en Trabzonspor in je selectie dat is een heel aardig niveau (Top Championship/turkije/middenmoot bundesliga/premier league) aangevuld met nog wat goede eredivisiespelers als Klaiber, Burgzorg (mainz) etc.



5 januari 2023 om 15:13

Kortzichtig om die jongens uit eigen land en competitie te vergeten. Zo'n eenmalige periode met half uitgebluste spelers gaat Suriname echt niet verder helpen behalve dan iets meer Nederlanders die eventueel zullen kijken naar ze. Je zou altijd een paar van deze jongens kunnen polsen, maar het is toch prachtiger om een vorm van beleid te volgen en waarbij je ook een eigen kweekvijver hebt en niet alleen bijvoorbeeld uit Nederland moet vissen?

Leuk voor deze jongen, echter zie ik niet in hem een potentiële oranje klant met wat er momenteel is. Echter was ik zelf bij Parma gebleven en dan volgend jaar hopelijk in de Serie A te spelen. Vanuit daar verder stappen maken want het is een moderne speler

Met zo een mooie ambities moet deze jongen dus niet naar Fenerbahce gaan anders zal het bergafwaarts gaan met zijn carriere.

5 januari 2023 om 17:05

Je hebt gelijk, hij moet naar Gala gaan en vanuit daar kan hij naar een R. Madrid of München. Toch? Grapjes

6 januari 2023 om 08:16

Als je zulke ambities hebt ga je toch niet in Turkije voetballen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren