Fenerbahçe wint uiterst verhitte wedstrijd met 15 (!) gele kaarten

Fenerbahçe is er op de valreep in geslaagd om extreem duur puntenverlies te voorkomen. De ploeg van trainer Ismail Kartal keek bij rust tegen een 0-1 achterstand aan tegen Pendikspor, dat na rust toch capituleerde: 4-1. Vlak voor tijd maakte Michy Batshuayi de verlossende 2-1, waarna er in blessuretijd nog twee treffers vielen. Met name in de eerste helft lag het zeer verhitte duel vaak stil. Er vielen in totaal vijftien gele kaarten. Twee spelers van Pendikspor kregen tweemaal geel te zien. Fenerbahçe komt op twee punten van koploper Galatasaray terecht.

Aan de kant van Fenerbahçe stonden Ferdi Kadioglu, Dusan Tadic en Jayden Oosterwolde in de basis, terwijl Sebastian Szymanski bankzitter was. Edin Dzeko was de spits van dienst en werd in zijn rug gesteund door Mert Hakan Yandas.

De eerste helft mocht gerust chaotisch genoemd worden. Scheidsrechter Kadir Saglam trok voor rust liefst zeven gele kaarten. Onder meer Oosterwolde, Dzeko en Kadioglu werden op de bon geslingerd in het zeer verhitte duel. Voetballen gebeurde maar weinig voor rust, al wist Pendikspor wel te scoren. Halil Akbunar kopte na een half uur bij de tweede paal binnen: 0-1.

In de tweede helft, waarin er acht gele kaarten vielen, moest Fener stormen om de titeldroom in leven te houden. De ploeg van Kartal viel constant aan en vlak nadat Dzeko zijn volley nog gekeerd zag worden door doelman Erdem Canpolat, was het enkele ogenblikken later alsnog raak via Yandas. De aanvallende middenvelder krulde de bal op heerlijke wijze in de verre hoek: 1-1.

De thuisploeg trok verder richting doel en kwam bijna op voorsprong. Dzeko schoot een rebound echter over. De Bosniër ging even later neer na een overtreding van Welinton, die zijn tweede gele kaart van de wedstrijd gepresenteerd kreeg en dus mocht gaan douchen. Met elf tegen tien leek de tweede treffer van Fenerbahçe een kwestie van tijd te zijn. Rade Krunic kwam zeer dichtbij, ware het niet dat zijn kopbal de lat trof.

Het volgende gevaarlijke moment volgde al snel. Invaller Batshuayi kopte richting de tweede paal, waar Canpolat nog maar net op tijd bij was. Vlak voor tijd kreeg Fenerbahçe een strafschop. Batshuayi pakte zijn verantwoordelijkheid en verschalkte Canpolat: 2-1.

In blessuretijd kreeg Arnaud Lusamba razendsnel tweemaal achter elkaar geel en dus maakte Pendikspor het duel met negen man af. Nog dieper in blessuretijd maakte Kadioglu er ook nog 3-1 van. De Arnhemmer rondde na een één-tweetje in de verre hoek af. Irfan Can Kahveci wist zelfs nog een vierde treffer voor Fenerbahçe te maken met een fraai schot in de korte hoek: 4-1.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

1
2

Ik ga het niet eens hebben over hoe Fener speelde vandaag. Ik denk dat we dat allemaal wel weten. Ik sta gewoon vol verbazing vanwege een aantal momenten in deze wedstrijd. Niet blij, boos of verdrietig maar gewoon verbaasd Het is gewoon niet te geloven dat we er weer zo van af komen. Ik stel voor dat we met zn allen volgende keer gewoon bingo spelen en kijken wat we allemaal raken. Rode kaart = check, disutable penalty = check, wie heeft nog meer ideeën?

10 maart 2024 om 19:26

Dit is toch niet normaal meer? Ik vind het zo zielig voor de Pendikspor spelers en dan vooral van de buitenlanders die verbaasd waren na elk discutabel moment. Die hadden er ook gewoon geen zin meer na de penalty.

10 maart 2024 om 19:28

Zo verbaasd zullen ze toch niet zijn? 3 van de 5 buitenlanders van Pendik hebben eerder bij de 3 topclubs uit Istanbul gespeeld.

10 maart 2024 om 19:31

Fenerbahce speelt ondermaats. Strafschop was onterecht.
Pendikspor speelde in mijn optiek ook slecht. De scheidsrechter was ook slecht. Teveel discutabele beslissingen. Treedt niet op tegen spelbederf. Halil kon naar mijn inziens al in de eerste helft eraf gaan met twee keer geel. Ferdi werd onterecht belaagd door Halil. Al met al, Galatasaray is een klasse beter op dit moment. Denk ook niet dat Galatasaray zich laat overklassen. Fenerbahce moet zich zorgen al gaan maken voor komend seizoen, er is namelijk nog steeds géén goede basis gelegd.

10 maart 2024 om 19:36

Penalty was terecht. Verzoek je graag om beelden terug te kijken en de regels opnieuw in te duiken

10 maart 2024 om 19:51

Ik begrijp wat je bedoelt, dat de overtreding op de 16 meter lijn wordt gedaan. Naar mijn inziens is het niet eens een overtreding. Beiden hebben hun been gestrekt. Wel vond ik dat Fenerbahce in de eerste helft een strafschop was ontnomen. Dzeko werd overduidelijk aangepakt. Maar dan alsnog mag de scheidsrechter dat zelf beslissen.

10 maart 2024 om 20:08

Snap je echt niet dat de voet van irfan omhoog gaat en die van Pendik richting İrfan? İk ben zelf nog steeds niet zeker of het wel een strafschop is. Op 1 beeld lijkt het op een strafschop en al die andere beelden niet. Maar je kan me niet wijs maken dat het geen overtreding was.

10 maart 2024 om 20:13

Bij twijfel doorspelen...

10 maart 2024 om 21:48

Als je goed kan lezen zie je dat ik geen twijfels hebt of het nu wel of geen overtreding is. İk heb net 3 verschillende programıma s bekeken en het blijkt dus wel een strafschop te zijn!

Samenvatting wedstrijd: Scheidsrechter slacht Pendikspor af. Acht gele kaarten tegen en 29 vrije trappen tegen.

Theatercompetitie gaat verder. Die tweede geel was wel heel makkelijk gegeven op de overtreding op Dzeko. Andersom stampt Kahveci op de voet van een Pendikspor speler en krijgt niet eens een kaart.

Mijns inziens was de overtreding op de zestienlijn, wat geresulteerd heeft in een penalty, een overtreding op Pendik. Dan geef je een vrije trap aan Fener wat al bijzonder is en de VAR maakt daar nog een penalty van.

Wie nu nog niet ziet dat Fener en Gala beschermd worden zodat de competitie spannend blijft (en de kijkcijfers niet afnemen) is gewoon blind.

10 maart 2024 om 19:35

Pendikspor en geestverwanten hebben het Turksvoetbal naar mijn mening niets te bieden. Er zijn géén talenten uit voortgekomen en er wordt teveel fysiek gespeeld. Totaal géén techniek aanwezig. Wanneer gaan de kleine clubs inzien dat ze met jong talent moeten spelen en zo een bijdrage kunnen leveren.

Mert Hakan zegt tegen scheidsrechter let op je komt deze stadion niet uit. Hij krijgt niet eens geel. Systeem gaat weer verder,omkopen gaat weer verder . İk schaam me diep maar dan diep triest. We zijn wel gewend die gratis penaltys maar dat er duidelijk buiten 16 is en word gegeven maken we voor het eerst mee.Roep op zn minst scheidsrechter op om naar VAR te gaan, maar nee misschien zal die klein beetje objectief zijn en daarom zonder uitnodiging en zonder schaamte meteen die penalty te geven. Dit is een zwarte dag voor Turkse voetbal iedereen hier weet dat dit niet gaat veranderen. En dat Fenerbahce niet zal schamen weet iedereen hier. İk kan dit echt niet geloven man man. Geen gevoelens meer ik wil niks meer zeggen dit competitie moet niet afgemaakt worden en heel snel gecheckt worden. Hoe gaan deze scheidsrechters van vandaag slapen?

10 maart 2024 om 19:55

De pot verwijt de ketel. Omkoping is in alle lagen van de samenleving in Turkije. Maar ik blijf erbij dat de kleine clubs zich goed moeten bedenken welk koers ze willen opvaren. Ze hebben momenteel niets te bieden buiten vier a vijf clubs om. Wat betreft het kampioenschap vinden zowel Galatasaray als Fenerbahce supporters dat Galatasaray het beste voetbal speelt en het meeste aanspraak mag maken op het kampioenschap.

Schandalige vertoning. Van de spelers van Pendik die meer op de grond lagen dan ik tijdens mn gemiddelde nachtrust, onze spelers die vol met frustratie zitten, de scheids die 0 controle had over de wedstrijd, de toeschouwers in het stadion. Ik walg van deze competitie en de toxic sportcultuur die we met zn allen (vooral de 'grote maar meest benadeelde' 2 clubs) alleen maar erger en erger maken.

Geen idee hoe hij die penalty heeft gegeven, zo wil je toch niet winnen als fan zijnde? Overduidelijk dat de strijd in leven gehouden moet worden voor de knaken.

Wat een schande als je zelfs thuis tegen Pendikspor cruciale beslissingen van de scheidsrechter in je voordeel moet hebben om te winnen.

Penalty nummer 15? 16? Ben oprecht de tel kwijt hahahahaha

Penalty joker (x)
Rode kaart joker (x)(x)

Toe maar!

Zien jullie het zelf niet in? Vorig jaar penalty record verbroken, dit jaar hard op weg om jullie eigen record te verbreken!

2022/23: Enner Valencia 90+ (p)
2023/24: Michy Batshuayi (p)

10 maart 2024 om 19:30

Als ik het internet moet geloven heeft Fener dit seizoen 1 penalty meer dan Galatasaray in de competitie+beker. Het verschil is dus heel klein.

10 maart 2024 om 19:39

Bron? Klopt namelijk geen pepernoot van.

Daarnaast, een enorm groot deel van de pens die FB krijgt zijn 90+ voor lichte overtredingen.

Probeer het nog maals.

10 maart 2024 om 19:41

Hoeveel penalty’s hebben jullie de afgelopen weken gekregen?🤣

10 maart 2024 om 19:50

Broer je bent objectief toch kan je 1 onterechte penalty van Gala opnoemen?
Ik kan er al 4 penaltys opnoemen die zwaar onterecht waren en dit allemaal last minute.

Melo05, bron is Transfermarkt. Ik heb niks gezegd over of het wel of geen penalty's waren, ik heb het over statistieken.

10 maart 2024 om 19:52

Transfermarkt.com. Fenerbahce 16 Galatasaray 15 over kupa en lig. Hoe kan jullie superspits anders doelpunten scoren?

Selcukinan55, ik ben geen scheidsrechter, ik heb ook niet alle wedstrijden van Gala en Fener bekeken, maar een Fener-fan zou waarschijnlijk hetzelfde zeggen over jullie strafschoppen. Dat is een oneindige discussie waar ik me niet in meng.

10 maart 2024 om 19:58

Ja die in jou ogen onterecht zijn ja. Tuurlijk er zullen vast wel onterechte bij zitten maar bij jullie ook zoals die tegen Antalya. Tegen Rize winnen jullie met een goal na een duidelijke overtreding etc etc zo kunnen we hele dag doorgaan en voor beide teams dingen vinden die onterecht zijn gegeven.

10 maart 2024 om 20:04

Penalti van kerem in eerste wedstrijd tegen Basaksehir, penalti van icardi tegen gaziantep, penalti van tete tegen antalya, penalti van baris tegen kayseri, zo uit mijn hoofd

10 maart 2024 om 20:14

Bro laat ze man ze willen alleen zien wat ze willen zien. Dat wij 16 en zij 15 pingels hebben gehad en ze dat dus niet eens weten zegt al genoeg.

10 maart 2024 om 20:25

Beker boeit toch niemand maat.

Hoeveel punten hebben jullie gepakt in de league, puur en alleen door penalties? Hoevaak hebben jullie een 90+ (p) gehad? Hoevaak hebben jullie met een penalty de gelijkmaker gemaakt? Hoevaak de winnende? Hoevaak was het een lichte of dubieuze penalty?

League hebben jullie er 15 wij 12, dat is waar het om draait. Verder hebben jullie zoals ik al zei meerdere keren een 90+ penalty gehad, wees eens eerlijk.

10 maart 2024 om 20:45

15 om 12 is niet zo’n heel groot verschil he? Maar ondanks dat zijn Gala trolls, zoals jij, aan het claimen dat wij geholpen worden met penals? Nu je hebt geleerd dat het verschil klein is, ga je zeker verder met iets anders. Heb gehoord Mert Hakan heeft de scheidsrechter bedreigd, kan je weer ff 2 weken vooruit op

10 maart 2024 om 20:51

@Melo05 wees jij eens eerlijk dan. Je dacht wel dat het verschil meer dan 10 pingels waren? Nu je weet dat het verschil minimaal is kom je opeens met andere dingen zoals beker en de minuten van de pingels🤣

10 maart 2024 om 20:56

Ik ben geen Fener-fan.

Wedstrijden van fenerbache worden steeds ‘interessanter’ om te kijken. Ik wil hier geen woorden aan vuil maken. Trabzon maakt hier volgende week echt helemaal gehakt van.

10 maart 2024 om 19:54

We gaan geen Galatasaray treatment krijgen van Trabzon dat is zeker.

In 20+ jaar dat ik voetbal kijk heb ik veel gezien. Elke ploeg in de lig is wel eens geholpen. Alleen wat ik dit seizoen zie is ronduit schandalig.

Gs of Fb alvast gefeliciteerd met jullie omgekochte beker.

10 maart 2024 om 23:23

Is Cenk Tosun nog steeds aan t draaien ?

We hebben een antiploeg die vanaf de eerste minuut gaat liggen en janken, we hebben een ploeg vol dure vedetten die zich daardoor uit de tent laat lokken en we hebben een laffe coach die als een onschuldige schaap staat toe te kijken en niet weet hoe hij een laagvlieger moet openbreken. En dan hebben we een scheidsrechter die verantwoordelijk is voor het ontsporen van het spel en die vervolgens niet weet hoe hij de controle weer moet herpakken. De wekelijkse Super Lig schijtshow. Op naar de volgende comedie.

Ik spreek als GS fan en vind oprecht dat we hier te maken hebben met de grootste corruptie in het Turkse voetbal ooit. Dit zou niet moeten mogen. Beide clubs (fener in het bijzonder) worden op een schandelige manier voorgetrokken. Ik vind het zielig worden voor die kleinere clubs. Eigenlijk moet je ook na zo een penalty van vandaag gewoon met opgeheven hoofd van het veld stappen en je 3-0 verlies nemen.

10 maart 2024 om 19:40

Of Pendikspor nou wel of niet speelt, maakt voetbaltechnisch of qua ontwikkeling van de competitie niets uit. Pendikspor en geestverwanten hebben niets te zoeken in deze lig. Totaal géén voetbal. Géén spelers voortgebracht. Commercieel gezien hebben ze ook niets te bieden.

10 maart 2024 om 19:45

Wat heeft je betoog te maken met het benadelen van kleinere clubs ongeacht het niveau?

10 maart 2024 om 20:00

Ik vind juist dat ze niet benadeeld worden. Deze clubs zetten te makkelijk en te vaak de tackle in, even shirtje trekken, arm vasthouden, tijd rekken, iedere keer per ongeluk de bal tegen de arm en noem maar op. Een aantal clubs graven zich in en willen dan alsnog beloond worden voor hun wanprestatie. Ik ben van mening dat ze niets te bieden hebben. In elk geval is hun toevoeging minimum

Pendikspor degradatiekandidaat word omver gespeeld door de scheidsrechter.

Jullie verdienen geen kampioenschap droom maar nog jaren verder gatverdamme dit

Slechte eerste helft van Fener. De tweede helft was veel beter. Cengiz mag voortaan weer gaan banken. Laat weken niks zien. Dzeko ook echt heel slecht vandaag. Samen met Tadic. Je ziet gewoon dat ze niet het niet elke week kunnen opleveren. Hop naar de TS wedstrijd.

Off-topic: grappig om te zien hoeveel mensen zich zo druk kunnen maken om niks. Altijd grappig die complottheorieã«n.

Erencan Yardimci mag wel wat meer minuten krijgen. In de winterstop was er nog interesse uit de Ligue 1, daarna raakte hij geblesseerd maar 9-10 minuten speeltijd is het niet eens waard om voor op te warmen.

Mert Hakan is een irritant ventje met zijn theatrale amigo gedrag, maar het is een hele nuttige speler die bijna geen credits krijgt, net zoals Necip bij ons. Zijn contract loopt volgens mij af, van mij mag hij de brug over richting Tupras om Salih te vervangen.

Mert Hakan heeft tijdens de rust de scheidsrechter bedreigd met "pas op want je zou hier niet meer uit kunnen" dus die mogen we ook gelijk opdoeken. Dat is een hooligan, geen voetballer. En dat is zonde want voetballen kan hij wel als hij zich focust, alleen niet bij een topploeg.

10 maart 2024 om 19:57

Ik zeg hetzelfde, hele irritante ventje maar ook een hele goede voetballer. Misschien niet als basisspeler, maar in de roulatie komt hij heel goed van pas. Zijn probleem is dat hij meegaat in de huidige gespannen sfeer bij Fener en zich anders gedraagt.

Ik lees hier weer allemaal verbaasde reacties, maar what else is new? Deze theater is al jarenlang aan de gang.

Als je op een zonnige zondagmiddag hier tijd voor maakt, dan heb je een slecht huwelijk of haat je je leven.

Als je toto speelt kan je zo miljonair worden met Fener wedstrijden. Rode kaart voor de tegenstander en penalty voor Fener. Hele seizoen lang combi bet 50 euro per wedstrijd en je hebt een goede winst.

Je doet alsof Gala 3 pingels heeft genomen hahahah oke en een vraag aan jou. Hoeveel pingels heeft Gala tegen dan?

God zij dank ben ik niet voor Fenerbahce. Als ik dat was had ik me echt diep geschaamd als fan zijnde. Eerste helft had fener geen schot op doel. Tweede helft begon zoals verwacht met hoge druk van Fenerbahce.

Iedere grote club wordt geholpen door de scheids dat is een feit. Maar wat er dit seizoen aan de hand is, is nooit gezien. Ik ga gewoon bijna denken dat er andere machten zoals de Turkse overheid fener kampioen probeert te maken. Waar is je rode kaart voor MHY ? En die pingel dan ? Het maakt niet uit jongens bu saatten sonra sike sike sampiyon olacak Cimbom.

De eerste helft duurde bijna 60min, waarvan ik denk echt 20min is gespeeld. Niet te geloven! Als jij als scheids bij elke speler die gaat liggen gaat fluiten maak je het spel helemaal kapot.
Oosterwolde krijgt een 1e gele kaart was echt komisch, waardoor die op de rem moest.
Halil akbunar ik schrok me rot, ik dacht echt gaat niet goed met hem, leek alsof die dood ging en zo kan ik eigenlijk doorgaan met de hele selectie van pendik.
Penalty discutabel, maar als ik zo het beeld zag van de buitenspel camera was het wel op de lijn.
Deze wedstrijd komt echt niet in de buurt van gala - antalya dus ik snap die gejank niet.
Mhy verdiend wel een schorsing na wat ik heb gezien wat die heeft gezegd tegen de scheidsrechter.

Bro Ferdi begint wel een enorme aansteller te worden zeg man man man. Had genoeg liefde voor hem als speler maar bah bah.

Ik ga niet zeggen dat Fener niet verdiende te winnen, ze verdienden duidelijk om te winnen. Het is alleen zo discutabel altijd beslissingen,18155 penaltys, gedrag van spelers, het kan gewoon niet een keer normaal. Buiten dat had ik een weddenschap vandaag met een vriend van mij, een echte fener supporter. Het ging namelijk over dat Fener sws een penal zal krijgen in laatste 10min. Die heb ik in de pocket!!!

11 maart 2024 om 00:25

Aansteller zou ik hem niet noemen, hij werd al sinds de eerste minuut heel hard aangepakt. Zag je hoe Halil zijn organen probeerde te verplaatsen? Iedere Turk hier op VZ zou veel agressiever gereageerd hebben dan hem. Tel daarbij op dat ze al vanaf de 8e minuut begonnen met onnodig tijdrekken en je hebt de ultieme Super Lig hoofdheet wedstrijd.

Verder kan ik me geen oneerlijke penalty herinneren. Fener valt eenmaal aggresiever aan in de laatste minuten en dan is de kans op een penalty ook groter. Als Gala fan is het erg vervelend, andersom ervaren wij dat ook zo maar dat maakt het niet discutabel.

Na de gratis weggegeven penalty in minuut 87 was de wedstrijd al uitgespeeld.

Ik wil de Fener supporters trouwens ook feliciteren met alweer het volgende record!

> We hebben al eens de beruchte penalty zonder reden gezien tegen Kasimpasa. De spook penalty die wereldwijd viraal ging.
> Tegen Basaksehir was daar de beruchte last minute joker penalty vanwege een dubieuze hands - minder hands dan dat Fener eerder zelf geen penalty tegen kreeg met hands van Tadic en Akaydin!
> En nu weer een nieuwe eerste keer in de wereld - only for Fener! Een penalty met een overtreding buiten het strafschopgebied. Deze hadden we niet eerder gezien en verdient dus de complimenten!

Ik wil hierbij al mijn mede Galatasaray supporters vragen om Fener ook te feliciteren hiermee.

Zo ik heb heerlijk gegeten, na die stress in de eerste helft had ik hier wel echt even behoefte aan.
Pendik kwam om chaos te trappen, Fener is er keihard in getrapt vooral in de eerste helft.
Pingel is terecht, Irfan staat op de lijn. Terecht hersteld door de VAR. Verder had Pendik 5 rode kaarten kunnen hebben.
Ach wat boeit het me joh, zo gaan zaken eenmaal in Turkije. Genoeg rare acties gezien in de afgelopen 10 jaar.

3 punten staat, tot volgende wedstrijd!!

Schaf heel deze competitie af man. Bepaal van te voren wie van de 2 kampioen moet worden en laat de rest maar tegen elkaar voetballen. Het wordt met de week gekker in deze waardeloze competitie.

Wat een waardeloze wedstrijd en wat een waardeloze competitie. Was het een penalty? Eerst dacht ik van niet want de overtreding was precies op de lijn, maar toen las ik dat, volgens de regels, overtredingen op de lijn ook een penalty is. Als dat het geval is, ja dan het is een penalty. Maar kom op zeg, al in de 8e minuut (!) begint je tegenstander met tijdrekken. TFF moet echt optreden tegen de onnodige tijdrekking want dit slaat nergens op. Beide roden kaarten waren terecht, Wallington die Dzeko in door midden probeert te zagen en de andere Pendikspor speler die een 'flikker op' gebaar doet richting de scheids. Daarnaast wat is Ismail Uzulmez een waardeloze trainer. Welke trainer laat zijn spelers in de steek door tien minuten van tevoren de catacombe te verlaten. Het is allang duidelijk dat TFF de derby in TT Arena een kampioenswedstrijd gaat maken, dus tot dan gaan we vaker theater voor beide clubs zien.

Al met al, 3 punten binnen en next.

Mert Hakan Yandas... Wauw, wat een walgelijke speler. Heeft echt alles gedaan: bedreigingen richting scheidsrechter, provocerende acties tegen Pendikspor na zijn doelpunt, harde overtredingen... Maar mocht de wedstrijd gewoon afmaken. Kan deze scheidsrechter per direct zijn fluit ophangen?