Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Felbegeerde Nijstad (16) heeft keus tussen Twente, Juventus, Ajax en PSV gemaakt

Laatste update:

FC Twente is erin geslaagd om Ruud Nijstad langer bij de club te houden, zo weet Leon ten Voorde van Tubantia zaterdagmiddag te melden. Het zestienjarige supertalent werd begeerd door een groot aantal topclubs, maar heeft een contract tot medio 2027 getekend in Enschede.

Nijstad licht zijn keuze voor Twente toe: “De kans om bij Twente de stap naar het eerste elftal te zetten, vind ik realistischer dan bij andere clubs. Ook het sportieve plan van de club spreekt mij erg aan."

Nijstad speelt al sinds zijn tiende in de jeugd van de Twente/Heracles Academie. De zestienjarige verdediger hoopt dit jaar zijn eerste stappen te zetten bij het eerste elftal. “Ik wil komend seizoen vaker met de eerste selectie meetrainen om daar in beeld te komen.”

Technisch directeur Arnold Bruggink is dolblij met de contractverlenging van ‘de nieuwe Dean Huijsen’. “Het was een hectische periode voor hem, maar hij is altijd rustig gebleven. Het is fijn dat er nu duidelijkheid is over zijn toekomst.”

Met die hectische periode doelt Bruggink op de afgelopen weken waarin Ajax, PSV en Juventus interesse toonden voor de zestienjarige mandekker.

Fabrizio Romano maakte maandag melding van de interesse van Juventus in Nijstad. "Het Nederlandse talent Ruud Nijstad heeft vandaag de trainingsfaciliteiten van Juventus bezocht", zo schreef Romano op X. "Morgen (dinsdag, red.) zal hij terugkeren bij Twente."

"Juventus wil Nijstad graag contracteren, om op die manier een vergelijkbare deal op te zetten als eerder met Dean Huijsen gebeurde", zei de Italiaanse transfermarktexpert toen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat hij ondanks de interesse toch heeft gekozen voor Fc Twente. Ik kan verder niets vertellen over zijn kwaliteiten, anders dan dat ik geloof dat hij een groot potentieel heeft gezien de interesse van buitenaf. Hopelijk van waarde voor onze club in de nabije toekomst.

25 februari 2024 om 14:10

Ook gewoon een goede keuze van hem. Zelf ben ik Ajacied, maar als je ziet hoe lastig het is om het 1e te halen denk ik dat Twente echt een prima startclub is. Je speelt als je het 1e haalt in een groot stadion met mooie fans. Vanuit Twente kan je goede de stap maken naar de top van NL of sub-top in een grote competitie. Je leert bij Twente wel spelen onder druk. Meer dan bij andere clubs naar mijn mening.

Groot talent. Had niet verwacht dat hij zijn contract bij Twente zou gaan tekenen. Had eerder verwacht dat hij naar psv was gegaan. Verstandige keuze van die jongen.

Klinkt als een paar verstandige ouders

Is ook gewoon het beste voor het Nederlandse voetbal. Een ophoping van de grootste talenten bij de grootste clubs is een verarming van de competitie. Vaak kunnen zo een jongens op een niveautje lager meer spelen en als ze het goed doen dan leveren ze potentieel veel geld op.

Mooi om te lezen! Verstandige jongen lijkt mij dan. Hopelijk mag hij snel debuteren bij FC Twente en zijn droom waar maken.

Slimme actie van deze jongen. Zal altijd de meeste kans op speeltijd krijgen bij Twente en je ziet toch iedere keer weer dat talenten zonder speeltijd uiteindelijk afhaken.

25 februari 2024 om 15:33

Goede keuze van de jongen.
Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk minuten gaat maken, dan ga je je ook steeds verder ontwikkelen.
Dit zal bij PSV/Feyenoord waar je championsleauge speelt veel minder snel gebeurd

Onverwacht, maar hele logische keuze.
Twente heb je inderdaad een grotere kans op speelminuten.

Goede keuze, want ik denk dat het bijvoorbeeld bij Ajax veel en veel moeilijker gaat worden. Daar zal namelijk worden geïnvesteerd en dan kom je niet zo makkelijk in het 1e. Tenzij je een echt super talent bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren