Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht strikt Indonesisch talent met 20 goals in 20 jeugdinterlands

Laatste update:

FC Utrecht heeft enkele dagen na het sluiten van de transfermarkt toch nog een speler aangetrokken. De Domstedelingen maken vrijdag namelijk melding van de komst van Bagus Kahfi, een negentienjarige aanvaller die afkomstig is van het Indonesische PS Barito Putera. Kahfi heeft een contract getekend tot medio 2022 in De Galgenwaard en sluit in eerste instantie aan bij het Onder 18-elftal van FC Utrecht.

"Bagus is een creatieve en technisch vaardige speler, met een goede dribbel", verklaart technisch directeur Jordy Zuidam vrijdag de komst van Kahfi in een reactie op de clubsite. "Hij heeft in clubverband en bij de nationale jeugdteams van Indonesië bewezen dat hij over scorend vermogen beschikt. Voor Bagus is de stap van Indonesië naar Europa een grote. De komende periode laten wij hem daarom acclimatiseren in onze Onder 18-ploeg. Daar kan hij zich aanpassen en integreren in ons programma. We gaan er alles aan doen om Bagus bij ons verder te ontwikkelen en zien daar kansen in."

Kahfi kwam in Indonesië uit voor verschillende clubs en was daarnaast een vertrouwd gezicht in diverse jeugdteams op nationaal niveau. Namens Indonesië Onder-16 kwam de kersverse aanwinst van FC Utrecht tot zestien doelpunten in vijftien wedstrijden. In vijf optredens in Indonesië Onder-19 wist Kahfi viermaal het net te vinden. Zijn verbintenis bij PS Barito Putera liep door tot 31 december 2021. Over een eventuele transfersom worden door FC Utrecht geen mededelingen gedaan.

De jonge aanvaller is verguld met zijn overstap richting FC Utrecht: "Ik ben erg gelukkig met mijn contract bij deze club. Het is een heel grote club met heel grote ambities en ik kan letterlijk niet wachten om hier deel van uit te gaan maken", zo schrijft de dolenthousiaste Kahfi vrijdag in een bericht op Instagram, met daarbij een foto van hem in het shirt van FC Utrecht. Kahfi is een zeer populaire speler in Indonesië en op Instagram wordt hij inmiddels gevolgd door ruim een half miljoen volgers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ken deze jongen persoonlijk niet maar de verhalen die ik heb gelezen zijn aardig positief. Ook heeft deze jongen op Instagram al meer dan een half miljoen volgers.. dat is echt bizar. Qua commercie liggen er dus voldoende mogelijkheden. Zag dat onze social media pagina's al volledig zijn overgenomen door enthousiaste Indonesiërs. Ik hoop dat het wat wordt en niet een van de vele 'buitenkansjes' die bij ons mislukken

5 februari 2021 om 13:37

Hetzelfde verhaal als bij die Vietnamese jongen van Heerenveen een jaar geleden. Toen ontplofte alle social media accounts van Heerenveen haha.

5 februari 2021 om 13:38

Er zijn ongeveer 270 miljoen Indonesiërs. Commercieel is het dus sowieso een aanwinst, zeker als hij ook nog eens kan voetballen.

5 februari 2021 om 13:47

Ik ken deze talent namelijk via een serie van copa90 waar een team wordt gemanaged door Dennis Wise genaamd Garuda select. Waar ze talenten uit indonesie zoeken en ze vervolgens meenemen naar Engeland om daar tegen de jeugd te spelen. Ik moet zeggen het is een aardig talent. Zeker iemand om naar uit te kijken.

5 februari 2021 om 13:52

Commercie? Hoe veel geld denk je dat de gemiddelde Indonesiër over heeft om merchandise mee te kopen? Ik zou niet op al te veel extra commerciële activiteiten rekenen.

5 februari 2021 om 13:56

Ik denk dat je niet direct hoeft te denken aan klassieke commerciële inkomsten, maar je kunt tegenwoordig door middel van het internet ook voldoende inkomsten krijgen door het verkopen van advertenties. Al betwijfel ik of FC Utrecht er dan ook nog wat aan verdient. In Indonesië zijn ze wel degelijk enthousiast voor voetbal, maar zoals je zegt het de gemiddelde Indonesiër niet 60 euro liggen om een shirtje te kopen natuurlijk.

5 februari 2021 om 14:06

Indonesië kent veel meer rijke mensen dan Nederland. Ze kopen geen shirtje omdat je hier overal nep shirtjes kan kopen. De onder 19 lichting van Indonesië is erg goed en zoals hierboven al gezegd wordt financieel gesteund door Garuda.

5 februari 2021 om 14:25

Als ze naar tv kijken of de socials van Utrecht volgen dan is er een commerciële waarde aan verbonden.

5 februari 2021 om 14:37

Ik zeg niet dat ze in Indonesië niet gek zijn op voetbal, dat maakte ik al op uit eerdere series en bijvoorbeeld dat interview met Platje. Maar die voetbalgekte uiteindelijk omzetten naar financieel gewin voor Utrecht is een stap die mij onlogisch lijkt. Dat is het punt waar ik op reageer..

5 februari 2021 om 15:45

@misseva88: Dat is wel heel beperkt gedacht, Azie is het grootste continent op aarde met een enorm aantal inwoners; online liggen daar veel inkomsten. Slimme zet van Utrecht

en weer een kans minder voor balk, aangezien ik meer vertrouwen heb in deze jongen. was dan toch maar bij groningen gebleven!

5 februari 2021 om 13:56

Wat een onzin zeg. Alsof het aantrekken van 1 speler, die ook nog niks bewezen heeft ineens zijn kansen weggooit. Daarnaast heeft Groningen ook een aanvaller aangekocht. Ik begrijp nooit waarom mensen zo haatdragend kunnen zijn over een keuze die iemand maakt op basis van details die wij als buitenstaander niet eens kennen.

Haa, de nieuwe Doan van Hau

Eens kijken of hij wel wat kan en op termijn het eerste kan halen. Die Vietnamees van Heerenveen kon er niet veel van natuurlijk. Afgelopen zomer haalde ADO met Tsai een Taiwanees international van 22 jaar die alweer vertrokken is inmiddels. Nu is Kahfii natuurlijk wel een stuk jonger, waardoor hij nog tijd heeft om zich vanuit de jeugd via de KKD omhoog te werken richting het eerste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren