Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht en SC Cambuur nemen aan onderhandelingstafel plaats

Laatste update:

FC Utrecht en SC Cambuur zijn in gesprek over de transfer van Ramon Leeuwin. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. De club uit de Domstad wil de 26-jarige verdediger, die zijn jeugdopleiding bij FC Utrecht genoot, voor komend seizoen aantrekken.

/

Tal van clubs uit binnen- en buitenland hebben interesse in Leeuwin, maar het lijkt erop dat FC Utrecht het meest concreet is. De verdediger maakte in Utrecht zijn debuut in het betaalde voetbal en via het voormalige AGOVV en ADO Den Haag kwam hij vorig jaar zomer bij Cambuur terecht. In het tenue van de Leeuwarders groeide hij tot een van de betere verdedigers van de Eredivisie uit.

Voor Martijn van der Laan, die in de belangstelling van FC Groningen staat, kan de transfer van Leeuwin gevolgen hebben. Als laatstgenoemde een transfer maakt, mag Van der Laan niet naar de Euroborg vertrekken. Cambuur wil niet te veel belangrijke krachten uitzwaaien.

Van SC Cambuur naar FC Utrecht is een sportieve verbetering

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond dit altijd maar een zeer matige speler bij welke club hij ook speelde. En de keren dat ik Cambuur heb zien spelen viel hij mij ook nooit op...

Ben benieuwd...

25 april 2014 om 09:05

Je ziet hem niet veel maar verdedigt veel uit uit en is belangrijk in de opbouw. Vind hem beter dan onze heerings en al helemaal beter dan markiet drm mag die best komen aangezien delpierre waarschijnlijk vertrekt

25 april 2014 om 09:05

Leeuwin speelt dit hele seizoen al uitstekend. Dat ligt niet aan hem, maar aan jou dat hij niet opvalt. Onomstreden bij Cambuur en ik vind eigenlijk Utrecht niet eens een vooruitgang. Cambuur speelt in mijn ogen veel leuker voetbal.

25 april 2014 om 09:10

@martyn7, kom op zeg! Omdat Cambuur nu een goed en leuk seizoen achter de rug heeft noem jij dit geen sportieve vooruitgang? Kijk eens na het verleden van beide clubs? Utrecht is gewoon een constante middenmoter met uitschieters naar de subtop (al vanaf het begin van betaald voetbal anno 1954?) en nog nooit uit de Eredivisie gedegradeerd, dit kunnen niet veel teams zeggen.

Neemt niet weg dat Cambuur goed en leuk speelt, maar iedereen weet dat dit een vooruitgang is, Cambuur moet zich eerst de komende jaren zien te bewijzen op het hoogste niveau om zich te kunnen vergelijken met een Groningen, Utrecht, Heerenveen.

25 april 2014 om 09:40

Het is op dit moment niet een grote sportieve verbetering maar dat kan volgend siezoen anders zijn. Het is echter wel een financiele verbetering.

25 april 2014 om 09:44

Utrecht is natuurlijk wel een stap hogerop, groter budget, groter stadion, meer toeschouwers, beter salaris en bij fitte selectie hoger op de ranglijst

En ze gaan investeren willen dus Leeuwin halen dus dat maakt Cambuur zwakker en Utrecht sterker en willen v Duinen halen van Ado en vast nog meer spelers

Utrecht heeft doelstelling halen play offs, Cambuur heeft doelstelling lijfsbehoud Eredivisie

dat een club een x minder draait door dat er 4-5 basisspelers continue geblesseerd waren dat kan incidentieel gebeuren maar het is dan kortzichtig te zeggen op basis van een aflopend seizoen te zeggen dat het geen stap vooruit is het gaat immers om het totale plaatje en komend seizoen

25 april 2014 om 10:01

Zo is dat. Of moeten we nu direct concluderen dat Man.utd een minder grote club als bijvoorbeeld een Everton is of dat HSV minder is als bijvoorbeeld een FC Augsburg? Op basis van dit seizoen zeer zeker, maar je gaat mij niet vertellen als een speler van Everton naar Man.utd kan gaan dat hij dat niet als een vooruitgang ziet?

Dus volgens jou beredenering zou bijna geen een speler naar bijvoorbeeld een PSV moeten gaan omdat zij 10e staan en dus 9 clubs boven hun hebben staan die dan "beter" zijn? Maar nu PSV 5e staat het opeens wel een sportieve vooruitgang is?

Pak het gehele geschiedenis van voetbal erbij tot aan nu en je ziet dat de top in Nederland Ajax, PSV en Feyenoord zijn, dan krijg je AZ en Twente en vlak daarachter Roda, Utrecht, Groningen e.d. Je moet geen conclusies trekken uit een of twee seizoenen, beetje kort door de bocht.

25 april 2014 om 10:08

HA die Kevin!

Roda JC subtop?!
In Nederland hebben we een top 5 met daarachter Heerenveen en Groningen als subtop. Daarna heb je de middenmoot met Nac, Utrecht, Zwolle, Ado, Heracles enz.

25 april 2014 om 10:25

Utrecht is uiteraard een duidelijke stap vooruit ten op zichte van Cambuur. Al is het wel een makkelijk excuus dat je door blessures een dramatisch seizoen kent. Dit kun je nooit maar dan ook nooit verantwoorden. Gewoon eerlijken durven toegeven dat het zeer slecht was. En dat zal vast met heel veel dingen te maken hebben maar zo ver terugzakken is niets voor Utrecht.

Mbt Leeuwin kan ik zeggen dat dit de zoveelste fout is geweest van Steijn. Leeuwin, Radosavljevic maar ook Ammi en genoeg anderen werden zo transfervrij de deur uit gezet terwijl het onder Vd Brom hele goede spelers waren.
Maar zo heeft hij naast Leeuwin 1,5 jaar terug Mokhtar weggestuurd omdat ie niet beter zou zijn dan Vicento en de andere buitenspelers. Mokhtar was op proef, trainde mee, speelde een oefenwedstrijd en werd dus te licht bevonden. Hij kon dus voor ca 1 ton naar ADO maar tekende een paar weken later bij PEC. 1,5 jaar later verkocht aan Twente voor een lekker bedrag.

Met Fraser aan het roer zullen we hopelijk zulke blunders nooit meer begaan en juist slimme aankopen doen en daar het maximale uithalen. Ook aan Leeuwin hadden we nu anders een paar ton verdiend en nog 2 jaar van zijn kwaliteiten kunnen genieten. Een trainer maakt WEL het verschil.

25 april 2014 om 10:40

groningen en heerenveen de subtop en utrecht middemoot haha kijk ff de statistieken na utrecht is niets minder dan deze twee clubs en eindigt vaker boven die clubs dan onder die clubs

25 april 2014 om 10:54

De laatste jaren eindigen groningen en heerenveen zeker hoger, vorig jaar was een uitchietter naarboven. Groningen en heerenveen zijn clubs die normaal gesproken meedoen om europees voetbal, en dan niet de play-off plekken.

En welke grapjas zei dat roda subtop was? die club presteerd al jaren matig denk dat ze toch wel hun status als subtopper kwijt zijn?

25 april 2014 om 11:06

vervang Groningen door AZ dan klopt het beter

Zwolle is pas dit seizoen, ADO kwakkelt tussen plaats 9 en 15 al seizoenen lang dus meer rechterrijtje club net als Nac

Utrecht hoort in het rijtje Heerenveen, AZ, Groningen achter de top 5 Ajax, PSV Feyenoord Twente en Vitesse

25 april 2014 om 11:37

AZ past beter inderdaad. Vind utrecht persoonlijk eerder boven in de middenmoot. Dan subtop. Hangt er wel tegenaan als je de resultaten van de laatste 10 jaar meerekent. Maar heeft 4/10 keer in het rechterrijtje gestaan. Dan heb ik dit seizoen niet meegerekend. En gemiddeld eindigden ze 8e.

25 april 2014 om 12:16

onzin vorig jaar is utrecht nog boven die clubs geeindigd en op een uitzondering na eindigen wij boven die clubs

Speler die het nu goed doet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem bij ADO niet echt vond opvallen, maar doet het nu goed bij Cambuur. Veel mensen zullen nu wel denken, eerst laat Utrecht hem gaan en nu kopen ze hem terug (slecht beleid) alleen heeft hij zich in zijn tijd bij Utrecht niet kunnen waarmaken/bewijzen. Daar komt ook nog bij dat hij in de jeugd van Utrecht vaak in de voorhoede stond. Toch kunnen spelers zich onverwacht goed ontwikkelen, dit hoeft niet te betekenen dat je er naast heb gezeten, kijk bijvoorbeeld naar een Pogba of Fabregas om zomaar een voorbeeld te noemen.

Laten we hopen dat hij nu wel het stapje omhoog kan maken! Alles in ieder geval beter als een Markiet of Dereijck xD

Toch opvallend. Bij Ado had hij geen basisplaats. Ik weet wel dat hij daar in zijn eerste seizoen regelmatig speelde, maar uiteindelijk niet goed genoeg was voor een vaste basisplaats. Nu heeft die er wel echt een goed seizoen opzitten bij Cambuur en kan die gelijk naar meerdere clubs uit de eredivisie. Heeft Ado een verkeerde inschatting gemaakt of is deze speler een laatbloeier?

In het artikel (papieren versie AD) staat verder dus ook dat Mathieu Delpierre definitief vertrekt na dit seizoen..

25 april 2014 om 09:16

Echt? Ik heb dit nog niet gelezen, op internet (o.a. AD) staat nog niets hierover vermeld. Waarom stopt de samenwerking? Ik zou dit wel heel jammer vinden, want vond dit toch echt een meerwaarde voor Utrecht en al helemaal voor de verdediging.

Het gaat weer een spannend seizoen worden als Ruiter en Delpierre weggaan.... Markiet blijft dus? :P

25 april 2014 om 09:52

Gewoon Pasveer/Seda kopen. Als ze niet haalbaar zijn een VD Hart huren.

25 april 2014 om 09:53

Komt doordat de vrouw van Delpierre door haar bedrijf in Duitsland wilt blijven helaas.

25 april 2014 om 09:54

@-World-
Padt van AA Gent is de nummer 1 kandidaat.

25 april 2014 om 10:00

de vrouw van delpiere heeft heimwee en wil terug daarom blijft hij niet

25 april 2014 om 10:04

Pasveer vind ik zelf een goede optie, maar ook wat Caeser aangeeft heb ik al uit meerdere bronnen vernomen dat Utrecht serieuze interesse heeft in Padt. Ik weet alleen niet goed hoe hij het doet op dit moment, maar hij was bij Ajax toch wel een talent?

Jammer van Delpierre als dat de reden is, maar soms zijn er belangrijkere dingen in het leven als voetbal ;-)

Zijn vrouw heeft een eigen zaak in Duitsland en wil niet naar Nederland verhuizen geloof ik.

Hier snap ik dus niets van. Laat Utrecht eerst eens een trainer aanstellen. Als Leeuwin straks niet in zijn straatje past is het weer weggegooid geld.

25 april 2014 om 11:07

trainers zijn passanten en Alflen hebben ze vast al gevraagd wat ie van Leeuwin vindt

Dijkhuizen erbij halen en Padt als opvolger van ruiter.
Verder proberen holla en van duinen weg toehalen uit den haag. Toornstra oar sarota zullen wel eens verkocht kunnen gaan worden.

Padt
Dijkhuizen leeuwin heerings bulthuis
Holla Janssen ayoub
Stoep ridder duinen

Staat er denk ik een aardig fysiek maar ook voetballen team.

25 april 2014 om 09:55

Het contract van Van der Stoep is opgezegd, die zien we waarschijnlijk niet meer terug.

25 april 2014 om 11:02

vd Stoep kan weg nietsgebracht
voor Oar en Sarota is geen belangstelling

25 april 2014 om 13:18

@mols1970
Wat uiteraard voor Oar en Sarota nog kan veranderen als zij een goed WK spelen! Als Sarota tenminste bij de selectie zit. Sarota mag best blijven als hij zijn niveau van vorig seizoen haalt. Voor Oar kan je een leuk bedrag vangen als er een Engelse club langskomt!

Ik hoop heel erg dat hij naar Utrecht komt, we moeten dan ook Dijkhuizen halen en Haps huren, dan hebben we met Dijkhuizen - Leeuwin - Heerings - Haps eindelijk weer een sterke verdediging.

25 april 2014 om 09:50

Geen bulthuis ?

25 april 2014 om 23:10

Ik vind Bulthuis niet zo'n goede verdediger.

Met Leeuwin hebben we de problemen in de achterhoede nog niet opgelost als Delpiere vertrekt, er mag nog wel meer bijkomen.

Het is wel een enorme leegloop bij Scc. Was te verwachten. Hopelijk blijft de beste verdediger van Cambuur wel: Wout Droste! Leeuwin vind ik overschat. Reijnen van AZ lijkt mij een prima vervanger. Bij jong AZ lopen ook nog twee talentvolle CV rond: Hoedt en Lam. Waarvan ik hoop(verwacht) dat Hoedt in de basis staat volgend seizoen.

25 april 2014 om 10:10

Valt wel mee hoor. Leeuwin, Ritzmaier, Lukoki en Manu gaan weg en er komen prima spelers voor terug.

25 april 2014 om 10:24

Jij bent heerlijk positief, zo hoort het. Nooit meer eerste divisie! Ritzmaier lijkt mij moeilijk te vervangen, die jongen was natuurlijk een complete verrassing. Lukoki is zoals Beerens bij AZ. Leuk om naar te kijken, maar je hebt ze niet voor het rendement!

25 april 2014 om 10:31

Wie komen er voor terug dan?
Eerst zien en dan geloven

25 april 2014 om 10:55

Tja vorig jaar vroegen wij ons ook af wie er zouden komen. Heb er wel vertrouwen in. We hebben echter nu wel een grotere kans betere spelers te trekken. Spelers budget gaat met minimaal 30% omhoog, daarnaast bleek cambuur een goede plek om talenten te stallen. Is geen garatie natuurlijk maar toch.

25 april 2014 om 11:07

welke prima spelers dan?

25 april 2014 om 11:21

Kansloze vraag natuurlijk. Hij bedoeld gewoon dat hij er vertrouwen in heeft. Niet zo heel moelijk te begrijpen dacht ik

25 april 2014 om 11:51

er is meer geld en voorafgaand aan dit seizoen had ook niemand aan Ritzmaier en Manu gedacht. Lukoki heeft niet veel rendement dus die is wel vervangbaar.
Onze sterkhouders Bijker, Droste, Nienhuis, vd Laan en El Makrini staan gelukkig allemaal nog onder contract dus ik maak me geen zorgen. Met het extra geld wat vrij komt met de lijntjes die we hebben komen er echt wel capabale vervangers.

Overigens, wisten jullie dat het verdedigende blok van Cambuur begin dit seizoen geheel transfervrij was? Zit wel goed met onze scouting

25 april 2014 om 12:26

Is dat zo? Dat valt nog maar te bezien. Van der Laan gaat naar alle waarschijnlijkheid ook weg.

25 april 2014 om 12:56

Vd belt heeft al laten weten dat voor vd Laan dan een fix bedrag neergelegd moet worden anders gaat hij niet weg.

25 april 2014 om 11:05

Hetgene wat tot nu toe niet terug komt is allemaal gehuurd. Leegloop valt wel mee.
Dit zou de eerste verkoop worden. Verder maak ik me nu nog niet al te druk om wat er terugkomt. Daar is het nog iets te vroeg voor.

Leeuwin is een meer dan uitstekende verdediger! Kan allee wel een stapje hoger dan Utrecht. Snap niet dat een club als FC Twente zich niet heeft gemeld.
In ieder geval wens ik hem veel succes en ik hoop voor hem dat zijn knie het houdt

25 april 2014 om 10:19

Dan kost ie een miljoen plus! Ben bang van niet. Voor SCC wel een aderlating uiteraard.

25 april 2014 om 12:27

Die hebben Lachman al gehaald van Zwolle, die zitten dus ruim in de verdedigers.

Het blijft een gok. Hij heeft nu een lekker seizoen gedraaid maar dit geeft gewoon nul garantie. De jaren ervoor heeft hij dit niveau niet altijd gehaald. Ik zou nu meteen zeggen, Doen! Maar als hij veel kost, voor Utrecht begrippen, vind ik dat Bjelica misschien eerst de kans moet krijgen. Het blijft lastig natuurlijk want Leeuwin heeft weer ervaring.

25 april 2014 om 10:43

bjelica is nog lang niet klaar voor de eredivisie een leeuwin lijkt mij een aardige versterking

Utrecht is echt niet veel beter dan Cambuur. Misschien dat het salaris beter is maar sportief gezien zeker niet. En met Cambuur zou hij nog kunnen groeien en dan een goede club uitkiezen.

25 april 2014 om 11:03

Utrecht is natuurlijk wel een stap hogerop, groter budget, groter stadion, meer toeschouwers, beter salaris en bij fitte selectie hoger op de ranglijst

En ze gaan investeren willen dus Leeuwin halen dus dat maakt Cambuur zwakker en Utrecht sterker en willen v Duinen halen van Ado en vast nog meer spelers

Utrecht heeft doelstelling halen play offs, Cambuur heeft doelstelling lijfsbehoud Eredivisie

dat een club een x minder draait door dat er 4-5 basisspelers continue geblesseerd waren dat kan incidentieel gebeuren maar het is dan kortzichtig te zeggen op basis van een aflopend seizoen te zeggen dat het geen stap vooruit is het gaat immers om het totale plaatje en komend seizoen

26 april 2014 om 00:15

FC Utrecht is echt niet veel beter dan Cambuur?
Ik ben heel benieuw naar jouw argumenten voor die stelling.

In Nederland kennen we betaald voetbal sinds 1954.
In die zestig seizoenen is Cambuur nog nooit (!) boven FC Utrecht geeindigd.

Een stap vooruit is het zeker en ik gun hem ook zeker die stap. Veel mensen geloven niet in zijn kwaliteiten maar het is niet voor niets dat er zo weinig tegendoelpunten gescoord zijn met Leeuwin in de basis. Ik denk voor Utrecht een prima versterking.

Hier kon je natuurlijk op wachten. Cambuur moet er maar een behoorlijke transfersom uithalen en dat weer investeren in de spelersgroep. Als het goed is hebben ze daar bij Cambuur natuurlijk al op ingespeeld: er zal ongetwijfeld een lijstje zijn en met Marcel Keizer heb je iemand binnengehaald die goed bekend is met de spelers uit JL (en de regio A'dam).

25 april 2014 om 11:40

In het contract staat voor minimaal een half miljoen dus zal waarschijnlijk 5-6 ton zijn. Want voor cambuur echt een mooi bedrag is.

25 april 2014 om 12:18

Ja, een mooi bedrag. Slim dat ze in de winterstop et contract met Leeuwin nog hebben verlengd. Trouwens ook goed van hem dat hij daarmee instemde. Keizer kan aan de bak!

Leeuwin is een meer dan uitstekende speler. Daar heeft FC Utrecht een hele goede speler aan. Heel erg jammer dat die jongen niet meer bij ons Speelt. Ado. Maar wij hadden een drollentrainer met de naam Steijn. Die man heeft nog nooit wat gepresteerd, degradeerde ook kansloos met onze A1. Steijn had hem uiteraard niet nodig. Dat was z'on tactisch licht dat we in februari laatste stonden, na 2 1/2 jaar wanvoetbal.

Ik hoop dat die jongen ook bij FC Utrecht gaat vlammen, dat verdient hij zeker.

Prima voetballer met een uitstekende mentaliteit. Hij valt op door niet op te vallen. Altijd goed voor een 7.

Ja, natuurlijk is FC Utrecht twee stappen hoger dan Cambuur. Cambuur is komend jaar gewoon degradatie kandidaat.

25 april 2014 om 13:34

degradatiekandidaat.. ah oke, net zoals dit jaar zeker? denk dat cambuur komend jaar boven ado eindigt

Overigens wens ik Cambuur het allerbeste toe. En wens ik ze echt geen degradatie toe. Excuses voor de Cambuur fans. Ben er vaak geweest, fanatiek publiek. Maar lijkt me het niet realistisch dat Cambuur nog z'on seizoen gaat draaien. Denk dat Cambuur wordt kaalgeplukt. FC Utrecht is verder dan Ado, dus zeker verder dan Cambuur.

Dit zou echt een prima aankoop zijn van fc Utrecht . Want dit seizoen heb je maar eigenlijk een goeie verdediger Bij fc Utrecht delpierre . Ik hoop dat fc Utrecht volgend seizoen weer meedoet bij de Europa league play offs want daar horen ze aan mee te doen elk jaar eigenlijk.

Tsja, je kon erop zitten wachten. Wel een erg goede verdediger, die zeker de stap naar FCU gegund is!
Alleen wie neemt SCC daarvoor terug?
Ik persoonlijk dacht eerder aan Groningen, Twente of Dkv.
Alle s6 gewenst Ramon!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren