Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht eert overleden Di Tommaso met bijzonder tenue

Laatste update:

Op 29 november 2015 is het exact tien jaar geleden dat David di Tommaso in zijn slaap kwam te overlijden en bij FC Utrecht doet men er alles aan om ervoor te zorgen dat de voormalig verdediger herinnerd zal blijven worden. Aankomende zondag spelen de Domstedelingen tegen Excelsior in een speciaal shirt, als eerbetoon voor de Fransman. Dat maakt Utrecht bekend op de officiële website.

De spelers van Utrecht zullen zondag in een rood tricot spelen en op het shirt staan de beeltenis, de geboortedatum en de sterfdag van Di Tommaso. Fans kunnen het speciale shirt zonder sponsoruitingen kopen in de fanshop. Op de achterzijde van het shirt staat ‘DI TOMMASO’ in het lettertype dat werd gebruikt bij het Utrecht-shirt dat hij voor het laatst droeg en is bovendien het portret van de Fransman verwerkt in ‘zijn’ rugnummer 4.

Het hommageshirt zal later dit jaar, tijdens een David di Tommaso Memorial Match, nogmaals worden gedragen door de spelers van Utrecht. Traditioneel wordt zondag ook de David di Tommaso Trofee uitgereikt aan de speler die in de ogen van de Utrecht-supporters het meest waardevol en populair was in het voorbije seizoen.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi gebaar, zou helemaal top zijn als ze het grote gedeelte doneren aan zijn nabestaanden.

6 mei 2015 om 08:11

Na zijn overlijden heeft Utrecht een benefietduel gespeeld tegen Monaco (zijn oude club). Destijds is de opbrengst van dat duel naar zijn vrouw en zoontje gegaan, vooral voor de studie van zijn zoon. Toen speelde zijn broer ook nog mee, bijzonder moment was dat. Zal me niks verbazen als de opbrengst van deze shirts ook naar de familie Di Tommaso zullen gaan!

Mooi gebaar. Volgens mij staat er in het stadion een bronzen beeld van Di Tomasso.

6 mei 2015 om 09:08

Klopt. Deze staat op de Bunnikside

Begrijp me niet verkeerd, het is natuurlijk ongelooflijk klote dat een speler op jonge leeftijd zomaar komt te overlijden. Maar het is wel al 10 jaar geleden, en de goede man heeft alles bijelkaar maar anderhalf jaar bij Utrecht gespeeld.

Het begint er een beetje op te lijken dat Utrecht hem gebruikt om dichter bij de fans te komen, als een soort clubheld die eigenlijk helemaal geen clubheld is. Speler van het jaar in zijn eerste seizoen, maar niet de constant bezongen clubheld, dat is hij pas na zijn dood geworden.

Het komt op mij een beetje over als goedkoop scoren, waarbij je een overleden speler tot een soort mascotte maakt.

6 mei 2015 om 08:44

Azijn moet je niet opdrinken hè!

6 mei 2015 om 09:59

Ene kant heeft die gewoon een punt. Waar gaat het geld van de shirtjes heen? Ik snap dat je na 10 jaar een herinneringswedstrijd houd. Maar gaat me beetje ver geen nummer 4 meer en etc... Helemaal als die maar 1,5 jaar voor Utrecht heeft gespeeld. Zoals Vitesse dat doet met Theo Bos vind ik dan wel heel wat anders. Mijn vraag is hoe lang gaan ze dit nog doen? Bedoel zijn in het verleden wel meer spelers overleden, noem Tonny van Leeuwen van Gvav voorganger Fc Groningen, weet niet hoe die nu nog geëerd word, maar dat is een compleet ander verhaal en volgens mij word die niet meer geëerd, maar als dat werd gedaan had ik het gesnapt een echte legende.

6 mei 2015 om 11:50

Tonny van Leeuwen heeft een tribune naar hem vernoemd, zowel in het Oosterpark als nu in de Euroborg.

Ik vind het juist heel mooi dat Utrecht Di Tomasso niet vergeet, evenals Nesu, het getuigd van veel respect. Wat bij juist ook weer respect en sympathie voor Utrecht oproept.

6 mei 2015 om 08:45

Is toch verschrikkelijk wat er is gebeurd en dan mooi dat hij wordt geëerd door Utrecht. Al was het maar anderhalve maand, dat zou niets uit moeten maken. Je kan in zulke gevallen nooit nooit oordelen over anderen. Vind je reactie dan ook niet echt van respect getuigen. .

6 mei 2015 om 08:51

Natuurlijk is het mooi dat hij wordt geëerd door Utrecht. 1x is mooi, 2x is ook mooi. En natuurlijk moeten ze hem ook nooit vergeten en een mooie plek in het stadion aan hem wijden.

Maar het wordt nu wel heel erg een terugkomend dingetje. Een benefietwedstrijd, een borstbeeld in het stadion, zijn rugnummer wat nooit meer gebruikt zal worden, na 10 jaar nog een apart wedstrijdshirt. Ik vind het gewoon een beetje to much worden voor iemand die (nog geen) anderhalf jaar bij de club zat.

6 mei 2015 om 10:22

Oke jou mening. Maar ik vind het respectloos. De beste man was een publiekslieveling en een voorbeeld voor alle Utrechtspelers. Die dramatische dag dat ik hoorde dat hij was overleden was ik pas 14 jaar maar het voelde alsof ik een familielid kwijtraakte, en met mij nog veel andere supporters. en overleden familieleden worden nooit vergeten.

6 mei 2015 om 10:44

Ik ben het met je eens. Ze hebben ook speciale duels met Vitesse. Ze overdrijven hier een beetje in.

6 mei 2015 om 12:14

Hij was een publiekslieveling die enorm gewaardeerd werd in Utrecht. Het is juist prachtig dat ze zo'n speler, ondanks een korte periode van 1,5 jaar, willen blijven herinneren. Als ze ook de inkomsten weer voor een groot deel naar zijn familie laten gaan, is dat toch helemaal te prijzen.

Mooi gebaar, in mijn ogen het minste wat je kan doen. Hoop dat ze deze wedstrijd winnen voor David.

Repose en paix Di Tommaso
Forza Utreg!

@hoppa!

hij is wel een clubheld, maar dat kan je alleen begrijpen als je Utrecht supporter bent.

6 mei 2015 om 09:02

Kun je het ook uitleggen voor niet-Utrecht fans als ik, puur uit interesse?

Het komt zelden voor dat een speler in zo'n korte tijd zo populair is bij de fans (ook voor zijn dood al). Gabriel Heinze had dat in zijn eerste jaar bij Man Utd ook. Dat is echter geen cultheld/clubheld. Uiteraard draagt de tragiek hieraan bij, maar ben benieuwd hoe een FC Utrecht supporter die dit bewust heeft meegemaakt dit ziet.

6 mei 2015 om 09:28

Heinze was inderdaad in zijn eerste jaar bij United populair tot dat hij zei dat hij wel eens voor Liverpool wil spelen. Tsja, toen was de populariteit gauw over.

6 mei 2015 om 15:26

Ja dat klopt, maar ook al was hij zonder morren naar Real Madrid gegaan, dan nog betwijfel ik of hij deze cultstatus had verkregen.

6 mei 2015 om 09:23

Hij is vooral een clubheld omdat hij is overleden tijdens zijn dienstverband.

Als dat niet was gebeurd dan was hij na dat seizoen hoogstwaarschijnlijk vertrokken en was de enige herinnering aan hem geweest dat hij een keer speler van het jaar was geworden. Dat maakt hem geen held.

Er wordt soms net gedaan alsof hij Utrecht jaren op rij kampioen maakte en daarbij ook nog de gangmaker in de selectie was. Allemaal prima hoor, maar een beetje realiteitszin mag ook bij overleden sporters best.

6 mei 2015 om 09:37

Zijn voorgaande club Sochaux heeft zijn rugnummer ook "retired". Nummer 29 word daar ook al jaren niet meer gedragen..

Het is een keuze die valt te verdedigen.. Als je dit terugdraait krijg je geheit problemen met je achterban..

Utreg heeft nu voor de 2e keer een memorial match gepland, niet toevallig, zal dit zijn op rondom het moment dat het 10 jaar geleden is.. Dus zo uitgemolken word het niet.. De Di Tommaso troffee is van de supporters voor de spelers.. Niet van de club!!

6 mei 2015 om 11:14

Je bedoelt sedan zeker??

6 mei 2015 om 15:42

Klopt graytje, ik weet niet waar ik Sochaux vandaan tover..

6 mei 2015 om 11:28

Een clubheld? Hans Visser, dat is een club held! Behoede de FC van degradatie. Met alle respect, maar Dito was een passant. Niets meer, niets minder.

Mooi gebaar. Blijft daar altijd een held. Vooral die wedstrijd tegen Ajax toen met Grandel.

Wauw.. Alweer tien jaar terug.. Tijd gaat hard. Mooi gebaar!

Kan voetbalzone hem misschien eren door zijn naam correct te spellen in de titel?

@hoppa

Je begrijpt er allemaal niet zo veel van he?
wees blij dat er een club in Nederland is die deze vorm van fatsoen nog in zich heeft.
in Engeland worden spelers die zijn overleden jaren en jaren later nog steeds Geëerd.
zie bv Arsenal en David Rocastle, maar goed blijf jij lekker over het feit dat het Al!! 10 jaar geleden is zeuren, 10 jaar is ook best lang als je zelf 12 ben

6 mei 2015 om 13:49

Dus iemand die het niet met je eens is, die begrijpt het maar niet? Dat maakt het leven wel lekker overzichtelijk lijkt me. En dan ook nog iemands leeftijd er lekker laag bij gokken om je eigen infantiliteit kracht bij te zetten. Nou nou, dan kom je zelf even een partij volwassen over.....

Hoppa, ga je mond spoelen man.
Di Tomasso was de voorbeeldspeler zoals we het bij het Utrechtse publiek graag zien. Snel de taal onder de knie krijgen, voorop in de strijd, bescheiden, voorbeeld voor kinderen en zo kan ik nog ff doorgaan oftewel clubheld! het feit dat hij een dijk van een wedstrijd speelde die zondag ervoor tegen ( Ajax 1-0 ). Dit staat los van de discussie waarom het voor Utrecht zo bijzonder is om van Ajax te winnen, maar dat helpt wel mee aan de populariteit van een speler

Daarnaast is het een mooi gebaar dat een volksclub als Utrecht zo meegaand is.
Elk jaar staat er ook een dag in t teken via mihai Nesu ( gelukkig niet dood, maar erge leed )

Daarnaast ook wel gek om het de 'Di Tomasso' trofee uit te reiken aan de populairste speler van het seizoen.

Voor jou is het geen held, maar voor de Utrechts supporters blijft het een held. Als hij nog 2 seizoenen kon voetballen was hij ook een held geweest.

Vreven blijft ook een clubicoon voor Utrecht. Paar jaartjes en niet omdat het zo'n geweldige speler was, maar omdat hij de gun factor heeft gekregen bij het publiek. Net als di tomasso.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren