Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente ziet uitgerekend op dun bezette positie basiskracht wegvallen

Laatste update:

FC Twente moet het voorlopig stellen zonder Gijs Smal, zo maakt de club dinsdagochtend bekend. De linkervleugelverdediger viel in de uitwedstrijd tegen Hammarby IF uit met een blessure en is de komende weken niet inzetbaar. Het wegvallen van Smal is een hard gelag voor trainer Joseph Oosting, daar de linksbackpositie niet optimaal dubbel bezet is bij de Enschedeërs.

Smal moest vorige week donderdag in Stockholm de strijd een kwartier voor tijd staken, maar had goede hoop op een snel herstel. FC Twente maakt dinsdag echter bekend dat de kwetsuur dusdanig ernstig is dat hij de komende weken niet inzetbaar is. Dat betekent dat Smal sowieso het tweeluik met FC Riga aan zich voorbij moet laten gaan en de competitiestart mist.

Verwacht wordt dat Joshua Brenet als vervanger wordt aangewezen van Smal. De van origine rechtervleugelverdediger verkast naar de linkerkant, waardoor Alfons Sampsted op rechts de plek van Brenet overneemt. Een andere mogelijkheid is Michal Sadílek een linie terughalen. De Tsjech, doorgaans controlerende middenvelder, speelde al vaker als linksback bij Twente.

Weet Twente over twee wedstrijden af te rekenen met Riga, dan treft het later deze maand Fenerbahçe of Maribor voor een plek in de groepsfase van de Conference League. Tegen de Turkse topclub ligt een weerzien met Dusan Tadic in het verschiet. De play-offs staan gepland over twee weken. Het heenduel is op 24 augustus, de return op 31 augustus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker Salah edinne terug halen

8 augustus 2023 om 11:08

Denk dat Salah Edinne het in ieder geval beter gaat doen dan Wijndal, dus dat lijkt me een lastige om terug te halen.

8 augustus 2023 om 11:09

Hier dacht ik ook meteen aan, ziet er voor SE toch niet al te rooskleuring uit bij Ajax qua speeltijd.
Als die Japanner komt dan verwacht ik dat Hato de eerste optie gaat zijn op de LB positie.
Maar in principe kan Regeer er ook spelen, dus de nood lijkt mij niet al te hoog bij Twente.

8 augustus 2023 om 11:13

Hij deed het prima op het middenveld, maar als back vond ik hem matig. Dit zou dus m.i. geen aanleiding mogen zijn voor een nieuwe huurperiode (al is het op het middenveld ook nog niet heel goed bezet)

8 augustus 2023 om 11:40

Heeft bij Twente nog geen 200 minuten op de back gespeeld. Nu bij Ajax laat hij zien zelfs tegen Dortmund in balbezit goed mee te kunnen, blijft rustig, combineert en speelt prima ballen vooruit. Verdedigend moet het wel beter, maar Twente op linksback kan hij zeker aan als Smal afwezig zou zijn. Tegen de clubs onder de top 5 kan hij makkelijk mee.

8 augustus 2023 om 11:55

Maar aan prima meekomen schiet je m.i. weinig op. Tenminste, Ajax verwacht toch ook dat hij dan regelmatig speelt bij verhuur en niet weer op de bank beland?
In balbezit op het middenveld vond ik het ook zeker een meerwaarde. Met opkomende backs zoals Twente speelt is hij nou eenmaal niet de meest geschikte.

8 augustus 2023 om 12:00

Ik zie een verhuur ook niet echt zitten. Geef alleen aan dat hij echt wel mee zou kunnen bij afwezigheid Smal. Juist opkomend is hij wel goed en we zien daarin steeds meer de oude Salah-Eddine terug. Vorig seizoen kwam hij terug van een zware blessure. Deed ook ritme weer op bij Twente en heeft toen weinig kunnen laten zien op de back.

8 augustus 2023 om 13:04

Ajax12321 - FC Twente op linksback kan hij niet aan. Smal is al geen goede verdediger, maar Salah-Edinne is op dat vlak nog wat slechter. Hij moet gewoon lekker ergens op het middenveld gaan spelen. Daar komt hij ook veel beter tot zijn recht.

8 augustus 2023 om 13:51

Concludeer je dat op basis van die 200 minuten op linksback bij Twente? Ik heb hem een heel stuk meer minuten zien maken op linksback en bij Twente kan hij het zeker aan bij structureel speeltijd daar. Een paar wedstrijden op het middenveld maakt hem nog geen middenvelder, hij kan er wel uit de voeten.

8 augustus 2023 om 11:20

Salah Edinne zorgde wel voor een vermakelijke discussie (met dank aan El Ahmadi die waarschijnlijk zijn Marokkaanse vriendjes wilde promoten).
Salah Edinne was bij Twente tweede keus als linksback. Hij had de concurrentiestrijd verloren maar presteerde goed op het middenveld. Omdat hij als middenvelder goed presteerde werd hij geschikt geacht om bij een betere club dan Twente wél op linksback te kunnen spelen.
Niemand uit het linkerrijtje zit op Salah Edinne te wachten als linksback. Hij komt gewoon tekort.

8 augustus 2023 om 11:33

Behalve Ajax, omdat Wijndal nog slechter is haha. Moet je nagaan

8 augustus 2023 om 11:42

Utrecht, Sparta, Heerenveen zou hij makkelijk mee kunnen in de basis. Geen idee waar je het over hebt. Aan de bal heel comfortabel, zelfs tegen Dortmund. Laat alleen verdedigend wat steken vallen, maar tegen clubs als Dortmund hoeft hij ook niet te spelen in het linkerrijtje. Zelfs dit seizoen met Ajax niet meer waarschijnlijk. Alleen tegen topclubs verdedigend twijfelachtig.

8 augustus 2023 om 14:15

Laat verdedigend wat steken vallen? Die gast breekt de hels porseleinkast af verdedigend. Jezus wat doet hij dat slecht. Het is totaal geen mannetjes putter en mist de over mijn lijk mentaliteit die je verdedigend moet hebben. Rensch is al dramatisch met zijn slaapmomenten, maar Sallah-Edine laat zich zelfs aftroeven als die wel alert is. Die gast valt echt zwaar tegen en kan het niveau in de verste verte niet aan. Zeker niet bij het linkerrijtje eredivisie.

8 augustus 2023 om 15:36

Hij zat er tegen Dortmund anders nog een aantal keer goed tussen en was fel. Verloor alleen teveel duels. Je overdrijft echt zwaar zeg. Had je de nieuwe Maxwell verwacht in 1x? Clubs die ik noemde kan hij makkelijk mee, we praten over een wedstrijd tegen Dortmund. Die hoeft hij in het linkerrijtje niet te spelen en daarbij was hij niet zo slecht als jij zegt.

8 augustus 2023 om 15:59

Die wedstrijd tegen Dortmund, een voorbereidingswedstrijd waarin niets op het spel staat en waarin hij het schijnbaar behoorlijk deed neem jij als maatstaf, je komt er in ieder geval in bijna iedere reactie mee. Maar de wedstrijden die wij van hem gezien hebben mogen wij niet noemen want dat was maar 200 minuten, het zal wel. Als je Smal er niet uit kunt spelen dan is hij waarschijnlijk toch niet zo goed als jij wilt laten doen voorkomen.

8 augustus 2023 om 17:33

Hij speelt over het algemeen gewoon een prima voorbereiding, niet bijzonder goed of slecht. Ik heb het niet eens alleen over de wedstrijd tegen Dortmund (maar hierin speelde gewoon basisspelers van Dortmund), ik volg hem al jaren. Ik zeg ook niet dat je die minuten niet mag noemen, maar conclusies trekken op basis van 200 minuten over zijn geschiktheid op de back voor Twente? Hij was toen langdurig geblesseerd geweest en deed weer ritme op, hij komt er nu juist weer beter in op linksback.

Smal was 1 van de beste spelers van Twente vorig seizoen, dus als je hem er niet uit speelt ben je niet goed. Mooie logica. Er zijn 0 redenen om een uitstekend presterende linksback te wisselen. Ik zeg ook nergens dat Salah-Eddine geweldig is, maar jij laat duidelijk blijken dat je deze speler niet goed kent. Bij afwezigheid Smal zou hij zeker bij Twente meekunnen bij structureel minuten.

8 augustus 2023 om 13:01

Van mij mag hij komen, maar het heeft geen zin om hem nog een keer te gaan huren. Bovendien heeft FC Twente met Regeer, Kjolo, Sadilek, Vlap, Steijn en eventueel Taha al aardig wat middenvelders.

Bij psv heeft brenet veel op links gespeeld weet ik en dan kan sampsted op rechts. Ook regeer kan op links dus zo dun bezet is het niet, geen directe vervanger die linksback als favo positie heeft maar genoeg opties

Smal was voor mij misschien we de speler van het jaar afgelopen seizoen (zonder anderen tekort te willen doen). Dat is wel een enorme aderlating voor Twente, alhoewel ik hem in Zweden ineens 1 van de zwakste spelers vond. Ik hoop voor Twente dat als ze Riga verslaan, hij er wel kan staan tegen Fenerbace of Maribor!

8 augustus 2023 om 13:07

Hij is namens de club ook verkozen tot beste speler. Vond het ook wel terecht. Zijn statistieken waren echt absurd. Jammer dat we hem voorlopig moeten missen.

Zal Sadilek dus in gaan vullen. Mooi moment voor Regeer om zijn stempel te drukken, want die viel prima in tegen Hammarby.

Hoop dat onze Td's actief werk gaan maken van een linksback, want het duurt allemaal lang. Het is angstvallig stil rondom aankopen.

8 augustus 2023 om 11:45

Brenet gaat naar links, aangezien hij daar bij PSV ook de meeste wedstrijden heeft gespeeld lijkt mij dat het meest logische.

Dat is wel enorm zuur en kan ik me voorstellen dat hij zijn transfer ook kan vergeten als hij niet door een medische keuring komt. Hopelijk zet het hem ook aan het denken en tekent hij nog een jaartje bij om zich na zijn blessure (verder) in de kijker te spelen.
Bruggink en Streuer hebben het druk de komende weken. Er mag nog wel wat kwaliteit bij op de flanken en backs.

8 augustus 2023 om 12:59

Vooralsnog is het sowieso radiostilte omtrent Smal en Brenet. Het kan natuurlijk snel gaan, maar ik heb ook weer niet de indruk dat er nou zo vreselijk veel concrete interesse is.

8 augustus 2023 om 16:17

Hopelijk gaan beiden dan Hilgers en Unnerstall achterna. Verbeterd contract en bijtekenen. Zou toch wat zijn als de minst gepasseerde verdediging en keeper intact blijft.

Denk dan maar Brenet op links en Sampsted op rechts?
Brenet speelde bij PSV toch ook wel eens linksback?

8 augustus 2023 om 11:49

Yep heeft daar meer wedstrijden op links gespeeld dan op rechts

Twente moet gewoon Familia-Castillo als back up halen is ook nog eens transfervrij

8 augustus 2023 om 12:12

Op basis van wat precies?

8 augustus 2023 om 12:28



Nederlands talentvol transfervrij linksback ed ervarung

8 augustus 2023 om 12:42

Talentvol weet hij dan goed te verbergen, ervaring? Kan het mis hebben maar dacht dat hij al een jaar geen wedstrijd meer heeft gespeeld, tegen de tijd dat hij wedstrijdfit is ben je al een half jaar verder

8 augustus 2023 om 13:10

Waar komt dat ineens vandaan? Die jongen is inmiddels 23 jaar en staat al jaren stil in zijn ontwikkeling. Vorig seizoen 294 minuten gespeeld (wel veelal door blessureleed), het jaar ervoor 723 minuten, daarvoor 1.469 minuten met een verhuur bij ADO die niet bepaald overtuigend was.

Een club die hem haalt, moet exact weten hoe hij ervoor staat. Hoe fit is hij? Is er een indicatie van zijn huidige niveau? Is het interessant betreft prijs/kwaliteitsverhouding? Die is op dit moment interessant voor clubs die niets te verliezen hebben, zoals het rechter rijtje. Ook dan zal hij voor zijn plek moeten vechten. Hij heeft nauwelijks Eredivisie-ervaring overigens.

Regeer erin en sadilek een linie terug zou mijn voorkeur hebben, die jongen is goed hoor.

smal was misschien wel de zwakste tegen hammarby.
die leek echt onder de indruk te zijn van het publiek en alles eromheen...
hoop dat hij zich weer oppakt en snel terug is.

8 augustus 2023 om 12:58

Dat denk ik niet. In de Eredivisie speelt hij ook in de Kuip, JC Arena en het Philips Stadion. De ploeg begint gewoon heel vroeg aan het seizoen en dan is het even wennen. Dat is me wat aannemelijker eigenlijk.

Verwacht Sadilek linksback en Regeer op het middenveld, Regeer viel prima in tegen Hammarby.

Balen! Indien Pröpper herstelt is voor de komende wedstrijden dan zal ik het gewoon met Rots proberen. Zou Sadilek en Brenet er in ieder geval niet neer zetten, ben van mening dat je je beste spelers op hun eigen positie moet laten spelen. In ieder geval nog een signaal naar Bruggink om eens vaart te maken met nieuwe spelers.

8 augustus 2023 om 12:56

Rots? Die kan niet verdedigen en heel beperkt aanvallen. Beste optie is gewoon Sadilek daar posteren. Dan hoef je maar 2 posities te veranderen, waarvan 1 positie comfortabel. Anders zou je Brenet naar de linkerkant moeten halen. Dan verander je veel meer. Rots moet je uberhaupt niet meer in de basis willen. Het is eigenlijk al erg dat er schijnbaar geen betere in de beloften loopt. Ik kan ook niet geloven dat er geen betere loopt.

8 augustus 2023 om 15:46

Hij doelt hier vermoedelijk op broertje Mats Rots. Zou ik overigens niet doen. Te jong.

Ik mag toch hopen dat we niet gaan schuiven met onze gevaarlijkste aanvaller (brenet). Gewoon Sadílek naar links en op het middenveld spelen met Kjolo (6), Regeer (8) en Steyn (10). Op de vleugels hoop ik op Taha en Ünüvar. Al is het maar voor 60 minuten. Jongens zullen toch een keer minuten moeten gaan maken en van Rots en Vlap op de vleugels krijg ik een hartaanval.

8 augustus 2023 om 13:37

Twente zit nu ook met een klein probleem. Je hebt een 10 die een neusje voor de goal heeft, maar voetballend minder toevoegt en een 10 die belangrijk is qua drukzetten, positiespel en een leider binnen het team is. Vlap op de vleugel vind ik ook niets, op 10 wel.

8 augustus 2023 om 15:26

Het gaat toch om doelpunten of niet? En Vlap belangrijk in het drukzetten. Vlap rent als een dom Duracell batterijtje over het veld, maar verovert nooit een bal. Steyn werkt net zo hard en wint verdedigend duels die Ik Vlap in ruim 2 jaar nog nooit heb zien winnen. Dat verhaaltje van beter meevoetballen daar ben ik helemaal klaar mee. Er zijn kennelijk nog steeds mensen die dit door Jans in het leven geroepen fabeltje geloven. Jans moest gewoon een onzin verhaal ophangen om het eindeloos blijven opstellen van zijn lievelingetje te rechtvaardigen. Maar zelfs wanneer het wel zo zal zijn wat heb je eraan dat die voetballer 20 meter voor de goal niet meer weet hoe het verder moet en balverlies lijdt. De ommekeer tegen Hammarby kwam toen Ricky erin kwam voor Vlap want die wist de bal wel in de ploeg te houden. Vlap is misschien wel een leider in het team, maar dan wel buiten het veld. Hij is de clown van de selectie. Maar in het veld is Vlap echt geen leider. Propper, Sadílek of Ricky dat zijn leiders in het veld. Regeer ontwikkelt zich heel sterk en is een veel betere 8 dan Vlap. Kjolo is dat ook omdat Kjolo wel kan verdedigen. En als 8 moet je ook duels winnen. En dat doet Vlap dus nooit. Vlap gaat veel wedstrijden vanaf de bank meemaken dit seizoen. Want je moet wel een complete idioot zijn om Steyn eruit te halen. Streuer heeft fantastisch werk geleverd en ik hoop dat hij nog even blijft, maar het contracteren van Vlap is gewoon een gigantische miskoop geweest.

Natuurlijk een gemis, maar dit moet Oosting wel kunnen compenseren. Brenet kan op links spelen, terwijl ik zelf denk dat hij Sadilek op linksback posteert. Zo dun is die positie dus ook weer niet bezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren