Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente werd ‘totaal verrast’ door politie-inval: ‘Een bizarre avond’

Laatste update:

FC Twente was voor de wedstrijd niet op de hoogte gesteld van de politie-inval die donderdagavond werd gedaan in de thuiswedstrijd tegen PSV. De stadionspeaker riep om dat een deel van het publiek het stadion moest verlaten. Dat ging om de harde kern van FC Twente, Vak-P. Dat had te maken met een politie-inval in het supportershome.

Technisch en commercieel directeur Jan van Halst reageerde na afloop op de ontstane ophef. Hij had het over 'een bizarre avond'. "Qua voetbal was het natuurlijk een hele mooie avond. Maar ja, halverwege de tweede helft werden we verrast door het feit dat de politie in ging grijpen op een van de supporterszijdes bij Vak P", vertelde de bestuurder van FC Twente in gesprek met RTV Oost.

"Wij zijn ook nog niet op de hoogte gebracht van alles; het is allemaal nog heel vers. We zullen, denk ik morgen, uitvoerig geïnformeerd worden over deze actie. Maar we zijn totaal verrast." De politie doorzocht in de slotfase van het duel het supportershome van FC Twente. Daarbij zijn volgens een woordvoerder drugs gevonden. Aanvankelijk vroeg de stadionspeaker aan alle bezoekers om het stadion te verlaten, later bleek dat het alleen om het vak bij het supportershome ging.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volledig eens om dit soort dingen aan te pakken maar is er dan niemand daar bij de politie die kon bedenken dat ze dat beter niet tijdens de wedstrijd konden doen? Had ze lekker laten zitten tot half uur naar de wedstijd. Zodat het 'normale' publiek rustig het stadion uit kan. Deze chaos is gecreëerd door de politie....

7 april 2017 om 00:11

Je wilt niet weten hoeveel drugs die lieden in een half uur extra weg kunnen werken. Had je geen bewijs meer over.

7 april 2017 om 00:28

Maar denk jij dat 90% het dan niet gewoon weg kan gooien als de politie onderin het vak begint? Leuk dat het dan op de grond ligt, maar zij echt geen DNA onderzoek op de zakjes doen hoor. Ook ben je in NL niet eens zo snel strafbaar met drugsbezit. Je mag volgens mij 0,5gram in bezit hebben. (Volgens KNVB regels misschien wel strafbaar maar daar heeft de Politie niet veel mee te maken.) Een stadionverbod zou enkel in samenspraak met de KNVB of Twente kunnen gaan. Al weet ik niet of drugsbezit en drugsgebruik bij de KNVB hetzelfde is.

7 april 2017 om 06:59

Drugsbezit is gewoon strafbaar, echter wordt je in Nederland niet vervolgd als je gebruikershoeveelheid bij je hebt. Voor xtc is dat 1 pil, wiet 5 gram. Andere drugs zou ik niet weten

7 april 2017 om 11:18

Poeders 0,5 gram en vloeistoffen 2 of 3 ml geloof ik, oftewel gebruikshoeveelheden

Het is gewoon zwak kijk tuurlijk drugs hoort niet in het stadion.. maar kom op bij elke club heb je van dat volk zitten. Echt niet alleen bij ons! En da tijdens de wedstrijd lui vragen om stadion te verlate.. je betaald veel voor jaarkaart wat denk je nu zelf!! Heel jammer dit politie je word bedankt

7 april 2017 om 00:31

Je had nu wel heel het zooitje bij elkaar zitten in één vak en dat is waarschijnlijk waar het om draaide. Geen individuele personale acties, dit is een stuk goedkoper. De Backpipe lacht zich de ballen uit de broek omdat zij een stuk kleiner zijn als vak P, maar daar is zeker niet minder drugs/criminaliteit dan in vak P

7 april 2017 om 12:16

Toch weer dat vergoeilijken van wantoestanden in je stadion. Hedt gebeurd niet in elk stadion, dus waarom bij Twente wel..

7 april 2017 om 12:55

"ja maar bij andere clubs....."

een zwaktebod om naar andere clubs te gaan lopen wijzen. Een wijs persoon sprak ooit eens de woorden: "verbeter de wereld, begin bij jezelf."

7 april 2017 om 13:32

Het is natuurlijk wel zo dat dit bij elke harde kern gebeurt. Zo'n vreemd argument is het dus niet. Natuurlijk is het schandalig dat dit soort dingen gebeuren, maar gelukkig zijn de daders nu gepakt. De club zal wel met een aantal levenslange stadionverboden komen en de rest is aan de gemeente en/of politie. FC Twente zal het onderzoek vast en zeker steunen waar zij dat kunnen.

7 april 2017 om 13:35

@fctwent3

Je eerste zin was goed, maar daarna dwaal je flink af. Dit soort activiteiten dienen direct in de kiem gesmoord te worden en zo'n inval zorgt ervoor dat dat ook gebeurt. Ik wil best 25 minuten van een wedstrijd missen om drugs volledig uit het stadion te bannen. Ik vind het wat dat betreft beschamend dat je het de politie kwalijk neemt, terwijl zij gisteren overduidelijk goed en effectief te werk zijn gegaan. Dat er dan wat leeghoofden zijn die gaan rellen, daar kan de politie niets aan doen...

Niets dan respect voor de acties van de politie. Gebruik van drugs is gevaarlijk niet alleen voor degene die het gebruikt, maar ook voor de mensen om hen heen. Niets meer dan normaal om die idioten zo snel mogelijk te verwijderen. Twente kan wel zeggen dat ze verbaasd zijn, maar misschien moeten ze dan wat beter controleren, want over het algemeen is het toch vrij duidelijk wanneer een supporter onder invloed het stadion binnen wil komen.
Misschien is dit voor de ultra-gekkies van de andere clubs een waarschuwing dat ze zich een keer moeten gedragen. Van mij mogen dit soort acties elke week als het ervoor zorgt dat de maatschappij veiliger wordt.
De reactie van de Twente-'supporters' na afloop jegens de politie zegt overigens al genoeg overigens.

7 april 2017 om 09:02

Wat mij betreft werd het pas echt gevaarlijk op het moment de stadionspeaker het heft in handen nam. Ik ga er van uit dat de scenario's voorafgaand aan de inval goed zijn doordacht. Dit moet je toch gewoon snel en vooral onopvallend willen doen. Echter krijgt de stadionspeaker de opdracht de leden van vak p te informeren dat er een onderzoek plaats vind in hun supportershome. Als klap op de vuurpijl wordt er ook nog even gecommuniceerd dat het stadion dient te worden ontruimt. dit verliep over het algemeen rustig, maar je wilt niet weten wat er gebeurt als er 25000 mensen het stadion dienen te verlaten en er paniek uit breekt. (er was onder de supporters veel onduidelijkheid) Heb dit vol aangeloof aanschouwd, wat een amateuritische aanpak! Mocht er volgende week daadwerkelijk reden zijn om het stadion te ontruimen, dan verlaat helemaal niemand het stadion nog. Je moet toch wel hele goede reden hebben om een heel stadion te ontruimen. Wat mij betreft weegt een kilo drugs hier niet tegen op.

7 april 2017 om 09:53

Daar ga je naar mijn idee al flink.de mist in, drugs op zichzelf zijn niet slecht (spreek uit ervaring) maar wel de mensen die het gebruiken.. Ik ga al jarenlang naar 'drugs' feestjes (techno, dat soort) en er is nooit maar dan ook nooit een probleem, en hoe komt dat? Daar weten ze er mee om te gaan, degene die in het stadion zitten zijn zonder drugs al gek en met drugs durven ze nog meer, coke en alcohol is een zeer gevaarlijke combo, en dat is nou net wat het meest gebruikt wordt onder supporters.. Neem maar eens xtc of paddo's en je zal merken dst een agressieve wereld op zo'n moment niet eens bestaat.. Het zijn de mensen die er niet mee om kunnen gaan, het is niet de drugs dat fout is want dat is er voor het plezier.. Al zijn er genoeg hele slechte maar dan ga je al snel richting crack, heroïne en dat soort bende

7 april 2017 om 11:23

Ik ben blij dat je dit zegt, ik kon het zelf niet opbrengen dit uit te leggen. Mooiste is nog dat de mensen die zo zwart wit denken over drugs zelf wel elke dag een biertje drinken. Beetje hypocriet allemaal

7 april 2017 om 11:57

En daarbij staat alcohol een heel stuk hoger op de hard drugs lijst dan paddo's of xtc.. Alleen omdat het geaccepteerd in de maatschappij hoor je nooit iemand over drank

7 april 2017 om 13:48

Is ook niet helemaal waar, op die feestjes gaat het net zo goed mis, maar dan vaak met de gezondheid van de gebruiker. Ik heb meerdere vrienden en familie die als verpleegkundige actief zijn op festivals en technofeestjes (waarvan sommige zelf gebruikers zijn) en het is altijd wel raak als ik hen mag geloven. In sommige gevallen gaat het om een foute pil, maar vaak is het gewoon nog overmatig gebruik van drugs of dat ze alles door elkaar gebruiken.

Ik ben zelf niet zo zeer tegen drugs zolang mensen het maar verstandig gebruiken, zelfde geldt met alcohol wat net zo goed hard drugs is. Alleen heb je bij alcohol de garantie dat de kwaliteit en dosering in elk geval goed is wat bij een pilletje of iets dergelijks nog wel eens fout wil gaan. Bij verstandig en gecontroleerd gebruik, kan het allemaal niet zo veel kwaad, buiten de "normale gezondheidsrisico's" dan. Maar dat is nou net waar in het in de stadions onder een bepaalde groep aan schort. Geldt voor zowel drugs als alcohol, hoe lam van de alcohol sommige mensen soms in zo'n stadion zitten is ook niet normaal.

Aanpakken dat schorem! Politie zou dit veel vaker moeten doen, en dan niet alleen bij Twente uiteraard. Het is wel zuur voor de fanatieke supporter die niks met die zooi te maken heeft

Dat ze het willen aanpakken ok. Maar tijdens de wedstrijd? Dan nog die speaker de schuld geven dat er sprake is van miscommunicatie. Die man die zegt dat echt niet zomaar hoor. De politie wilde gewoon het hele stadion leeg hebben, nadat ze zagen dat er niemand wegging, ging het alleen om Vak P. Ze hadden dit echt veeel een veel beter moeten aanpakken.

7 april 2017 om 07:05

Weet je wat het is. Tijdens de wedstrijden zal het verhandeld worden .
En als je het dan doet als er geen wedstrijd is of na de wedstrijd dan ligt er waarschijnlijk weinig in het supportershome.
Dat ze twente niet in lichten kan je over twijfelen of dat slim was of niet. Nu was de verassing iig compleet en konden ze in het supportershome niks meer lozen als daar de drugs lagen.

Dat daarna de communicatie niet goed was onderling had volgens mij en dat is een vermoedde te maken met angst en onwetendheid. Niemand wist wat er gebeurde en opeens staat het vol ME en politie met wapens.

Ik ben nu wel benieuwd hoeveel drugs er gevonden zijn

7 april 2017 om 09:05

De politie heeft er alle belang bij om te roepen dat er drugs (en wapens) zijn gevonden om de daad te verantwoorden. Zouden ze, wanneer er niets zou zijn gevonden, dit ook daadwerkelijk communiceren?

7 april 2017 om 09:41

Nee moeten ze de volgende keer in de winterstop doen. Het liefst om 4 uur in de ochtend.

3 arrestaties in het home, 2 buiten het stadion. Drugs en nepwapens gevonden. Buitenproportioneel wat politie hier heeft ingebracht. Geheel ondoordacht.

7 april 2017 om 09:11

De politie heeft dit zelf voor een groot deel doen escaleren. Idd totaal ondoordacht, of een incapabel politiechef. Ben uiteindelijk wel benieuwd naar de rol van de stadionspeaker, deze heeft wat mij betreft een grote rol gehad in de chaos die is ontstaan.

7 april 2017 om 09:43

Die heeft gewoon in opdracht van politie gehandeld.

7 april 2017 om 09:52

Het aantal arrestaties zegt natuurlijk helemaal niets over het feit of dit buitenproportioneel is of niet. Je kan ook met hele goede redenen een heel arrestatieteam optrommelen en een halve stad afzetten om een of meerdere personen van hun bed te lichten. Ik ga er vanuit dat de politie niet voor haar lol dit soort acties onderneemt en dat er gegronde redenen waren om het supportershome te onderzoeken. Als er aanwijzingen zijn dat er op grote schaal drugs verhandeld worden tijdens wedstrijden dan moet je natuurlijk ook tijdens wedstrijden actie gaan ondernemen. Je kan wel woensdagnacht om 4.00 uur binnenvallen maar dan ga je niemand op heterdaad betrappen en is de inval ook vrij zinloos.

En verder is het propotionele in deze vrij lastig in te schatten omdat wij de details niet kennen. Je kan ook niet een diender naar binnen sturen, het supportershome onopvallend laten doorzoeken en vervolgens aan iedereen laten vragen of hij drugs heeft. Dan ga je in ieder geval weinig vinden en is de groep ook gewoon te groot.

Wat vooral buitenproportioneel is, is dat je stenen gaat gooien naar agenten en iemand die van een paard valt gaat schoppen

7 april 2017 om 10:12

Goedpraten van geweld kan natuurlijk ook niet. Maar in eerste instantie een stadion met een bezetting van een kleine stad (later alleen vak p) ontruimen is mijns inziens een methode die anders kon als het je gaat om een (extern) supportershome. Wilden ze drugs vinden in het stadion? Dan is het naief te denken dat dit niet uit de zakken wordt gehaald onderweg. Wilden ze bepaalde personen eruit halen? Dan was gerichte actie op zijn plaats (al dan niet bij de uitgangspoort).

7 april 2017 om 10:23

Ik denk niet dat het ooit de intentie is geweest om het hele stadion te ontruimen, dat is waarschijnlijk een gevalletje miscommunicatie geweest. Waarschijnlijk wilden ze het vak gecontroleerd leeg laten lopen met controles bij de uitgang. Gezien de gespannen situatie heeft het dan ook weinig zin om nog een half uur te wachten en de boel verder te laten escaleren. Verder ging het niet om het supportershome maar om de mensen die die daar komen en dat zijn (kennelijk) de bezoekers van vak P. Die waren gegroepeerd in het stadion en er is een direct verband tussen de verdachte praktijken en hun aanwezigheid daar dus is dat ook het moment om tot actie over te gaan.

Had het anders gekund? Ja ongetwijfeld maar je hebt ook te maken met mensen massa's en mensen stromen en dus moet je daar afwegingen in maken. Aan de ene kant wil je niet dat er mensen tussen uit glippen maar je wil ook niet dat er ongecontroleerde bewegingen in de massa ontstaan waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan.

7 april 2017 om 10:53

Waar het gaat om het home, dan moet je volgens mij niet in het stadion zijn maar in het home. Ik denk dat een inval voor of na de wedstrijd effectiever was dan het via het stadion laten lopen. Bij een huiszoeking wordt ook geen hele wijk geevalueerd. Spelers en supporters hadden gister het idee dat er tereurdreiging was.

7 april 2017 om 11:31

Die overweging zal men vast ook gemaakt hebben maar wellicht wilden ze meer mensen hebben dan alleen die mensen die op een bepaald moment in het home aanwezig waren. Ik weet niet hoe het in dat home eraan toegaat en of het bijvoorbeeld een komen en gaan van mensen is of dat mensen er echt al een uur voor de wedstrijd staan.

Daarnaast overdrijf je schroomlijk want de spelers die ik op tv gehoord heb hadden weinig meegekregen van hetgeen er aan de hand was. Die hadden wel wat gemerkt maar gingen zeker niet uit van een tereurdreiging.

Hasj, coke en pillen, zo gaan zij bij Twente op stap toch?
Volgende keer ook even een rondje skyboxen doen. Overal word gebruikt, bij elke harde kern. Maar de snuivende bankdirecteur komt er mee weg. Goed dat de politie ingrijpt, maar of dit de manier is??
Valt mij nog mee dat de politie er niet is uitgeslagen, op straat wordt de clash wel gezocht.

7 april 2017 om 10:01

Het belangrijkste is dat de politie vooral de handel om drugs wil stoppen. Niet het gebruik ervan. Vandaar volgens mij die inval. Niet om het gebruik, maar kennelijk wordt er gehandeld tussen de supporters.

Ik constateer toch een verdringcultuur bij de meeste mensen. Wanneer wordt het daar eens normaal.
De criminelen worden niet veroordeeld, maar de politie.. Kan het nog vreemder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren