Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘FC Twente pakt portemonnee en hoest anderhalf tot twee miljoen op’

Laatste update:

FC Twente trekt anderhalf tot twee miljoen euro uit om de andere zeventien Eredivisieclubs te compenseren. Dinsdag bracht de club zelf naar buiten dat het overgaat tot een financiële genoegdoening richting de collega-clubs, na wat er allemaal gebeurd is dit seizoen. Bovendien zet de club volgend seizoen de deuren gratis open voor fans van de tegenstander. TC Tubantia weet nu hoeveel dit de club kost.

/

De regionale krant stelt dat de compensatie voor het ‘vals spel’ zo’n anderhalf tot twee miljoen euro kost. Het gratis toelaten van uitsupporters, deel twee van de geste van FC Twente, loopt ongeveer in de tienduizenden euro’s. Aanvankelijk wilde de club uit Enschede liever niet overgaan tot een compensatie, maar na aandringen van de Eredivisie CV en het omlaagbrengen van het bedrag zwichtte men uiteindelijk.

Een meerderheid van de clubs wilde eigenlijk dat FC Twente twee jaar achtereen teruggezet zou worden naar plaats achttien in de verdeling van de televisiegelden. Nu krijgt de club gewoon een beloning voor het bereiken van een plek in de subtop annex middenmoot, terwijl het de regels herhaaldelijk overtreden heeft. Dat voelt oneerlijk voor de tegenstanders.

Denk je dat andere clubs vergevingsgezind zullen zijn naar FC Twente na de compensatie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een ton per club, fantastisch....
Dit maakt alles goed natuurlijk...
Nee oke, wat mij betreft houden ze dat geld lekker, zou beter zijn. Twente moet weer terug naar de top 6.

12 mei 2016 om 07:57

Wat mij betreft houden ze het geld daar inderdaad maar waarom moeten ze precies terug naar de top 6? Ze hebben de rest van de competitie belazerd laat ze maar degradatievoetbal spelen daar de komende jaren.

12 mei 2016 om 08:08

Omdat Twente als één van de weinige clubs buiten de top drie en AZ iets gepresteerd heeft in Europa, en daar ben ik ze dankbaar voor. Ze hebben behoorlijk wat punten gepakt toen, en ik zie ze in staat dat te herhalen.

12 mei 2016 om 08:23

Het lijkt me verstandiger om een club Europa in te sturen die daar betere middelen voor heeft dan Twente. Bovendien heeft Twente een aantal jaar Europees gespeeld doordat ze teveel geld uitgaven en betere spelers hadden dan ze eigelijk konden betalen. Mochten ze dat weer doen kunnen ze wellicht weer goed presteren in Europa maar gaan ze ook net zo snel Failliet richting de kelder van het betaald voetbal.

12 mei 2016 om 08:45

Hveenbayern

Twente heeft in het verleden, voor de wantoestanden, en ook voor het Kampioenschap onder Rutten Europees goede resultaten gehaald. Of ben jij er ook zo een die dat voor het gemak even vergeet?
Niet de hele historie van de club is gebaseerd op fraude, list en bedrog.

12 mei 2016 om 08:59

Hoe zie jij ze in staat dat te herhalen? Volgens mij zien ze dat in Twente nog niet eens voor zich. Vrijwel alle kwaliteit is al de deur uit en wat er nog loopt zal verkocht moeten worden gezien de transferopbrengsten en terugbrengen van salarissen. Twente moet eerst terug naar de basis voordat ze weer vooruit kunnen denken.

Overigens mogen ze van mij die compensatie ook houden. Waar slaat het op dat ze geld gaan geven als ze in financiële nood zitten? Ben absoluut geen Twente fan, maar ze horen wel gewoon thuis in het Nederlands betaald voetbal.

12 mei 2016 om 09:00

Twenteov

Ik weet best dat Twente voor die toestanden heel aardig gepresteerd heeft en nationaal zelfs kampioen geworden zijn en het daarna pas allemaal begon.
Ik zeg alleen dat het de komende jaren geen zin heeft om Twente Europa in te sturen, dan heb je meer aan Utrecht, Groningen, Heerenveen die er ook geen potten zullen breken hoor.
Laat Twente bovendien nog maar een tijd op de blaren zitten, als Nederland zijnde moeten we niet eens willen dat zo'n club ons vertegenwoordigd in Europa.

12 mei 2016 om 09:10

Hveenbayern

Ik snap wat je zegt. Ik bespeur bij jou alleen dat je FcT geen kans wilt gunnen om zich terug te knokken, maar dat kan ik mis hebben. De komende 3 jaar mogen we sowieso geen Europees voetbal spelen, die straf is al in werking.

Overigens: ik denk überhaupt als supporter nog lang niet over Europees voetbal, eerst maar eens de laatste straffen overleven (of niet). Welke kant die straf ook uit valt, laat het oordeel alsjeblieft snel vallen.

12 mei 2016 om 08:15

Volgens mij gaat het niet zozeer om de hoogte van het bedrijd, maar eerder om het gebaar dat de club er mee maakt. Maar wat mij betreft hadden ze dat ook gemaakt door enkel de uits supporters gratis toe te laten.

12 mei 2016 om 09:40

Het gaat voor de andere clubs waarschijnlijk wel gewoon over de hoogte van het bedrag. Ze wilden de Twentse TV-gelden schalen op 2x de 18e plek. Ik ben wel benieuwd of de clubs die boven Twente zijn geëindigd ook een deel van dit bedrag krijgen. Dat zou natuurlijk wel ronduit belachelijk zijn..

Anderzinds vindt ik dit wel een positief gebaar richting Knvb en ik verwacht dat dit ook zal meehelpen bij het behoud van de licentie. Je maakt niet zo'n deal als je verwacht dat je je licentie niet behoud.

14 mei 2016 om 00:27

Verdeel het maar over de de clubs in het rechterrijtje. Die hebben er wel wat aan.

Bedrag valt me eerlijk gezegd een beetje tegen. Dan was het terugzetten naar plek 18 in het tv-klassement wellicht wel een betere optie geweest. Maar iets is in ieder geval beter dan niets.

12 mei 2016 om 09:01

Dit is inderdaad gewoon een schijnoplossing. Echter hoeven ze wat mij betreft Twente niet te pakken wanneer ze op hun zwakst zijn. Nu ze in financiele nood zitten ineens een boete betalen aan andere clubs vind ik maar een vreemd verhaal. Laat ze dan eerst een jaar gezond worden en compenseer het later met TV gelden oid. Die ton zal ook niemand warm of koud van worden.

12 mei 2016 om 09:41

Een ton is voor de clubs uit de onderste regionen wel degelijk een voelbaar extraatje. Ik vind het in principe nog altijd een prima gebaar van Twente, jammer dat het op aandringen van de Eredivisie CV was

Clubs akkoord, Twente na morren akkoord. Next!

12 mei 2016 om 09:26

Ik vind dit eigenlijk ook wel positief nieuws. Ik verwacht dat ze nu toch wel hun licentie behouden, dit is toch wel weer een sterk signaal richting de Knvb en ze zouden deze deal niet maken als ze al vrijwel zeker waren dat ze hun licentie niet zouden behouden.

12 mei 2016 om 12:36

niks next jansen!!als heel die garanties weer fake en bedrog blijken te zijn is er niks next!het is als sorry zeggen en weer doorgaan!

12 mei 2016 om 12:58

Dan is dat toch next? Ga toch eens van het zonnetje genieten. Het zou je goed doen..

12 mei 2016 om 17:22

Next? Met het mes op de keel de andere clubs "compenseren". Clubs die normaal gesproken ook allemaal onder Twente zouden kunnen eindigen m.u.v. Ajax, Psv. Twente eindigde toch vooral zo hoog doordat de rest vd subtop in de goot lag (Feyenoord, AZ) en nu moeten we ineens bijna onder dwang die clubs die zelf ook wanbeleid hebben gevoerd en geld hebben uitgegeven dat er niet was. Die clubs en clubs als Ado, Roda, W2. Belachelijk. Ik hoop dat ze er vrolijk van worden, met name Gudde, maar ik zal mijn mening over hem maar niet noemen hier, dan heb ik een permanente ban aan de broek. De kwal. Wij tegen iedereen!

12 mei 2016 om 19:49

Tja.. het is niet anders en wij kunnen daar als Twentesupporters niets aan doen. Het is deze schikking of voor het gerecht en erop gokken dat de rechter goedgezind is, anders wordt het verlies vele malen groter.
Ik wil het liefst dat alles zo snel mogelijk voorbij is zodat we daadwerkelijk schoon schip hebben. Als daar deze compensatie aan bij hoort te dragen, dan moet dat maar..

Het is echter wel tijd dat iedere club een grootschalig onderzoek moet krijgen. Ik ben er verre van overtuigd dat alle andere clubs ontzettend netjes zijn en op geen enkele wijze iets flikken. Zal dan flink heen en weerschuiven van gelden worden.

13 mei 2016 om 00:07

Maar het is toch belachelijk dat clubs als RKC, Go Ahead etc. nu om geld komen vragen omdat ze zogenaamd benaadeeld zijn door Twente? Omdat we misschien dit keer met 2-0 hebben gewonnen in plaats van 1 keer?

nu krijg je natuurlijk gelijk reacties van te veel geld of te weinig geld maar twee miljoen is voor fctwente gewoon een hoop geld nu op dit moment en de overige clubs zijn akkoord gegaan dus dan is het goed toch over tot de orde vd dag

Door de Eredivisieclubs is volledige geheimhouding over de afspraken afgesproken.

Daar gaat het dus alweer mis he! Twente zou een nieuwe start maken waarbij informatie open en transparant zou zijn. Dit was mede een eis van de KNVB! Zo zie je maar hoe hypocriet deze hele zaak in elkaar steekt...

Krijgen de andere Eredivisieclubs ook compensatie van Feyenoord toen die financieel aan de afgrond stonden? Om maar ff een voorbeeld te noemen? Tuurlijk zijn het verschillende situaties, maar ik vind dit werkelijk nergens op slaan, Feyenoord haalde destijds ook spelers die ze eigenlijk niet konden halen, dus waarom wordt er niet geklaagd dat zij onrechtmatig posities hebben gewonnen?

12 mei 2016 om 08:28

Dat zijn wel echt twee heel erg verschillende situaties die je met elkaar vergelijkt. Probleem bij Twente is dat ze een top speler gehaald hebben die ze waarschijnlijk niet mochten halen. Of ze hem wel of niet konden betalen is een ander probleem. Daarnaast zijn er regels overtreden door de deal met Doyen en het achterhouden van documenten.

12 mei 2016 om 08:33

PSV dan? Met hun gronddeal.. Ook spelers gekocht die ze eigenlijk niet mochten halen. Maar compensatie, ho maar.

Ik vind dit echt schandalig, FC Twente heeft geen enkele keus gehad want anders waren ze gewoon lekker naar de rechter gestapt. Echt te belachelijk voor woorden deze 'deal'.

12 mei 2016 om 08:41

Ook dat is een andere situatie; PSV stond niet onder toezicht van de Knvb en heeft geen contracten etc achter gehouden. Er is een verschil tussen financieel wanbeleid waardoor je in Problemen komt en het oplichten van de boel door illegale constructies en het achterhouden van documenten

12 mei 2016 om 08:48

Dat is nooit bewezen en daarnaast dat vind jij een reden voor collega clubs om een club in nood onder druk te zetten en miljoenen te eisen ?!

12 mei 2016 om 08:55

Wat is er volgens jou niet bewezen in deze?

Overigens hoeft die hele betaling van mij niet en zeker niet op dit Moment. Ik vind het deels een mooi gebaar (gratis toegang voor uit supporters) en deels weer een losse flodder. Zoals ik al in heel veel Topics heb aangegeven vind ik dat Twente niets opschiet met kleine straffen. Gewoon een grondig onderzoek met een straf/conclusie en dan weer over tot de orde van de dag

12 mei 2016 om 09:04

Dammie

Ben het wel met je eens eigenlijk. Een grondig onderzoek is gewoon nodig.
Kleine straffen schiet Twente niets mee op, maar met grote straffen nog minder.
Het intrekken van de licentie is gewoon de doodsteek. Terugzetten naar JL is niet mogelijk, dus geen optie. Dan blijven lichtere straffen over. Een middenweg is er niet, en als ik heel objectief ben (hoe moeilijk ook), is een middenweg (degradatie JL) misschien wel de beste straf. Oftewel: Welke straf er ook komt, het zal nooit goed zijn.
Ik hoop natuurlijk dat we wegkomen, maar dat hoef ik niet uit te leggen.

12 mei 2016 om 11:22

Het Doyen document is onrechtmatig verkregen. Daarnaast is het meerdere keren door Doyen aangegeven dat dit document is gemanipuleerd. Ook bij Twente konden ze dit document niet herinneren. Fc Twente is uiteindelijk akkoord gegaan met de straf, omdat de Knvb liep te dreigen met het intrekken van de licentie, terwijl de Knvb geen schijn van kans had bij een hoger beroep of een verdere gang naar de rechter. Maar dit terzijde. Hoe kunnen collega clubs miljoenen eisen van een club die het water na de lippen is gestegen en uit alle macht een faillissement probeer te voorkomen. En een ECV die dit ook nog eens geheim wil houden, omdat ze zich doodschamen natuurlijk. Omdat een club in financiële problemen is geraakt en aan vreemd vermogen is gekomen van een organisatie die invloed heeft op het transferbeleid. Dat is een reden om miljoenen te eisen ?

12 mei 2016 om 13:06

Dat argument van je was ik inderdaad even vergeten.... toch wel opmerkelijk dat je bestraft wordt op basis van valse beschuldigingen maar tegelijkertijd wel je jaarrekening intrekt omdat de cijfers vanwege die deals niet kloppen, in een onderzoek bekend wordt dat documenten zijn opgesteld en er geen enkel bezwaar vanuit Twente gekomen is? Als je vindt dat je onterecht bestraft bent dan laat je dat niet over je heen komen en ga je in beroep of ga je naar de rechter zeker als je meent dat de tegenpartij werkelijk geen schijn van kans heeft. Ik heb met jou en alle Twente-supporters te doen maar ga geen onzin lopen posten; dat waardeer je ook niet van anderen.

Twente is fout geweest en daar bestaat volgens mij Buiten jou bij niemand twijfel over. En als je anderen benadeelt is het niet gek dat die de schade komen claimen. Of een Claim als deze toegewezen moet worden is een tweede maar ook daarvoor geldt; Twente had ook de poot stijf kunnen houden en hoog spel kunnen spelen: Als je onschuldig claimt te zijn of zeker weet dat er onvoldoende bewijs is dan hoef je ook geen schuld te bekennen lijkt mij...?

12 mei 2016 om 20:08

Twente heeft de jaarrekening ingetrokken ivm de transfer van tadic. Niet ivm de overeenkomst met Doyen. Dus de hierboven gemaakte opmerkingen kloppen nog steeds.

Wat een triest zooitje hier in nederland. Dit heeft gewoon met afgunst te maken en de hoop er zelf beter van te worden. Laat die waardeloze bond hier maar eens alle clubs doorlichten dan zal er waarschijnlijk nog veel meer boven water komen wat als "vals spel" gezien kan worden. Maar nee de knvb beschermt de andere clubs wel en de andere clubs zijn allemaal roomser dan de paus.

Met veel dingen wat munsterman en co gedaan hebben ben ik het niet mee eens, maar de kritische houding richting de knvb kan ik zeker begrijpen. Proberen te plukken van een club die al zo vaak gestraft is en al seconden lang knockout ligt maar net weet op te krabbelen en dan nog ff een knal nageven.. chique hoor

12 mei 2016 om 09:15

niks met afgunst te maken.twente heeft valsgespeeld en moet nu op de blaren zitten nadat ze andere teams hebben benadeeld.andere clubs triest noemen is nog wel het mooiste aangezien de knvb dit heeft voorgesteld en twente heeft valsgespeeld niet de andere teams.

12 mei 2016 om 09:42

Vals spelen doet alleen twente? wel eens een potje kaarten gespeeld? Twente de enige club in Nederland die (ooit) een spelersmakelaar onderhands betaald heeft? Laat me niet lachen! Twente (zeg van der Laan) is alleen niet erg goed in valsspelen.

De andere clubs moeten dankbaar zijn voor de kop boven het maaiveld uitsteken van Twente. De Knvb is na 20 jaar eindelijk wakker geschud. Veel procedures moeten noodgedwongen herzien door deze affaire en daarvan plukken de overige clubs de vruchten.

Ohoh, ik bedenk me nu wat: zullen Europese clubs nu ook geld willen van Twente omdat ze nu met een 'onrechtmatig' elftal Europa in zijn gegaan? Lachwekkend toch?

Ik vind de terugbetaling niet eerlijk als je ziet dat andere clubs in het verleden ook 'vals' hebben gespeeld maar nooit een compensatie hebben hoeven betalen.

12 mei 2016 om 09:23

wie heeft valsgespeeld dan?volgends mij alleen twente.dat je je begroting niet in orde hebt is prima zolang je daar binnen 3 jaar maar voor zorgt.

12 mei 2016 om 09:44

Als je de beredenatie van een aantal mensen op VZ er op loslaat heeft zelfs Willem2 valsgespeeld. Kargbo -speler van Willem2- is betrokken geweest bij matchfixing bij tenminste 1 wedstrijd in de eredivisie. Dat is 1 voorbeeld.

Over alle steun van gemeentes bij clubs (ja ook Twente) maar te zwijgen.
Zo vergeet ik er vast nog wel een paar.

En als je alle andere clubs nu ook eens compleet onderzoekt zoals bij Twente is gedaan dan denk ik dat er een hoop stront boven komt drijven. Maar hier is geen bewijs voor dus mag je deze opmerking van mij wel achterwege laten. Als je m maar in je achterhoofd hebt zitten...

De Knvb heeft kunstgras goedgekeurd voor profvoetbal maar dat vind ik ook een vorm van competitievervalsing. Maar dat is een ander verhaal.

12 mei 2016 om 20:10

Onder andere ajax en groningen hebben in het verleden fraude gepleegd. En zo zullen er vast nog meer zijn

12 mei 2016 om 09:32

Dit heeft alles te maken met die verzwegen bijlage van het contract van Tadic. Ze hebben de Knvb belazerd door dit niet goed door te geven waardoor ze een transfer konden maken die anders niet gemaakt kon worden.
Tja als dat bewezen is dan zit je in de hoek waar de klappen vallen en kunnen heel wat partijen geld van je eisen. Je kunt het hypocriet vinden maar in een financieel arm voetballand als Nederland is zo'n financiele tegenvaller voor andere clubs natuurlijk snel reden om stappen te ondernemen.

Begin van t einde dit. Zo kan iedere club wel geld naar elkaar toe gaan sturen. PSV, Ajax, Feyenoord, Groningen en AZ zijn maar een paar voorbeelden die vroeger ook de mist in zijn gegaan. Ook zijn er clubs die al genoeg geprofiteerd hebben van de situatie van Twente. Dit was echt helemaal nergens voor nodig.

12 mei 2016 om 09:34

Financieel 'wanbeleid' is wat anders dan bewust misleiden van de Knvb. Ik ben Twente-supporter maar ik merk toch dat veel Twente-supporters dat onderscheid vaak vergeten te maken. Feyenoord bijvoorbeeld heeft jarenlang boven hun stand geleefd en jaren in het rood gestaan maar dat is niet tegen de regels. Misleiden van de Knvb daarentegen wel..

12 mei 2016 om 13:57

Feyenoord heeft belasting ontdoken in het tijdperk Van den Herik. Dat gaat nog verder dan Knvb misleiding. PSV heeft dubieuze zaken gedaan met die Servische makelaar. Groningen ten tijde van Renze de Vries en onlangs met dezelfde makelaar van Tadic als Twente. Ajax belastingontduiking. Zo zjin er vele grote en kleine vergrijpen.

Het is niet zwart/wit. Veel clubs proberen zo slim mogelijk met geld om te gaan. Twente is over de scheef gegaan en moet worden gestraft (en is gestraft). Maar de andere clubs hebben massaal boter op hun hoofd. En Twente is niemand verplicht ook maar 1 cent te betalen, moreel noch financieel.

12 mei 2016 om 09:42

Nu moet je me toch even helpen..

Van Groningen weet ik het, die hebben met zwart geld zitten rommelen (30!!! jaar geleden), maar wanneer hebben Psv, Ajax, Feyenoord en AZ bewust gefraudeerd met valse contracten, valse begrotingen?

12 mei 2016 om 12:23

Track record van de Fiod. Voor Ajax (1988),nac, RKC en FC Groningen (1991) en MVV (1993) volgden veroordelingen of schikkingen. Na een relatieve periode van rust lijkt de Fiod zich recent opnieuw op de voetbalsector te hebben gestort. Na Feyenoord (1998) en Vitesse (2000), is het nu dus de beurt aan Ajax en Nac.
Knvb weigert de Fiod inzage in systeem transferstromen
Vermoedelijk in een speurtocht naar zwart geld is de Knvb benaderd door de Fiod met de vraag of de bond bereid was de Fiscale Inlichtingen en Opsporingen Dienst inzage te geven in het Transfer Matching System (tms).
De Knvb kon en wilde echter niet op dat verzoek ingaan. 'dit ging ons iets te ver.

12 mei 2016 om 13:16

Ajax en NAC gaat bijvoorbeeld over de Transfers van de broers Arveladze waarbij niet alle geldstromen zijn doorgegeven aan de Belastingdienst. Dat kun je vergelijken met het tweede contract voot Tadic dat achter is gehouden en waarvoor wellicht ook geen belasting is afgedragen. Heeft verder niets met deze casus te maken omdat Clubs niet zijn benadeeld en er geen Knvb regels zijn overtreden. De Fiod is namelijk de Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst en diet houdt zich bezig met belasting ontduiking en op die Manier kom je ook weer bij Feyenoord (niet aangeven van tekengeld) en Groningen uit. Staat hier dus eigenlijk los van maar heeft ook met contracten te maken dus ik sluit niet uit dat de Fiod zich ook over die contracten gaat buigen als men vermoedt dat er belasting ontdoken is.

PSV zal over de Gemeentedeal gaan, die ook van een heel ander kaliber is en waarover het Europese gerechtshof volgens mij nog uitspraak moet doen? Daar is de vraag of er sprake is van staatssteun.

Kortom allemaal zaken die niet in vergelijking staan tot wat er bij Twente is gebeurd

12 mei 2016 om 13:37

Klopt, Ajax heeft wel alle betalingen m.b.t. de transfersommen gemeld bij de Knvb echter zij hebben tekengeld betaald in het land van herkomst van de desbetreffende speler niet gezien als loonbetaling. Hierover was dus geen loonbelasting betaald. Ajax verloor de zaak bij de belastingrechter en heeft dus een naheffing plus boete gekregen over de niet betaalde loonbelasting. Ook heeft Ajax een schikking getroffen met justitie ter waade van een half miljoen om een aanklacht wegens belastingontduiking te voorkomen.

12 mei 2016 om 16:34

Ajax heeft een geschiedenis van fraude, belastingontduiking en valsheid in geschrifte.

De inval bij Ajax, dat wordt verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrifte bij de transfers van de voetballers Shota Arveladze en Michael Laudrup in 1997, had bij Van Eijden oude wonden opengereten. In 1989 werden wijlen Ajax-voorzitter Ton Harmsen en commercieel-directeur Van Eijden aangehouden door de Fiod en later veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf wegens zwarte betalingen aan de Deense voetballer Henning Jensen. Vijf jaar later werd Van Eijden door Ajax zelfs geroyeerd.
In 1997 waren namens Ajax penningmeester Arie van Os en de toenmalige financieel-directeur Maarten Oldenhof als bestuursleden verantwoordelijk voor de afhandeling van de transfers.

13 mei 2016 om 13:35

Is allemaal bekend, dat gaat om zaken waarbij te weinig loonbelasting is betaald. Dat loopt niet via de Knvb maar bij de belastingdienst.

Destijds hadden we het categorie systeem en de regelingen omtrent jaarrekeningen nog niet. Ajax heeft dus ook nimmer punten in mindering gehad.

Nu hebben we dat systeem wel en is Twente drie jaar op rij bestraft. Vandaar nu intrekking dreigt van de licentie.

13 mei 2016 om 14:38

Goed, maar dat zijn allemaal voorbeelden van belastingfraude. Uiteraard strafbaar en verboden, maar de clubs zijn hier ook stuk voor stuk voor aangepakt. Goed dat de clubs daar voor gestraft zijn, en volkomen terecht ook dat dat is gebeurt.

Maar je zult toch zelf ook toe moeten geven dat de fraude die Twente gepleegd heeft dit op alle fronten overtreft? Bij Twente gaat het niet om een eenmalig incident met zwart geld of een of enkele transfers, maar gewoon een compleet business model dat doordrenkt is van leugens, verboden contracten en fraude. Verder zijn ze nog nauwelijks gestraft. Een paar punten aftrek, die nauwelijks invloed hadden op de stand van de ranglijst, Europees voetbal wat ze zelf niet eens wilden (ze weigerden nota bene Europa in te gaan dit seizoen) en een boete die qua kosten lager op de begroting staat dan die voor het toiletpapier in de kleedkamers.

13 mei 2016 om 15:41

Twente is hier ook voor aangepakt.
Die clubs hoefden toentertijd ook niet andere clubs te betalen, dus waarom twente nu wel ?

Onbegrijpelijk hoe boos die Twente fans elke keer reageren.

Net of hun onrecht aangedaan wordt. Misschien dat ze daar het verschil tussen dader en slachtoffer eens uitgelegd moet worden.

12 mei 2016 om 09:32

Dus Twente(-fans) moet alles maar accepteren? We zijn al veel gestraft en nu gaan andere clubs ((sommigen met boter op hun hoofd) geld eisen van een club zwaar in de financiële problemen zit.
Als je ziet dat andere clubs in het verleden ook niet altijd eerlijk zijn geweest (en sommige waarschijnlijk nog zijn), dan kan het voor een aantal van ons inderdaad aanvoelen of ons onrecht wordt aangedaan.

12 mei 2016 om 09:56

Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten, luid het spreekwoord.

Door de fraude hebben andere clubs schade geleden. Heel normaal dat ze daar compensatie voor willen zien.

Het past FC Twente niet een slachtofferrol aan te nemen. Die bestuurders deden dit in naam van jullie club.

Die woede moeten jullie dan ook naar die mensen koesteren, niet naar de Knvb die er alles aan doet jullie club van de ondergang te redden.

Dat kan uiteraard niet zonder boetes, want misdaad moet gestraft worden

12 mei 2016 om 10:10

Andere clubs hebben schade geleden en moeten gecompenseerd worden - heb je gelijk in, alleen zijn er clubs die boter op hun hoofd hebben maar wel vooraan staan om van Twente geld te eisen.

Ik begrijp jouw opmerking over slachtofferrol niet helemaal. Kan je m even toelichten?

Woede naar de Knvb? Daar heb ik t niet over. Dit gaat over de compensatie die clubs willen van Twente.

Misdaad moet bestraft worden heb je gelijk in, maar ik vind dat Twente al genoeg gestraft is. Puntenaftrek, geldboetes, geen Europa.

12 mei 2016 om 10:36

Genoeg gestraft? Wat dan? Die -6? Of europa wat toch al niet gehaald kon worden. 10.000 boete van de knvb. Los van het feit dat andere clubs al dan niet vals spelen, deze fraude heeft veel invloed gehad op twente en moet gewoon minimaal met terugzettinf naar jupiler bestraft worden.

Ik snap wel dat de twente fans boos zijn op andere clubs en de knvb, ik denk dat zij zich slachtoffer voelen van wat de bestuurders gedaan hebben. En wat betreft deze 2 miljoen, vrij nutteloos en als het dan toch betaald moet worden wacht daar een tijd mee totdat twente het makkelijk op kan hoesten

12 mei 2016 om 10:50

Ik lees hier al weken de topics over Twente. De teneur is een beetje dat FC twente onterecht hard wordt aangepakt.

Dat twente er zelf niks aan kan doen, en dat het de bestuurders waren. Etc etc.

Dat andere clubs het ook deden, en dat ze mindere straffen kregen.

Dat bedoel ik met slachtofferrol.

De Knvb zal Twente hun licentie laten behouden. Die willen gewoon dat alle clubs financieel er goed opstaan.

Misschien maar beter ook, vooral voor de regio daar. De club en haar fans

Volgens de slappe regels van de Knvb is Twente idd genoeg gestraft. Het blijft toch een beetje voelen of misdaad geloont heeft.

Hopelijk hebben ze hun lesje geleerd, en kunnen ze nu weer de club opbouwen.

12 mei 2016 om 11:39

Genoeg gestraft. Ja. Naar de regels van nota bene de Knvb zelf! Niet de schuld van twente dat de straffen zo zijn zoals de Knvb ze opgesteld heeft.
Europa wat toch al niet gehaald kon worden? Heb je een glazen bol? De komende 3 jaar mag Twente geen Europees spelen. Ik zeg niet dat ze dat wel halen maar ik kan niet in de toekomst kijken. Jij ook niet.

Moet minimaal met terugzettend naar JL bestraft worden kan volgens mij niet. Ook niet de schuld van Twente maar gewoon het reglement van de Knvb.

Wij voelen ons inderdaad slachtoffer van het wanbeleid van vroegere bestuurders. Het is een lange 'hel' geweest voor veel twentefans de afgelopen anderhalf jaar. Elk bericht over Twente was negatief. En met een een afname van de licentie in het achterhoofd is/was ook geen pretje. Geloof me, dat doet best wel wat met je.

12 mei 2016 om 13:38

Dit jaar mocht Twente EL voetbal spelen maar wilde Twente dat zelf niet. Het is maar de vraag of je komende jaren EKL voetbal haalt en of Twente dan wel bereid is EL te spelen,

Ik vind het een best bedrag wat Twente moet/wil terugbetalen. Dat had ik niet verwacht. Samen met gratis kaartjes voor de uitfans vind ik dat Twente meer dan zijn best doet om de verhoudingen te verbeteren. Ik denk dat Twente ook nog wel iets gaat doen voor de eigen fans die de club in een ongelooflijk moeilijke tijd altijd gesteund hebben.

Diekertje Dap ben je tevreden? Of is het weer niet goed? Vast niet.

12 mei 2016 om 09:02

FC Twente wil helemaal niks terug betalen. Ze waren het niet van zins, maar toen begonnen de collega clubs te dreigen met een rechtszaak (!). Ze zijn met het mes op de keel gezet en hadden gewoonweg geen keuze.

Gewoonweg belachelijk.

12 mei 2016 om 09:17

ik vind het eerder belachelijk dat na jaren valsspelen twente nog de andere clubs niet wil compenseren.hiermee laat twente gewoon zien alleen aan zichzelf te denken als altijd.jammer dat je in de put zit,jaren bedrog en dan nu klagen lachwekkend.

12 mei 2016 om 09:55

@ Ryan030 In welke zoetgevooisde wereld leef jij? Denk je dat niemand in Nederland valsspeelt bij wedstrijden?

Je moet het alleen liever laten als je er niet zo goed in bent, en sporen achterlaat. Daar is de rest van de nederlandse clubs kennelijk meer in geoefend. Of hebben betere connecties

12 mei 2016 om 11:18

daar gaat het niet om,twente heeft meerdere malen valsheid in geschriften dit zie ik niet bij de andere clubs.dus dan moet je ook niet zeuren en op de blaren zitten.ze mogen blij zijn als ze hun licentie mogen behouden en gewoon weer onderaan beginnen simpel zat.

12 mei 2016 om 12:12

Je argumentatie is vrij zwak Ryan030. Meerdere malen valsheid in geschrifte? Dat meerdere maakt het echt niet zwaarder! Ik ken maar een zaak uit de media waar Aldo van der laan een fout heeft gemaakt die als zodanig kan worden bestempeld (Tadic-transfer), maar nog niets is bewezen.

Noem jij mij svp die andere keren?

12 mei 2016 om 09:04

Het gebaar is mooi, maar de timing en bedragen vind ik allemaal maar een beetje vreemd. Twente is op dit moment op hun zwakst nadat het hele kaartenhuis van Munsterman is ingestort. Waarom moeten ze dan nu ineens boeten voor hun titel, omdat de lijken nu uit de kast komen?

Laat Twente eerst maar eens gezond worden, ze kunnen die 2 miljoen goed gebruiken. Ga daarna eens praten over een compensatie (al hoeft dat van mij niet eens in de vorm van geld, want een ton schiet niemand iets mee op).

12 mei 2016 om 09:22

deze 2 miljoen die ze moeten betalen is niks vergeleken met wat ze binnengehaald hebben in al die tijd dat ze valsgespeeld hebben en de knvb hebben bedrogen met hun begroting en doyen deal.je moet gewoon nu op de blaren zitten 2 mil is geen onoverkomelijk bedrag mochten jullie je licensie behouden.

12 mei 2016 om 09:52

Ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel euro Twente heeft binnengehaald dan. Enig idee?

12 mei 2016 om 11:44

@ryan030

Hoeveel heeft Twente dan onrechtmatig binnengeharkt?

12 mei 2016 om 13:53

Dat is moeilijk vast te stellen, het gaat om de TV rechten die verdeeld worden op basis van de jaarlijkse ranglijst. Als je beter heb gepresteerd doordat je betere spelers hebt aangetrokken die je eigenlijk niet aan kon trekken wanneer je geen valse jaarrekeningen had opgesteld, dan benadeel je de clubs die je nu voor blijft.

Hoeveel het bedrag is, ja dat is lastig omdat Twente ook puntaftrek kreeg per valse jaarrrekening. Wel moet je in ogenschouw nemen dat prestaties tien jaar lang meetellen dus het kan aardig oplopen.

12 mei 2016 om 15:01

Is niet zo lastig. Dan kijk je terug na de ranglijsten voordat Twente in opspraak raakte. We zien Twente dan op een 4e plek staan.......

13 mei 2016 om 10:57

We zien Twente dan op een 4e plek staan.... ver verwijderd van de plaatsen voor CL voetbal, wat toch al snel zo'n 25 miljoen oplevert. Tevens ver van de kampioensbonus van zo'n 2.5 miljoen.

13 mei 2016 om 14:47

En toch scheelt dat miljoen.

Stel nou die 4e plek is niet realistisch, en ze zouden in werkelijkheid wat lager hebben gestaan..

De 5e plek zou 8 ton minder opgebracht hebben per seizoen.
De 6e plek zou 1,5 miljoen per seizoen gescheeld hebben.
De 10e plek scheelt bijvoorbeeld 4 miljoen per seizoen.

Even ter vergelijking, dat is ruim een derde van de totale begroting van de club die nu op de 10e plek staat.

Goed dat FC Twente betaalt. Nu is er een precedent voor als er stront bij andere clubs naar buiten komt, en die is er zeker. Allen al Feyenoord en PSV moeten betalen, want nota bene Gudde haalt Makaay, Hofland e.d. en bracht de club hiermee naar de afgrond. Hij maakte al een account aan voor marktplaats om de club te verkopen, toen hij werd gered door de vrienden van Feyenoord. hetzelfde geldt voor Psv, die er financieel belabberd voorstond en snel de grond verkocht. Als de gemeente Geen concreet plan heeft om er tussen nu en 5 jaar te gaan bouwen, is het gewoon een truc om een financiële injectie te krijgen. Het gaat niet erom of dingen wettelijk wel of niet mogen, het gaat om; haal je je positie op de ranglijst op basis van financieel verantwoord gedrag, dus op basis van je Normale begroting. Beide clubs stonden er slecht voor en gaven veel meer uit dan er binnen kwam. Betalen dus. Ook de zwartgeld affaires bij FC Groningen en Ajax, het financiële infuus aan FC Utrecht (ja, van Seumeren is eigenaar van een financieel comateuze IC patient) en ADO gaan we nog verrekenen. Ik zie woede bij Twentefans op hun club, ik zou de woede richten op de andere clubs en een proces aanspannen tegen de Knvb omdat andere zaken niet verrekend worden.

12 mei 2016 om 09:20

je slaat de plank volledig mis.psv en feyenoord hebben nooit valsgespeeld.zij hebben duidelijk naar buiten alle problemen gebracht.dat zij een goede deal eruit hebben weten te halen heeft niks met valsspelen of de andere teams te maken.
twente heeft gewoon valsgespeeld en valsheid in geschriften waardoor andere teams zijn benadeeld met televisie gelden en wat dan nog.hier dienen zij gewoon voor gestraft te worden en ze komen er nog makkelijk vanaf met 1,5 a 2 mil euro.

12 mei 2016 om 10:27

PSV verkocht de grond voor miljoenen euro's en kocht op dezelfde avond Strootman en Mertens. Ook gewoon valsspelen.

Moet PSV de andere clubs ook compenseren? Nee zeker.

12 mei 2016 om 10:39

Hoezo is dat valsspelen dan? Zij verkopen die grond, ze frauderen niet met miljoenen. Volgens mij hebben veel twente fans een hele rare kijk op dit hele gebeuren en zien ze zichhzelf absoluut niet als dader. Als ik fraudeer word ik ook bestraft, knvb zou hard moeten zijn en gewoon de licentie afpakken of overgaan tot terugzetting.

12 mei 2016 om 10:41

En waarom zou dat valsspelen zijn? Je mag iets wat van jou is gewoon verkopen. Of de Gemeente daar in mee zou moeten willen is een tweede en een hele andere discussie. Maar vals spelen is het niet. Al verkoopt Twente gebruikte grasspieten voor 1000 EUR per stuk aan een investeerder en koopt daar Messi van. Ook niet realistisch Maar als het gebeurt is het nog geen valsspelen. PSV heeft ook Meer Sponsorinkomsten dan Twente; is dat ook valsspelen? Twente heeft een groter Stadion dan Excelsior; is dat ook valsspelen?

12 mei 2016 om 11:19

inderdaad vele twente fans willen het gewoon niet snappen en dan komen ze met van die kromme vergelijkingen..

twente moet gewoon zorgen dat ze hun papieren in orde hebben en de boel niet bedonderen dan was er niks aan de hand geweest

12 mei 2016 om 22:08

Psv had steun van de gemeente nodig om een gat te dichten in de begroting. Ze hadden inkomsten uit Europese wedstrijden al begroot terwijl dit nog maar gehasld moest worden.
Hierop is de grond verkocht.
En met dit geld strootman en mertens.
Hoezo is dit geen vervalsing?

Ik noem structureel meer geld uitgeven dan er binnen komt ook vals spelen, jij dus niet. Feyenoord en PSV stonden er al slecht voor. Gudde dacht aansluiting te vinden door spelers met miljoenen salarissen te halen; de kosten gaan voor de baat uit. En toen ging het mis en was de club technisch gezien failliet en werd gered door de Vvf. Dat noem jij dus eerlijk spel? Zegt wat over je moraal.

12 mei 2016 om 09:31

Dat heet wanbeleid en geen vals spel. Dat is niet Slim en kan je faillisement opleveren Maar is verder niet strafbaar en heeft hier dus totaal niets mee te maken

12 mei 2016 om 11:28

En als een club in financiële problemen is geraakt en niet aan vreemd vermogen is gekomen via de gemeente maar via een organisatie die invloed heeft op het transferbeleid. Dat is dan een reden om als collega clubs, immense druk te zetten en miljoenen te eisen en dit dan geheim te willen houden ?

12 mei 2016 om 12:17

Dat hoor je mij niet zeggen, sterker nog ik vind die hele betaling overdreven. Het gebaar van de vrije toegang voor uitsupporters vind ik netjes en over hoe dat bedongen is kann ik niet veel zeggen want dat weet ik niet.

En een organisatie die invloed heeft op het transferbeleid is door de Knvb en de Fifa verboden. Verkopen van een eigendom is dat neit

12 mei 2016 om 12:26

Staatssteun is echter wel verboden. En daar loopt nog een onderzoek over bij Psv. En de jurisprudentie die nu gecreëerd is komt het Nederlands voetbal niet ten goede.

12 mei 2016 om 13:17

Zolang er een onderzoek loopt ben je volgens mij nog onschuldig? Bovendien is dit een interpretatiekwestie (waardering van de grond) en geen valsheid in geschrifte

12 mei 2016 om 13:41

@J. Staatsen

Staatssteun is inderdaad verboden echter zolang PSV niet veroordeeldt is, is er geen sprake van staatssteun. Prima dat daar een onderzoek naar loopt echter zolang die niet aantoont dat er sprake is van ongeoorloofde steun , is e rniets aan de hand.

Zelfde onderzoek zal je overigens krijgen nadat de deal van Twente met de gemeente geeffectueerd wordt.

12 mei 2016 om 13:57

Onbehoorlijk bestuur is gewoon een strafbaar feit Dammie. Dus niet vlieger gaat absoluut niet op.

12 mei 2016 om 14:05

Maar is nog wel een stap verwijderd van failliet gaan omdat je teveel uitgeeft

12 mei 2016 om 14:28

PSV is al veroordeeld, ze zijn alleen in hoger beroep gegaan.

PSV heeft bij de verkoop van de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang ongeoorloofde staatssteun gekregen van de gemeente Eindhoven.

Als het oordeel van de Commissie ook na hoger beroep blijft staan, kan dat vervelende gevolgen hebben voor Psv.

12 mei 2016 om 15:01

Nope, de Europese Commissie heeft de deal afgekeurd Maar dat is geen rechter.

http://www.volkskrant.nl/sport/europese-commissie-...

12 mei 2016 om 15:25

De licentiecommissie is ook geen rechter.

Ik vind dit echt klinkklare onzin. Naast een hoop ondankbare reacties levert het alleen een nog legere portemonnee op.

Eigenlijk moet Twente 1 eis stellen: we betalen jullie het geld maar alleen als ieder club ook compleet wordt onderzocht door de Knvb.

12 mei 2016 om 10:39

We zijn niet echt in de positie om te onderhandelen ben ik bang.

12 mei 2016 om 11:41

Het is ook bedoeld met een knipoog. Ik denk dat als we elke club grondig gaan onderzoeken, dat misschien Twente zelfs geld gaat toekrijgen.

12 mei 2016 om 13:55

Twente mag eisen wat zij zelf wil, net zoals andere clubs mogen eisen dat de Knvb gewoon de regels hanteerd omtrent het indienen van valse jaarrekeningen en de straffen die er bij horen nadat je het drie maal op rij gedaan hebt.

Leuk hoor een grote mond, maar ik geloof dat je best wel weet welke straf er nu eigenlijk uitgedeeld behoort te worden conform de regels?

12 mei 2016 om 16:07

Grote mond?
Heb je mijn reactie op de reactie van Bigtukker wel gelezen dan?

Twente kan toch geen goed meer doen. Het is blijkbaar haat en nijd tussen de Nederlandse clubs .En dat is ook niet erg.maar in vind het dan onzin om clubs geld te gaan geven aan clubs die je t liefs willen zien verdwijnen.t mes op de keel wordt er in de Tubantia gezegd.
Hetzelfde geld voor sommige "collega "supporters.die wensen t einde van onze club maar mogen wel gratis bij ons hun club aanmoedigen?
En Twente heeft beloofd transparant te gaan werken en bij de eerste beste gelegenheid doet t bestuur weer dingen heimelijk.
Nou ik verwacht een flinke tegemoetkoming op mn scc volgend jaar want de supporters van Twente die de club in deze barre tijden hebben gesteund hebben een bedankbriefje gekregen.

12 mei 2016 om 14:00

Nee hoor, collegaclubs zijn akkoord en Twente na wat morren ook. Het zijn vooral een paar supporters van andere clubs die Twente het licht niet meer in de ogen gunt. En dat kan ik best wel een beetje begrijpen, maar sommigen slaan wat door.

Ik ben totaal geschokt! Ik woon al 8 jaar niet meer in Nederland, maar is dit waar de nederlandse cultuur tot verworden is? Met 17 clubs op een bont en blauw geslagen collega die al 2 jaar in het hondenhok ligt inhakken zodat je nog een laatste beetje sap uit hem persen kan? Is dat de mentaliteit?

En waarom? nooit een eredivisieclub "valsgespeeld' in Nederland? Er zijn nooit ergens deals gemaakt die mogelijk als valsspel aangemerkt kunnen worden? Nooit ergens in Nederland een spelersmakelaar onderhands betaald? De pot verwijt de ketel dat ie inkt en inkt zwart ziet!

12 mei 2016 om 11:22

nee je ziet het fout.wat ons betreft maakt het niet uit wie in de eredivisie speelt zolang zij dat maar op de rechtmatige wijzen doen.ik gun het een jl club meer als het valsspelende twente.
zij hebben toch de fouten gemaakt en valsheid in geschriften wat al bewezen is daarom moeten ze de andere clubs compenseren want die hebben daardoor geld misgelopen.als je vals speelt moet je achteraf niet gaan lopen janken.ze hebben er meer aan verdiend als dat ze nu moeten terugbetalen,dat ze zelf niet met geld kunnen omgaan is hun eigen probleem.

12 mei 2016 om 11:54

Ik zie het wel degelijk zeer goed. Pootje haken is valsspel, zeker als het niet bestraft wordt. Gebeurt elk weekend op tig velden over de wereld. Maar een spelersmakelaar onderhands of "alternatief" betalen gebeurt nergens anders dan in Twente? Laat me niet lachen. Ik keur valsspel niet goed, maar van der Laan kende de trucjes van dit spel niet. En bij andere clubs kennen ze deze trucs wel of hebben betere connecties!

Wat echt valsspel is een knock-out geslagen opponent met zijn 17en opdrijven om hem van zijn laatste centen te beroven!

12 mei 2016 om 16:36

@dworff, ik schaam me, met jou, om Nederlander te zijn. Het kanibalistisch gedrag van een aantal clubs uit de Eredivisie is te beschamend voor woorden. Het doet mij denken aan de bokser die knock out geslagen is in de ring. En die, naar adem happend, hulpeloos en uitgeteld op de grond ligt. Waarbij de scheidsrechter de triomfantelijke winnaar aanmoedigt de uitgeschakelde tegenstander maar het crematorium in te trappen. Onder het motto: Opgeruimd staat netjes. Ik walg van de gewetenloze Eredivisieclubs die dit op hun geweten hebben. En hoop van harte dat deze Judassen eerdaags publiek worden gemaakt.

12 mei 2016 om 11:49

@dworff, je woorden zijn me als voetballiefhebber uit het hart gegrepen. Wat mij betreft worden alle clubs die FC Twente het mes op de keel zetten, hier genoemd. En pakken ze die schijnheilige clubs alsnog aan voor in het verleden gepleegde onregelmatigheden. Hoe staat het ook weer in de Bijbel? Oh ja, wie zonder zonde is werpe de eerste steen

12 mei 2016 om 13:59

@dworff

Je begrijpt het niet, het gaat hier om de verdeling van de TV gelden. Die worden verdeeld op basis van de jaarlijkse ranglijst. Vroeger was dat niet zo.

Verder is het nu niet zo dat er eenmaal een valse jaarrekening is ingediend maar Twente heeft het gepresteerd om het driemaal te doen. Dat is nimmer eerder vertoond in Nederland. Twee besturen direct achter elkaar weggestuurd wegens malverstaties.

Om het plaatje compleet te maken, twente is dure spelers als Zyech gaan antrekken terwijl zij geen geld meer had en het eigenlijk niet mocht en heeft daarmee nog redelijk kunnen presteren dus ontvangt de komende jaren een dik aandeel in de TV gelden.

De collega clubs moeten zich doodschamen ! En dan doen ze ook , want van Gudde met zijn ECV moest Twente dit ook nog eens geheim houden. Walgelijk gedrag.
Die willen even miljoenen incasseren van een club in financiële nood. Wat een stelletje lijkenpikkers , bloedzuigers met kilo's boter op hun hoofd. Om een club zo een trap na te geven terwijl ze op de grond liggen, dit kan alleen in NL. En een Knvb dit dit prima vind ? Schandalig !

12 mei 2016 om 11:23

nee jij vind jaren valsspelen wel prima?je moet niet zo janken,je hebt valsgespeeld dan moet je nu gewoon op de blaren zitten simpel zat.jammer voor de fans maar de club moet gewoon hard gestraft worden.de straffen die jullie tot nu toe hebben gehad zijn lachwekkend en hadden geen enkel resultaat.

12 mei 2016 om 11:46

In dat geval heeft Twente ook nog heel wat geld te goed....ze hebben allemaal boter op hun hoofd. Inclusief de Knvb.

Fraude-onderzoeken duren per definitie lang, vooral omdat er vaak complex bewijsmateriaal moet worden geanalyseerd. Maar dat betekent niet dat Justitie altijd onsuccesvol is. Uitgerekend in de voetballerij is de track record van de Fiod helemaal niet zo slecht. Bij eerdere affaires, zoals Ajax (1988),nac, RKC en FC Groningen (1991) en MVV (1993) volgden veroordelingen of schikkingen. Na een relatieve periode van rust lijkt de Fiod zich recent opnieuw op de voetbalsector te hebben gestort. Na Feyenoord (1998) en Vitesse (2000), is het nu dus de beurt aan Ajax en Nac.

Knvb weigert de Fiod inzage in systeem transferstromen

Vermoedelijk in een speurtocht naar zwart geld is de Knvb benaderd door de Fiod met de vraag of de bond bereid was de Fiscale Inlichtingen en Opsporingen Dienst inzage te geven in het Transfer Matching System (tms).
De Knvb kon en wilde echter niet op dat verzoek ingaan. 'dit ging ons iets te ver.

12 mei 2016 om 12:43

Maar wat een afschuwelijk precedent schept de Eredivisie CV hier. Ze zullen denk ik er te laat achter gaan komen dat dit als vorm van machtsmisbruik binnen de Vennootschap gezien kan worden en er helemaal geen fatsoenlijke procedures met de nodige zekerheidsconstructie in hun statuten voorhanden zijn.

Hoe wil je in godsnaam met een serieus rekenkundig model aantonen dat en hoe er voor wanbeleid gecompenseerd moet worden. En dat ook in de toekomst stand houdt. Dat wanbeleid heeft Fctwente toch overduidelijk levensgrote windeieren gelegd, niet dan?

12 mei 2016 om 14:01

@J. Staatsen

Pure onzin, er is nimmer een club drie maal op rij betrapt op malverstaties. Twente is echt uniek in de vaderlandse voetbal historie. De bestuurders die schoon schip moestne maken gingen gewoon door met bedriegen. Drie maal op rij een valse jaarrekening, drie maal op rij punten aftrek. En wat zeggen de regels dan?

12 mei 2016 om 14:32

Daarvoor zijn ze toch gestraft. Volgens de regels waar alle clubs akkoord zijn gegaan.
Dus werkelijk schandalig dat andere clubs nog even hier een slaatje uit willen slaan en dan het ook nog eens geheim proberen te houden.

12 mei 2016 om 14:41

Zijn het nu valse jaarrekeningen, ingetrokken jaarrekeningen, te laat ingeleverde jaarrekeningen, of herziene jaarrekeningen?
Er zit namelijk nog wel een erg groot verschil in die 4...

13 mei 2016 om 00:19

Klopt en tevens tekenend voor het amateurisme binnen de bond. Tenenkrommend.

13 mei 2016 om 00:19

De ECV is niet eens bevoegd om straffen op te leggen... pure chantage is hier aan de orde.

13 mei 2016 om 00:24

Jemig Ryan wat heb jij een dikke klodder boter op je kop. Lachwekkende straffen ? Kom op zeg... 9 punten aftrek, 3 jaar geen Europees voetbal (wat betekent dat voor nieuw aan te trekken talenten? en sponsoren?) 170.000 euro boete op last van de Fifa. 42.500 euro voor de Knvb. Voorwaardelijke intrekking van de licentie..
Daarnaast zijn de regels in samenspraak met de andere verenigingen opgesteld.

Jij wil dat Twente kapot gaat... waarom ? Omdat ze iets teveel geld hebben uitgegeven ? Daarom hebben we er nu tekort van... wat is daar oneerlijk aan ? Als ik rood sta, kan ik voorlopig niets meer kopen. Dus straks is het voetbal schraler in de Veste (zonder Ziyech Guttierez, Mokotjo en dat soort jongens)... ik zie het probleem niet. En denk jij dat dit alleen bij Twente gebeurt ? In dat geval ben je een erg naïef joch.

Knettergek.. dat twente dit gebaar maakt is nog daar aan toe maar dat alle clubs dit geld met droge ogen durven aan te nemen...

Er zijn slechts een paar clubs die dit geld zouden mogen aannemen.

12 mei 2016 om 14:03

Alle clubs die onder Twente zijn geeindigd en hoger zouden zijn geeidigd als Twente geen valse jaarrekeningen had ingediend hebben recht van spreken. Die krijgen de komende tien jaar lagere TV gelden dan ze eigenlijk zouden moeten ontvangen.

Kijk eens wat een speler als Zyech voor Twente betekend heeft, stel dat die er helemaal niet had kunnen spelen omdat de Knvb had geweten hoe ernstig de situatie was bij Twente.

12 mei 2016 om 16:12

Ziyech heeft heel wat betekent voor Twente , maar je kan nooit zeggen hoe groot het verschil is met of zonder Ziyech, dus kan je daar Twente ook niet op bestraffen.

Als Ziyech er niet had gespeeld had Twente misschien wel een goedkope middenvelder ergens vandaan geplukt die het seizoen van zijn leven had en er 20 ingeschoten had met dito assists. Onwaarschijnlijk maar het is maar een aanname. Net zoals die van jou over Ziyech.

13 mei 2016 om 00:11

Tja, dat zijn inderdaad aannames, hoe het anders was gelopen weten we nooit. Wat we wel weten is dat Twente tot drie maal toe een valse jaarrekening heeft ingediend waaronder eentje met de aankoop van Zyech en daar dus tot drie keer aan toe punt aftrek voor zou krijgen.

Conform de regels zou de derde keer punt aftrek toch intrekking licentie zijn?

Lijkt me dat Twente er dus alles is aangelegen om de relatie met de clubs die niet blij zijn en zich benadeeld voelen te herstellen voordat het definitieve oordeel valt van de licentie commisie.

13 mei 2016 om 00:17

Een "valse" jaarrekening ? Twente is zelf gaan puinruimen, hebben zelf dingen gevonden waardoor de boeken moesten worden aangepast. Daarvoor word je dan gestraft. Lekker logisch allemaal. Al wil je 1 letter aanpassen in de jaarcijfers, dan volgt er al een sanctie (3 punten in mindering)...

Ik snap overigens niet waarom je Ziyech er bij betrekt. Die hebben we keurig netjes gekocht (en betaald) we hebben alleen "vergeten" de Knvb toestemming te vragen aangezien het om een uitgave groter dan 50.000 euro ging. Maar goed daar hebben we een boete voor gehad 45.000 euro. Case closed.... en daar is volledig volgens de reglementen gehandeld. Je kan de discussie voeren of die sancties te licht zijn (45.000 euro boete) maar dat is niet de fout van FC Twente.

Van mij had FC Twente dit gebaar helemaal niet hoeven te maken. Na het behaalde kampioenschap hebben ze onder aanvoering van Joop Munsterman de grenzen van het haalbare en toelaatbare opgezocht. En overschreden. Zoals in feite elke belastingbetaler doet als hij zijn jaarlijkse aangiftebiljet voor de Inkomstenbelasting invult. Ook daarvoor loop je als burger het risico afgestraft te worden. FC Twente is, wat mij betreft, al meer dan voldoende afgestraft voor het financiële wanbeleid van de afgelopen paar jaar. Persoonlijk ben ik zeer benieuwd welke clubs uit de ECV FC Twente het mes op de keel hebben gezet om met compensatie over de brug te komen. De vaderlandse competitie heeft er, vind ik, juist alle belang bij dat een internationaal gelouterde en gerenomeerde club als FC Twente weer snel de aansluiting vindt met de top van de Eredivisie.

Ik zou toch maar eens een keer gaan denken aan een film over Twente...zal me een kaskraker worden. Zijn we direct van de ellende af. Man, man, man wat een geleuter allemaal. Wij zijn nu de bok, maa oh, wat zal ik los gaan als de volgende zich zal aandien, want neem van mij aan, die gaat komen! Corrupte schijnheilige boevenbende!

Het is inmiddels iig wel duidelijk waarom de licentiecommissie afgelopen maandag geen uitspraak heeft gedaan. Op deze manier kon de EVC druk blijven zetten. Korte lijntjes , maar dit riekt naar chantage !

Ik neem aan dat er alleen geld wordt overgemaakt aan clubs welke nog nooit fraude gepleegd hebben op welke manier dan ook.....
Dan blijft de schade erg beperkt

12 mei 2016 om 21:36

Feyenoord , Excelsior , Groningen, heracles, Utrecht , Cambuur , de graafschap , Willem 2, Nac, RKC en GAE zijn de clubs die gebruik willen maken van deze regeling . De rest v d clubs hebben het schaamrood op de kaken en zien er tot nu toe nog van af.

12 mei 2016 om 21:40

Kijk ...daar zitten toch al een paar fraudeurs tussen.

13 mei 2016 om 00:14

Het gaat niet om frause, het gaat om het indienen van incorrecte jaarrekeningen.

De eerste was niet eens zo erg, klein strafje, wat punten kwijt. De tweede viel ook nog mee, wederom punten kwijt maar de derde zou wederom puntenaftrek kunnen zijn en dan moet de licentie ingetrokken worden.

De drie keer op rij is de unicum, andere clubs hebben hun beleid direct aangepast na d eeerste problemen.

13 mei 2016 om 07:50

Ik heb het over het betalen aan de overige clubs. Als je fraude pleegt haal je hier als club voordeel uit. Dus zou je de overige clubs hierin moeten compenseren.
Door bijvoorbeeld geen belasting af te dragen heb je direct meer geld over om bijvoorbeeld nog een speler aan te trekken. Welk voordeel dit op levert is echter moeilijk aan te tonen. En laat dit nu ook gelden voor de situatie bij twente. Het onder druk zetten van twente door clubs welke zelf gefraudeerd hebben en misschien nog wel steeds doen vind ik volledig ongepast. Ik had het dan ook voor de rechter laten komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren