Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente neemt besluit over wel of niet meenemen van fans naar Zweden

Laatste update:

FC Twente heeft zijn 1500 supporters met een kaartje voor het uitduel met Hammarby IF laten weten dat zij af kunnen reizen naar Zweden, zo meldt RTV Oost. Afgelopen donderdag ging het na de heenwedstrijd in de Conference League volledig mis in De Grolsch Veste, daar er na het laatste fluitsignaal massale vechtpartijen uitbraken op de hoofdtribune tussen fans van beide clubs. Ondanks de angst voor nieuwe rellen is er na overleg tussen de clubs en de Zweedse en Nederlandse autoriteiten besloten toestemming te geven om af te reizen.

FC Twente won het duel met 1-0, maar de vreugde om de gewonnen heenwedstrijd verdween al snel toen bleek dat er massale vechtpartijen waren uitgebroken op de hoofdtribune van De Grolsch Veste. Er werden tien mensen aangehouden en één supporter van de Zweedse club belandde in het ziekenhuis na een val van de tribune. De spanningen zijn nog altijd voelbaar en de angst is er dan ook dat het aanstaande donderdag weer volledig uit de hand loopt.

Desondanks hebben de clubs en de autoriteiten besloten om toestemming te geven aan de Twente-fans. Om de kans op nieuwe ordeverstoringen te voorkomen, doet Twente een dringende oproep aan zijn fans om geen rode kleding of kleding met Twente-logo's of Vak-P te dragen. Daarnaast wordt fans aangeraden om niet in grote groepen terecht te komen. Ook dringt Twente erop aan om niet door de stad te verplaatsen. De club benadrukt dat het afreizen naar Stockholm op eigen risico is.

Na afloop van de ongeregeldheden reageerde algemeen directeur Paul van der Kraan woedend op de persconferentie. "Het is net gebeurd, dus verder is het te vroeg voor conclusies. We gaan dit evalueren", zei de beleidsbepaler daarover. Van der Kraan liet zich ook uit over de de supporters van Twente. "Geen fans meenemen is een mogelijkheid", zei de bestuurder. "Er wordt nu om maatregelen gevraagd. Maar dat gaan we eerst doornemen, terwijl we analyseren wat er fout is gegaan. We kijken uiteraard naar de uitwedstrijd volgende week. Als ons besluit helder is, zullen we ons melden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En hopelijk gedraagt iedereen zich eens fatsoenlijk

29 juli 2023 om 21:28

Dit gaat fout aflopen, dat ziet iedereen. De harde kernen gaan elkaar sowieso weer opzoeken. Al denk ik dat nu de rollen omgedraaid zijn, Hammarby die de confrontatie opzoekt ipv Twente.

29 juli 2023 om 21:30

Dat was afgelopen donderdag tovh ook al zo?

29 juli 2023 om 21:55

Hammarby provoceerde, Twente zocht de confrontatie. Zo zie ik het.. Dat Hammarby zegt dat ze niks fout hebben gedaan is pertinent onwaar, maar de schuld voor de rellen ligt bij Twente.

29 juli 2023 om 21:55

Volgens mij werden de Zweedse fans geweerd uit Hengelo omdat FC Twente fans samen met fans van Schalke 04 de confrontatie wilde zoeken.

29 juli 2023 om 22:13

Hammarby was samen met Ajax en Aachen actief op zoek naar Twente en Schalke
Voor versa zal ook vast het geval zij geweest, sneu zijn ze immers allemaal !

29 juli 2023 om 23:26

Kansloze actie! Twente kan zelf de veiligheid in eigen stadion voor uit-supporters niet garanderen en laat nu 1500 Tukkers naar Zweden afreizen. Hoe worden deze Tukkers ontvangen denken jullie? KNVB moet gewoon Twente uit Europese competitie halen. Wellicht dat zo’n actie helpt om Aso’s te weren. En ja, wat mij betreft geld dit ook, alsnog voor AZ.

29 juli 2023 om 23:32

Hammarby heeft zelf ook niet goed gehandeld, vreemd om alleen Twente dan uit de competite te halen. De KNVB gaat natuurlijk ook niet zomaar een team uit een Europese competitie halen.

29 juli 2023 om 23:56

Wat heeft Hammerby dan zo verkeerd gedaan wat rechtvaardigt dat mensen volledig in elkaar gerost worden? Jou reactie is de wortel … Zij provoceren, dus wij mogen mensen aftuigen! Hou toch op man… doe eens normaal.

30 juli 2023 om 07:14

Ook Hammerby supporters hebben supporters van Twente aangevallen toen ze uit het uitvak uitbraken. Lees je even in voor je iedereen de maat neemt.

30 juli 2023 om 07:54

Haha mijn reactie is de wortel, je bent echt niet goed he. Het komt nooit helemaal van één kant, Hammarby supporters hebben de hele wedstrijd lopen uitdagen. Ze hebben zelf ook supporters aangevallen van Twente en hun uitvak was verre van netjes bezig.

In Zweden zijn ze niet zo angstig als hier in Nederland

30 juli 2023 om 08:38

Jij denkt dat dit goed gaat aflopen?

Neem in ieder geval aan dat de mensen die deze beslissing hebben genomen opstappen wanneer het komende week fout gaat

Niet verstandig, die worden echt kapot gemaakt daar. Hk van Hammarby is knettergek.

29 juli 2023 om 21:30

Het is niet alleen hammerby, ik heb ergens gelezen dat de fans van 2 andere clubs uit stokholm graag mee willen helpen met rellen tegen twente

29 juli 2023 om 21:45

Ja kwamen waarschijnlijk ook een hoop andere hoolies om Twente aan te pakken. Jammer dat het zo moet gaan, hopelijk zal er donderdag op het veld meer spektakel zijn. Afgelopen donderdag was toch wel teleurstellend.

29 juli 2023 om 21:55

Ik verwacht dat het echte spektakel nog niet vanuit Twente gaat komen. Ze missen echt creativiteit op de flanken, scheelt dat Hammerby echt helemaal niets te vertellen had in Enschede. Ik verwacht juist een saai Twente dat Hammerby laat komen.

30 juli 2023 om 05:31

Ja en anders? Uit supporter verbod en dan zouden ze alsnog gaan . Alles al geboekt. Vliegtickets, hotel etc. Groot gelijk.

Die gasten hebben hun vliegtickets/reis toch al gepland en zullen sowieso gaan. Denk dat dit voor iedereen beter is, ipv dat ze gaan rondzwerven door de stad.

Dit is al de hele dag bekend...

Het 'snel meer...' gaat straks vertellen dat het op eigen risico is, dat ze geen rode kleding of kleding (van vak-p of fc twente) moeten dragen en zich niet met grote groepen in de stad moeten begeven.

Waarom? Dit gaat 100% fout.
Ga voor veiligheid en zie dit als een soort straf, dan is de UEFA misschien wat milder en laten ze het bij een voorwaardelijke wedstrijd zonder publiek

Beslist Twente dat? Onbegrijpelijk om zo’n verantwoordelijkheid bij een nobody als Vd Kraan en vriendjes neer te leggen. Zijn ‘ Wir haben es nicht gewußt’ was een parodie op degelijk bestuur. Twente moet de eigen supporters in bescherming nemen en heeft daarin een belangrijke verantwoordelijkheid. Ik neem aan dat hogere instanties nog wel in zullen grijpen. Daarnaast zullen de vaders met kinderen niet afreizen, dan heb je echt een bord voor je kop. Zonde, want je gunt de echte supporters een mooi Europees tripje.

29 juli 2023 om 21:32

Wellicht de gehele tekst even lezen voordat je een comment plaatst.
"ondanks de angst voor nieuwe rellen is er na overleg tussen de clubs en de Zweedse en Nederlandse autoriteiten besloten toestemming te geven om af te reizen."

29 juli 2023 om 21:40

Dank voor deze nuance. Ik trapte in de slechte journalistieke kop van Voetbalzone. Leffe (echt bier niet die Grolsch zeik) in combinatie met vermoeidheid maakte dat ik even de scherpte van Rulli had.

29 juli 2023 om 22:13

Ik vind Grolsch wel lekker, krijg een plakbek v Leffe en vind Vd Kraan geen nobody. Maar geniet ervan, ieder zn ding.

Ik had het een blijk van karakter gevonden als ze de supporters thuis hadden gelaten. Daarmee voorkom je ook nog dat er een paar van Hammersby mogelijk vergelding zoeken.

Mooie trip!
2x geweest met Utrecht.
Djungarden en hammerby.

En over het algemeen hard maar fair.
Niet dat laffe gedoe wat je vaak ziet in zuid en oost europa

Ze moeten gewoon daar gaan winnen, dat is de beste oplossing.
En verder al die gasten die geweld in een stadion gebruiken om problemen op te lossen, lang heeeel lang verbannen.

Ik ben er volgende week bij, hopelijk gaat het beter dan afgelopen donderdag maar heb er een hard hoofd in. Op social media zeggen de Zweedse fans dat het jagen wordt op Twente fans..

29 juli 2023 om 22:16

Social media staat vol met helden. Kop erbij houden, niet de cool guy uithangen en dan komt het vast goed. En vooral niet gaan als je twijfelt. Groepsdruk niet voor zwichten.

30 juli 2023 om 05:35

Altijd gaan! Zolang je gewoon normaal doet, zullen ze niet veel doen. Scandinaviërs hebben tenminste gedragscodes.

30 juli 2023 om 06:00

Mwah, ik heb die Scandinaviërs wel vaker gezien. Laten we zeggen dat het vikingbloed soms goed aanwezig is. Ik snap ook niet dat Twente en Hammarby supporters toestaan.

30 juli 2023 om 08:36

Nee want voerbal moet zonder fans gespeeld worden, he? Daar is het voor bedoeld

Hopelijk hebben de Zweden de veiligheid beter geregeld dan Twente en de Nederlandse politie. Anders gaat dit helemaal mis.

30 juli 2023 om 06:01

De politie valt niet veel te verwijten. Openbare veiligheid was prima voor elkaar. Het was echt Twente wat het in eigen huis super slecht voor elkaar had. Buiten het stadion verliep het wel goed.

Ik heb mn zal chips al klaar liggen. Rara, wat zal er toch gebeuren in Zweden…

Op eigen risico, maar dat moet je als Twente supporter toch ook niet meer willen? Heel jammer dat het voor de (nette) supporter die de club overal achterna reist zo kapot wordt gemaakt. Dat het allesbehalve gezellig gaat worden lijkt me duidelijk. Bespaar je dan de risico's en het gedoe. Triest genoeg, bah.

Boter op je hoofd. Ben je nog niet wakker, voorzitter? Dit is vragen om moeilijkheden. Hij zit blijkbaar nog in de ontkenningsfase. Nou, het gevecht op 2 fronten kan volgende week donderdag losbarsten.

Och jongens, spreek alsjeblieft gewoon met zijn allen in een weiland af en laat de supporter die geniet van het spelletje niet de dupe worden van jullie verschrikkelijke hobby.
Jezelf een echte supporter vinden en vechten voor die club, maar andersom juist uitgekotst worden door de club en haar lieve supporters.
Je kost je club alleen maar geld, daar helpt je jaarlijkse clubhoodie/-shawltje aanschaf echt niet bij…

Ik als Twentefan snap er niks van dat je hier nog heen wil. We hebben afgelopen week allemaal kunnen zien in het stadion wat voor een fans daar zaten in het uitvak. Provocerend volk. Als je gaat, ga je willens en wetens ellende tegemoet. Niet janken na die tijd.

30 juli 2023 om 00:34

Je weet hoe het gaat. Daar gaan echt geen pet en sjaals naartoe met hun zonen en dochters. Daar staat zo gewoon een paar honderd man in een North Face jas met een riem in hun handen. Buiten het stadion nog wat boys van Schalke 04 en het feest is compleet

30 juli 2023 om 06:03

Oh, er gaat een grote groep normale gasten hoor. Maar die 100 gekken die meegaan zie je, de overige 1400 hoor je alleen tijdens de wedstrijd zingen.

30 juli 2023 om 10:26

Zeker in vakantietijd. Een mooi tripje vader en zoon. Daarnaast heeft Twente een schare (keurige) vaste supporters die de club overal achterna reist. Tot de -20 van Rubin Kazan aan toe. Ook bij uitsupporters is het weer een kleine groep die het verpest voor de echte supporter.

Als burgemeester vanaf 1 minuut na loting de Zweden respectvol had behandeld was het niet zon beladen gedoe geworden

30 juli 2023 om 01:03

Als de Zweden vanaf minuut 1 na de loting respectvol hadden gehandeld was het niet zo’n beladen gedoe geworden

30 juli 2023 om 07:20

De boel werd toch echt in 1e instantie opgeklopt daar de Zweden. Of beter gezegd een enkeling uit Zweden wat met vervolgens de media die het breed uitlicht. De media heeft het vuurtje hard opgestookt.

Ik denk zelf, dat het niet goed gaat daar .
Actie is reactie.

Gewoon laten afreizen , dat zal weer de nodige berichten genereren hier op VZ

Door al dit gekloot, ben ik bijna blij dat Twente ten koste van ons de playoffs voor Europa gehaald heeft.
Dit gaat ook weer klepperij opleveren.

Wat is dat toch er steeds uit supporters bij moeten.
Lekker afschaffen , scheel heel heel veel shit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren