Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente komt tussen supportersgeweld door net tekort tegen Fiorentina

Laatste update:

FC Twente is donderdagavond uitgeschakeld in de play-offs van de Conference League. De club uit Enschede kwam tegen Fiorentina niet verder dan een gelijkspel: 0-0. Door de 2-1 overwinning van de Italianen in eigen huis van vorige week is FC Twente uitgeschakeld. Het duel in de Grolsch Veste werd meerdere keren stilgelegd wegens het gooien van vuurwerk door de Fiorentina-supporters richting de thuisvakken.

Trainer Ron Jans moest voorafgaand aan de wedstrijd wijzigingen doorvoeren aan zijn basiself. Julio Pleguezuelo had last van een buikspierblessure en kon daardoor niet in actie komen in de Grolsch Veste. Mees Hilgers was zijn vervanger in het hart van de Twentse defensie. Ook Ramiz Zerrouki begon vanaf de aftrap, nadat hij vorige week niet helemaal fit was. Aan de kant van de Italianen stond Sofyan Amrabat, die in Nederland een verleden heeft bij FC Utrecht en Feyenoord, in de basis.

De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Michel Vlap. De middenvelder werkte de bal na een corner van FC Twente terug naar de rand van het zestienmeter gebied en werd daarna zelf weggestuurd door Hilgers. Vlap nam de bal goed mee en passeerde keeper Pietro Terracciano zelfs, maar het was nota bene spits Arthur Cabral die de bal van de lijn haalde. Keeper Lars Unnerstall was daarnaast met een aantal goede reddingen belangrijk voor FC Twente en hield zijn team op de been.

De eerste helft werd stilgelegd doordat de fans van Fiorentina vuurwerk richting de thuisvakken gooiden. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd hervat. Christos Tzolis kwam halverwege het tweede bedrijf binnen het veld en was nog geen minuut later dicht bij de openingstreffer. De huurling van Norwich City kwam naar binnen en haalde verwoestend uit, maar Terracciano kon redding brengen. Datzelfde deed Unnerstall, die een uitstekende wedstrijd speelde, op een schot van Jonathan Ikoné. De Franse middenvelder werd door Nicolás González oog in oog met de doelman gezet, maar wist Unnerstall niet te passeren.

Ook in de tweede helft gooiden de fans van Fiorentina weer vuurwerk naar het thuisvak onder hen. Ron Jans kreeg opvallend genoeg vervolgens een gele kaart van de scheidsrechter voor het rustig proberen te krijgen van de FC Twente-supporters, die uiteraard gefrustreerd raakten door het gedrag van de uitfans. Vijf minuten voor tijd was Rolando Mandragora dichtbij de 0-1 met een omhaal, maar zijn inzet belandde op de paal. Joshua Brenet was in de absolute slotfase heel dichtbij met een kopbal, maar opnieuw bracht Terracciano redding. FC Twente strandt in de play-offs van de Conference League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is natuurlijk erg jammer voor het Nederlands voetbal dat het erg mooie FC Twente niet de groepsfase van de Conference League heeft gehaald. Ik denk dat dit Twente met hun kwaliteiten als ze Fiorentina hadden uitgeschakeld erg ver hadden kunnen komen in de Conference League. Ik hoop dat Twente de Conference League gaat winnen in 2024 want dat succes gun ik deze club.

25 augustus 2022 om 21:01

Geknokt, maar helaas niet het geluk mee.

25 augustus 2022 om 22:00

Het geluk hadden ze al niet met de loting. Twente is goed genoeg om mee te doen met, maar helaas door lagere notering mag het niet zo zijn.

25 augustus 2022 om 22:23

de punten in europa moeten zoals altijd weer van AZ en Ajax komen. Wat hebben we toch een middelmaat buiten de top 4. Het voetbal leek helemaal nergens naar wat twente liet zien. Veel te onrustig aan de bal.

25 augustus 2022 om 22:40

Denk dat je het ermee eens bent dat Fiorentina loten ook bepaald geen geluk is toch? Kijk nu naar az, die hebben het net iets makkelijker. Hoop dat Az ver gaat komen.

25 augustus 2022 om 22:47

Doordat AZ al jarenlang punten pakt in europa staan ze ook veel hoger op de lijst en daardoor dwing je af dat je soms wat makkelijker loting hebt. Maar wat is makkelijk. AZ heeft altijd laten zien ver te komen in Europa.

25 augustus 2022 om 23:27

Twente is gewoon 4de geindigd laatste jaar hoor

26 augustus 2022 om 03:07

Vorig seizoen Vitesse En Feyenoord in Europa gemist ? Beter je tekst formulieren met je “altijd” 🙄

25 augustus 2022 om 21:11

Ik vind het erg jammer dat het mooie almere city niet in fifa 23 zit.Overigens wel hard geknokt door twente. Helaas zonder resultaat.

25 augustus 2022 om 21:34

Bedankt voor deze woorden dirk. De spelers hebben alles gegeven vandaag maar het was niet genoeg. Al met al terecht eruit gezien de kansen denk ik. Volgend jaar hopelijk een nieuwe poging.

25 augustus 2022 om 23:42

Ja het is doodzonde dat je in de eerste helft in Florence een beetje angstig begint want over 2 wedstrijden was Twente echt niet de mindere. Had jullie, na de bewogen jaren, wel een campagne gegund zoals wij (Vitesse) dat mee maakte afgelopen seizoen. Dit toernooi bied mooie kansen voor de clubs onder de top.

Schijtinstelling bij Fiorentina, en een rare scheids die er lekker in meegaat. Twente alles gegeven, die laatste kans ohohoho. Unnerstal werkelijk geweldig. Maar Fiorentina moet zich schamen joh, vanaf moment 1 al tijdrekken, kleuters. Net als die debiele fans.

Dit Twente had ik echt wel minimaal 9 punten zien pakken in ene gemiddelde conference League poule.

25 augustus 2022 om 21:02

Er moet bij de scheidsrechters toch ook wel eens het besef komen dat de Italianen dit echt altijd doen, dus niet intrappen?!? Ook de blessuretijd maar 1 min bijgeven, terwijl het verdomme 3 min stil lag...

Verder erg jammer voor Twente, ze hadden meer verdiend.. wat een kans voor Brenet zeg... Het was te vaak dat het in de buurt van de zestien gewoon niet doortastend genoeg was. Erg balen.

25 augustus 2022 om 21:07

Jij moet op je woorden letten. Terleurstelling en dan de scheids en de tegenstander de schuld geven van het verlies

25 augustus 2022 om 21:09

@MarcelSplint. De tegenstander de schuld geven van een verlies lijkt me niks geks hahaha. En op je woorden letten? Waarom.

25 augustus 2022 om 21:16

Verlies? Gelijkspel

25 augustus 2022 om 21:03

Scheidsrechter was gewoon prima.

25 augustus 2022 om 21:05

@moatie. Kijkend naar de tweede helft raad ik je aan om even je postcode in te vullen op de site van Specsavers. Dan krijg je alle filialen in de buurt te zien. Wellicht handig.

25 augustus 2022 om 21:06

@moatie. Vond je? Ik zag spelers echt heel overdreven springen en raar vallen en dan de overtreding meekrijgen. Dat tijdreizen begon al echt vanaf minuut 1. Daar moet je bovenop zitten, meteen geel geven dan is het klaar.

25 augustus 2022 om 21:37

Dit moet inderdaad meer gewoonte worden direct die kaart bij dat tijdrekken misschien komen we er dan ooit nog eens van af

25 augustus 2022 om 21:03

Maar dan krijg je in de slotseconde een corner en dan hou je je keeper achter en neem je hem kort. Ik begrijp daar helemaal niets van.

25 augustus 2022 om 21:05

Nee eens. Misschien dat ze dachten dat er nog 1 of 2 minuten bijkwamen.

25 augustus 2022 om 21:10

Maar zo'n bal gooi je toch altijd voor de pot?

25 augustus 2022 om 21:05

Het is zoals het is Dit is ook voetbal.Tijdtrekken met alle verdedigen Dat hoort erbij .Helaas voor Twente dan weten ze ook dat verliezen erbij hoort.

25 augustus 2022 om 21:07

Tijdrekken hoort er niet bij, tenminste je mag het zelf weten maar daar staat geel op. Aan de scheidsrechter de taak om daar meteen tegen op te treden zodat je niet zulk soort trieste potten krijgt.

25 augustus 2022 om 21:12

Tijdrekken begint tegenwoordig al in de 2e min. Zie rkc tegen Feyenoord afgelopen weekend. Eigenlijk zou een scheidsrechter direct in moeten grijpen. Geen waarschuwing maar gewoon geel. Dat zal een hoop schelen

25 augustus 2022 om 21:58

Misschien een generatieverschil, maar het hoort er niet bij, dat mensen zeggen dat het erbij hoort is de doodsteek vh voetbal.

25 augustus 2022 om 21:07

Fiorentina hoeft zich ook niet te schamen. Je weet dat ze zo gaan spelen. Zelfde liedje als altijd tegen de Italianen. Verder had Fiorentina ook gewoon 3 keer moeten scoren in de 2e helft, maar dat vergeet je waarschijnlijk voor het gemak maar even. Gelijkspel terecht.

25 augustus 2022 om 21:11

Wat een drogreden. Ik weet dat ze zo spelen dus mag niet vinden dat ze zich moeten schamen. Ik weet ook van sommige tokkies hoe ze zich gaan gedragen, vind nog steeds dat ze zich mogen schamen. Nee ze hadden inderdaad mogen scoren, dat vergeet ik niet. Je ergens voor schamen sloeg terug op de spelinstelling, niet op wie de grootste kansen heeft gehad. Je redenatie slaat nergens op en je snapt de mijne blijkbaar ook niet.

25 augustus 2022 om 21:14

Oke je hebt natuurlijk gelijk. Stom van me.

25 augustus 2022 om 21:19

Dankjewel, fijn dat je het gewoon eerlijk toegeeft.

25 augustus 2022 om 21:10

Waren we in NL maar zo slim als de italianen kijk gisteren naar Psv is een mooi voorbeeld. Wij willen altijd maar voetballen en denken dat we prijzen winnen met goed spel en veel balbezit waardoor we vaak europese succesen hebben weggegeven. Ik vind het ook irritant om naar te kijken maar bij voetbal gaat het om 1 ding: het resultaat en wij Nederlanders slaan er vaak in door. Ik zou graag zien dat het Nederlands elftal en de Nederlandse clubs die europees spelen hetzelfde zouden doen. Kijk Ajax - Tottenham bijv die halve finale een Italiaanse ploeg zou het nooit weggeven bij Ajax gingen ze met een 3-0 score (over 2 wedstrijden) nog door met aanvallen. Jammer voor Twente maar ze hebben gestreden en goed gespeeld het zat alleen niet mee. Ik heb nu een paar wedstrijden van Twente gezien maar die hype over Zerrouki snap ik nog steeds niet het is geen slechte voetballer maar hij schiet er ook niet boven uit. Jammer voor Twente maar ga vooral zo door dan spelen ze komende jaren gewoon weer europees voetbal want ze hebben een goede selectie en kunnen goed voetballen.

25 augustus 2022 om 21:19

Als in Nederland zo zou worden gevoetbald als in Italie, zouden hier ook alle stadions halfleeg zijn. Dan toch liever wat naïever maar leuker.

Op het voorbeeld dat je geeft heb ik ook wat aan te merken. Ajax kwam toen ver vanwege de durf die ze toonden. Als ze op z’n Italiaans gadden gespeeld waren ze waarschijnlijk nooit zover gekomen.
Wat hebben Italiaanse ploegen de laatste jaren gepresteerd? Niet zoveel. Er is relatief weinig geld, en dat komt omdat saai voetbal slecht verkoopt.
Voorbeeld: De Premier League heeft zich goed weten te verkopen. Over heel de wereld wordt het bekeken. Daar plukken alle Engelse clubs de vruchten van. Buiten Italie is niemand geïnteresseerd in de serie A, en dat komt vanwege het anti-voetbal.

25 augustus 2022 om 22:03

Zerrouki was vandaag één van de betere, maar Sadilek is op dit moment beter. Twente heeft het vorige week weggegooid helaas, vandaag speelden ze zoals gehoopt.

25 augustus 2022 om 21:14

Je ziet een Twente die zich niet eens kwalificeert wel 9 punten pakken.

25 augustus 2022 om 21:16

Je snapt toch wel wat hij bedoelt? Hij bedoelt dat Twente het erg goed gaat doen in Conference League en veel punten zal pakken voor NL.

25 augustus 2022 om 21:21

Ja.

‘Had ik zien pakken’ is iets voorwaardelijks he.

25 augustus 2022 om 23:08

Scheidsrechter heeft toch opgetreden waar nodig? Waarom altijd uithalen naar de arbiter als je niet weet te winnen?
En over schamen gesproken.. ik heb ook een Sadilek iemand een rode kaart zien proberen aan te naaien.

25 augustus 2022 om 23:59

Zoals gewoonlijk heb je een afwijkende mening, SergioRamos. Het is simpelweg onvoorstelbaar dat het eeuwige theater en getreuzel van een ploeg niet gruwelijk bestraft wordt. Voetbal gaat al lang niet meer om de meeste doelpunten. De zuid-europese landen hebben een andere dimensie aan het spelletje gegeven. Dat vinden veel mensen zonde.

Jammer Twente en vooral jammer voor de supporters! Maar jullie mogen trots zijn met deze puike wedstrijden!

Heel erg jammer.. Keihard gestreden met een geweldig publiek, maar het was niet genoeg. Dat die Italianen het op deze wijze zouden gaan doen was op voorhand natuurlijk al wel bekend. Dan is het ook gewoon heel lastig om een goed resultaat te halen. Helaas, het mocht niet zo zijn...

25 augustus 2022 om 21:05

Doodzonde van die kans op het einde, wat pakte die keeper die goed zeg..

Gevochten voor wat Twente waard was, heel jammer dat het hier al eindigd.

Huid duur verkocht maar het mocht helaas niet baten.

25 augustus 2022 om 21:14

Ook wel pech met de loting natuurlijk. Voorrondes conference league en dan fiorentina loten

25 augustus 2022 om 23:49

Dat is het gevolg van jarenlang zonder Europees voetbal. Geen geplaatste status.

26 augustus 2022 om 06:14

Nee, dat is pech. Fiorentina had ook jarenlang niet Europees gespeeld en dus geen geplaatste status.

26 augustus 2022 om 08:19

Ze hadden ook Basel of APOEL kunnen loten. Dan waren ze veel beter af.

Gewoon eeuwig zonde dat Twente het moest opnemen tegen Fiorentina... De loting had zoveel gunstiger kunnen uitpakken met Istanbul Basasehir, Basel en vooral APOEL Nicosia. Als ze een van deze drie hadden geloot, met name APOEL, waren ze gewoon door naar groepsfase Conference League. Ik zag dit Twente echt hoge ogen gooien in Conference League en gewoon veel puntten pakken voor Nederland op UEFA ranking. Eeuwig zonde dat dan net Fiorentina uit de koker moest komen i.p.v. een Apoel, wat gewoon werd uitgeschakeld door een onbekende Zweedse club. Nederland kon gewoon met 5 uit 5 deelnemers in groepsfase(s) europese toernooi en een eventuele uitschakeling van Nice, op termijn zowel Frankrijk als Portugal passeren op de coefficientenlijst. Dan stond je gewoon op plek 5 en kon je misschien wel 3 nederlandse clubs rechtsstreeks sturen naar CL groepsfase. Zo zonde gewoon dat Twente dan zo'n klote loting moest hebben. Nederland kon echt Frankrijk inhalen. Nu gaat dat een stuk moeilijker worden... De vooruitzichten waren echt goud als Twente de conference league groepsfase haalde en Nice wordt uitgeschakeld door Maccabi Tel Aviv.

25 augustus 2022 om 21:20

En als mn tante een l*l had was het mn oom ... ontopic, wat moeten we met 3 clubs in de CL? PSV verliest thuis al van Rangers

25 augustus 2022 om 21:25

Meer allure, inkomsten, etc

Nou, het is echt een godswonder dat Twente niet heeft gescoord. Echt veel meer verdiend vandaag, zonde. Edit: Unnerstal heeft een paar geweldige ballen eruit gehouden.

25 augustus 2022 om 21:02

Zelfde geld voor Fiorentina, 2x een op een, een keer op de paal

25 augustus 2022 om 21:14

Klopt. Maar denk dat er maar 1 team wou voetballen en dat was Twente, of ben ik nu teveel fan? Vraag me oprecht af hoelang het gaat duren voordat dat smerige matennaaien eens ophoudt bij zuid-europese teams of wanneer er tenminste eens echt regels tegen komen. Stel meisjes, veel huilen maar niets kunnen incasseren en een halfbakken Roemeen die erin trapt. Slim? Kan. Ik noem het valsspelen en om v te kotsen. Ik herinner me Batistuta als ik aan Fiorentina denk, nu enkel nog smeerpijpen en klootviolen in het uitvak die door vuurwerk kinderen doen vluchten uit het vak eronder. Nul respect

25 augustus 2022 om 21:28

Lol luister nou, ik heb afgelopen jaren Ajax en de andere NL ook vies tijd zien rekken, lekker het balletje bij de cornervlag houden, keeper die keer op keer niet uitttrapt, en dan applaudisseren ze allemaal onder het mom; proffesioneel uitgespeeld. En dat klopt ook.Maar dan hoor je niemand het ligt altijd aan iemand anders merk ik wel. En tijdrekken Daar is niets zuid Europees aan. Het is iets globaals. Het hoort nou eenmaal bij het voetbal. Zodra de buit binnen is, waarom zou je risico nemen? Ik snap het wel. Voor vele clubs het pure business. Trouwens, Jij denkt dat FC Twente niet was gaan tijdrekken, buiten de laatste minuten om als ze met een voorsprong de wedstrijd ingingen? Althans zo komt het over met je “zuid Europees” Kom op nou, wel beetje kunnen relativeren. Wat de supporters deden was fout, maar helaas ook die zitten overal en heeft niets met Fiorentina te maken. Sterker nog daar hoor je normaal nooit wat van. De stoute jongens zijn meestal die van Lazio en de kleinere clubs uit Italië.Piepen om tijdrekken vind ik ook semi slap, beide clubs gaan altijd voor de winst. Zoals je kon zien bij Fiorentina in de eerste helft van de eerste wedstrijd. Wel vind ik het triest dat het moet tegen een FC Twente, maarja ze wilde er geen energie instoppen blijkbaar want dit soort taferelen zie ik nooit maar dan ook echt nooit in de serie A, behalve in de blessuretijd want heel gebruikelijk is. leuk is het niet om te zien, daar ben ik het mee eens. Uiteindelijk is zelf gaan voetballen, niet erin mee gaan en uit de duels blijven de beste remedie

25 augustus 2022 om 21:43

Als het bij Ajax gebeurt vind ik het ook kut. Toen Tadic bij Twente speelde vond ik het ook kut. Dat jij en anderen zeggen dat het 'erbij hoort' is het failliet vh voetbal zoals het hoort. Bagatelliseren ervan helpt niet. Verder ben ik missch te streng naar zuid-europese landen/teams, dat geloof ik, maar je gaat me niet vertellen dat matennaaien, rollen, theater, daar net zoveel voorkomt als in andere competities? Met statistieken kan ik het niet staven, maar mijn oudste zoon v 6 kon nog zien dat er weer veel stervende zwanen waren vanavond. Dat ze dan aan het langste eind trekken maakt het zuur; dan verlies ik liever alles zonder te cheaten.

25 augustus 2022 om 21:51

In Europese wedstrijd is dit regelmatig te zien. Competitie is anders omdat het niet allemaal afhangt aan een of 2 wedstrijd. Maar tijdrekken gebeurd sinds de stenentijdperk, dus daar valt weinig aan te bagataliseren.

25 augustus 2022 om 22:03

Ok, rollen dan? Want laten we wel zijn; dat is een Italiaans exportproduct. We gaan het niet eens worden en succes met het Italiaanse voetbal, mij niet gezien. Houd ik het wel bij onze boerenkool competitie, heb geen keuze ook.

25 augustus 2022 om 22:11

Nee rollen en zeuren bij de scheidsrechter is echt spaans en zuid amerikaans.
Wedstrijden daar zijn echt zo irritant qua dat

25 augustus 2022 om 23:51

Ja ik snap je wel. Maar naast het mooie voetbal wat de Nederlandse clubs vertonen kunnen ook wij dit heel erg goed, dat is een stukje slimmigheid waardoor je wedstrijden binnen harkt.

25 augustus 2022 om 21:37

Het is een groter wonder dan Fiorentina niet heeft gescoord, zo eerlijk moeten we ook zijn.

25 augustus 2022 om 21:02

Hoe is dat een professioneel voetballer? Ongekend.

25 augustus 2022 om 21:38

Wisselt fantastische wedstrijden af met bizar slechte.

Enorme slecht week voor het Nederlandse voetbal. Na PSV nu ook FC Twente niet door in de Europa Cup. De hosanna van vorig seizoen kan weer in de kast. Waardeloos!! Groeten Klaas. #ditmoetechtbeter #europa

25 augustus 2022 om 21:03

PSV is alleen maar gunstig, die gaan nu punten pakken voor de lange termijn. Het is balen voor de supporters, maar die 20 miljoen verdien je terug als je meer tickets hebt.

25 augustus 2022 om 21:06

Rangers verslaan had 5 extra bonuspunten opgeleverd (4 voor plaatsing groepsfase en 1 voor de overwinning). Was veel lucratiever geweest. In de EL moet je maar afwachten wie je loot

25 augustus 2022 om 21:39

Pure feiten gesproken

25 augustus 2022 om 21:15

#hashtagsdoenwenietmeerwantuit

25 augustus 2022 om 21:58

Jij doet er zelf ook aan mee 😀

25 augustus 2022 om 22:44

Hopen dat iemand erop zoekt op google, je weet het niet

Jammer, maar Fiorentina kwalitatief gewoon net iets te goed. Zeker aanvallend was het ongelooflijk pover aan Twente kant. Het was wel veel aan de bal maar veel deden ze er niet mee. Mag wel gezegd worden dat de gehele delegatie uit Florence (staff en vooral supporters) enorm irriterend waren. Opgefokt zooitje.

Wat is dat toch met Nederlandse ploegen waarom ze niet gewoon eerder alles of niets spelen en de bal erin pompen. Je zag op het eind hoe gevaarlijk dat kan zijn. Al met al heeft FC Twente alles geprobeerd en mogen ze met trots terugkijken op deze wedstrijd.

25 augustus 2022 om 21:47

Daar staat in Nederland een straf op! Wist je dat niet?

Ik vond Fiorentina altijd wel een mooie club, zonder specifieke reden, maar dat is wel klaar. Los nog van het gejank van sommige spelers en die engnek Biraghi. Schandalige criminelen die zichzelf supporters noemen. Schorsen uit Europa, zo simpel is het. Maar de UEFA kennende wordt het een waarschuwing en 25.000 euro boete

25 augustus 2022 om 22:18

Eens, zat in de buurt van het uitvak. Wat een stelletje malloten, treurig om huilende kinderen te zien door een stelletje doorgesnoven Italianen.

26 augustus 2022 om 06:45

wat ik mij gisteren afvroeg, waarom zit dat uitvak daar? en als het uitvak daar al zit, waarom zit er geen plastic wand voor, je weet toch dat er dingen van boven naar beneden gegooid gaan worden?

28 augustus 2022 om 13:57

Er zitten netten voor en een plastic wand onder. Normaal gesproken voldoende, maar deze gekken bleven net zolang doorgaan tot het mis ging.

Ontzettend zonde! Twente was erg goed, maar dit is wel weer een beetje jongetjes tegen mannen.

Jammer dat die laatste bal dan toch nog fantastisch gepakt wordt door die keeper. Ze hadden meer verdiend.

Ontzettend jammer voor Twente, had het ze van harte gegund. Hebben gestreden als leeuwen en kansen gehad, tegen een vooraf ongenaakbaar ingeschat Fiorentina. Tot de laatste seconden gestreden, maar zich niet beloond. Italianen die natuurlijk meesters zijn in het over de streep trekken van een wedstrijd, tot frustratie aan toe.

Zonde Tukkers, het was mooi geweest als het was gelukt.

25 augustus 2022 om 23:52

Dat maakt jullie prestatie des te belangrijker! Bedankt daarvoor!

Het mag niet, maar wat zou ik graag alles eruit vloeken!
Dit Twente liet gewoon zien dat ze meer verdienden!

Wat ongelofelijk zonde!
En wat zijn die Italianen ongelofelijke laffe voetbalsupporters bah!

Jammer jongens!
Respect voor Twente

Als er een prijs is buiten de Conference League voor tijdrekken wint Fiorentina die.
Heel dichtbij, maar er weer nipt uit tegen de sluwe Italianen..
Toch heeft Twente wel zijn visitekaartje afgegeven met hun terugkeer in Europa.

Waarom zou je in de absolute slotfase een korte corner nemen?

Twente heeft gestreden met alles. Verlaat Europa met opgeheven hoofd. Bij veel Nederlandse ploegen zie ik ze zinloos ten onder gaan bij Europese ploegen. Kunnen een voorbeeld aan Twente nemen.

25 augustus 2022 om 21:35

Toch had ik liever dat Twente een voorbeeld had genomen aan het Vitesse van vorig jaar ;-)

25 augustus 2022 om 21:44

Het kan niet altijd gelijk de eerste keer raak zijn en Twente doet het goed voor haar budget. Vond ze beter voetballen dan PSV gister. Alleen waar Twente niet echt lekker kan passen, neemt PSV (behalve Xavi) de ballen niet goed aan. Sprongen van hun voeten weg. Was mijn kleine vreugde van het Nederlands voetbal (de strijdkracht van Twente).

Als er ooit nog reden was voor zuivere speeltijd.. Twente speelde heel aardig en met veel energie en druk naar voren maar druk zetten heeft totaal geen nut als de scheids elke 30 seconden het spel stil legt. Unnerstall weer top gekeept, vond het raar dat Tzolis niet in de basis stond echt een leuke speler.

25 augustus 2022 om 21:40

Kwestie van tijd voor Tzolis basisspeler wordt! Misidjan doet het op zich ook wel aardig, het is vooral op rechts erg pover momenteel.

Ik kan geen speler opnoemen die niet 100% heeft gegeven vanavond. Ondanks het resultaat een topwedstrijd gezien. En ik heb een geluid gemaakt dat ik nooit eerder maakte na de redding op de kopbal van Brenet. Scheids begon na 70 minuten ineens te strooien met kaarten, waarom is mij een raadsel. Heeft uiteindelijk alleen maar extra tijd gekost. 2,5 minuut stilleggen in et maar er 1 minuut bij optellen is amateurisme ten top. In zo'n competitie wil ik eigenlijk ook helemaal niet spelen! Maar was leuk geweest als het wel was gelukt. Motm Mees Hilgers

25 augustus 2022 om 21:41

Unnerstall mag niet mee doen met jouw verkiezing?

6 minuten blessuretijd, wat een grap. Alleen al dat incident met het vuurwerk was 6 minuten. Tijdrekken wordt beloond. Heel jammer, want Twente had zeker punten gepakt in de wat zwakkere groepsfases van de Conference League!

26 augustus 2022 om 06:52

als het in die voorgaande 96 al niet lukt, dan gaat het in die ene extra minuut ook niet meer lukken hoor, als je vlak voor tijd een corner krijgt en moet scoren dan stuur je je keeper mee en zwengel je die bal voor de pot, maar wat doet twente een korte corner nemen. nee al hadden ze nog 25 minuten doorgespeeld twente zou niet gescoord hebben, het kon aanvallend gewoon geen vuist maken helaas

Vorig jaar, tijdens het succes van feyenoord in Europa ging iedereen op VZ tekeer over het gedrag van de fans. Gisteren en vandaag hebben wel aangetoond dat dit probleem niet alleen in Rotterdam ligt.

25 augustus 2022 om 21:20

Klopt, ook bij Fiorentina fans. Je punt verder?

25 augustus 2022 om 21:39

En Twente fans die vorig jaar over de muur bussen bekogelden met nitraat na Twente - Heracles.. elke club heeft idioten.

25 augustus 2022 om 21:47

Ja klopt, maar mogen we het na een wedstrijd tussen ff Twente en Fiorentina dan niet specifiek over die fans hebben? Snap het punt v andere fans even niet zo. 'maar hij deed het ook', bleegh ga naar bed

25 augustus 2022 om 22:02

Oh het waren alleen Fiorentina fans bij dat hotel?

25 augustus 2022 om 22:18

Bosuil euh nee, maar ben je het niet met me eens dat wat er nu gebeurde wel wat gekker was? Vak met kinderen hè.. Geen supporters groepen die elkaar de hersenen in elkaar willen rammen. Vind ik persoonlijk wel een verschil, maar kennelijk mogen zaken niet benoemd worden zonder voorgaande zaken te benoemen?

25 augustus 2022 om 22:27

Heb de wedstrijd door m’n werk (nog) niet teruggezien, maar vuurwerk gooien in een gezinsvak is sws kansloos gedrag. Mijn reactie was puur op jouw reactie ‘ook bij Fiorentina fans’, wat in mijn ogen niet helemaal klopt aangezien ook Twentesupporters zich gisteren niet onbetuigd lieten bij dat hotel.

25 augustus 2022 om 22:51

Bosuil klopt hoor, overal heb je uitschot, maar dit was next level goor v Fiorentina. Daarbij reageer ik op genieter omdat hij geen mogelijkheid onbenut laat om aan te kaarten hoe vaak Feyenoord hooligans slecht in het nieuws komen tov andere groeperingen. Mijn zoons verwijten het elkaar ook vaak: maar zie je, hij doet het ook. Klein.

26 augustus 2022 om 00:04

Haha En iedereen zag dat eerst Heracles zaten te gooien. Dikke doei

Wat een strijd en wát een sfeer int stadion! Helaas.....

Gestreden maar niet geredt, doodzonde want ze hadden het verdiend.

Wat een verschil met PSV van gisteren. Genoten van de passie, inzet en strijd van Twente. Helaas was het niet genoeg voor een overwinning maar petje af en met opgeheven hoofd het tournooi verlaten.

Als Feyenoord supporter zeg ik verschrikkelijk jammer dit , had het Twente wel gegund.

25 augustus 2022 om 22:32

Respect, je bent een van de weinigen aan de Maas...

Grootste nadeel van de Conference League is toch wel dat ze voor deze competitie echt het blik met C- of D-garnituur scheidrechters opentrekken. Jammer, Twente.

25 augustus 2022 om 21:44

En tv zender, en commentator, en hulpmiddelen tijdens de wedstrijd . Je kan het zo moeilijk echt serieus gaan nemen inderdaad.

Hoe kan het dat deze pot in 0-0 eindigde. Wat een kansen over en weer. Fiorentina de wedstrijd met hangen en wurgen over de streep getrokken. Jammer voor Twente maar over 2 wedstrijden heeft de beste gewoon gewonnen.

25 augustus 2022 om 22:31

Mwah, ze zijn in een helft over Twente heen gelopen. Dat was voldoende, verder was Twente zeker niet de mindere. Fiorentina heeft betere spelers, zouden hier wel met de top 2 meedoen. Mooi team, zonder dat tijdrekken.

Fiorentina zou uitgesloten moeten worden van Europees voetbal na vanavond. Een absolute schande wat de supporters uit Firenze hebben laten zien vandaag, misschien dat eens een keer wel keihard straffen als UEFA zijnde ipv een leeg thuisvak wanneer iemand in het gangpad gaat staan. Totale triestheid, deze hele avond.

Voetballend is het resultaat terecht, maar door al dat gedoe op en vooral buiten het veld snap ik de reacties. De twee keepers hadden een prima avondje.

Het is zoals het is. Twente kan met opgeheven hoofd het veld afstappen. Gevochten voor iedere meter, helaas in de laatste fase van de aanvallen niet doortastend genoeg. Kansen gecreëerd en gewoon goed gespeeld tegen een geslepen ploeg. Pech.

25 augustus 2022 om 21:33

Niks om ons voor te schamen!
Dit kort maar krachtige avontuur heeft niet lang geduurd, maar is wellicht een sterke stimulans om het dit jaar weer te flikken!

Unnerstal heeft Twente de 2e helft echt vol in de wedstrijd gehouden, fiorentina had er echt 3 kunnen maken, maar wat werd er goed gekeept. Beste man op het veld voor mij.

25 augustus 2022 om 22:33

Laten we het erop houden dat beide keepers hun ploeg in de wedstrijd hebben gehouden!

Zie Fiorentina nu zomaar doorstromen naar de finale. Deze ontmoeting was overleven voor hun en daarin zijn ze op typisch Italiaanse wijze in geslaagd.

NL clubs trappen er altijd in. Maar niks meer dan respect voor FC Twente. Die mag het wel vaker van mij proberen om Europese toernooien te halen.

25 augustus 2022 om 22:04

Zolang het niet bij enkel proberen blijft ben ik het met je eens

Jammer Twente! Hopelijk maken Ajax, Feyenoord, PSV en AZ wel spaghetti van Italiaanse clubs (mochten ze een Italiaanse treffen. In ieder geval Ajax wel

Heel jammer . Twente had heel wat punten kunnen pakken voor Nederland . Want laten we eerlijk zijn , 3/4 van de clubs wat in de Conference league spelen zijn minder dan Twente en AZ .

25 augustus 2022 om 23:49

Hoogmoed. 3/4 is nogal veel.

25 augustus 2022 om 23:56

In ieder geval de nodige punten in de groepsfase .

Fiorentina klein en triest clubje met hun domme supporters. UEFA zal het ook niet bestraffen want Besiktas deed hetzelfde.. en niks. Verder laten Nederlandse clubs zich continu gek maken door dat theater. Andere landen gaan er beter mee om. Stoicijns blijven en gewoon voetballen. En bij voorsprong gewoon lekker terug doen. Twente was niet minder dit tweeluik, helaas net niet scherp genoeg voorin.

Typisch Nederlandse naïviteit, maar had weinig anders verwacht van de te lieve Ron Jans. In Europa gelden andere wetten. Portugal heeft drie clubs in de CL, die gaan we dit jaar niet pakken op punten. Sporting en Porto hebben nog een hele makkelijke poule ook.

25 augustus 2022 om 21:48

Typisch Nederlands...wat een dooddoener zeg.

25 augustus 2022 om 21:53

Twente heeft nooit voorgestaan in twee duels en heeft er alles aan gedaan zich terug te knokken maar Fiorentina heeft gewoon betere spelers. Wat is daar naïef aan precies?

25 augustus 2022 om 22:19

Onzin, ze hebben zich in Firenze laten verassen en zijn die naïviteit nooit teboven gekomen. Twente had makkelijk kunnen winnen. Die zogenaamde betere spelers kunnen makkelijk verslagen worden door het team Twente. Het is PSV dat verliest tegen een veel slechter Rangers, Utrecht dat verliest tegen Luxemburgers etc. Het onderschatten van jezelf en dom Nederlands verdedigen met zowel Twente als PSV als hele recente voorbeelden. Sorry, maar dat zijn gewoon hele native fouten die je de volgende ronde kosten.

25 augustus 2022 om 22:13

Hoe had jij het aangepakt dan?
Kijk je naar de budgetten en individuele kwaliteit dan is het een wereld van verschil. Wat zou jouw aanvalsplan zijn?

25 augustus 2022 om 22:24

Twente heeft een team dat NL top 5 is, Fiorentina top 7 in Italie, daar hoeft niet veel verschil in te zitten buiten het feit dat ze in Italie meer betalen. Maar een spleler wint geen duel, het team wint. Mijn aanvalsplan nu is te laat, maar meer concentratie, weten dat je tegen zulk soort tegenstanders niet hoeft te proberen technisch te verdedigen en op de counter spelen zoals Twente perfect kan, zou mijn plan geweest zijn.maarja, jij gaat zeggen dat het makkelijk achteraf praten is. Ik zou zeggen, er zijn genoeg voorbeelden geweest, waarom kijk je daar niet naar en stel je in. Helaas, had Twente heel graag verder zien komen. Ik denk dat ze nu wel vierde gaan worden, boven AZ.

25 augustus 2022 om 22:37

Wat een dooddoeners zeg. En daarnaast, op de counter spelen tegen een Italiaanse club, nadat je na één minuut achter staat met 1-0. Succes daarmee.

Daarnaast, leuk dat je enkele resultaten erbij pakt die negatief zijn voor Nederland, maar over het algemeen zit het voetbal weer in een lift. Helemaal zielig dat je het resultaat van Utrecht van 88 jaar geleden erbij pakt.

25 augustus 2022 om 23:05

Als er 1 iemand is die van indinduen een team kan maken, dan is het Jans. Twente heeft geen individuele toppers, maar kon wel vierde worden op 3 punten van Feyenoord. Bijzonder dat je Jans daar dan op afvalt.Wil je op de counter spelen, dan moet je wel een tegenstander hebben die wil voetballen. Niets vandaag leek daarop.Twente heeft gelijk kunnen spelen als team en met ontzettend veel inzet. Daarbij een uitblinkende keeper, maar uiteindelijk speel je nog wel tegen een club die 8x meer waarde op het veld heeft staan.

Jammer maar was te verwachten dit spelletje kunnen die italianen gewoon goed spelen! Aangezien Twente geen Europees voetbal speelt zal de kans groot zijn dat Zerrouki vertrekt want die kan nu aangeven dat het ook een verbetering is voor hem en dan zal je hem moeilijk kunnen vasthouden want via arbitragezaak zal hij altijd winnen! Met de verkoop zal twente toch mooi 7,5 miljoen kunnen pakken!

Erg jammer. Twente verdiende een doelpunt en een verlenging en eigenlijk zelfs meer. Ik heb genoten van de passie bij de spelers en het publiek! Wat een contrast met de wedstrijd van gisteren.

Jammer was ze gegund en op basis van strijd verdiend. Zeker door die kneuzige uitfans van Fiorentina.

Helaas voor Twente maar nu gaan er wel zaken gedaan worden dat kan niet anders. Zerrouki welkom bij Feyenoord

25 augustus 2022 om 23:42

Max 7miljoen met misch bonussen schat ik in,hoeveel denk jij als k mag vragen?

Jammer dat Twente eruit ligt,zijn zo goed bezig zeker vorig seizoen en had Jans en spelers doorgaan gegund.

Wat Europees voetbal vraagt is ervaring en grinta en beetje toneelspelen op t veld
Jammer dat de reacties hier veel zijn als,wat een ...Italianen,tijd rekken,de scheids..

Als je zelf niet scoort en eruit ligt kijk dan aub niet naar wat dan ook wat een tegenstander doet,en laat je niet gek maken door emotie en dat gebeurt helaasin een hoop reacties hier

Fiorentina moet uitgesloten worden als je het mij vraagt. Onacceptabel om knalvuurwerk in een vak te gooien dat ook nog eens vol zit met kinderen en families..

Heel jammer voor Twente en al haar supporters. Had ze dit avontuur wel gegund. Want wat was die mooi vorig jaar met Vitesse, waarvan ik nu pas inzie hoe knap deze was! Jullie zullen zeer waarschijnlijk weer Europees halen dit seizoen, dus hopen dat het volgend seizoen wel lukt!

Forza viola, Forza Fiorentina.
Zat in het uitvak dus heb die bom en de fakkel van dichtbij mee gemaakt. De echte fans spraken er schande van. Voor en na de wedstrijd is door de ME en politie alles in goede banen geleid, waarbij de Fio fans voor maar ook na de wedstrijd geen intenties hadden om er een zooitje van te maken.
Heerlijk weer Europees voetbal!

26 augustus 2022 om 09:24

"de echte fans spraken er schande fan". Donder op man, het hele uitvak stond daarna te zingen en te juichen. Hoe durf jij te beweren dat Fiorentina geen intentie had om er een zooitje van te maken?
Ook na de wedstrijd werd er weer vuurwerk gegooid over de hekken. Smerige Italiaanse ratten zijn het. Geen mes of ander wapens op zak, dan snel op de loop. Dat je trots kan zijn op een club als Fiorentina, om te janken.

26 augustus 2022 om 11:32

Naast dat groepje klootzakken/ratten zat er geen energie meer in die gasten. Zo wat het hele vak was van de kaart na wat blow. Op de tribune, bij de catering, trappenhuis en buiten was buiten dit groepje om geen enkele intentie.

Ben zeker trots op de club, maar niet op het clubje uitschot wat het verziekt voor ons en voor jullie. 24 jaar fan zijn en zo nu en dan voor Europees voetbal spelen maakt mij trots.

Nogmaals begrijp de frustratie en de beledigende woorden/daden richting Fio fans, want dat verdienen zij ook wel.
Het is gewoon een regelrechte schande wat niet goed te praten is. Hopelijk gaat het goed met kinderen en hun ouders en gaan ze volgende volgende keer met een gerust hart weer een wedstrijd bezoeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren