Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Twente heeft beet en pikt man van veertien doelpunten in debuutseizoen op

Laatste update:

Younes Taha speelt de komende vier jaar voor FC Twente, zo weet journalist Jeroen Kapteijns van De Telegraaf dinsdagmiddag te melden. De twintigjarige jeugdinternational van Marokko komt voor iets meer dan 1 miljoen euro over van PEC Zwolle. Met de transfer troeven de Tukkers onder meer het Belgische Union Sint-Gillis af. Taha kende een uitstekend debuutseizoen als profvoetballer en wist maar liefst veertien keer het net te vinden in 33 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij PEC had de Amsterdamse linkspoot nog een contract tot medio 2025, maar de Blauwvingers gunnen de creatieve middenvelder dus een stap omhoog. Taha speelde pas sinds juli 2022 voor de Zwollenaren, die hem destijds transfervrij overnamen van FC Volendam. Sindsdien ging het snel met de ontwikkeling van Taha. Na een goede voorbereiding begon hij het seizoen direct als basisspeler, waarna hij niet meer weg te denken was uit de basiself van Dick Schreuder.

Twente roert zich met de nieuwe technisch directeur Arnold Bruggink, die tot 1 september wordt ingewerkt door diens voorganger Jan Streuer, voor het eerst op de transfermarkt. Taha zal diens eerste aankoop in de Grolsch Veste worden. Op korte termijn zal volgens diverse media ook Youri Regeer (Ajax) worden gepresenteerd als opvolger van Ramiz Zerrouki, die voor Feyenoord heeft gekozen. Van laatstgenoemde club is juist buitenspeler Marouan Azarkan weer in beeld bij Twente, dat naast de komst van Ruben van Bommel (AZ) greep. Naast Taha moet ook teamgenoot Thomas Beelen overkomen van PEC.

PEC zal na het vertrek van Taha zelf eveneens aan de bak moeten. Schreuder ziet tot dusver alleen Stijn Meijer (SC Verl) en Eliano Reijnders (Jong FC Utrecht) terugkeren van hun uitleenbeurt, terwijl hij met Thomas van den Belt (Feyenoord) eerder al een sleutelspeler zag vertrekken. Gervane Kastaneer en Hicham Acheffay mogen transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Melayro Bogarde (TSG Hoffenheim) en Jan Hoekstra (FC Groningen) keren terug naar hun werkgevers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het maar niks. Dit is niet het niveau wat je moet nastreven. 1mil betalen voor een speler die pas een jaartje iets heeft laten ziencin de kkd

6 juni 2023 om 15:40

Dit is pas de eerste aankoop samen met Regeer. Het zijn jonge spelers die nog genoeg kunnen groeien. Er komt ook ongetwijfeld nog wel ervaring bij.

6 juni 2023 om 15:50

Ooit heb je een keer een meneer genaamd Chadli binnen geharkt op dezelfde manier... denk dat deze jongen wel wat kan maar blijft natuurlijk afwachten.

6 juni 2023 om 18:56

Maar die Chadli was toen wel een fysiek beest wat je binnenhaalde, dat is deze Taha zeker niet.

6 juni 2023 om 20:24

Ken je die andere uit die lichting van agovv ook nog? Dries was zijn naam en die had als bijnaam tuinkabouter.... 😉 zegt me niet zoveel dat fysieke. Maar goed ieder zijn mening.

6 juni 2023 om 15:58

Toch is 1 mil niet veel om een risico te nemen. Als hij twente beter maakt, is hij zo 10 mil meer waard en zo niet verkoop je hem zo weer voor 1 miljoen weg.

6 juni 2023 om 16:03

Dit is wel de vijver waar Twente uit moet vissen. Ik denk overigens dat ze na deze zomer met al de vertrekkende spelers sportief gezien een paar stapjes terug gaan zetten.

6 juni 2023 om 16:10

Dat weten we dat jij dat denkt.

6 juni 2023 om 16:13

Het blijft toch wel komisch hoe elk bericht betreft FC Twente bij jou een ondertoon heeft.

6 juni 2023 om 16:15



@El Fenomeno, zou inderdaad best kunnen. Als er van de standaard basis al 3 of 4 weg gaan kan de bende al in elkaar storten. Maar wie weet wordt dit goed opgevangen door de nieuwe spelers.

6 juni 2023 om 16:25

Dachten de meeste dat ook niet bij feyenoord? Het kan ook gewoon goed uitpakken.

6 juni 2023 om 16:36

Voor 1m moet je hier heel blij mee zijn. Deze jongen gaan we enorm missen in Zwolle

Hele mooie transfer! Knap werk. Kan de toekomstig spits van Twente worden.

6 juni 2023 om 16:11

Prachtig ja poe poe kan ook zomaar de toekomstige spits van de Ijsselmeervogels worden.

6 juni 2023 om 16:12

Het is geen spits dus dat lijkt me sterk

Mensen die de KKD volgen, is dit iets? Vind zelf Twente een hele leuke club, maar weet niet of dit het niveau is wat ze moeten nastreven. Maar wie weet kan iemand mij overtuigen van zijn kwaliteiten.

6 juni 2023 om 17:52

14 goals gelijk in je eerste seizoen, genomieerd als talent van het jaar en pas maar 20. PEC zal 'm zeker missen. Beetje een gok wellicht van Twente, maar in principe niet veel geld.

Topspeler van PEC Thomas van den Belt ging voor 2mil naar feyenoord.

6 juni 2023 om 18:50

Hoe kom jij op 2milj voor van de Beld?

7 juni 2023 om 00:49

Pardon, keek naar marktwaarde. Dat was 2mil. 850k. Maar geen idee wie van de Beld is trouwens.

Is er een KKD volger die kan vertellen of deze jongen talent heeft? 1 miljoen is wel aardig wat geld voor een speler die het net één seizoen heeft mogen laten zien.

Pec echt prima spelers en met goed trainer als Schreuder zie je dat alles eruit kan komen. Mooie sympatieke club. Het begint wel een leegloop te worden. Kan Pec een eredivisie elftal selectie neerzetten.

Ik ken deze jongen verder niet echt. Ik heb zijn naam wel een aantal keren voorbij zien komen het afgelopen jaar. Misschien een PEC-supporter die meer over Taha kan vertellen?

Wat me aan z'n statistieken wel opvalt, is dat hij wel erg weinig assists geeft voor een aanvallende middenvelder. Bovendien heb je Vlap en Steijn al. Maar goed, ik heb deze jongen niet zien spelen dus kan er verder ook niet over oordelen.

6 juni 2023 om 15:52

Goede speler en erg doelgericht. Heeft daardoor niet altijd oog voor zijn medespelers. Assists geven is ook erg moeilijk, hij heeft zat goede ballen gegeven in de 16m van de tegenstander maar je bent ook afhankelijk van medespelers. Velios en Thy hebben ontzettend veel kansen nodig om tot scoren te komen. Daarnaast speelt PEC elke wedstrijd verschrikkelijk opportunistisch waardoor veel doelpunten komen uit, lange bal en vervolgens 1-1 situaties of dat hij zelf als intikker klaar staat.

Ben benieuwd waar die moet spelen. Voor Vlap of Steijn? Of gaat Taha of Vlap op 8 spelen?

6 juni 2023 om 15:43



Hij toch veel op links en rechtsbuiten gespeeld, dus waarschijnlijk vervanger van Misidjan/cerny??



6 juni 2023 om 15:46

This is Gelsen, hij heeft welgeteld 3x dit seizoen op links of rechtsbuiten gespeeld en dat waren ook geen complete wedstrijden. Heeft wel 3 goals gemaakt op die positie maar het meeste heeft hij ‘gewoon’ op 10 gespeeld. Dus zal daar ook wel voor gehaald zijn.

6 juni 2023 om 16:03

T zou kunnen, volg geen KKD. Heb me alleen laten inlichten.

6 juni 2023 om 15:44

Ik vind Vlap op 8 beter dan op 10. Taha kan ook als hangende buitenspeler spelen.

6 juni 2023 om 17:25

Lijkt mij dat hij meer voor de toekomst is gehaald en niet meteen voor de basis.

6 juni 2023 om 21:16

Heeft het alle schijn van, al hoop ik dat hij meteen positief op kan vallen. Voor een miljoen de gok wel waard. Heb te weinig van Zwolle gezien dit jaar om te stellen dat het een topper wordt, eerlijk gezegd.

Uitstekend. Speler kan op meerdere posities uit de voeten. 1 miljoen is tegenwoordig zelfs voor een KKD-speler niet extreem. Het financiële risico is gering terwijl de winstpotentie hoog is. Een paar weken geleden gaf Jan in Voetbaltijd al aan ontevreden te zijn over de statistieken van de 9 en 10 positie. Met Taha en ook de interesse in Eiting geven ze een duidelijk signaal af naar de spelers die nu voor die positie in aanmerking komen.

6 juni 2023 om 15:45

Anderzijds kun je Vlap en Steijn niet zomaar afserveren. Beide heren zijn vast niet heel goedkoop in salaris. Daarbij kun je Steijn weinig kwalijk nemen. 6 goals en een assist in ietsje meer dan 1.000 speelminuten is in principe prima, vooral in acht nemend dat Steijn veelal in het veld komt in het laatste halfuurtje.

6 juni 2023 om 15:48



Ik denk wel dat dit de kans aanzienlijk kleiner maakt dat Eiting naar Twente komt. Die had ik persoonlijk ook nog graag zien komen!

6 juni 2023 om 15:51

Die zag ik eigenlijk het liefst komen. Voegt ook iets toe wat we nog niet echt hadden op het middenveld of uberhaupt in de selectie.

6 juni 2023 om 15:52

Ik denk dat eiting ook komt. Ze stonden los van elkaar al in de belangstelling.

6 juni 2023 om 16:01

@sirius. Vlap is bij Jans (en een deel van de supporters) heilig. Maar ga er maar van uit dat Jan Streuer uitermate kritisch op hem is (wat het andere deel van de supporters ook is). Niet voor niets wordt er gekeken naar spelers als Taha en Eiting om meer aanvallende daadkracht op het middenveld te krijgen. Ik denk niet dat Steyn afgeschreven is, maar of Vlap ooit dat levert waar hij voor gehaald is daar geloven steeds minder mensen in. Overigens speelde Vlap in de wedstrijden tegen Heerenveen niet slecht en misschien kan Oosting hem wel structureel aaan de praat krijgen wat Jans in 2 jaar niet is gelukt. Zoals ik al aangaf was Jan in Voetbaltijd kritisch en ik ben dan ook heel benieuwd wat hij komende maandag bij de Oosttribune te zeggen heeft.

Goede speler doet me denken aan Edgar Davids met zijn bril op

lijkt me een flink bedrag voor zwolle, wel jammer dat ze een jonge talentvolle speler kwijtraken.

Heeft prima statistieken, 14 goals in 33 wedstrijden voor een aanvallende middenvelder is prima! Ik zie dat hij een hattrick heeft gemaakt tegen Dordrecht. Verder ken ik hem niet echt maar dit zijn geen slechte cijfers.

Ben benieuwd waar hij gaat spelen. Misschien vlap op 8 , Steijn 10 en Taha rechtsbuiten en dan lekker om elkaar heen zwerven.

6 juni 2023 om 15:59

Of ze proberen Steijn in de spits in de voorbereiding, vond hem die keren dat hij speelde een stuk scherper dan Vlap en had ook wat meer diepgang. Toch volgens mij al zijn goals in de 16 gemaakt. Als extra optie lijkt het mij in ieder geval niet verkeerd. Overigens heeft Taha amper op de flanken gespeeld dit seizoen, stuk of 3 wedstrijden.

6 juni 2023 om 16:00

Proberen kan natuurlijk altijd maar denk dat hij snelheid en kracht mist voor de spitspositie.

6 juni 2023 om 16:03

Snelheid mist hij inderdaad wel, maar qua kracht zou het nog kunnen. Ugalde is ook niet de sterkste spits natuurlijk (ook niet te vergelijken). Vind Steijn wel sterk met zijn hoofd, kan ook een wapen zijn!

Ik vind Union ook geen slechte keuze voor hem, ze spelen Europees en ze spelen regelmatig mooi voetbal met technisch vaardige spelers en gezelschap van 3 andere Marokkaanse spelers waarvan Kandoussi recent zijn eerste cap gaat maken.

Zat er natuurlijk aan te komen, maar ik baal hier flink van. Vd Belt en deze jongen samen zijn voor 2M weggegaan. In mijn ogen veel te weinig. Ik hoop dat er nog wat konijnen in de hoed zitten van PEC want anders wordt de eredivisie een kort avontuur

6 juni 2023 om 17:23

Waren vd Belt en Taha dit seizoen jullie beste spelers dan? Dan lijkt samen 2M mij inderdaad niet heel veel voor jullie

Goede transfer dit, Twente is lekker bezig alvast voor aanstaand seizoen.

Op zich een mooie transfer maareh hij had beter eerst naar een middenmotor eredivisie kunnen gaan. Meer kans op speelminuten.

6 juni 2023 om 19:07

Dat doet ie toch nu ook? Top 3,dan de subtop met Az en daaronder een brede middenmoot

6 juni 2023 om 19:19

Hahaha, een top 2. Subtop Feyenoord en dan middenmoot zou dan meer voor de hand liggen

6 juni 2023 om 21:35

Hoho.. Feyenoord is na één jaar kampioenschap gewoon weer onderdeel van de top 3...

We zullen het gaan zien, of dit een schot in de roos wordt, ik meen me te herinneren, dat destijds Tom Boere de overstap van de eerste divisie naar Twente maakte, dat achteraf niet het succes bleek te zijn waar de club op hoopte, maar dat was ook een ander type speler.
Het lijkt er wel op dat PEC een jasje uit doet, op gebied van hun kwaliteit, en ben benieuwd of ze dit kunnen opvangen, voor de toch wel zware klus komend seizoen in de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren