Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Kopenhagen vol vertrouwen: ‘We doen niet onder voor Ajax’

Laatste update:

Voor Ajax wacht komende week de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen FC Kopenhagen in de achtste finale van de Europa League. De Denen zijn met name in eigen huis onverslaanbaar en staan te boek als stugge ploeg. Volgens Mathias ‘Zanka’ Jørgensen is FC Kopenhagen minstens gelijkwaardig aan Ajax.

“We doen niet onder voor Ajax en hebben een hele andere manier van spelen. Die is meer geschikt voor het moderne, Europese voetbal. Ik denk dat het in delen van de wedstrijden tegen Ajax voordeel zal geven”, zegt de voormalig speler van PSV op de website van de UEFA. FC Kopenhagen gaat momenteel ongeslagen aan kop in de Deense Superligaen en kreeg sinds augustus geen doelpunt meer tegen in eigen huis.

“Ik denk dat onze spitsen heel veel energie in de wedstrijd leggen. De stugheid is altijd een kracht van ons geweest”, gaat Kopenhagen-middenvelder William Kvist verder. “We zijn vergeleken met anderen een kleine club, dus we moeten zowel aanvallend als verdedigend alles geven om mee te kunnen. Iedereen weet wat van hem verwacht wordt, maar we hebben ook goede individuele spelers.”

In seizoen 2006/’07 werd Ajax in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld door FC Kopenhagen. In Denemarken wonnen de Amsterdammers met 1-2, maar in de ArenA ging Ajax met 0-2 onderuit. Kvist was er destijds al bij als speler. “We hadden de bal nauwelijks, maar we wonnen wel in Amsterdam. Ik kon daarna amper slapen, omdat het zo’n groot ding was dat we Ajax hadden uitgeschakeld en de gedachten bleven door mijn hoofd schieten. Dat was mooi destijds.”

Denk jij dat Ajax FC Kopenhagen uit gaat schakelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We zullen zien. Ajax hoeft ook niet bang voor kopenhagen te zijn. Alleen pech dat Veltman en Sanchez en wellicht Viergever en Riedewald er niet bij zijn. Hopelijk Neres in het veld en Traore bij Jong Ajax vrijdag. Irriteer me echt dood aan dat omhoog gevallen talentje van Chelsea die denkt dat hij op 40 procent kan spelen. Misschien Ziyech ook is rust geven. Nouri, Van de Beek en Sinkgraven (Viergever of Riedewald back) zouden prima voor 1x zijn rol op kunnen vullen. Een uitschakeling zou ik geen ramp vinden. De EL gaan we toch niet winnen en op de landstitel maken we gewoon een goede kans.

7 maart 2017 om 14:26

Riedewald en Viergever zijn er bij

Ben ik de enige die vind dat Ajax aan zijn stand verplicht is om te winnen... Fucking Zanka is daar basisspeler. Die keeper kon er in Griekenland helemaal niks van en nu is dat opeens een stabiele factor... En dan het middenveld Matic en Kvist, dat is gewoon middenmoot... De vleugels ga ik niet over beginnen aangezien zij volledig onbekend voor mij zijn. Het spitsenduo Santander die alleen in paraguay iets gepresteerd heeft en 2 keer door het ijs zakt in de Argentijnse competitie en Cornelius die niets meer blijkt te zijn dan een leuke spits voor de Deense competitie. Enige speler die ik interessant vind is de linksback Augisstinsson maar die is niet voor niets al komende zomer verkocht aan Werder Bremen.
In alle eerlijkheid vind ik Kopenhagen zeer weinig voorstellen met een degelijk basis maar zet dit tegenover het elftal van Ajax dan moet Ajax gewoon binnen twee wedstrijden door komen. Als Ajax verliest van Kopenhagen door counters en fysiek voetbal dan is dat Bosz aan te rekenen.

7 maart 2017 om 14:00

In principe is Kopenhagen kwalitatief een stuk slechter dan Ajax, maar het kan raar lopen. Het zijn altijd wedstrijden opzich en als Ajax niet scherp is, kan het zomaar de deksel op de neus krijgen. Het is een zeer gunstige loting voor Ajax, maar dat betekent niet dat je op 80% kunt gaan voetballen.

7 maart 2017 om 14:04

je gaat nu wel heel kort door de bocht naar mijn mening hoor, leg het eens naast het elftal van Ajax,
een keeper die er net een half seizoen eredivisie op heeft zitten, een spits die in het begin van het seizoen het aardig deed, maar daarna ver terugviel, een omhooggevallen vedette van Chelsea, je mist de gehele centrale verdediging in de eerste wedstrijd, dus dat zal opgevangen moeten worden door zeker een van de jeugdige talenten, die ook nog niet zoveel ervaring hebben op eredivisie niveau. als vleugelverdediger heb je een speler staan die is gehaald om als middenvelder/vleugelaanvaller te fungeren, en ook pas sinds dit seizoen op die positie speelt.
als je dan ook nog eens leest dat kopenhagen als sinds augustus in eigen huis geen goal tegen krijgt, dan zal het nog moeilijk zat worden voor Ajax.
ik hoop dat Ajax een goed resultaat kan pakken, maar het zal alles behalve makkelijk worden.

Ben het wel met je eens dat ajax het aan zijn stand verplicht is!

7 maart 2017 om 14:18

Misschien moeten we die 'stand' dan eens bijstellen als Nederlanders zijnde.

7 maart 2017 om 14:06

Zanka is een verdediger

7 maart 2017 om 14:11

Tja zo kun je ook een lijst maken van de Ajax spelers. Kopenhagen is een defensief en fysiek sterk team. Kun je ze onderschatten maar Ajax moet het nog maar even doen. Dit soort onderschattende uitspraken doen je al jaren het schip in. Nog niks geleerd van blamage op blamage?

7 maart 2017 om 14:28

Ken ook nl ploegen die in de EL niet serieus nemen en niet eens door de voorronde komen. Over blamage gesproken. Bij Ajax zelf zal zeker niemand Kopenhagen onderschatten.

7 maart 2017 om 14:39

Als ik dit stuk lees dan zou ik denken dat het om een eerste ronde zou gaan.
Deze ploeg staat lijkt mij niet voor niets in de achtste finale.

7 maart 2017 om 15:13

Die gasten presteren het wel om 2 keer niet te verliezen tegen Porto in de CL en Club Brugge over 2 wedstrijden met 6-0 te verslaan. Dus ze kunnen iets.

Ik denk dat het typisch is zoals ze zelf zeggen.

Ajax bezit wschl meer techniek en voetbalkwaliteit iha, maar zij zullen wat meer ervaring hebben en een speelstijl die het internationaal goed doet. Boel gesloten houden, weinig weggeven en de kansen die je krijgt efficient kunnen benutten.

Van belang is om domme overtredingen rond de 16 te voorkomen. Dan zijn ze in de lucht gevaarlijk.

Voor de rest gewoon eigen spel spelen. Misschien ietsje zakken om in de counter gebruik te maken van onze snelheid op de vleugels. Hoop op een gelijkspel met goals ipv 0-0 tegen Warschau, zou top zijn.



7 maart 2017 om 16:04

Kom kom, je gaat nipt door tegen Legia en ik schat Kopenhagen toch een stuk hoger in dan deze Poolse ploeg... Om dan te zeggen dat Kopenhagen weinig voorstelt, gaat wel erg kort door de bocht.
Als Ajax niet uitkijkt is dit tweeluik het einde van het Europese avontuur, als je het mij vraagt.....

7 maart 2017 om 18:03

Hangover96. Legia was een tandeloze taaie ploeg. Dit Kopenhagen is van een heel andere orde. Het Legia van voor de winter ga ik misschien met je mee. Maar momenteel )?

8 maart 2017 om 02:26

Zanka is de sterkhouder😂 en het broertje van matic 1 van de betere ajax is in principe op elke positie beter

Zanka kon er niks van in de Eredivisie dus de Eredivisie is beter dan de Superligaen.

7 maart 2017 om 14:10

Het gaat uiteindelijk om het team niet over individuele spelers. En als je kijkt naar de resultaten in de CL dan hebben ze het naar behoren gedaan

7 maart 2017 om 14:23

Is te makkelijk. Sommige spelers die hier totaal floppen bloeien elders op, en sommigen die hier top zijn kunnen er totaal niets van in een andere competitie.

Ajax had ooit die Argentijnse spits die er hier niets van bakte maar in Frankrijk de pannen van het dak speelde. Zeegelaar flopte zelfs bij Excelsior maar heeft zich in Portugal aardig herpakt. En weten jullie Bastos nog? Geflopt bij Feyenoord en daarna ook een behoorlijke carriere gehad in grotere competities.

Het zal een interessante ontmoeting worden. Ajax kan nu laten zien of ze gegroeid zijn als team. Kopenhagen is niet zo maar een team dat je even opzij zet.
Ze geven thuis bijna niks weg, het zal voor Ajax mooi zijn als ze daar in Kopenhagen kunnen scoren. Aan de andere kant is het ook zaak om geen goals tegen te krijgen ..

7 maart 2017 om 14:25

Als je scoort is het niet heel erg om een goal tegen te krijgen. 1-1 of zelfs een 2-1 verlies biedt nog perspectief.

7 maart 2017 om 14:38

Ik denk aan RB Salsburg. Ik hoop maar dat Ajax daarvan geleerd heeft.

7 maart 2017 om 16:24

Inderdaad. Een ploeg die vol pressie speelt met enorm veel energie. Maar betwijfel of het toenmalige Salzburg wat dat betreft met Kopenhagen te vergelijken is.

7 maart 2017 om 17:19

Ik wil deze ploeg niet vergelijk met Salzburg, qua manier van voetbal. Het is meer de verwachting die men had....een ploeg uit een mindere competitie dat moet toch te doen zijn.....
Dit is gewoon een stugge, compacte en ervaren ploeg. Die weinig doelpunten tegen krijgt....en laat Ajax nu net de laatste tijd moeite hebben met het net te vinden...1-1 zou een prima resultaat zijn 2-1 verlies dat is een ander verhaal...

7 maart 2017 om 15:11

Een opstelling met Heiko kan nooit de ideale opstelling zijn!

7 maart 2017 om 17:06

Zelfs dan niet! #indeligtwetrust

Hoeveelste is dit nu om te zeggen dat Kopenhagen niet onder doet voor Ajax? Hebben ze daar een minderwaardigheidscomplex ofzo? Hoe vaker ze het zeggen, hoe meer ik het gevoel krijg dat ze Ajax onderschatten en overlopen gaan worden in eigen huis.

7 maart 2017 om 15:14

Ja, is dezelfde Zanka, imponeerde daar niet volgens mij.

Qua talent is Kopenhagen minder, maar in competitief opzicht is dit waarschijnlijk niet het geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren