Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen weer voorzien na bliksemtransfer: 'Het is iets bizars'

Laatste update:

Etiënne Reijnen is vrijdagochtend gepresenteerd als opvolger van Eric Botteghin. Nadat donderdag bekend werd dat de Braziliaan overstapt naar Feyenoord, handelde FC Groningen snel. De club betaalt een afkoopsom van 400.000 euro aan SC Cambuur, dat Reijnen een jaar geleden nog transfervrij weghaalde bij AZ. “FC Groningen is in mijn ogen de mooiste subtopper uit Nederland”, verklaarde hij bij zijn presentatie.

/

Reijnen hoopt komende zondag tegen regerend kampioen PSV al zijn debuut te kunnen maken. Hij maakte bij Cambuur de gehele voorbereiding mee en stond negentig minuten in het veld in het uitduel bij PEC Zwolle. Hij is dus wedstrijdfit en meteen inzetbaar. “Ze zijn nu bezig om me speelgerechtigd te krijgen voor zondag”, zegt hij. De stopper had daar aan het begin van de week geen rekening mee gehouden.

“Ik had zelf nog niets gehoord tot aan eergisteren na de wedstrijd met Cambuur”, legt hij uit op de website van de club. “Ik werd door mijn zaakwaarnemer gebeld en daarna is de afwikkeling snel gegaan. Woensdag speelde ik nog met Cambuur en de volgende dag was het rond met FC Groningen. Het is iets bizars dat hoort bij de voetballerij.”

De ex-speler van PEC Zwolle en AZ heeft uiteraard veel zin in het nieuwe avontuur. “Deze kans kon ik niet laten lopen. Ik ben 28 jaar en krijg de kans om weer Europees te voetballen. Als voetballer wil je toch het hoogst haalbare uit je carrière halen. Die kans is hier groter.”

Etiënne Reijnen is een waardige vervanger van Eric Botteghin

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind Nijland geen leuke man, maar het beleid van de club is wel goed. Voor een weggaande speler is altijd alweer een nieuwe speler die gepresenteerd kan worden. Daarnaast ook nog regelmatig namen waar niemand van heeft gehoord en een paar spelers uit eigen opleiding.

14 augustus 2015 om 11:57

Het had Nijland gesierd als hij Cambuur in een eerder stadium op de hoogte had gebracht, zo van mocht Botteghin gehaald worden dan komen wij voor Reijnen. Was Cambuur beter voorbereid.

14 augustus 2015 om 12:01

Dat is inderdaad het vervelende van een gelimiteerde transfersom. Net als met Vermeer vorig jaar kan het dan snel gaan.

14 augustus 2015 om 13:35

Volgens mij heeft hij dat ook gedaan toen hij twee weken geleden in Leeuwarden was..

14 augustus 2015 om 15:09

Wie zegt jou dat hij dat niet gedaan heeft dan?

En ook al heeft hij dat niet..dan kunnen we wel ff bezig blijven.
Het had Feyenoord gesierd dat als......

Maar nogmals, wie zegt dat Nijland het niet heeft gedaan?

14 augustus 2015 om 19:48

Punt is dat Reijnen niet echt de vervanger is van Botteghin, dat moet die jonge Zweed worden, maar de combinatie vertrek Kieftenbeld en stoppen Lindgren (wss de aankomende winter), dan hebben we centraal achterin een sterke mandekker (die Zweed) en sterke opbouwer (reijnen). Groningen anticipeert gewoon al van te voren op wat er wss in de nabije toekomst gaat gebeuren.

We gaan het zien, ik vond het altijd maar een doetje in de verdediging en altijd een erg zwakke schakel. Ik heb dan ook een dikke Nee gestemd in de poule. Hopelijk zit ik er helemaal naast en gaat hij toch vlammen!

"de mooiste subtopper van Nederland" kan ik zeker mee leven. Als je het vergelijkt met AZ, Heerenveen, Vitesse en Twente dan gaat er inderdaad niets boven Groningen.

14 augustus 2015 om 11:47

De ploegen die de opnoemt gaan de laatste jaren standaard boven grun misschien wel laatste decennia haha

14 augustus 2015 om 11:52

Het gaat ook niet altijd om de plaats in de rangschikking. Ik doel meer op de faciliteiten en de stad. Heerenveen is een dorp, Enschede een pauperstad, Alkmaar is neutraal in alles en Vitesse is het opleidingstehuis van Chelsea. Dat ene kampioenschap van Twente of die 6e plaats van Heerenveen gaan daar geen verandering in brengen. Groningen haalt structureel de playoffs en wint ze vaker wel dan niet en speelt daarnaast in het mooiste stadion van de 5.

14 augustus 2015 om 12:00

Wat boeit het nou of een club in een stad of in een dorp zich bevind? Het gaat toch om de club? En je begrijpt toch ook wel dat mooiste iets subjectiefs is? Zelf heb ik niks met Groningen, al hebben ze wel een goed beleid, maar wel met Heerenveen (zoals mijn naam al aangeeft). Maar dat dit voor anderen anders ligt is wel duidelijk.

Zovaak is Groningen niet de winnaar van de play-offs, dus dat valt wel mee. En ik vind het stadion van Heerenveen mooier dan dat van Groningen. Kunnen ook meer toeschouwers in. Niet gek voor een dorp

Ontopic: Het geslijm van Reijnen vind ik maar geslijm om bij het publiek in een goed daglicht te komen. Niet te serieus nemen dus.

14 augustus 2015 om 12:10

Nou dan laat jij je eigen voorkeur wel erg blijken. Alkmaar, Enschede, Arnhem en zelfs Heerenveen zijn aantrekkelijker dan het altijd dooie Groninger land. Nog niet te spreken mentaliteit.
Qua stadion, van binnen ziet het er erg mooi uit. Maar het overtreft zeker Sc Heerenveen niet en ook dat van Twente niet. En er gaat zeker wat boven Groningen!!! Borkum! En dat mag toch een lichtpuntje heten, dat er over zo'n triest stuk landschap toch nog iets moois te vinden blijkt! En de Teams die je opnoemt presteren over het algemeen nogal beter dan jou fc Hoogkerk!

14 augustus 2015 om 12:25

Off topic: Triest stuk landschap? Nog nooit 'echt' in Groningen geweest zeker?

14 augustus 2015 om 12:41

Groningen is een stad en een provincie.

14 augustus 2015 om 13:38

@mdb75: wat laat jij je kennen zeg... Ik ben zelf woonachtig in Friesland maar vind Groningen minimaal zo mooi. Drenthe steekt er wel bovenuit maar dat is subjectief. De mentaliteit waar jij naar refereert doet mij helemaal geen bel rinkelen... wat bedoel jij daar mee en alstublieft probeer niet te generaliseren. Ik hoop echter niet dat jij er serieus op doelt dat het dorp/stad (wat maakt mij het uit) Heerenveen mooier is dan de stad Groningen... ik ben bekend met die andere steden die je noemt, qua architectuur zijn dat ook aantrekkelijke steden.

On: Reijnen vindt FC Groningen de mooiste club in de subtop. Nou prima toch. Is een prachtige club en vele mensen zijn erbij betrokken. De zitten in een goede lijn ondanks dat het voetbal de laatste twee seizoen vaak niet om aan te gluren was.

14 augustus 2015 om 14:33

Dat vind jij, ik vind het een dorp.. mocht je hierover in discussie willen gaan dan zou ik je vriendelijk willen verzoeken de definities er eens bij te pakken.. gezien je van oudsher een een stad alleen een stad mag noemen als deze stadsrechten had (van Groningen zijn geen geschreven stadsrechten bekend) vind ik Groningen een dorp. Ook in het wetboek zul je geen definitie of omschrijving van het woord "stad" aantreffen.

14 augustus 2015 om 18:19

Nou ik heb er 4 jaar gewerkt, 2 jaar een relatie gehad, en vaak op doorreis geweest, naar gelukkig betere oorden. Maar ik zeg dat ook met enige ondertoon, en jij als je echt in Friesland woont, zult dat moeten kunnen begrijpen.

Maar als je Groningen boven alle genoemde plaatsten steld, kun je diegene die deze reactie geeft niet serieus nemen.

Over mentaliteit, men noemt friezen stug, maar dan ken je Groningers nog niet... Maar Heerenveen en omgeving is echt niet verkeerd (en dat voor een Leeuwarden, Cambuur fan!) Maar Groningen is aboluut niet mooier dan Enschede, en zeker niet dan Alkmaar! Maar ja, beauty is in the eye of the beholder... En laat ik nu eenmaal de gemiddelde groningen menen te kennen!

14 augustus 2015 om 21:44

@ richard en @ Mdb75

hou maar op met deze onzin jongens, het is niet geloofwaardig.

Ik lach om haters zoals jullie. Gelukkig kunnen de meeste mensen van buitenaf onze prachtige stad wel waarderen.

15 augustus 2015 om 00:27

Onderbouw dit eens dan waarom dit niet geloofwaardig is? Noem mij 1 punt op waar ik uit me nek klets..

15 augustus 2015 om 02:07

Wat je zegt er staat in de NL wet geen omschrijving van een stad. Dus ook niet dat het perse van oudsher stadsrechten moet hebben.
Ook van Den Haag zijn net als van Groningen geen officiële stadsrechten bekend. Echter, gezien het inwonertal, de voorzieningen en de regionale functie van beide plaatsen kan je eigenlijk niet spreken van dorpen.

We leven niet meer in de middeleeuwen en als zelfs de wet niet meer uitgaat van stadsrechten waarom zouden we dat hedendaags dan nog moeten hanteren? Sociaal geografische gegevens zijn veel waardevoller om het verschil tussen een dorp of stad aan te geven.

14 augustus 2015 om 11:49

Precies, en als deze jongen door bijvoorbeeld Twente of Hveen werd gehaald was dat de mooiste subtopper van nederland geweest. Beetje slijmgedrag bij de fans door deze speler. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen bij Groningen, vond hem goed bij Cambuur maar daarvoor viel hij bij AZ een paar keer goed door de mand.

Ik vind het geen aanwinst voor Groningen. Het kwaliteitsverschil tussen Botteghin en Reijnen is enorm. En toch is hij de gok wel waard voor 4 ton. Dat is natuurlijk niet veel...

Met Reijenen ga je de oorlog niet winnen, groningen doet hier een flinke stap achteruit.

14 augustus 2015 om 12:23

Dat dacht ik ook toen hij bij Cambuur tekende... Maar hij is me niet volledig tegen gevallen. Trouwens Cambuur zal wel wat knaaken nodig hebben, want daar zijn bijna geen noemens waardige spelers aangetrokken. En in Leeuwarden helpt men Groningen altijd graag!

14 augustus 2015 om 12:33

Daarom is er nog een Deense jongen bijgehaald. Ik verwacht dat die in de basis komt en Reijnen als back-up dient

14 augustus 2015 om 16:30

Denk eerder reijnen voor de basis, Deen wordt langzaam gebracht. Beetje zelfde met te vrede en zahovic

Ik zie dit Groningen, zonder een extra spits, echt niet meer scoren als vorig seizoen...

Doelsaldo vorig jaar na 34 wedstrijden: 49 - 53 (-4)

Dus Nijand en consorten tover nog wat uit die hoge hoed.

Een spits, een spits, mijn koninkrijk voor een scorende spits. Na Suarez zijn alle spitsen een dikke fail geweest Texeira, Zeefuik, Hoesen.

14 augustus 2015 om 12:52

Hoesen komt er nog wel. Gevalletje Matavz denk ik. De echte toppers zijn helaas wel al een tijdje afwezig.

14 augustus 2015 om 12:58

Hoesen zou nog kunnen , maar hij oogt altijd zo flegmatiek . Maakt altijd de indruk zich de underdog te voelen. Misschien een te goede jeugd gehad. Een spits moet een beetje een rat zijn.

14 augustus 2015 om 12:56

Na Suarez kwamen nog Berg en Matavz volgens mij. Na Groningen hebben zij misschien niet heel veel gepresteerd, of wel maar ik volg ze niet meer.
Maar dat waren beiden geweldige spitsen die toch de nodige doelpunten maakten...
Probleem is dat de Leeuw nagenoeg niks zelf creëert en ook niet voor een ander. En dan zie je hem de hele wedstrijd wel hard werken, maar zijn rendement is bagger. En ook lange ballen houdt hij amper vast...

14 augustus 2015 om 13:04

Het gekke is dat zowel Berg als Matavz het elders nooit echt hebben kunnen waarmaken. Ik denk dat hun succes bij Groningen voor een groot deel te maken heeft gehad met Ron Jans. Spitsen vergen een bepaalde aanpak Misschien dat trainers die aanvaller geweest zijn daar meer gevoel voor hebben .

Waarom zo'n ongelofelijk laag bedrag? Hij is een van de belangrijkste spelers in het team.

Slecht beleid van nijland vind ik dit, Groningen koopt te vaak spelers die al boven de 25/26 zijn, daar verdien je dan je niks meer aan als je ze wil verkopen..

Kijk naar een cherry, te oud om de hoofdprijs te pakken, net als met botteghin en nu doen ze dat dus weer met deze speler van Cambuur. Hier schiet je dus niks mee op, het Deense talent daarin tegen, dat zijn spelers waar je nog op kan verdienen en kunnen je club verder helpen.

Groningen is 3 spelers kwijt die allemaal in de as van het veld stonden, maar ze hebben samen amper 10 miljoen opgeleverd, daar schiet je dan toch niks mee op?

14 augustus 2015 om 17:36

Ik vind die 10 miljoen zo slecht nog niet, als je kijkt naar kwaliteit (kieftenbeld) en contractduur (botteghin). Jonge ventje kun je aan verdienen, maar daar win je niet de oorlog mee. Je hebt ook routine in het veld nodig.

14 augustus 2015 om 17:42

Slecht beleid? Weet je wat de aanwezigheid van de spelers die je noemt heeft opgeleverd? Winst in de play offs en de beker! Oftewel twee keer plaatsing voor Europees voetbal. Zonder hun ervaring en kwaliteit was dat hoogstwaarschijnlijk niet gelukt.
Daarnaast hoeft niet elke speler minimaal 5 miljoen op te brengen. Botteghin en Chery waren heerlijke spelers om naar te kijken. We hebben ook dit jaar weer een leuk en goed team staan dus zo slecht is dat beleid niet.

14 augustus 2015 om 19:54

In een team heb je juist ook oudere ervaren spelers nodig, die de jongere (vaak wel talenten met doorverkoop mogelijkheden) op sleeptouw kunnen nemen. Daarbij gaat het er niet om om die met winst te verkopen, hoewel ze ook die spelers inkopen voor 500k - max 1 miljoen en verkopen voor rond de 2,5 miljoen.

@richard677

Dat klopt idd geen geschreven stadsrechten maar meer in mijn beleving en in die van vele anderen qua historie wel echte stadse allures. Iets wat andere aan elkaar geknoopte dorpskernen en een stadion maar moeilijk kunnen evenaren. Maar hé, wat maakt het uit! Jij jouw beleving ik de mijne.

Wat het voetballen betreft, nieuwe ronden, nieuwe kansen. In dorp of stad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren