Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen houdt hoop op deelname play-offs levend

Laatste update:

Ploegen die zich willen plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal zullen bij de bovenste acht ploegen van de Eredvisie moeten eindigen. FC Groningen heeft nog een kleine kans: de Trots van het Noorden staat elfde met vier punten achterstand op de achtste plek. Om de hoop op Europa levend te houden moest er gewonnen worden van Roda JC Kerkrade; dat lukte (1-0).

/

De wedstrijd tussen FC Groningen en Roda JC Kerkrade leek niet bijzonder belangrijk voor beide partijen, maar er stond nog wel degelijk wat op het spel. FC Groningen heeft nog een kleine kans op de plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal, terwijl Roda JC in de onderste regionen van de Eredivisie nog niet helemaal veilig is. De Limburgers kwamen in ieder geval niet naar het hoge noorden om het publiek te vermaken, want het was vooral FC Groningen dat in de eerste helft de aanval zocht.

Pas na een halfuur moest FC Groningen-keeper Sergio Padt voor het eerst in actie komen, toen Kristoffer Peterson het probeerde met een knappe kopbal. Collega Benjamin van Leer had het aan de andere kant een stuk drukker en Van Leer was direct de beste speler aan Limburgse zijde. De sluitpost redde prima op pogingen van onder anderen Albert Rusnák en Jesper Drost.

/

Na rust kwamen de ploegen er aanvankelijk niet door, tot er aan beide kanten plots een grote kans viel te noteren. Hedwiges Maduro kwam er in het strafschopgebied van Van Leer net niet bij, terwijl Tomi Juric aan de andere kant doortocht kreeg richting Padt. De doelman van FC Groningen won het onderonsje met de Roda JC-spits.

Na iets meer dan een uur spelen was het raak. Rusnák zocht de verre hoek van het doel van de tegenstander en de Slowaak had geluk dat de bal van richting werd veranderd: 1-0. In de absolute slotfase kwam Roda JC wat meer op de helft van de noorderlingen, maar in de problemen kwam de ploeg van trainer Erwin van de Looi nooit. Nadat Drost werd neergelegd door Van Leer kreeg FC Groningen zelfs nog een penalty, maar Rusnák schoot nonchalant in en miste. Rusnák schoot, nadat Rydell Poepon namens Roda JC ook nog twee goede kansen kreeg, diep in de blessuretijd ook nog eens op de lat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer een nieuwe teleurstelling. Lamzakken met Poepon voorop. Blij als dit seizoen voorbij is. Zelfs het jaar dat we 18e werden was nog vermakelijker.

19 april 2016 om 20:28

Ik wou net zeggen, ik herken Roda ook niet terug. Er mist ook wel een soort cultheld vind ik, zo'n speler die je de hele wedstrijd vervloekt maar die je team wel vooruit helpt, een Demouge ofzo. Ik kijk niet elke wedstrijd maar zou die Ngombo dat niet kunnen zijn? Slechter dan Poepon kan hij het niet doen.

Nou weer drie punten erbij... Spel wordt ook al wat beter, tempo iets hoger en een stuk meer kansen.
Hoop van harte dat we Drost volgend seizoen kunnen lozen, wat een drama weer. Presteert het elke keer weer om gigantische kansen om zeep te helpen. Metertje of 3 buitenspel lopen, 1 op 1 met keeper weer opzichtig falen et etc.....

19 april 2016 om 20:34

Toch wel vreemd, Drost was bij Zwolle wel één van de smaakmakers. Kennelijk is het niveau toch wat te hoog gegrepen. Of hij heeft erg met die rechtzaak enzo in de maag gezeten. Jammer voor zijn ontwikkeling in ieder geval dit seizoen.

19 april 2016 om 20:41

Vindt het ook vreemd,het lijkt of hij er totaal geen lol in heeft om hier te voetballen,geen inzet,strijd,werklust,terwijl die jongen echt wel wat kan. Dat heeft hij bij Zwolle wel laten zien.

19 april 2016 om 20:42

Ja daar geloof ik ook niet helemaal in, zo veel hoger niveau spelen we niet in Groningen. Spelen wel op gras ipv kunstgras van Zwolle, dat zou een gedeeltelijke verklaring kunnen zijn. Maar grootste ergernis is wel zijn inzet, helemaal als we niet in balbezit zijn. En het constant om zeep helpen van kansen en/of mogelijkheden op kansen. Hij sjokt gewoon inspiratieloos rond op het veld, met een houding van shit ik moet weer spelen....
Zou goed zijn om die jongen eerst maar eens aan de kant houden en laat hem zich met invalbeurten maar bewijzen. Lukt dat ook niet mooi verhuren of vd hand doen.....

19 april 2016 om 21:34

Bij Pec was het zeker één van de smaakmakers. Maar ook bij Pec had hij er wedstrijden bij dat je hem helemaal niet zag. En hoe hij zich beweegt op het veld doet lijken of hij zich niet inzet, ook dat was bij Pec al zo. Maar dat geloof ik niet, dat zou door geen enkele medespeler of trainer getolereerd worden, dus dat zal de schijn tegen zijn.
Hoe het dan komt dat het er niet uitkomt? Misschien dat het minder aanvallende voetbal (op misschien de laatste wedstrijden na) van de Fc hem minder ligt? Pec heeft een tijd (is nu veel minder geworden) vrij dwingend, aanvallend, one-touch voetbal gespeeld. Ik vermoed dat hem dat beter ligt.

19 april 2016 om 20:40

Vond hem met name eerste helft anders heel behoorlijk spelen. Ben het wel met je eens dat het in bepaalde situaties te vaak net niet is, en in de duels mag er ook wel een schepje bovenop. Qua voetbal in de voorhoede heb ik hem er wel graag bij. Speelde eerste helft bij vlagen best lekker met Hoesen, Drost, Idrissi en Rusnak.

20 april 2016 om 10:12

Nou vond ik dat Drost gisteren wel één van zijn betere wedstrijden speelde, met een paar aardige schoten op doel. Ben benieuwd wat Faber met hem gaat doen volgend seizoen. Ik zou hem zeker nog niet afschrijven.

Toch knap dat VD Looi het nog enigzins heeft kunnen omdraaien voor een trainer die zijn afscheid al had aangekondigd. Ze hebben de laatste 4 wedstrijden toch prima resultaten neergezet nadat ze 6(?) wedstrijden op rij hadden verloren.

19 april 2016 om 21:53

Mensen moeten ook niet vergeten wie de tegenstanders waren bij die 6 verlieswedstrijden.
Ajax en PSV en daarnaast AZ en Twente uit, welke in vorm waren. Excelsior uit blijft lastig voor Groningen omdat ze het altijd moeilijk hebben uit. Vitesse thuis was wel echt een blamage.

Gefeliciteerd Groningen, de enige ploeg op het veld met voetballende intenties. Jammer, want zodra Roda zelf iets probeerde ging het ze een stuk beter af. Begrijp de speelstijl ook niet, je speelt verdedigend oké, dat gaat ze goed af. Ook groningen weinig uitgespeelde kansen en een zeer gelukkig doelpunt. Maar als je spitsen de weinige buitenkansjes dan niet benutten heeft het weinig zin. Volgens mij moet dit zo frustrerend zijn voor een Juric, die gewoon goede ballen nodig heeft. Achja, nog even en dan wachten tot het nieuwe seizoen. Benieuwd wat er bij Roda gaat gebeuren.

Blij dat we weer drie punten hebben weten te halen, al moet je thuis van Roda natuurlijk gewoon winnen. Ondanks het ietwat gelukkige doelpunt vind ik dat we vandaag de terechte winnaar zijn. Niet verwacht dat we aan het einde van dit dramaseizoen nog mee zouden spelen om de play-offs.

Matige pot, eerste helft bij vlagen leuk voetbal en mooie aanvallen gezien, maar nadat Hoesen werd gewisseld was al het voetbal uit de voorhoede. Vond Sorloth niet best vandaag. Ook in de duels stelt hij enorm teleur, vooral met zijn postuur. Middenveld was daarentegen wel een stuk beter met Tibbling. Veel meer beweging en drive naar voren, al kun je Bacuna vrij weinig verwijten. Rusnak ook prima pot, al was die penalty wel allerbelabberdst ingeschoten.. Idrissi wederom leuk om te zien spelen, al zie je hem soms nog wel de verkeerde keuzes maken. Al met al denk ik een verdiende overwinning. Niet al te veel kansen weggegeven, al creëerden we zelf de tweede helft ook niet al te veel zonder beweging voorin. Nu maar thuis de goal terugkijken, want zat natuurlijk net op het toilet. Ook nog nooit meegemaakt..

19 april 2016 om 20:37

Overigens lijkt playoffs mij niet meer haalbaar, doelsaldo is verschrikkelijk en zie de ploegen boven ons nou niet zomaar veel punten verliezen. Bovendien moeten we nog uit naar Heerenveen, waar we al jarenlang puntloos zijn gebleven. Heb vertrouwen in deze reeks, al komt de bekerfinale break nu wel op een heel vervelend moment.

Als ik Hoesen zou zijn had ik mooi bedankt voor de rest van het seizoen,Sorloth,wat een drama.Drost net zo goed,hoop dat Faber flink gaat door selecteren,Burnet,Drost,Sorloth exit.
Rusnak moet kappen met het nemen van de vrije trappen en corners,dan zie ik het weer zonnig in volgend seizoen.

19 april 2016 om 20:45

Sorloth is er pas net bij en moet anders bediend worden, Burnet is gewoon onze beste linksback met vandaag een hele matige pot, en Drost vind ik steeds beter voetballen al zijn er zeker nog verbeterpunten. Over Hoesen ben ik het helemaal met je eens. Moet wel doodongelukkig zijn. Na gewoon een goede eerste helft onbegrijpelijk worden gewisseld en je opvolger vrijwel alles zien fout doen.. Opvallend slechte wissel, al is het überhaupt al opvallend om Hoesen er zo vroeg al af te halen. Was in de opbouw van veel gevaarlijke aanvallen betrokken, en is toch zeker een aanspeelpunt over de grond. Sorloth verliest veel te veel duels naar mijn idee.

19 april 2016 om 21:05

Natuurlijk is Burnet op dit moment je beste linksback,maar dat geeft ook gelijk aan dat het zeer droevig is als Burnet je beste linksback is.Sorloth is er net,maar,of ik moet mij vreselijk vergissen maar ik heb een gevoel dat het een miskoop is. Hij begon aardig met een knappe goal maar daar is het ook bij gebleven,heeft de motoriek en handeling snelheid van een 5e klasser.

19 april 2016 om 21:17

Ik vind Burnet normaliter altijd ruim voldoende. Sorloth ben ik ook nog niet zo overtuigd van, traag zoals je zegt, en ook in de duels vind ik hem erg matig. Toch is hij nog jong en pas net bij de club, dus wie weet wordt het onder Faber nog wat. Hoesen blijft in mijn ogen gewoon de beste spits, maar krijgt geen eerlijke kans van de trainer.

Waarom speelde De Leeuw volgens mij de de topscorer van Groningen niet mee ?

19 april 2016 om 20:43

Geblesseerd.

Onherkenbaar Roda. Ik vind het zo tenenkrommend om te zien. Waar is de koempelmentaliteit? Mouwen opstropen, gas erop en het gras opvreten?

Oh wacht....kunstgras.....

19 april 2016 om 20:50

Groningen speelt niet op kunstgras (gelukkig maar). Of speelt Roda tegenwoordig thuis op kunstgras?

19 april 2016 om 21:05

Ja Roda speelt in Kerkrade op kunstgras. De reden hiervoor is dat het trainingscomplex Kaalheide volledig op de schop gaat. Roda heeft wel extra geïnvesteerd in een goede mat. Vorig jaar geloof ik was het beste kunstgras veld van Nederland. Of het jaar daarvoor ben het even kwijt.

19 april 2016 om 21:07

Ja, trainingscomplex is verouderd dus is er kunstgras aangelegd in het stadion zodat de ploeg daar ook kan trainen.

19 april 2016 om 21:43

Heeft dat type voetbal geen direct verband met dhr. Kalazic?

Bij de graafschap herinner ik mij een tenenkrommende instelling met ballen die over de zijlijn werden gepoeierd, alsof de ballen net uit t vet kwamen zo heet.

Nee deze trainer deed t misschien prima met Jong PSV, maar in de eredivisie heeft meneer een instelling/opstelling om voor te schamen.

Alsof Groningen daar wat te zoeken heeft.

19 april 2016 om 20:52

Spelen geen sterk seizoen en ook in Europa hadden we meer punten kunnen halen, daar ben ik heel eerlijk in. Maar of het nou Utrecht, Groningen, Vitesse, NEC of Heracles is in Europa maakt weinig uit. Overigens hebben de topclubs het de afgelopen tien jaar ook niet zo fantastisch gedaan.

19 april 2016 om 21:16

Feyenoord, Ajax, PSV en in mindere mate AZ presteren wel in Europa (laatste paar seizoenen niet). Niet heel sterk, maar wel redelijk (in de Europa League dan). Met als uitschieter PSV dit seizoen in de Champions League.

Maar de rest heeft niks te zoeken in Europa. Utrecht uitgeschakeld door een club uit Luxemburg, Vitesse ongelukkig geloot tegen Southampton, maar uitgeschakeld door Petrolul, NEC en Heracles al een tijdje niet meer in Europa gespeeld. En Groningen is gewoon veels te onervaren. Al denk ik wel dat ze met Faber iemand hebben die wel wat kan presteren in Europa.

Zou overigens wel grappig zijn als Groningen weer rond de 8ste/7de positie eindigt. Dat is echt een Van der Looi positie haha.

19 april 2016 om 22:49

Hoe vaak de topclubs wel niet door lullige tegenstanders zijn uitgeschakeld... Teveel om op te noemen.

19 april 2016 om 23:05

Daarom vermoed ik ook soms dat de Nederlandse topclubs (psv en Ajax, dus niet Feyenoord) zichzelf expres uitschakelen. In de Europa League valt er gewoon bijna niks te verdienen voor deze clubs, waar je in de Champions League zoveel geld te winnen valt. Europa League zorgt er alleen voor dat je extra belast raakt en voor deze clubs is dat ook gewoon niet handig, want je strijd wel voor de titel. Helaas geldt dat wel dat de overige Nederlandse clubs de dupe van worden, omdat er gewoon punten worden verspeeld voor de Uefa ranking. Zo komt de Eredivisie op een nog lager segment te liggen, dan wat het al was.

Begreep de wissels in de rust niet echt. Vond vooral Hoesen heel behoorlijk combineren voorin en met Sørloth was dat helema weg. Desalniettemin natuurlijk erg tevreden met de drie punten.

Slechte pot van Roda kant. Alweer! Ben blij dat het seizoen er bijna op zit want dit was weer tien keer niks. Onze verdediging die alleen maar achteruit liep en daar bleef hangen. Vooral Inceman en van Peppen vielen erg tegen, geen koempelmentaliteit! Mijn verdiensten voor van Leer vandaag die niet altijd even goed was dit seizoen maar heeft ons toch aardig op de been gehouden. Ook poepon die er echt helemaal niets in kreeg was een drama. Hoop zelfs op een slagveld in de transferperiode want het materiaal van nu met uitzondering van van Leer, Milec en Zhukov is drie keer niks. Ik hoop volgend jaar weer Roda eens leuk te zien voetballen en met vertrouwen de wedstrijden bij te kunnen wonen.

Play offs moet je niet willen. Man man wat slecht. Wat is t niveau in NL toch bedroevend. Roda ook hoor. Maar groningen 10 pnt uit de laatste 4 wedstrijden, met dit spel...wat n grap.

Fijn die 8 "halve" die Roda in de winterstop gehaald heeft, ze hebben nog altijd minder punten behaald dan voor de winterstop. Geld verkwanseling ten top en dat voor een club die in categorie 3 zit. Maar goed, wanbeleid is de Kerkraadse club niet vreemd

Eindelijk weer eens een aanvallend Groningen en niet tikkie terug. Mooie combinaties met Rusnak en Drost. Hoesen ook goed begonnen en Burnet ook goede reddingen. Het team staat beter, alhoewel Roda zwak was zeg .... Alleen Bacuna moet nog veel leren draai je eens om naar het doel in plaats van steeds naar achteren te spelen. Ik heb de Leeuw niet gemist deze wedstrijd lol ...
Alleen Rusnak afblijven van die penalty s ..... Zelfs een pupil zou hem beter nemen. Merk dat sommige spelers meer zelfvertrouwen krijgen en dat de aanval beter opgezet wordt met Idrissi, Drost, Rusnak.
En mooi dat verdedigers eindelijk eens de bal opbrengen naar het middenveld ..... duurde ff 8 wedstrijden, maar het resultaat komt langzaam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren