Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen boekt cruciale zege in jacht op directe promotie naar de Eredivisie

Laatste update:

FC Groningen is er na een moeizame middag in Limburg in geslaagd drie punten over te houden aan het treffen met VVV-Venlo. De Trots van het Noorden speelde niet overtuigend in De Koel, maar won wel dankzij een treffer van Jorg Schreuders een kwartier voor tijd. Dankzij de zege bedraagt de achterstand op koploper Willem II zes punten en staat het – belangrijker nog – drie punten achter Roda JC Kerkrade. Groningen neemt het in het restant van de Keuken Kampioen Divisie nog op tegen zowel Willem II als Roda JC.

Groningen begon nog aardig in Venlo, waar Marco Rente zijn geluk beproefde met een afstandsschot. Zijn strakke poging vloog niet ver naast. Johan Hove dacht de Trots van het Noorden even later alsnog de voorsprong te bezorgen, ware het niet dat de man van de assist, Luciano Valente, buitenspel stond.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De bezoekers hadden het initiatief, maar veel meer dan de nodige hoekschoppen leverde dat niet op. VVV loerde op de counter en kwam meermaals dichtbij. Zo dwong Michael Kosidis Hidde Jurjus tot een fraaie redding. De doelman van Groningen moest na een klein half uur opnieuw handelend optreden op een poging van Berden.

De thuisploeg voetbalde bij vlagen alleraardigst dwong Groningen daarmee tot verdedigen. Zo mocht Simon Janssen zomaar doorlopen en werd de linksback pas op het allerlaatste moment gestuit. Groningen maakte geen grote indruk en wist gedurende de eerste helft maar weinig druk te ontwikkelen op het doel van VVV. Vlak voor rust ontsnapte Groningen andermaal aan een achterstand, toen een schot van Berden nog maar net gekeerd kon worden door een verdediger.

Groningen kwam aardig uit de kleedkamer en had op voorsprong moeten komen via Thom van Bergen. De aanvaller stond vogelvrij toen hij de bal bij de tweede paal ontving, maar raakte de bal totaal verkeerd. Groningen bleef op de deur kloppen, wat Leandro Bacuna een vrije schietkans opleverde op de zestienmeterlijn. Het aardige schot van de aanvoerder vloog een meter naast.

VVV speelde minder in de tweede helft en kwam lange tijd niet verder dan een poging van Elias Sierra, die samen met Pepijn Doesburg richting Jurjus ging en besloot zelf uit te halen. Zijn poging vloog naast. Een kwartier voor tijd was de treffer alsnog daar voor Groningen. Marvin Peersman stoomde goed op, haalde de achterlijn en bood Schreuders bij de tweede paal een niet te missen kans: 0-1.

In het restant werd vooral Groningen nog gevaarlijk. De bezoekers werden vooral via de flanken dreigend, waar VVV geen antwoord op had. VVV kreeg geen grip op Groningen, dat na de treffer met zichtbaar meer vertrouwen en rust voetbalde. De gastheren kwamen er ook in de zes minuten aan blessuretijd niet meer aan te pas. VVV blijft steken op plek tien en lijdt een dure nederlaag met het oog op de Keuken Kampioen Play-Offs.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Belangrijke zege, niet hoogstaand maar dat hoeft in deze fase ook niet. De punten in de tas en nu op naar Cambuur-thuis in hopelijk een kolkend stadion.

14 april 2024 om 19:49

Hoe Van Bergen die kans weer om zeep helpt is wel kenmerkend.

Nu wel hopen dat Lukkien ook eindelijk vasthoudt aan Blokzijl en Peersman.

Zal lastig worden voor de FC...
Ze krijgen de br 1&2 nog die vrij steady zijn....misschien volgend jaar
Roda en Willem II zijn toch echt sterker

14 april 2024 om 20:18

Dat zijn gewoon 6 punten voor groningen en daarmee gaan we over roda heen. Mocht het niet zo zijn, winnen we de playoffs

14 april 2024 om 20:33

Onze bank is het probleem. Alleen Mendes, Blokzijl en Pelupessy kun je brengen. De rest is armoe. Dat is bij Roda en Willem 2 anders.

14 april 2024 om 20:53

Dan heb jij er weinig verstand van. Willem II is totaal niet steady. Die laten veel punten liggen. Roda jc doet het leuk maar Groningen zal de laatste wedstrijd met 4-0 winnen en Roda naar de playoffs

14 april 2024 om 21:22

Ik had verwacht dat grunn de KKD ging domineren dit jaar, maar ze zijn voetballend echt minder als een Willem 2. De 2e plek wordt ook gewoon nog lastig. Vorige week was grunn matig en laten ze punten liggen en vandaag was het ook niet fantastisch.

14 april 2024 om 21:54

En dat is op basis van alleen deze wedstrijd en vorige week ?

15 april 2024 om 18:30

Ja Willem laat veel punten liggen 2stuks de afgelopen 5 wedstrijden 🤣

15 april 2024 om 07:28

Op basis van wat eigenlijk? Grunn had een beroerde start met Kevin van Veen, maar sinds hij niet in de basis staat heeft Groningen slechts 4 punten ofzo verloren in 25 duels.
Groningen-Willem II kwam Willem II amper over de middenlijn heen, we wonnen niet, maar dat was vooral omdat we in die fase geen tot amper goals maakten. Roda-Groningen waren we ook heer en meester. In de beker wonnen we vrij eenvoudig van Willem II. Dus zowel qua spelbeeld onderlinge duels als qua data ben ik het niet met je eens.

5 weken geleden begon iedereen over dat wij nu wel eens punten gingen verliezen tegen NAC, Graafschap, ADO, Emmen en VVV. 1x een gelijkspel, rest winst. In dat zelfde periode wist Utje een punt te pakken tegen Willem Ii.

Komend weekend is het MVV-Willem II, Groningen-Cambuur en Roda-Graafschap. Voor het eerst in vele weken hebben wij het 'makkelijke' wedstrijd op de schema staan.

Daarna komen nog Dordrecht-Willem II, Willem II-Groningen, Ajax-Roda en Groningen-Roda.
Ik kan hier moeilijk uit zeggen dat wij nu nog de zwaarste programma hebben. En het is heel simpel, wanneer Roda of bij Ajax of tegen Graafschap verliest, mogen wij in Tilburg verliezen, zolang we maar van Roda winnen. Willem II inhalen zal ingewikkelder zijn, maar in huidige vorm zie ik ze zomaar verliezen bij MVV en bij Dordt. Wij moeten gewoon doorgaan waar we mee bezig zijn en in onze winrate, zie ik ons gewoon promoveren.

15 april 2024 om 07:36

Het gemak waarmee sommige Groningen-supporters praten is echt ongekend. Las hierboven al dat Groningen de laatste wedstrijd met 4-0 zal winnen.

Ja, jullie halen veel punten de laatste weken en hebben het in eigen hand, maar Roda ook. 26 punten in 10 potjes en maar 4 wedstrijden verloren dit seizoen.

Ook vandaag was het bij Groningen pover, net als vorige week. Heel weinig energie en het spel was niet best. Dat zal echt beter moeten, anders ga je in Tilburg niks halen

15 april 2024 om 20:12

Welk gemak? Ik zeg gewoon dat wij door moeten gaan, dan dat ik ons wel zie promoveren. Dat is toch niet raar? 4x winnen en we zijn gepromoveerd. Zo simpel is het.

En ja je hebt gelijk we hebben alle 3 een goede vorm. Feit is wel echter dat we 7 punten zijn ingelopen in deze reeks. Dus dat wij nu stabieler zijn.

En ik ga vooral in op de wisselende argumenten hier op dit forum. 5 weken geleden was het oh Groningen heeft onmogelijke speelschema, dus Roda en Willem II zijn wel zeker, misschien ADO nog. En nu hebben we in die 6 duels exact zoveel punten als Willem II en Roda gehaald en moesten we ineens onze toon verminderen? Weinig reflecterend lijkt mij, aangezien wij bescheiden waren maar kansloos zouden zijn.

Dus waarom mogen jullie wel vol vertrouwen zijn en wij niet? Beetje gek

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren