Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Eindhoven is ADO verrassend te slim af en stelt ‘City Group-trainer’ aan

Laatste update:

Willem Weijs is de nieuwe trainer van FC Eindhoven. De Limburger komt over van het Belgische SK Lommel, waar hij als assistent-trainer actief was en dat onderdeel uitmaakt van de City Group. Weijs had nog nooit een vaste aanstelling als hoofdcoach in Nederland, maar was wel al eens op interim-basis actief voor NAC Breda.

Weijs leek op weg naar ADO Den Haag, dat met Joris Mathijsen een technisch directeur heeft die eerder samenwerkte met de laptoptrainer uit Broekhuizervorst. Toch kiest de jonge trainer nu voor FC Eindhoven en daar is technisch manager Marc Scheepers heel blij mee. "We hadden ons lijstje klaar en zijn direct begonnen met het voeren van gesprekken. Willem was onze topkandidaat en ik ben blij dat we hem bij onze club hebben kunnen voegen. Willem is ambitieus, innovatief en gedreven, karaktereigenschappen die goed bij ons passen."

Eerder werkte Weijs als jeugdtrainer bij PSV, Ajax en NAC. Bij die laatste club moest hij in 2020 vijf wedstrijden als interim-trainer op de bank plaatsnemen na het ontslag van Ruud Brood. Als tijdelijk eindverantwoordelijke van de Parel van het Zuiden won Weijs twee keer, speelde hij twee keer gelijk en leed hij een nederlaag. De 2-0 bekerzege op PSV was het absolute hoogtepunt van deze periode. Later was Weijs ook nog actief als trainer van de Onder 21 bij Willem II, waarna hij via Anderlecht bij Lommel belandde.

Bij Eindhoven krijgt Weijs voor het eerst een vaste aanstelling als hoofdtrainer. Hij moet de successen onder Rob Penders, die twee keer op rij de Keuken Kampioen Play-offs haalde en onlangs als assistent bij FC Utrecht aan de slag ging, voort proberen te zetten. "Ik ben een trainer die aanvallend voetbal hoog in het vaandel heeft staan, die tegelijkertijd ook oog heeft voor een defensieve organisatie", zegt Weijs daarover. "Dat kun je nooit los zien van elkaar en die combinatie moet ervoor zorgen dat we succesvol gaan worden en dat we mooi voetbal op de mat kunnen leggen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mijn trouwe assistent bij Anderlecht op FM22. Grappig om hem te zien bij mijn tweede favoriete club in Nederland. Hoop op een overweldigend succes!

Mooi aanvallend voetbal is mooi om na te streven zolang het ook effectief is. Ook strijden om de bal kan mooi zijn. Hij hoeft geen periode kampion te worden of zo maar rond de 8ste plaats zou mooi zijn voor FCE.

26 juni 2023 om 12:17

Ik denk dat Eindhoven toch minstens op promotie. Hebben een aantal mooie seizoenen gedraaid, maar kunnen het nooit waarmaken bij de play-offs. Ben benieuwd of ze het dit jaar weer voor elkaar krijgen, maar een 8e plek zou toch wel teleurstellend zijn.

26 juni 2023 om 12:39

Doel moet gewoon weer play offs zijn. KKD word er bepaald niet minder op nu Groningen, Cambuur en Emmen er bij komen dus ik zou een 8e plek zeker niet teleurstellend vinden. Benieuwd wat Weijs kan presteren.

Heeft Joris Mathijsen zitten slapen?

Ik weet niet of we hier als ADO heel rouwig om moeten zijn. Zal vast een zeer talentvolle trainer wezen maar als hij bij ADO had getekent voelde je aan alles dat het niks zou worden, terwijl dit ogenschijnlijk met Eindhoven weleens een leuke match zou kunnen wezen.

Neemt niet weg dat we een trainer nodig hebben, misschien dat Joris het nu toch maar moet terugkomen op de woorden richting Franken.

26 juni 2023 om 13:33

Wordt op deze manier helemaal niks. Er zijn nog maar 10 contractspelers. Geen trainers. Waar gaat dit naar toe ? Op deze manier krijgen wij (supporters) een dikke middelvinger van de club. En ik nog mijn seizoenkaart verlengen.. op deze manier gaan we elke wedstrijd 12-0 eraf straks.

26 juni 2023 om 14:26

Ik roep zelf al jaren om schoon schip. En de manier is iedereen eruit jagen en opbouwen. Hopelijk zijn ze rustig bezig met de juiste trainer en zijn al die opties van trainers die andere clubs hebben gekozen, niet gekozen omdat ze niet voldoen. Het is nog een lange zomer met mogelijkheden zat. Ik probeer positief te blijven, ondankw dat t er niet rooskleurig uit ziet

Volgens mij heb ik wat gemist, of ik haal zaken door elkaar, want waar is Rob Penders nu?
Ik zal vast ergens overheen hebben gelezen, vreemd......

26 juni 2023 om 13:57

Rob Penders is naar Fc Utrecht vertrokken en wordt assistent van Silberbauer.

26 juni 2023 om 19:24

Bedankt voor de info ,ik heb gewoon ergens overheen gelezen

26 juni 2023 om 14:21

Ik had het ook gemist, maar staat in de laatste alinea van dit artikel. Ik vind het een aparte keuze, van hoofdtrainer bij FCE en prima resultaten, naar assistent bij Utrecht. Had verwacht dat hij enkel voor een hoofdtrainerklus weg zou gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren