Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fans van NEC delen tijd en locatie waarop ze zich melden in Arnhem zondag

Laatste update:

Ondanks het verbod om af te reizen naar de Gelderse derby tegen Vitesse, zijn supporters van NEC toch van plan om naar Arnhem te komen zondag. De supportersvereniging roept op om gezamenlijk naar GelreDome te lopen.

Vorige week werd bekend dat de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC zal worden afgewerkt zonder de aanwezigheid van de fans uit Nijmegen. De veiligheid is niet te waarborgen, zo kregen zij te horen.

Aanleiding voor het verbod is de huidige situatie van Vitesse. De Arnhemmers gaan zowel sportief als bestuurlijk door een diep dal en dreigen te degraderen uit de Eredivisie. De malaise leidt tot flinke spanningen bij de club.

Bij NEC weigeren ze zich neer te leggen bij het verbod en wordt een oproep gedaan om massaal af te reizen naar Arnhem. "Nog één keer naar Arnhem", luidt de oproep. Iedereen wordt om 11:30 uur op station Arnhem Centraal verwacht.

'Erg amateuristisch'


"Door de belachelijke situatie van onze buren kunnen wij onze ploeg niet steunen tijdens deze belangrijke wedstrijd", valt te lezen in het statement. "Ook de bond vind het blijkbaar prima dat, met als reden dat ze in Arnhem de zaken zo slecht op orde hebben, een hele groep supporters wordt geweigerd."

"Naast erg amateuristisch, is dit complete competitievervalsing en in onze ogen weer een nieuw vervolg van het einde voor uitsupporters in Nederland. Wij kunnen dit niet accepteren, daarom gaan we het zelf maar regelen", valt er te lezen.

De gedupeerde fans wordt vervolgens gevraagd om zich massaal in Arnhem te melden zondag, om vervolgens gezamenlijk naar het stadion van Vitesse te lopen. "Zorg jij, samen met ons, dat onze ploeg er niet alleen voor staat in Arnhem? Samen zorgen voor onvoorwaardelijke steun, of wij nou welkom zijn of niet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Klinkt op voorhand al als een gezellig uitje komend weekend.
Gezellig met z'n allen naar de derby lopen waar je vast met een bosje bloemen word opgewacht.

4 april 2024 om 16:00

Burgemeester kondigt een noodverordening af en elke supporter die de stadsgrens van Nijmegen naar Arnhem passeert wordt direct opgepakt. Zoiets zal het wel worden.

4 april 2024 om 18:06

Des te meer rede dat het mooi is dat Vitesse gaat degraderen, als je zulke acties uithaalt omdat je er zelf een puinhoop van maakt al jaren dan ben je gewoon een triest clubje, zou mooi zijn als Nec ze even een goed pak slaag geeft

Kansloze missie. Maar de beslissing is nog kanslozer. Ze hebben een punt.

4 april 2024 om 16:57

Gewoon overal uitpubliek verbieden. Ben je meteen klaar met dat gezeur. Kijk maar tv.

4 april 2024 om 17:12

Hier ben ik het zelf wel mee eens Hansi, ik vind dat voetbalsupporters in het algemeen niet hebben laten zien dat ze samen kunnen gaan (in de zin van thuis en uit supporters). Maar, als je uitsupporters daadwerkelijk verbiedt, moet je dat wel eenduidig doen en duidelijk en niet zo per wedstrijd opeens hap snap zoals het hier leek te gaan, bepaald door een club. Ik vind dit trouwens ook wel een beetje sneu voor Vitesse en Arnhem, die hebben al genoeg gezeur aan hun hoofd.

5 april 2024 om 07:35

Ik snap ergens je punt wel, maar tegelijkertijd is het ook superkrom. NEC heeft dit seizoen vrijwel overal een vol uitvak en er is geen enkel probleem geweest. Het geeft vooral heel veel sfeer. Het probleem is nu dat Vitesse niet in kan staan voor de eigen thuissupporters. Om dan te zeggen dat alle uitsupporters niet welkom zijn is een makkelijke oplossing, maar voelt ook als onrecht. Waarom is het niet mogelijk de veiligheid van uitsupporters te garanderen en diegene die over de schreef gaan zwaar te straffen?

Tja, niet helemaal handig lijkt me. Dat supporters niet welkom zijn omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden is natuurlijk al belachelijk. Ze zijn bang voor hun eigen supporters. Krijg een beetje de vibes van Groningen toen het vorig jaar zo grandioos mis ging met de supporters. Dit is alleen denk niet het juiste statement… Het idee voor de laatste keer naar Arnhem is leuk, de uitvoering zal dat zeker weten niet zijn.

4 april 2024 om 17:25

Het is belachelijk dat de veiligheid gegarandeerd dient te worden door inzet van politie. Niet alleen bij deze wedstrijd, maar inmiddels bij alle wedstrijden van iedere club. Kappen met uitsupporters, er zitten teveel debielen in zowel het thuis- als uitpubliek. Kost belachelijk veel gemeenschapsgeld. Ik ga graag naar (uit)wedstrijden, maar het gaat werkelijk nergens meer over. Er kan niet meer worden gesproken van incidenten, wangedrag is structureel. Eigen schuld (uiteraard van de kwaadwillenden, maar daar zijn er nou eenmaal teveel van).

4 april 2024 om 18:22

Zullen we anders maar gewoon supporters weren bij alle wedstrijden? Gewoon weer lekker die lege stadions. Dat was me toch gezellig.

Ontzettend populistische onzin dit weer. Verander anders even ‘supporters’ in een willekeurige bevolkingsgroep die zich structureel misdraagt en het hek is van de dam. Het uitvak van NEC gedraagt zich altijd keurig, is vooral bezig met sfeer maken en de fans die al een kaart hadden gekocht (! Want er waren eerder gewoon 800 fans welkom !) worden hier gewoon zwaar gedupeerd.

Het ‘o zo grote’ Vitesse kan zijn eigen fans bij een thuiswedstrijd niet eens in toom houden en de hoofdstad van de provincie Gelderland kan de veiligheid ook niet waarborgen. Dit is gewoon amateurisme ten top en BVO-onwaardig.

Het stelt mij nog enigszins gerust dat Vitesse-fans hier ook absoluut niet tevreden mee zijn.

4 april 2024 om 20:17

Natuurlijk is het amateuristisch. Mooi dat het uitvak van NEC zich altijd goed gedraagt. Complimenten daarvoor dan. Dat neemt niet weg dat voetbalwedstrijden praktisch altijd agressiviteit opwekken en er altijd politie nodig is. Verder hoor je mij niet over thuisfans. Zitten ook genoeg losers tussen, maar als er niemand is naar wie ze hun agressiviteit kunnen uiten, scheelt dat al een heleboel. Daar is niks populistisch aan. Over populistische onzin gesproken. Idealiter ga ik ook graag naar een aantal uitwedstrijden, maar dat is nauwelijks meer leuk te noemen. De oorzaak daarvan is niet de politie of de burgemeester, maar de absolute kneuzen die het verpesten voor de rest.

Ikzelf ga niet daar naartoe om als een stuk vee het uitvak ingeduwd te worden maar het schijnt dat Vitesse zelf heeft bepaald dat NEC supporters niet welkom zijn. Dit moet in overleg met KNVB, Vitesse, NEC, gemeente en politie.
Ik snap dat de supporters dus afreizen naar Arnhem om hun ongenoegen te laten blijken.
Ben allleen bang voor gruwelijke rellen omdat nu de supporters elkaar kunnen treffen ergens in Arnhem.
Onze supporters zullen best mooie liedjes ten gehore willen brengen aan en voor Vitesse maar mogen dus helaas het concertgebouw niet in voor de laatste keer komende seizoen of voor altijd 😞

Terecht!
Uiteindelijk loopt het met een sisser af en komt er vrijwel niemand aan etc.
Maar dan heeft de politie wel alle voorzorgsmaatregelen moeten treffen en heb je je punt gemaakt.

4 april 2024 om 17:15

Ja en dat kost de maatschappij veel geld. Dus dan pak je de belastingbetaler omdat Vitesse en NEC er onderling niet uitkomen. Maar oh wee als de vrouwtjes een paar euro meer willen verdienen. Dan is het opeens: voetbal draait om geld verdienen daar mag geen publiek geld naartoe. Ik dwaal een beetje af, sorry, snap wel dat die Nec'ers het lelijk vinden dat zoiets zomaar bepaald wordt door Vitesse.

4 april 2024 om 17:54

De veiligheid kan niet gewaarborgd worden, maar jij vindt het terecht? Zou zeggen, laten we eens geen politie inzet hebben, en kijken hoelang dit goed gaat. Achteraf niet zeuren uiteraard.....

En dan, willen ze dan op de parkeerplaats daar gaan staan? Het stadion komen ze toch niet in. Als je wil dat je volgend jaar als uitsupporter nergens meer welkom bent, dan zou ik lekker gaan zondag.

'nog een keertje Arnhem' vind ik dan wel weer grappig.

Lekker wandelen door de uiterwaarde.

Terecht, laten zien dat uitsupporters verbieden niet helpt en het eigenlijk alleen maar erger maakt. Goede actie nec!

4 april 2024 om 22:03

Nee bet probleem is dat toen nec dit seizoen thuis speelde er wel vitesse supporters bij mochten zijn, maar omdat vitesse het nu zo slecht doet en onderin staat mogen er geen nec supporters komen. Grootste kwats om geen uit supporters toe te hoeven laten. Dan gaan de nec supporters maar om het gelredome staan juichen als ze winnen.

Is het slim, nee absoluut niet maar ik begrijp de NEC supporters wel eerlijk gezegd. Schijnbaar komt dit verbod op de NEC supporters puur en alleen vanuit Vitesse. Bij Vitesse zijn ze dus bang voor de eigen supporters en doen ze maar (zoals gewoonlijk hier in Nederland) de uitsupporters straffen.

Als Vitesse de eigen supporters niet in de hand kunnen krijgen en hebben dienen die zelf maar gestraft te worden. Kijk nog maar eens naar de wedstrijd Vitesse - Feyenoord waar ze ''zomaar'' konden uitbreken zonder ook maar enig gevolg. Net als de fans van Ajax die in Amsterdam de wedstrijd bewust saboteerde.

De NEC supporters zijn niet welkom, maar ook de Vitesse supporters zonder seizoenskaart niet. In eerste instantie mochten seizoenskaarthouders slechts 1 kaart bestellen. Sinds een week is de gehele verkoop gesloten. Het stadion zal dus vrij leeg zijn. Dit is echt belachelijk!
Ik begrijp de actie van de NEC supporters. Ik hoop op een gezamenlijk statement i.p.v. vechtpartijen.

4 april 2024 om 15:57

Nemert, NEC is niet welkom en dat ligt geheel aan Vitesse. Vitesse heeft er eenzijdig een verbod op gelegd. Dit is onacceptabel!
Nu krijg je dat NEC supporters naar Arnhem komen en beide groepen elkaar tegen het lijf kunnen en gaan lopen.
Dat wordt een oorlog met misschien wel dodelijke slachtoffers omdat er genoeg hersenlozen tussen lopen die de neus vol gesnoven hebben en zich denken te moeten bewijzen door de tegenstander te vernielen.
Ze hadden de NEC supporters moeten toestaan of de wedstrijd zonder publiek moeten laten spelen. Dus helemaal niemand erin.
Dan waren de NEC supporters niet naar Arnhem gekomen.
Ze hebben het altijd over Feyenoord-Ajax maar de haat bij Vitesse en NEC is net zo groot. Dit is spelen met vuur van Vitesse!
Hou mijn hart vast voor zondag!

4 april 2024 om 16:01

Ja het is een beslissing van Vitesse. En dat is echt belachelijk. De gehele kaartverkoop is stopgezet. Het beleid van Vitesse is verschrikkelijk. Veel supporters staan hier niet achter.

Ik zie dit nog wel flink uit de hand lopen. Ik weet niet hoe enthousiast de Vitesse hooligans zijn, maar ze zullen vast niet blij zijn met al het gedoe rond de club. Voeg daar een groep recalcitrante NEC supporters bij en het wordt een leuke cocktail.

4 april 2024 om 15:59

Rond 11.30 uur zullen er niet zoveel hooligans op centraal zijn.

Wat een onmacht van de driehoek in Arnhem om het niet mogelijk te kunnen maken dat een paar honderd uitfans (met een combi) naar een wedstrijd kunnen.

4 april 2024 om 16:33

Onmacht of gewoon andere prio's. Je wil altijd bronaanpak. Als je al met zekerheid aangrenzende waarschijnlijkheid kan gaan voorspellen dat de boel gaat escalleren, dan kan je het toch maar beter gewoon cancellen. Hoef je niet onnodig een dure aanvullende politiemacht op te trommelen.

4 april 2024 om 18:27

Alleen cancellen ze het niet, want het thuispubliek is wel gewoon welkom en garandeer maar eens dat zij rustig blijven als de rivaal ze het laatste zetje geeft en wint.

Oftwel, gewoon amateurisme ten top van Vitesse en de gemeente Arnhem.

VZ artikel 395150,
/zwaargewonde-na-vechtpartij-met-bijlen-tussen-fan...
Geeft toch aan dat het wel een goed idee is om zon beladen wedstrijd dan maar zonder (uit)supporters te organiseren. En als een groepje lopend (zonder begeleiding) alsnog die kant op gaat kan je engszins verwachten wat er gaat gebeuren toch?

En dan wordt mijn reactie: zet er maar een stream op, want dat wordt The Purge' verwjderd als inhoudloos? Mag toch aannemen dat het gezien de historie bijna een voorspelling gaat worden.

4 april 2024 om 18:30

De fans die iedere twee weken mijn club achterna reizen, zijn iedere keer weer een voorbeeld van hoe het kan en moet: sfeer, positief steunen etc.

Vitesse zit nu (door eigen wanbeleid) in zwaar weer, een deel van de fans zijn zo pissig dat ze aankondigen de openbare orde te verstoren. Wat doe je dan? Uitsupporters weigeren en onder anderen de thuisfans die het willen verstoren toelaten. Compleet de omgekeerde wereld

Eigenrichting is nooit goed. "daarom gaan we het zelf maar regelen" is precies de provocatie die uiteindelijk fout af zal lopen. Gewoon niet doen. Lekker met z'n allen een Nijmeegs cafe induiken, veel gezelliger...

Naar Arnhem gaan, een missie waar ik mij niet aan waag, zeker niet tijdens en rondom de derby met een Vitesse dat op randje afgrond staat. Dit kost ook nog eens extra politie-inzet die je ook had kunnen gebruiken tijdens de derby in en rondom het stadion, in dat opzicht veranderd er weinig, maar je hebt wel beide supportersgroepen in het vizier. Stuk overzichtelijker en veiliger dan mogelijke problemen buiten het Geldsyndrome.

Het niet toelaten van uitsupporters is een grote schande en daarin is maar een schuldige aan te wijzen, en dat is de gastheer van deze wedstrijd. Begrijpelijk dat er geen uitsupporters kunnen komen na de verhalen dat de eigen aanhang van Vitesse uit zijn op problemen? Ja, maar dan mogen er naar mijn inziens ook geen thuispubliek op de tribunes plaatsnemen. Als het voor supporters al onveilig wordt geacht om te komen, dan geldt dat ook voor de spelers en staf die op en langs het veld staan. Helemaal als NEC de drie punten zou pakken.

Dit zouden de enigste 2 juiste opties zijn om voor te kiezen als Vitesse en lokale driehoek zijnde.
Erg jammer!

Wat ik nu oproep is om aan de resterende uitsupporters van andere clubs (fortune en Ajax?) die de komende wedstrijden in het Gelredome komen om een Rood Groen Zwarte doek te maken met een ludieke tekst. bijv: "uitsupporters onterecht weren = verdiend degraderen" of wellicht hun eigen draai eraan te geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren