Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fans Real Madrid zijn ziedend: ‘verrader’ Alaba stemt op Lionel Messi

Laatste update:

David Alaba heeft dinsdagochtend op social media verklaard waarom zijn stem voor The Best FIFA Men's Player naar Lionel Messi is gegaan en niet naar Karim Benzema. Via Twitter laat de Oostenrijkse verdediger weten dat hij, omdat hij aanvoerder is van het Oostenrijkse nationale elftal, namens de hele Oostenrijkse selectie zijn stem heeft uitgebracht en niet als individu. Alaba kreeg op social media veel kritiek vanwege zijn stem op Messi.

“Ik heb al vaker gezegd dat ik Benzema de beste spits ter wereld vind. Dat is nog steeds zo en daar twijfel ik totaal niet over”, valt te lezen in het statement van Alaba. De verdediger van Real Madrid kreeg maandagochtend veel kritiek van fans van de Koninklkijke, toen bleek dat hij niet op Benzema had gestemd. De hashtag #AlabaOut was trending op social media. Onder zijn laatste Instagrampost zijn zelfs enkele racistische reacties te lezen. Zo reageren een aantal mensen met emoji's van apen.

Mede dankzij de stem van het Oostenrijkse elftal heeft Messi maandagavond de The Best FIFA Men's Player Award in ontvangst genomen. De Argentijnse sterspeler won de prijs voor de tweede keer in zijn carrière. Kylian Mbappe en Benzema eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats. Het werd een 'Argentijns feestje' op het gala in Parijs, waar Emiliano Martínez verkozen werd tot beste doelman en bondscoach Lionel Scaloni tot beste trainer.

Alaba werd in de zomer van 2021 transfervrij door Real Madrid overgenomen van Bayern München. De in Wenen geboren verdediger won in Madrid meteen de Champions League en LaLiga. Ook was hij eerder deze maand belangrijk voor Los Blancos toen ze het WK voor clubteams wisten te bemachtigen. Tijdens de uitreiking maandagavond kreeg Messi in totaal 52 punten. Mbappé vergaarde er 44, terwijl Benzema 34 punten binnenharkte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is maar waar je je druk om kan maken.

Ach wat een onzin weer zeg. Je hebt altijd van deze gestoorde mensen tussen een fanbase. Alaba heeft het recht om te stemmen op wie hij maar wil. En als hij Messi de beste vindt dan is dat zijn keuze. Dit soort stemmers zijn veel beter dan stemmers die alleen maar op hun vriendjes lopen te stemmen. Helaas moeten domme mensen alweer hun frustratie uiten anoniem op social media.

Edit: Achteraf heeft de hele Oostenrijkse selectie mogen stemmen. Leuk dat ze het zo doen want ik vind dit beter. Alaba is de aanvoerder dus die had de stemmen moeten sturen uiteraard.







28 februari 2023 om 10:28

@modricmagic

Dat is nu het hele probleem, Alaba heeft zijn plicht als kapitein gewoon gedaan. Hij wou deze beslissing samen met de spelersraad van het Oostenrijks elftal nemen en daaruit is gekomen dat de meerderheid Messi heeft gekozen. Alaba zelf had een andere persoonlijke voorkeur (benzema), maar hij heeft dit op een democratische wijze willen doen.

Die supporters die Alabaout roepen zijn ook maar triestige droeftoeters.

28 februari 2023 om 10:33

Ja kwam daar ook achter. Op zo’n manier stemmen vind ik persoonlijk beter. Dan heeft de hele selectie toch een recht om te stemmen. En dan levert de aanvoerder ze gewoon in. Mogen ze van mij verplicht maken zodat je niet van die rare stemmen krijgt zoals die bondscoach van Spanje. Gewoon alle spelers laten stemmen en dan de aanvoerders die het inleveren.

28 februari 2023 om 13:27

Waar stemde de bondscoach van spanje op?

28 februari 2023 om 13:48

Julian Alvarez op 1, Jude Bellingham op 2 en Modric op 3. Het gaat wel over de nieuwe bondscoach De La Fuente en niet Enrique.

28 februari 2023 om 14:12

@modricmagic

1. Eric Garcia 2. Sergio Ramos 3. Diego Costa ;-)

28 februari 2023 om 10:30

@ModricMagic, Helemaal mee eens. Abnormaal dat het zo erg is, dat hij ook nog verantwoording moet afleggen.Zoals je zegt veel liever zulke mensen die stemmen, dan mensen zoals Busquets, Thiago Silva of Scaloni.

28 februari 2023 om 11:51

Eerste fan die tenminste zonder haat richting Messi zijn mening deelt vandaag. Wat een wereld van verschil vergeleken met al die andere ratten hier op VZ (Ja, ook Barca fans heeft genoeg ratten hiero).

Wat een heerlijk leven lijkt het mij toch als ik zo simpel was. Alles is zwart-wit en je bent of voor of tegen, niks ertussenin. Dus omdat je Real Madrid supporter bent MOET je Messi haten. Je mag het er uiteraard niet mee eens zijn, maar jongens toch... In een democratisch land als Spanje mag je toch verwachten dat Alaba mag stemmen op zijn eigen voorkeur. Dat bekrompen en kinderachtige gedoe toch altijd...

28 februari 2023 om 10:21

Zo gaat het wel vaak tussen supportersgroepen. Lees hier op voetbalzone maar eens de artikelen rond wedstrijden en je hebt constant het gezeik tussen Barcelona vs Real Madrid, Ajax vs PSV en nu vs Feyenoord. Laatste tijd zelfs Feyenoord vs Twente.
Op spelersniveau hetzelfde met Ronaldo vs Messi. En dan vinden dergelijke supporters het raar dat de rest van de wereld voetbalsupporters uitkotst en liever kwijt dan rijk zijn

28 februari 2023 om 10:24

Zeker waar. Ik moet ook zeggen dat hoe meer de voetbalfans zich misdragen hoe minder ik van het spelletje begin te houden. Zie het ook al terug op de voetbalvelden waar we een wedstrijd voor de 2e keer dit seizoen hebben gestaakt uit onveiligheid door het gedrag van de tegenstander + aanhang. Heb het hier over de 5e klasse! We gaan als samenleving er heel hard en heel snel op achteruit en helaas heb ik nog steeds de oplossing niet gehoord

28 februari 2023 om 10:27

Huh de 5e klasse? Ben wel benieuwd om wat voor clubs dat gaat. Heb in mijn omgeving gelukkig nog nooit zoiets meegemaakt

28 februari 2023 om 10:30

@stino Mijn inziens komt het omdat voetbal voor velen een uitlaatklep is, en aangezien het gemor in de samenleving toeneemt is er meer om te uitlaatkleppen, en er zijn helaas nogal wat mensen die niet goed weten ho der moet.

28 februari 2023 om 10:40



Bij mijn club is er dit seizoen ook nog een wedstrijd gestaakt door 4 rode kaarten en tumult langs de kant van het veld (supporters van de tegenpartij). Dit is echt niet uitzonderlijk hoor, helaas gebeurd het vaker.

28 februari 2023 om 15:57

@Kieftenbeld ja uiteraard hangt het van de regio af. Gelukkig zijn de meeste teams leuk en sportief, echter zit er ieder jaar wel een team bij die puur uit zijn op ruzie. Snap niet waarom mensen dat leuk vinden

28 februari 2023 om 10:28

Je kunt je afvragen hoeveel van deze internetfans überhaupt uit Spanje komen.

28 februari 2023 om 14:07

Als je op Twitter kijkt zal je zien dat de meeste geen Spanjaarden zijn

28 februari 2023 om 18:45

Denk niet dat het te maken heeft met Messi haten, maar als je een seizoen lang met een spits speelt die 15 doelpunten maakt in de CL die je dan ook samen wint. 30 doelpunten in LaLiga die je dan ook samen wint (kampioenschap).. dan lijkt het niet vreemd als je voor hem (Benzema) stemt.

Maar ik snap Alaba zijn uitleg wel, iedereen in de selectie een naam schrijven en hoogste aantal telt.

Was er geen WK was het absoluut Benzema geworden die 6 penaltys van Argentinie verbloemen nu heel veel.

De fans op social media.. Het is zo’n ongelofelijke cesspool van losers die nog nooit in de buurt van het stadion geweest zijn en toch willen bewijzen “hoeveel ze om de club geven”, dat ze maar spelers, coaches en andere mensen lastig gaan vallen..

28 februari 2023 om 10:31

@yoericfc

Ik lach me rot op social media. Termen als Pessi, Pendu (iemand die me dit kan uitleggen aub).
Het grappige is dat het kereltjes zijn uit landen waar ze met moeite een sportzender ontvangen. Bangladesh, Indonesiërs, Guinea etc. Die verdedigen hun held alsof hun leven ervan afhing.

28 februari 2023 om 10:55

Ja koekoek, je hebt helemaal gelijk.. Je merkt gewoon heel erg dat men heel verschillend naar de sport kijkt in andere delen van de wereld. In Afrika, het midden-oosten en zuidoost Azië heb ik het idee dat men veel meer fan is van de personen dan van de clubs. Die mensen zitten vooral op twitter om alles te bashen wat niet die persoon is. Op Reddit wordt je overspoeld door Amerikanen en bij die gasten draait het maar om 1 ding: kijk mij eens de club supporten. Ik heb een nieuw shirtje, ik ben een Amerikaan en ik wil graag eens langskomen, ikke, ikke, ikke, kijk mij toch eens! Het is nog nooit voorgekomen dat ik een zin start op reddit met: “As a Dutchman..” terwijl “As an American fan” hun slagzin is..

28 februari 2023 om 14:01

Pendu heb ik ook nog nooit gehoord.

28 februari 2023 om 14:15

@real8madrid

Heb het de voorbije weken zien passeren maar ik weet echt niet van waar ze het halen :D

Snap dat de fans teleurgesteld zijn, maar Alaba mag gewoon stemmen wat hij wil. Ik snap zijn stem in ieder geval niet, zeker omdat ik zijn teamgenoot ook beter vond afgelopen jaar. Heb het idee dat Messi hem krijgt als ouvreprijs. Aan de andere kant, waar kun je je druk om maken. Is toch totaal geen belangrijke prijs?

28 februari 2023 om 13:13

Hier vind ik toch dat je de bal misslaat.
Ten eerste is dit natuurlijk absoluut geen onbelangrijke prijs.

Ten tweede vraag ik me af of jij de cijfers van Messi in 2022 wel kent?
Hij had 65 G/A op 51 wedstrijden.
Daarnaast won hij de Supercup tegen Italië en was hij hier ook weer man van de wedstrijd met 2 assists.
Ik weet niet vanbuiten wie er betere cijfers kan voorleggen dan 65 uit 51 wedstrijden (misschien Mbappe?) maar Messi heeft dan nog de doorslaggevende factor dat hij het WK heeft gewonnen.

En hij was zowat in elke wedstrijd op het WK belangrijk voor zijn land. Brak de ban tegen Mexico (wedstrijd die ze Moesten winnen), brak de ban in een moeilijke gesloten wedstrijd tegen Australie, deed de wedstrijd op slot na een fantastische dribbel tegen Kroatie. Uberhaupt tegen de op dat moment beste verdediger van het tornooi.
Trapte tegen Nederland een strafschop binnen en gaf die wedstrijd een sublieme assist voor het openingsdoelpunt.
En tegen Frankrijk in de finale trapte hij andermaal een belangrijke strafschop binnen, had hij met zijn subtiel kattenpootje een aandeel in de 2-0, maakte hij zelf nog de 3-2 en was hij gewoon heel de wedstrijd aanwezig en belangrijk in het spel van de Argentijnen.
Mbappe verdient absoluut ook credits, maar als we heel eerlijk zijn begon die pas aan zijn kunststukje rond minuut 75.
We hebben hem eigenlijk de rest van de wedstrijd niet gezien.

Kortom, ik vind dat Messi deze prijs absoluut verdient en volgens mij is hij momenteel bij de bookies ook favoriet voor de eindzege van de Ballon D'or.

28 februari 2023 om 13:34

Jullie slaan beide de plank mis:

@oenieboy: Alaba stemt wat de gehele Oostenrijkse selectie heeft gestemd.

@rode Duivels: Wat Messi betreft hoef je misschien niet te twijfelen. Maar de prijs op zich van De Beste is een discutabele prijs als je ziet dat een matig presterende keeper als Martinez tot beste keeper wordt gekozen over de desbetreffende periode (het gaat over een periode inderdaad, niet over een WK). Dan moet je je afvragen wat die prijs dus eigenlijk waard is ... een populariteitsprijsje, meer nog dan eentje voor het voetballend (doelverdedigend) vermogen?

Lionel Scaloni die begrijp ik niet, Walid Regragui had hem wel verdiend na wat hij heeft gepresteerd en het team gehecht heeft gemaakt. Oh en btw Mbappe had ‘m mogen winnen.

28 februari 2023 om 11:10

Als jij vindt dat Regragui er recht op had dan heeft Scaloni er natuurlijk al helemaal recht op.

28 februari 2023 om 11:20

Mwa, beide heren hebben indrukwekkend gepresteerd. Scaloni heeft een consistent falend Argentinie nu al in korte tijd aan de 2 beste prijzen die er te winnen zijn geholpen.

je zou maar een eigen mening hebben. man man man. waarom moet een speler verplicht op zijn teamgenoot moeten stemmen?

Namens de hele Oostenrijkse selectie? Wat is dat nou weer voor een verstoptruc. Gaat toch niet alleen over het wk of wel? En als dat dus gevoelig ligt: knal dan niet meteen alles op Twitter

28 februari 2023 om 12:51

Hij mag zijn stem uitbrengen omdat hij aanvoerder is van Oostenrijk. Hij laat echter een aantal van de spelers van die selectie meebeslissen. Erg goed van hem.

Als alaba Messi de beste vond het laatste jaar laat hem dat dan vinden! Waar maken ze zich druk om?

Democratie hea. Je hebt een vrije mening tot mensen het er niet eens mee zijn haha

De enige logische reactie lijkt mij inderdaad ook om wat apen te sturen. Hoe durft hij een speler te kiezen die niet bij zijn eigen team speelt. 1. Benzema 2. Michel Salgado 3. Mariano had zijn keuze moeten zijn!

28 februari 2023 om 10:31

Michel salgado hahaha, volgens mij bedoelde je Hierro.

28 februari 2023 om 11:09

Michel Salgado. Voornaam van Hierro is Fernando.

Tsja, Alaba is vrij om te kiezen. En wellicht heeft hij inderdaad als aanvoerder met de gehele selectie gesproken en heeft Oostenrijk gewoon gekozen voor Messi als nummer 1, namens de gehele selectie moest Alaba dan de ''stem'' uitbrengen, nou, logisch toch?

Verder heeft Messi gewoon een goed WK gehad en als sterspeler het WK gewonnen. Ik snap wel dat hij hem heeft gekregen. Benzema had een ziek goed jaar in de CL afgelopen jaar (La Liga ook, maar CL viel toch iets meer op), maar was op het WK ook niet aanwezig helaas....

Ik snap de keus voor Messi wel, maar had het ook begrepen als Benz of Mbappé hem had gewonnen.

28 februari 2023 om 11:46

Ik denk oprecht als Benzema een grote aandeel (zoals Giroud of mbappe) had gehad op het WK dat hij veeeel meer stemmen zou hebben gehad en een terechtere winnaar zou zijn geweest. Echter lopen sommige mensen te doen alsof Messi in 2022 maar liefst 7 wedstrijden heeft gespeeld.

28 februari 2023 om 14:40

Ik denk dat ook ja. Benzema op het WK met wat doelpuntjes, dan had hij hem wel eens kunnen winnen. Zeker als hij met Frankrijk de finale had gehaald....

28 februari 2023 om 12:14

Maar moet dat dan meteen weer op twitter?

28 februari 2023 om 14:40

Nee, dat hoeft niet. Maar blijkbaar wilde Alaba dat wel zo delen. Zijn goed recht, toch? En blijkbaar vinden mensen het nodig om hem opeens negatief te benoemen, terwijl het gewoon een topspeler is die zijn vote uitbrengt namens een geheel team...

Verkocht zeggen ze dan, zelfs rivalen en ex teamgenoten zien in dat Messi de beste is.

Nummer 77 voor Messi (individuele prijzen). Ongekend.

Ach moet ie lekker zelf weten. Is aan niemand verplicht op een bepaalde speler te stemmen. Mensen moeten zich niet zo aanstellen.

Als captain van het elftal van Oostenrijk doet Alaba ook niks verkeerd. Het zijn toch altijd een select groepje idioten die denken dat het om iets anders gaat en dan zo gaan reageren

Dit soort geneuzel blijf je op deze manier houden. Ik vind het sowieso onzin dat zowel aanvoerders als trainers hun stem bepalend is. Een groot deel van de aanvoerders wil het liefste zijn vriendjes te vriend houden (zie de stem van Messi op Neymar wat natuurlijk bezopen is qua prestaties). En degene die wel puur vanuit hun mening stemmen krijgen kritiek. Kunnen dit soort dingen niet gewoon door 1 afgevaardigde per land gestemd worden? Of laat het in de toekomst desnoods lekker door A.I. gebeuren dmv een robot die puur naar statistieken kijkt. Dit is gewoon een populairiteitshow met als dieptepunt de verkiezing van Emeliano Martinez en de top 10 positie van Julian Alvarez

"de Argentijnse sterspeler won de prijs voor de tweede keer in zijn carriã¨re"

Twee keer? Hoe dan?
Hij voetbalt meer dan 15 jaar op de voetbalvelden en heeft er maar twee van gewonnen.

Ik ben niet zo van al dat uitreikingen. Ik volg het niet. Ik ben gestopt toen hij zijn derde gouden schoen won en heeft er daarna inmiddels 7 keer gewonnen las ik.

Maar twee keer....schaam je!

28 februari 2023 om 11:34

Koekoek, deze prijs bestaat pas 3 jaar oid.

28 februari 2023 om 11:45

Ha oke, dat wist ik niet. Bedankt!

Een ander succesformule uitmelken dus.

28 februari 2023 om 12:45

Neen fifa en france football deden vroeger de fifa balon d'or. Ik kan me niet meer herinneren waarom maar ze zijn enkele jaren terug dus uit elkaar gegaan dus moest de fifa hun eigen dingetje in elkaar flatsen.

Sums up the average Real Madrid fan in a nutshell 😂

Meanwhile also the same fans: this award is rigged by FIFA

/shrug

28 februari 2023 om 12:12

Beetje onnodig toch? Alsof deze sukkels de gemiddelde supporter vertegenwoordigen lol, dat is echt onzin. Dit zijn gewoon een stel losers die niks beters te doen hebben dan problemen zoeken die er niet zijn. Rigged over dit hoor ik ook niet, wel over het WK. Valt wat voor te zeggen met de hoeveelheid penalties die ze gehad hebben in combinatie met het lage vertrouwen in de FIFA haar ethische handelen en alle rotzooi die er de afgelopen 2 jaar naar buiten is gekomen. Mij zou het niet verbazen als over 10/15 jaar blijkt dat het doorgestoken kaart was, al hebben ze er ook voor geknokt.

28 februari 2023 om 12:19

Oh geloof me, gemiddelde Barca fan is niet veel beter. Messi en Ronaldo hebben die fans zoveel plezier en haat geleverd dat de gemiddelde fan niet meer fatsoenlijk een mening kan uitten zonder haat richting de ander.

Nou nou, dat moet Alaba toch lekker zelf weten? Of hij dat nou met het team besloot of niet. En dan die apenpoppetjes... Te triest, helemaal als je beseft dat Vinicius daar dit seizoen ook erg last van heeft met bijvoorbeeld Atletico. Maar even over het stemmen zelf, hoe kan het dat Courtois bij de beste elf zit, maar niet als beste keeper is gekozen?

Allemaal hele Spaanse namen in die comments, ze spreken ook duidelijk Spaans. Kom op zeg, dit zijn een paar internetheldjes die niets beters te doen hebben geen supporters.

28 februari 2023 om 13:03

Want alleen Spanjaarden in Spanje zijn echte fans toch ?

28 februari 2023 om 13:07

Klopt

Zo mooi hè dat fans menen te bepalen waar een voetballer op moet stemmen. Hoeveel doodsbedreigingen zou jij gekregen hebben van die IQ loze figuren?

Het is toch ook geen The Best REAL Madrid Men's Player uitreiking waarop je alleen op teamgenoten moet stemmen? Dit gaat over de beste van allen, inclusief spelers van andere teams.

Triest van VZ om dit te pushen, aangezien het hier om enkele personen gaat en totaal verwaarloosbaar is in het grotere plaatje.

Belachelijk, dit zijn geen Madridistas . Ik geloof dat ze meer fan zijn van Benzema. En Alaba mag zelf wel bepalen op wie hij stemt als aanvoerder van Oostenrijk. Mij gaat het erom hoe hij presteert op het veld en hij vecht altijd voor de winst.

Als hij zegt dat heel het Oostenrijkse team de keuze gaf voor Messi te gaan dan mogen de internet trollen naar de maan lopen.

Ja stel je voor dat een speler een eigen mening heeft...dat moeten we niet willen natuurlijk

Triest.. Deze "madridista(s)" vertegenwoordigd mij totaal niet! Next...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren