Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fans laten FC Twente voorlopig niet in de steek: 'Het lijkt mee te vallen'

Laatste update:

FC Twente beleeft een treurig seizoen in de clubgeschiedenis, maar de achterban lijkt vertrouwen te hebben in de toekomst. De leegloop op de tribunes waarvoor heimelijk gevreesd werd, blijft voorlopig achterwege. Gerald van den Belt zegt namens de Enschedeërs dat de verkoop van seizoenkaarten voor de volgende jaargang redelijk positief is.

/

De 17.000 seizoenkaarthouders hadden tot dinsdag de mogelijkheid om hun eigen plaats veilig te stellen. Een officiële tussenstand is er nog niet, maar Van den Belt laat aan TC Tubantia weten dat de tussenrapportages redelijk positief zijn. “Het lijkt mee te vallen maar we gaan wel uit van een teruggang, hoewel de mensen nog tot augustus kunnen bestellen.”

“Tot die tijd kan er nog veel gebeuren”, zegt Van den Belt hoopvol. De vraag is welke spelers in de zomermaanden afscheid zullen nemen van FC Twente. De club kan de huidige, dure spelersgroep niet meenemen naar het nieuwe seizoen en mogelijk zoeken een paar spelers hun heil liever elders. Op dit moment staat de club elfde en loopt het Europees voetbal mis.

Denk jij dat het stadion van FC Twente volgend seizoen goed gevuld zal zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
23 april 2015 om 20:37

Trost op een losse opmerking van een directeur die zijn conclusie baseert op voortekenen en niet op keiharde cijfers?

23 april 2015 om 21:35

De directeur baseert zich zeker wel op harde cijfers, namelijk die uit de tussenrapportage. Bij gebrek aan de definitieve cijfers is dat niet zo vreemd.
Dezelfde directeur heeft regelmatig minder positief nieuws naar buiten gebracht de laatste tijd. Opvallend is dat negatief nieuws direct aangenomen wordt en het ene positieve bericht door de meesten direct in twijfel getrokken wordt.

23 april 2015 om 22:48

Toen het hommeles was in Rotterdam werd de club geroemd om haar trouwe fans!
Trouwe fans zitten er zeker ook in De Veste! Als we winnen gaan we los, als we verliezen zijn we Trots! Fc Twente heel mijn leven lang!!!
Prachtige tekst uit een van de liederen van vak P. Nu blijkt wel waarom zij dit zingen!

In voor- en tegenspoed! 💪

Suggestieve titel, enige wat v.d Belt zegt is dat de tekenen niet negatief zijn.

v.d Belt zou ook nooit vertellen dat het totaal niet gaat met de verkoop want dan krijg je de twijfelaars sowieso niet over de streep.
Marketing praatje gok ik om de verkoop niet nog verder te drukken, kan mij niet voorstellen dat er fans afhaken als er een totale leegloop dreigt.

Ik geloof er niks van dat het er zo voor staat als dat hij zegt. Dit is een manier om twijfelaars over de streep proberen te trekken. Trucje dat al jarenlang wordt toegepast bij bvo's..
Hij dekt zichzelf niet voor niets ook alvast in door te zeggen dat ze wel "uitgaan van een teruggang, maar het zal wel meevallen".
Met die uitspraak kan je straks aan beide kanten je gelijk halen..

Geen terugval slechts een teruggang. Het is maar hoe je het wilt noemen, we zien de cijfers over een paar maanden wel. Tot die tijd is dit te beschouwen als het proberen om een positieve draai te geven aan iets negatiefs. Vallen de inkomsten straks wel tegen heb je weer wat uit te leggen. Geef toch gewoon duidelijkheid richting je organisatie en achterban, men wil blijkbaar niet leren van het verleden.

23 april 2015 om 15:47

Eerst zeg je: we zien de cijfers wel als ze bekend zijn. En vervolgens stel je dat hij de waarheid niet zegt? Scheve redenering.
Hij geeft aan dat het waarschijnlijk geen grote terugval gaat zijn. Wat heeft hij eraan als dit toch wel het geval blijkt te zijn. De media hem gaan vergelijken met Munsterman en om zijn vertrek gaan vragen...
Niet alles is direct voorgelogen en onjuist. Ik vind deze man erg open tot nu toe, en ga er dus vanuit dat de tussenrapporten niet al te negatief zijn.

23 april 2015 om 19:01

Ik zeg nergens dat hij de waarheid niet zegt. Ik zeg alleen dat het alleen maar verkeerd uit kan pakken om nu dergelijke positieve geluiden te verspreiden. Men gaat uit van een teruggang in seizoenskaarten. Geef bij een dergelijk bericht dan de stand van zaken goed aan of meldt in het geheel niks over de verkoop van seizoenskaarten. Nu wordt er een beeld gegeven dat het allemaal wel meevalt, en misschien is dat uiteindelijk ook wel zo maar laat dat dan gewoon zien. Nu kan het eigenlijk alleen nog maar tegenvallen.

Teken dat Twente toch gewoon aan moeten kunnen haken met de top. Zo'n groot stadion, 1 vd hoogste bezettingsgraden van Nl en de verreweg de grootste groei van NL op de tribunes over de afgelopen 5 jaar.
Ook geweldig nieuws dat de verkoop van de Sccs gewoon goed gaat. Dat terwijl vele supporters op oa advies van de supportersverenigingen zelfs pas gaan verlengen wanneer Schreuder vertrekt.

23 april 2015 om 15:52

De realistische begroting van FC Twente (zo'n 30-35 miljoen) is slechts de helft van die van Ajax en PSV en gelijkwaardig aan de huidige begrotingen van Vitesse en Feyenoord. Met de top zal FC Twente dus niet op lange termijn mee kunnen doen.

De begroting van Feyenoord zal met het nieuwe stadion (wanneer ze wel fatsoenlijke sponsorfaciliteiten hebben) enorm groeien en zal wel richting Ajax en PSV trekken. Die van Vitesse zal op den duur ook rond het huidige bedrag liggen (vitesse maakt nu weliswaar gedekte verliezen, maar ziet de inkomsten elk jaar nog stijgen en krijgt nog altijd relatief gezien erg weinig tv-inkomsten doordat de slechte resultaten uit het verleden daar nog op drukken). Ik denk dus dat je op lange termijn gewoon weer de traditionele top-3 krijgt met daarachter Vitesse en FC Twente. Die beide clubs kunnen financieel gezien gewoonweg niet mee met de topclubs.

23 april 2015 om 16:32

Nee joh, de begroting van Twente is zelfs volgend seizoen,ondanks alle ellende, al minimaal 36 M. Zonder europees voetbal of winst op transfers meegerekend.
De schulden en hypotheek zullen afnemen en de begroting groeien. Daarnaast heeft twente dus 1 vd hoogste bezettingsgraden van NL in hun stadion en de mogelijkheid om het huidige stadion uit (rond) te bouwen tot 44.000 man.

23 april 2015 om 16:57

@j.staatsen

Een begroting zegt vrij weinig. Dordrecht zou ook een begroting kunnen maken van 44 miljoen, maar dat is natuurlijk niet realistisch. Het is ook nog afwachten wat voor lijken er nog meer uit de kast komen voordat je uberhaubt over een begroting of spelersbudget mag spreken als 'buitenstaander'.

On: Een redelijk kansloos marketingpraatje dit:

“het lijkt mee te vallen maar we gaan wel uit van een teruggang, hoewel de mensen nog tot augustus kunnen bestellen.”

Zolang er geen cijfers naar buiten komen kan meneer van den Belt wel zeggen dat het meevalt, maar wij kunnen daar als 'buitenstaanders' helemaal nog niet over oordelen.

23 april 2015 om 17:11

Dat Feyenoord ineens aan zou haken bij Psv en Ajax is ook gewoon kletspraat van de mensen die een nieuw stadion willen en daar argumenten bij zoeken. Natuurlijk zal het omhoog gaan, maar echt niet naar het Psv en Ajax niveau. Dat lukt niet simpelweg met een stadionnetje. Daarnaast groeien Psv en Ajax ook door, dat vergeten ook veel mensen hier.

23 april 2015 om 18:25

@J. Staatsen

Daar gaan we weer, een begroting zegt helemaal niets. Het enige wat iets zegt, is het bedrag beschikbaar voor speler salarissen en het bedrag beschikbaar voor transfers.

De schulden zullen niet afnemen, ze gaan eerst nog toenemen, o.a. door de tv inkomsten die per jaar met tonnen zullen gaan dalen, dit jaar tegen de half miljoen minder.

Aangezien we de komende jaren geen prestaties hoeven te verwachten van Twente, zal vroeg of laat het bezoekers aantal terug gaan lopen. En dan heb je een duur stadion dat niet volledig benut kan worden dus nog hogere kosten.

23 april 2015 om 19:09

@afca
Een begroting zegt helemaal niks...?! Wat een onzin zeg.
Je kunt heel nauwkeurig alle ranglijsten van alle competities vooraf maken aan de hand van de begroting.
Noem het maar niks ....

23 april 2015 om 19:31

Denk nou eens na, je kan een ranglijst maken aan de hand van vrij besteedbaar geld. als een groot deel van je begroting opgaat aan rente betalingen en schulden aflossing, dan zegt de begroting helemaal niets.

laten we eerlijk zijn, Twente heeft toch niet de twaalfde begroting van nederland, of wel soms?

23 april 2015 om 19:59

Betekend dat er nog steeds heel veel geld binnenkomt. Dankzij die hoger begroting heeft Twente nog steeds veel vrij besteedbaar geld tov andere clubs.
Daarnaast, Twente betaalt hypotheek waar andere huur betalen. De schulden en hypotheek zullen afnemen en de begroting nog verder groeien.

Verder hoef ik toch niet uit te leggen dat elk seizoen zijn uitschieters heeft of dat Twente 6 punten in mindering heeft gekregen....?
Op de Tvgeld ranking , stand over de afgelopen 10 jaar staat Twente 4e. laten ze nu net ook de 4e begroting hebben. En kijk ook even op welke plek de andere clubs staan en vergelijk dat met hun begroting

En vertel me dan nog eens dat begroting niks uitmaakt ....

23 april 2015 om 20:39

begroting is al omlaag na de 29 miljoen en een begroting zegt verder niet zo veel

23 april 2015 om 22:21

Een begroting zegt wel iets maar je kan er niet zo heel erg veel uithalen. Het gaat meer om het budget dat je over houdt om echt mee te gaan handelen. Bij Twente zijn de kosten gewoon heel erg hoog tegenover de inkomsten. Dan is die hoge begroting heel leuk maar je hebt er vrij weinig aan.

24 april 2015 om 05:03

@j.staatsen: Als het bedrag van ramonfcu klopt (begroting van 29 miljoen), dan hebben ze de 5e begroting, achter Ajax, Psv, Feyenoord en Vitesse. Maar dit terzijde.

Je vergelijking tussen hypotheek en huur is onjuist. Je moet huur niet met hypotheek vergelijken, maar met de onderhoudskosten. FC Twente moet de onderhoudskosten van het stadion betalen, waar andere clubs dat niet hoeven, die betalen namelijk huur (en vaak is het huurbedrag vrijwel gelijk aan de onderhoudskosten of zelfs iets lager). Gemeenten proberen namelijk geen winst te maken op de stadions. Voor FC Twente liggen de kosten nu dus juist hoger, omdat ze ook nog een zeer hoge hypotheek hebben staan met een vrij hoge rente voor zover ik heb begrepen.

Daarmee wordt de begroting van FC Twente ook niet representatief voor wat ze ermee kunnen. FC Twente kan percentueel een veel kleiner deel van de begroting gebruiken voor het voetballende gedeelte dan de concurrentie, omdat FC Twente een behoorlijk deel van de begroting kwijt is aan rente en aflossingen op de verschillende schulden. Dat ze komend jaar geen aflossing op de hypotheek van de gemeente hoeven te betalen scheelt, maar dat is slechts een deel van de langlopende schulden (17 van de 58 miljoen).

24 april 2015 om 08:01

Meer het bedrag klopt niet. Van de Belt heeft aangegeven dat de begroting komend seizoen minimaal 36 M is.
Als de overheden minder huur vragen dan de onderhoudskosten zie ik dit als verkapte overheidssteun.

Dat is eindelijk weer eens een positief bericht. Het gloryhunter verhaal bij Twente valt dus nog wel mee Gewoon een grote achterban met trouwe supporters.

Forza Twente!!

23 april 2015 om 15:44

Ik denk niet dat je dat nu al kan zeggen, laten we eens kijken hoeveel mensen er over een seizoen of 2-3 nog gemiddeld in de Veste zitten, na een paar magere jaren...

23 april 2015 om 20:40

Volgens mij is het kwa voetbal al 2 jaar mager en toch komen ze.

23 april 2015 om 20:21

Tja, had je wat anders verwacht? Ik zag dit wel aankomen. De meeste Twente-supporters die ik ken verlengen gewoon hun seizoenskaart. De enkeling die afzegt doet dit om andere redenen.

Gadverdamme stelletje pessimisten hier. Komt er na maanden 1 positief bericht en dan komen er mensen aan dat er geen reet van klopt en dat het gelogen is. Ik heb direct al gezegd dat het volgend seizoen gewoon goed gevuld is. Jullie kennen de gemiddelde Twente supporter niet eens dus ga niet gewoon makkelijk lopen doen dat het volgend seizoen half leeg is.
Elke Twente supporter in mijn omgeving heeft direct al gezegd zijn/haar kaart gewoon te verlegen.

23 april 2015 om 17:00

Met alle respect, als iemand alleen aangeeft "dat het allemaal wel meevalt" terwijl hij dat niet weerlegt met duidelijke cijfers, weten jij en ik toch ook niet hoe de vork in de steel zit?

"jullie kennen de gemiddelde Twente supporter niet eens dus ga niet gewoon makkelijk lopen doen dat het volgend seizoen half leeg is. "

Alsof jij wel alle Twente-supporters kent.. Ik ken ook veel Feyenoord-supporters en die gaan volgend jaar ook allemaal naar De Kuip. Betekend dit dat Feyenoord 48.000 seizoenskaarten gaat verkopen omdat in mijn omgeving iedereen gaat? Nee. Zo werkt het dus ook in Twente. Het zal niet zo dramatisch zijn als dat af en toe geschetst wordt, maar reken er maar op dat de bezettingsgraad een heel stuk lager zal zijn als de afgelopen jaren.

24 april 2015 om 09:31

Tuurlijk zei ik in de tijd van Munsterman dat er niets aan de hand was -_-'
Althans de jaren voor nu. Of wist je jij dit een paar jaar geleden al? Zo ja, dan moet je wat gaan doen met je voorspellende gaven.

Daarnaast heeft je reactie totaal niets met mijn reactie te maken maargoed. Dat Twente stappen terug moet nemen snap ik ook wel, bedankt dat je het nog even uitlegd.

@djurr, ik ken niet alle supporters persoonlijk nee, dat bedoelde ik ook niet.
Wel ken ik de mentaliteit/cultuur van de Tukkers.

23 april 2015 om 20:41

je zei ook in de tijd dat munsterman er zat dat er niets aan de hand was en iedereen was gewoon jaloers twente zal er gewoon flink op achteruit gaan op alle vlakken ,nu moet twente er gewoon heel snel voor zorgen dat ze weer gezond worden en van daar verder kijken

Mooi bericht. Ook ik heb mijn seizoenskaart verlengd. Je bent fan in goede en slechte tijden.

23 april 2015 om 15:51

Daarom. Zat er ook toen Twente in de eerste divisie speelde en ga nu niet opeens afhaken. Enige reden om af te haken is als ik het fysiek of financieel niet meer aan kan. 43 jaar nu en verwacht nog zeker 20 jaar mee te kunnen

23 april 2015 om 15:53

Bedoel dat ik er nu 43 jaar zit en hoop/verwacht nog zeker 20 jaar mee te kunnen

24 april 2015 om 05:05

Prachtig! Helaas zijn er altijd fans die er niet zo over denken. Dat is bij alle clubs zo. Echter haken de meesten daarvan pas af als een club meerdere jaren minder presteert en dat is bij FC Twente nog niet zo. Ik verwacht dus nog geen grote daling.

Dan weet je gelijk wie de echte supporters zijn en wie de successupporters.

Maar ik heb wel een gevoel dat Twente over het algemeen een trouwe aanhang heeft. Vind het ook mooi om te zien dat ze geleidelijk gegroeid zijn naar subtop met als uitschieter de landstitel.

Ik gun ze in ieder geval een beter seizoen volgend jaar, want het is wel Murphy's law dit jaar.

23 april 2015 om 16:25

Twente is altijd al subtop geweest dus hoezo gegroeid naar subtop?

23 april 2015 om 18:26

Klopt, dat is ook de grote misvatting onder de mensen. Twente speelde altijd al vrij constant in de subtop. Een keertje ging het mis met de degradatie maar een jaar later was Twente al weer terug. Lijkt wel of iedereen denkt dat Twente pas onder Munsterman de subtop bereikte.

23 april 2015 om 19:15

Met munsterman werd de top bereikt.
Op een bepaald moment pakte ze elke prijs, behalve die titel in 2011, oa omdat ze als kampioen die laatste wedstrijd uit bij runnerup ajax werden ingedeeld door de knvb.

23 april 2015 om 19:32

Met Munsterman werd de top niet bereikt, met Munsterman had Twente een eenmalige uitschieter naar boven. Daarna begon de vrije val tot de twaalfde plaats dit jaar. En begon de groei van de enorme schuldenberg die Twente bijna teveel dreigt te worden.

23 april 2015 om 20:46

dat is ook wel overdreven hoor
twente was failliet en munsterman heeft de boel weer opgebouwd en is daarin op een gegeven moment doorgeslagen en zie het resultaat nu ,dus eigenlijk zijn ze net zo ver als voor de aanstelling van munsterman maar wel met een nieuw stadion en wat (gekochte)prijzen
niet gek gedaan toch

24 april 2015 om 05:07

Vrijwel altijd. In de periode eind jaren '90-begin 21e eeuw was FC Twente een middenmoter. Gezien vanaf die periode is FC Twente gegroeid naar de subtop. Maar gemiddeld gezien heb je natuurlijk gelijk dat FC Twente niet echt gegroeid is nee.

24 april 2015 om 09:25

Met Munsterman een paar jaar meegedaan in de top inderdaad. Het grappige is dat ze voor het kampioens team waarschijnlijk de helft aan salaris kwijt waren als nu. Ofja grappig... je snapt wat ik bedoel. Daarna is het inderdaad bergafwaarts gegaan. Maar goed, in tegenstelling tot een heleboel mensen heb ik wel vertrouwen in de toekomst. Mensen die ervan uitgaan dat Twente nu degradatie gaat spelen neem ik ook niet serieus. Ze zullen de komende jaren zeer hun best moeten doen om top 8 te spelen.

23 april 2015 om 20:23

Twente is de 4e club van Nederland met aantal behaalde punten in de Eredivisie en gemiddelde eindklassering. Dus ze zijn niet echt gegroeid richting de subtop. 30 jaar geleden ofzo hebben ze nog een Europese finale gespeeld dacht ik.

23 april 2015 om 23:52

Dat is iets langer geleden, 40 jaar nu. In 1975 tegen Bor.m.gladbach.

En zo hoort het,je bent er in goede en slechte tijden. Vind het trouwens maar een rare titel,maar goed.

Zijn er maar 17.000 seizoenskaarten beschikbaar? Lijkt me erg weinig voor zo'n groot stadion. Dan moet er wel heel veel losse verkoop zijn.

Klasse hoor, een fan ben in goede en slechte tijden!

23 april 2015 om 17:54

Waarom zou het in 1 keer minder worden? Wij zien al 2 seizoenen kutvoetbal. Gewoon verlengen voor en tegenspoed

23 april 2015 om 18:02

Ja daar heb je een punt, ik wilde eigenlijk gewoon meer mijn bewondering naar de twente fans laten blijken.

Jokken bij FCT is hun grootste verdienste, volgend jaar horen we weer hoe het werkelijk is geweest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren