Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Fabrizio Romano komt met update over Ajax, Van den Boomen en Álvarez

Zondag, 28 mei 2023 om 09:45Guy Habets

Branco van den Boomen zal volgende week zijn medische keuring ondergaan, waarna hij een contract tot medio 2027 gaat ondertekenen bij Ajax. Volgens Fabrizio Romano staan de tests binnenkort al gepland en zal de middenvelder daarna gepresenteerd kunnen worden. Van den Boomen zou vier of vijf andere clubs hebben afgewezen om bij Ajax te kunnen tekenen.

Zaterdag werd door Romano onthuld dat Ajax rond was met Van den Boomen en dat de spelmaker van Toulouse de eerste zomeraanwinst van de 36-voudig landskampioen gaat worden. De Brabander, die eerder al in de jeugdopleiding van Ajax speelde, komt transfervrij over en gaat een contract voor vier seizoenen ondertekenen in de Johan Cruijff ArenA. De transferexpert schrijft nu dat Van den Boomen 'vier of vijf' andere aanbiedingen afwees om in Amsterdam aan de slag te kunnen gaan. Volgende week wordt hij medisch getest.

Het aantrekken van Van den Boomen valt gelijk met het naderende vertrek van Edson Álvarez, zo verwacht Romano. Naar verluidt gaat Borussia Dortmund er de komende dagen alles aan doen om de Mexicaanse controleur over te nemen en is een spoedig vertrek zeer waarschijnlijk. Eerder werd al geschreven dat Ajax een bedrag van dertig tot veertig miljoen euro kan gaan ontvangen voor Álvarez, die in de zomer van 2019 nog voor vijftien miljoen euro werd overgenomen van Club América.

Van den Boomen lijkt geen directe opvolger van Álvarez, daar de voormalig middenvelder van onder meer FC Eindhoven en De Graafschap het moet hebben van zijn passing en overzicht en Álvarez juist zijn defensieve kwaliteiten aanspreekt. De komst van Van den Boomen heeft volgens de Telegraaf alles te maken met zijn cijfers en data, die zeer positief naar voren komen in het systeem van technisch directeur Sven Mislintat. De Duitser is zeer geïnteresseerd in statistieken en wordt door de ochtendkrant al omgedoopt tot data-Duitser.Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door elflaco)

Ajax moet 1 van deze 2 trainers halen:

•Marcelo Gallardo 🇦🇷
•Kjetil Knutsen🇳🇴

En nieuwe spelers:
Livakovic (keeper)🇭🇷
Martin Baturina(nummer 10) 🇭🇷
Nicolás Capaldo(rechtsback) 🇦🇷
Luka Vušković (CV) 🇭🇷
Valentin Gomez(CV)🇦🇷
Arda Güler🇹🇷
Viktor Gyökeres (SP)🇸🇪 of Kyogo Furuhashi(SP)🇯🇵
En nog een vervanger voor alvarez

Vertrekken spelers:
Alvarez
Timber?
Kudus
Grillisch
Sanchez
Bassey (hopelijk)
Klaassen
Rulli

28 mei 2023 om 09:56

Amrabat ophalen bij Fiorentina. Van Hecke bij Brighton en Clasie (unpopular opinion)

28 mei 2023 om 09:58

Amrabat gaat nooit naar Ajax komen. Daarnaast hoop ik niet dat Ajax serieus Clasie gaat halen. Niet het niveau wat Ajax moet nastreven

28 mei 2023 om 10:00

Clasie is dit jaar van een fantastisch niveau en precies de speler die we op het middenveld kunnen gebruiken. Heb je überhaupt AZ gekeken dit jaar ?

28 mei 2023 om 10:02

Clasie is leuk voor de eredivisie maar heeft ook een historie van choken in grote wedstrijden. Wat een waardeloze aankoop zou dat zijn

28 mei 2023 om 10:02

Ah de hele Europese top zit achter Amrabat aan maar hij wil vast naar Ajax komen ja

28 mei 2023 om 10:02

Zeker, voor AZ, die jongen gaat ajax niet naar het niveau brengen waar ze willen zijn. Plus zijn leeftijd heeft hij niet mee

28 mei 2023 om 10:05

Clasie laat dit seizoen een constant niveau zien dat geen enkele middenvelder van Ajax haalt.

28 mei 2023 om 10:12

Dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat het een intrinsiek betere speler is 😉
Hij heeft een goed seizoen gedraait en heeft echt specifieke kwaliteiten, maar gaat ajax niet beter maken.

28 mei 2023 om 10:16

Ja, want Amrabat wil naar Ajax. Daar zat in de winterstop half Europa al achteraan. Die kan naar topploegen in Spanje, Italië of naar de Premier League.

28 mei 2023 om 10:37

Oh nice heb je hem gesproken? Heeft hij jou dat verteld wat hij wilt, sorry wist ik niet, dan neem ik het allemaal terug.

28 mei 2023 om 10:40

Je hoeft hem an sich niet te spreken om te realiseren dat hij naar veel betere ploegen en competities kan dan terug naar een wankelend Ajax

28 mei 2023 om 10:43

Kom van der Boomen toch ook ? Ik schat de kans ook niet gigantisch groot in, maar je kunt toch zeker een goede poging wagen ?

28 mei 2023 om 10:49

Waren er topclubs geïnteresseerd in van der Boomen dan?

28 mei 2023 om 10:51

@EredivisieAjax

Ga je Amrabat nou serieus vergelijken met van den Boomen? De één is 13e geworden in Frankrijk met Toulouse en de ander heeft zich op het WK in de kijker gespeeld van de Europese (sub)top.

Messi is na dit seizoen transfervrij en ook Bellingham gaat Dortmund verlaten, wellicht dat Ajax bij hen ook een poging kan wagen?

28 mei 2023 om 10:57

Amrabat zat bij een Fiorentina dat 9e is geworden, waarbij Amrabat de 2e helft van het seizoen meer dan eens op de bank zat bij belangrijke wedstrijden. Ja hij speelde een super goed wk, maar je doet nu alsof het een bewezen wereldster is, dat valt ook wel weer wat mee.

28 mei 2023 om 11:19

EredivisieAjax heb je nou echt 0 realiteitszin? Zoals anderen al aangaven, de gehele Europese tip zit bijna achter die jongen aan. Maar hij wilt vast wel naar een kwakkelend Ajax komen? In de Eredivisie? 🤦🏾‍♂️

28 mei 2023 om 11:22

Amrabat staat in de belangstelling van clubs als Barcelona. Wat moet die bij Ajax?

28 mei 2023 om 11:42

Van Boomen in de farmers league tov Amrabat in de serie A en met een goed WK achter de rug. Als je die gaat vergelijken dan kunnen we beter stoppen..

28 mei 2023 om 12:03

Amrabat is juist een zeer belangrijke pion voor dit fiorentina. De 2e seizoenshelft is Amrabat vaste basiskracht en speelt iedere wedstrijd. Wel met feiten komen in plaats van zomaar wat te zeggen. Voor de rest heb je wel gelijk dat het geen wereldster is, maar ik denk dat die wel hoger mikt dan Ajax op dit moment

28 mei 2023 om 12:34

EredivisieAjax

Je denkt niet genoeg uit de box

Ajax moet halen Mbappe, Haaland.
De Bruyne wil misschien ook weer lekker Nederlands praten. Ake wil misschien ook terug naar zijn favo groeteboer. Naast hem v Dijk.

Zoiets

28 mei 2023 om 10:01

altijd leuk om te speculeren en dingen te verzinnen.

gallardo heeft aangegeven een rust periode te nemen (die zie ik dus niet komen)
knutsen weet ik niet, maar dat zou qua speelstijl en invoegen van talenten een goede zijn

livakovic vind ik niet perse veel beter dan rulli, dus zou ik overbodig vinden zolang rulli bij ajax zit.

overige spelers heb ik te weinig kennis over

28 mei 2023 om 10:03

Je zou als rechtsback ook van Ewijk kunnen proberen, al zou die wel vrij duur zijn. En je nieuwe spitsen vind ik een beetje onnodig, je zou ook brobbey een heel seizoen de kans kunnen geven!
En zowel güler als baturina vind ik teveel van het goede!

28 mei 2023 om 10:04

Mooi rijtje spelers, maar het overgrote deel zijn gewoon spelers die nu een goed (onderbelicht) seizoen draaien. Wil echter niet zeggen dat ze ook goed in het team passen. Zo’n Gyökeres bijvoorbeeld is echt geen Ajax spits.

28 mei 2023 om 10:06

Eerlijk gezegd maar eentje van dit lijstje die ik haalbaar acht en zie als een toevoeging voor ajax. Nu maar hopen dat de ajax scouting dit lijstje niet oppikt 😜

28 mei 2023 om 10:10

Waarom zou Rulli vertrekken? Is net een half jaar bij Ajax en doet het uitstekend.

28 mei 2023 om 11:15

Idd, die gaat echt niet weg. Daar kunnen we nog jaren mee vooruit.

28 mei 2023 om 10:13

Als je dan toch een aantal Argentijnen haalt zou in proberen om Barco (Boca), Véliz (Central) Echeverri (River), Redondo (Argentinos) of Aguirre (Newell's) te halen, allemaal grote talenten die ik binnen nu en een paar jaar in de Europese top zie spelen. Dan zijn er nog spelers als Varela (Boca), Prestianni (Vélez) en Beltrán (River) die interessant zijn maar waar al grotere clubs achteraan zitten.

28 mei 2023 om 10:25

Die jongens hebben met uitzondering van Varela en Beltran nog alles te bewijzen op het hoogste niveau in Argentinië. Sommigen ken ik niet eens 😜. Van deze jongens zie ik alleen Varela potentieel als iemand die direct meerwaarde zou kunnen hebben voor de NLse top. Vrij allround speler ook.

28 mei 2023 om 10:37

Ik ken ze ook niet, maar dat is wel het moment dat Ajax ze zou moeten halen als ze er van overtuigd zijn. Anders gaan ze voor 30/40 miljoen voor naar de absolute top of Engeland.

28 mei 2023 om 10:43

Eens, maar ik zou de gok niet nemen. Jongens van 17,18 die echt een talent zijn in die competities gaan niet voor. een appel en een ei weg en het is nog totaal onzeker of ze het halen. Of je moet het heel zeker weten. Zou het zelf wel aandurven met Gomez uit het lijstje hierboven. Als ik het geld had 😜

28 mei 2023 om 10:53

@La Bombonera Ik benieuwd naar Varela en Medina van Boca. Waren voorheen wel eens geruchten over. Zijn die terug gevallen qua niveau of simpelweg onhaalbaar?

28 mei 2023 om 11:14

Medina is redelijk stil gevallen in zn ontwikkeling en maakt eigenlijk te weinig minuten bij Boca. Varela heeft talent maar ook een levensstijl die niet helemaal past bij de absolute top. Daarnaast is hij erg zwak begonnen aan dit seizoen. De spelers die ik hierboven vernoemde moet je eigenlijk binnen nu en een half jaar halen om nog een redelijke prijs te betalen.

28 mei 2023 om 11:15

@kuna Je hoeft ze niet te halen om direct in de basis te starten, maar rusting in te passen het komende seizoen om ze vervolgens het seizoen erop als basis spelers te zien. Dat jij ze niet kent zegt natuurlijk niet zoveel, want ik weet niet hoe goed je de Argentijnse competitie volgt

28 mei 2023 om 11:23

Redelijk goed wel La Bombanera. Dus als ik ze niet ken betekent dat in elk geval dat ze nog niet echt zijn doorgebroken op het hoogste niveau. Wat dan natuurlijk niks zegt over hun potentie. Probleem bij die jongens is dat je op jonge leeftijd geen idee hebt of ze het gaan halen of niet en ik verwacht dat er beste flinke transfersommen gevraagd worden voor de in potentie grote talenten uit Argentinië. Maar een Varela, of Gomez zou ik wel aandurven als Nederlandse topclub. Die hebben ook al best wat laten zien op het hoogste niveau.

28 mei 2023 om 12:12

Véliz heeft dit jaar in 14 wedstrijden al 6 keer gescoord voor Central en doet het nu erg goed op het WK onder 20. Redondo, Prestianni, Barco en Aguirre staan elke week in de basis bij hun clubs. Echeverri is 17 en moet zijn debuut nog maken, maar schoot een aantal weken geleden het hele WK onder 17 kapot en wordt al gevolgd door Real, City en Milan.

28 mei 2023 om 12:30

Ahh echt? Veliz heeft vorig seizoen ook al wat potjes meegedaan weet ik. Maar die andere jongens moeten dan pas dit seizoen zijn doorgebroken!? Anders val ik wel heel erg door de mand 😜

28 mei 2023 om 12:36

La Bombonera

Haha ik zou gaan voor (puur alleen door de naam) Redondo.
wat een geweldenaar was de Redondo

28 mei 2023 om 13:29

Dit is de zoon van. Hopelijk minder blessure gevoelig dan zn vader...

28 mei 2023 om 10:35

@piet: Als ik jou was zou ik Football Manager gaan spelen. Dan kun je precies doen wat je hier boven hebt aanbevolen.

28 mei 2023 om 10:43

Wel veel spelers die mij niet eens echt bij Ajax lijken te passen. Vuskovic is pas 16 (die toch?), Livakovic wel heel onnodig als je Rulli hebt, Gyökeres is ook niks geen garantie dat hij het ineens beter gaat doen dan Brobbey en heeft ook zeker niet meer potentie. Furuhashi vind ik een leuke speler, maar geen spits voor Ajax qua stijl. Baturina en Capaldo zijn goede spelers en sterk aan de bal (zover ik weet), dus die vind ik niet zo raar. Alleen is Capaldo gewoon een CM toch?

28 mei 2023 om 10:49

Waarom zou Rulli vertrekken? Livakovic heeft al een nieuwe club dacht ik?En dan 9 nieuwe spelers halen terwijl je ook wat jeugd talenten hebt als Hato, Godts en dan mis ik er nog wel wat... Een Argentijn erbij zou niet erg zijn qua mentaliteit en hopelijk kwaliteit. Guler ben ik met je eens die hoop ik heel erg, evenals Gallardo als trainer

28 mei 2023 om 11:23

Hoppaa, en weer 100 miljoen euro door de wc-pot gespoeld.

Het zou Ajax goed doen, om daadwerkelijk weer beleid te gaan voeren, zoals er destijds onder Overmars werd gedaan.

Ik heb nu die Vos een paar wedstrijden bekeken en ik begrijp echt niet waarom je hem niet de kans zou geven.

Data-Duitser? Is dat net als Pepijn met zijn laptop? Hopelijk gaat het Ajax wel helpen.

On: branco is een mooie versterking voor in de breedte maar zal net als spierings geen basis speler worden.

28 mei 2023 om 10:01

Geef de beide mannen nu gewoon de eens een eerlijke kans, zonder ze meteen als “wisselspeler” of als “leuke 12e man” neer te zetten. Als je uitblinkt bij een club dat altijd voor de onderste plekken speelt in een zwaardere competitie dan Nederland, kan je echt wel wat. Meer dan prima versterkingen van zowel Ajax als Psv.

28 mei 2023 om 10:09

Het kan hard gaan, bij de laatste interlands waren beiden niet goed genoeg voor nl elftal en speelden ze maar bij de de nr13 van de L1 en nu zijn het ineens versterkingen. Straks worden ze na 2 wedstrijden in de basis wel geselecteerd.

28 mei 2023 om 10:20

Hoezo is die competitie zwaarder? Buiten PSG speelt daar geen club waar de Nederlandse topclubs voor onderdoen. Niet voor niets Zitten we Frankrijk in de coëfficiënten lijst op de hielen.

28 mei 2023 om 10:21

We hebben bij Wieffer gezien hoe hard het kan gaan. Ik snap dit soort comments dus echt niet.

28 mei 2023 om 10:26

Voor mijn gevoel ben ik altijd de enige die het niet ziet in die Wieffer. Toch maar eens beter gaan opletten dan denk ik!

28 mei 2023 om 10:32

@grasveld7 volgens mij is het hier juist de bedoeling om je mening neer te zetten dat is dus precies wat ik doe. Daarnaast is het ook niet heel raar dat ik vind dat 2 spelers van de nummer 13 in Frankrijk niet in de basis zullen staan bij 2 topclubs in Nederland? Tuurlijk speelden ze sterk dit seizoen maar dit lijken me geen basisspelers. Als ik ongelijk heb en ze spelen de hele eredivisie aan gort zal ik ook zeker mijn ongelijk toegeven maar nu denk ik er zo over.

28 mei 2023 om 10:38

Misschien eens een hele wedstrijd van Feyenoord kijken, vanmiddag is er weer een kans. Al zijn er 2 wedstrijden die qua stake beduidend interessanter zijn. Wieffer moet echt nog wel wat leren en zijn laatste wedstrijden waren niet zijn beste, maar het is indrukwekkend wat hij laat zien sinds januari.

28 mei 2023 om 10:43

Maar Wieffer speelde vorig seizoen nog op het middenveld bij de nummer 7 van de KKD. Die kan toch nooit bij de kampioen uitblinken?

28 mei 2023 om 10:46

Doe ik met regelmaat. En wat maakt dat ik het fout kan hebben is het feit dat hij zich makkelijk en snel aanpast aan een hoger niveau. Dat doet vermoeden dat hij snel stappen maakt, dat is knap. Maar verder zie ik geen bijzondere kwaliteiten bij hem. Maarja simpel spelen is het moeilijkste dat er ie zeggen ze ook wel. Laten we kijken hoe z'n carrière zich ontwikkeld!

28 mei 2023 om 10:48

Waarom weer Wieffer erbij betrekken? Het gaat volgens mij toch echt om dat ze achter gaan met kwaliteit met deze speler.

En zoals je het redeneert kan een jonge speler nooit bij een andere club spelen? Van der boomen heeft het okay gedaan met Toulouse. Een speler met ervaring zou het moeten zijn maar die heb je toch al met grilitsch?

Je hoort mij niet klagen, maar zulke spelers heeft Ajax zelf volgens mij. De agressiviteit van Alvarez heb je niet.

28 mei 2023 om 10:50

Je hebt ook nooit een wedstrijd van toulouse gekeken. Branco trekt dat team al 2 jaar en zet zowel in de ligue 2 als 1 fantastische statistieken neer.

28 mei 2023 om 11:00

@Mr_knowledge,

Wieffer is een uitstekend voorbeeld. Vd Boomen en Spierings komen van de nummer 13 van de Ligue 1 dus die zullen er wel niks van kunnen.

Ik heb geen idee in hoeverre ze iets bijdragen maar er zijn talloze voorbeelden van spelers die dat tegendeel bewijzen. Met Wieffer als laatste voorbeeld.

Excelsior promoveerde vorig seizoen met het nodige geluk en met Wieffer op het middenveld. Als hij een meerwaarde, is hij absoluut, is voor de landskampioen. Snap ik echt niet waarom we nu al Spierings en VD Boomer afbranden. Wie heeft hen überhaupt zien spelen de afgelopen jaren in Frankrijk?

“Mislintat wordt door de Telegraaf al omschreven als de data-Duitser” kan die walgelijke krant niet gewoon een keer mensen normaal bij hun naam noemen ipv dit soort cynische bijnamen te gebruiken?

28 mei 2023 om 10:01

Is toch een beetje de huidige tijd waarin we leven? Normaal doen scoort niet. Laten we de beste man de kans geven. Hij heeft bij grote clubs gewerkt en daar geen modderfiguur geslagen. Geeft geen garanties, maar zegt wel iets.

28 mei 2023 om 10:19

Voordat hij kwam noemde eigenlijk elke supporter hem gewoon die duitser. Duurde een maand voordat ik zijn echte naam hoorde. Ze passen hun taalgebruik dus aan aan hun doelgroep.
Ik weet ook niet of het cynisch is trouwens. Dat ligt eraan hoe je over data denkt.

28 mei 2023 om 10:27

Is dat een sneer aan de doelgroep van de telegraaf? Ik denk dat het wel cynisch bedoelt is, kijkend naar de zender van de boodschap.

28 mei 2023 om 10:41

Maar hoezo is deze bijnaam cynisch? Als hij inderdaad zo op data afgaat (wat veel meer clubs doen overigens) dan dekt de term de lading en ik vind hier niets mis mee. Ik begreep dat Slot zich ook laat leiden door data, bijvoorbeeld door de speler slechts een bepaald aantal minuten te laten trainen of spelen, niet conform feedback speler, of inzicht Slot, maar puur data. So be it, als het werkt (en Slot lijkt het gelijk te bewijzen qua fitheid) dan is data een prima meetinstrument

28 mei 2023 om 10:50

Omdat er door sommigen ietwat minachtend wordt gedaan over mensen die data serieus nemen 😉

28 mei 2023 om 11:35

Is idd vervelend clupje daar bij de telegraaf. Zodra er iets niet goed gaat gaan ze daar op drammen. Mislintat is nauwelijks begonnen en ze zetten alweer in op zon naar ondertoontje. Zegt veel over de mensen die daar werken.

Het valt me op dat er elke keer specifiek over data word gesproken, iets wat al jaren het geval is, bij elke club? Ik zie de headlines alweer voorbij komen als Sven een mispeer heeft (zoals alle td’s dat hebben), om zo weer lekker aan de stoelpoten te kunnen zagen en iedereen zijn plasje over kan doen.

leuk en aardig natuurlijk om iemand "data-duister" te noemen.
maar een beetje meegaan met de tijd is niet verkeerd. natuurlijk doe je ook nog de goede dingen van voorheen maar om dan daar wat nieuwe technieken en ander soort kennis bij te gebruiken is toch niet verkeerd lijkt me.

ik ben persoonlijk ook wel een voorstander van meer data gebruiken binnen sporten. en daarnaast nog je gezonde verstand en ogen van de scouts. zo kan je gewoon een compleet plaatje maken voor een speler. maar je gaat nooit 100% een succesgarantie krijgen, hoe dan ook.
ik hoop dat er ook veel aandacht wordt besteedt aan een spelers persoonlijkheid, de cultuur waar die vandaan komt. want dat moet je ook altijd weten te integreren binnen je club, met de rest van de spelers etc.

De Telegraaf is zo voorspelbaar. Toen Hamstra/Schreuder er zaten was er nooit kritiek op hen omdat zij alles lekte maar ze. Nu zit er een Duitser en moeten zij, zoals gewoonlijk, de podcasts weer vullen met allerlei aannames. Dus om alvast voor te sorteren op het zagen aan de poten van Mislintat noemen zij hem ‘data-Duitser’ ipv zijn naam. Triest.

28 mei 2023 om 10:16

Duidelijk dat jij nooit de podcast luistert en maar papegaait. Mislintat vind het een geweldige bijnaam aldus Freek Jansen. Maar gefeliciteerd, je hebt iets negatiefs over De Telegraaf geschreven. Bravo!

28 mei 2023 om 12:38

Doe niet alsof de podcast van hoog niveau is. Zitten gewoon paar volwassene personen kansloos te ouwehoeren en heel veel aannames.

Met spelers als Alvarez gaat Dortmund nooit dichter bij Bayern komen. Snap die transfer echt totaal niet.

28 mei 2023 om 10:18

Ze hebben er bij Dortmund meer verstand van en kijk op dan jij, iemand die op VZ wat schrijft en niemand kent, dus ik ben een andere mening toegedaan. Bovendien hadden ze gisteren een speler met geloof en werklust wel kunnen gebruiken.

28 mei 2023 om 10:51

Inmiddels al 11 jaar op rij geen kampioen geworden. Dan klopt het dus wel wat Benzema zegt. Ze moeten is echte kwaliteit kopen anders worden ze de komende 10 jaar nog steeds geen kampioen.

28 mei 2023 om 12:55

Het is geen slechte speler, maar niet iemand die Dortmund echt dichter bij Bayern brengt toch. Maar bij Dortmund zullen ze er wel meer verstand van hebben. Daarom zijn ze al 11 jaar geen kampioen geworden.

“Alvarez kán Ajax verlaten voor Dortmund”, als een M. Verweij dit zou schrijven dan.. On: Prima statistieken, ben benieuwd. Ligue 1 is toch een sterke competitie en dat bij een middenmoter.

28 mei 2023 om 10:40

Die M. Verweij die het niet over zijn hart kan strijken om Fabrizio ooit eens credits te geven bij een scoop? Zoals onlangs bij van den Boomen. Die?

Dit klinkt misschien vreemd,maar ik zou Khéphren Thuram wel bij ons willen zien. Een lange,jonge en toch technisch vaardige speler. Een '6' zoals Jan Wouters dat vroeger was,maar dan langer. En natuurlijk gaat dat niet goedkoop zijn,maar dan heb je wel iemand die 'zijn mannetje staat', en toch nog steeds degelijk kan voetballen. En waar nog restwaarde op zit. On: ik ben heel benieuwd wat van den Boomen kan brengen, wie weet kan hij zich in de basis knokken.

28 mei 2023 om 11:40

Dat klinkt helemaal niet raar, maar ik vraag me af in hoeverre dat haalbaar is. Die jongen staat bij een hoop clubs echt wel op de radar, dus...

Van den Boomen vind ik gewoon een prima versterking. Transfervrij, Nederlands, een prima leeftijd en de afgelopen seizoenen een belangrijke kracht geweest bij Toulouse in de Ligue 2 en heeft dat niveau eigenlijk zonder al teveel moeite doorgezet in de Ligue 1. Het is ten eerste zeker een gokje waard, en ten tweede heeft Ajax gewoon creativiteit op het middenveld nodig en dat heeft van den Boomen.

Taylor, Klaassen, Álvarez (vertrekt waarschijnlijk), etc. brengen geen creativiteit, Grillitsch is het ook niet en zal waarschijnlijk ook transfervrij vertrekken, Berghuis brengt wel creativiteit en Kudus is ook een creatieveling die op het middenveld kan spelen maar is onder Schreuder vooral als valse 9 gebruikt en onder Heitinga als valse rechtsbuiten. En ook Kudus zal waarschijnlijk vertrekken aankomende transferperiode, dus heb je gewoon creativiteit nodig.

Ik hoop overigens niet dat van den Boomen gezien zal worden als vervanger van Álvarez. Voor hem moet je gewoon een soortgelijke vervanger (soort stofzuiger) zien te halen en dan een voetballende speler zoals van den Boomen ernaast. Er moet natuurlijk ook een nieuwe trainer komen, waar ik dan hoop op Gallardo, Hassenhüttl of Svensson. Bosz zal 'm niet meer worden verwacht ik.

Ajax moet in de aankomende transferperiode ook aardig gaan doorselecteren. Deze spelers zou ik laten vertrekken:

- Maarten Stekelenburg (stopt).
- Youri Baas.
- Jorge Sánchez.
- Edson Álvarez (zal waarschijnlijk vertrekken).
- Florian Grillitsch.
- Mohamed Kudus.
- Naci Ünüvar (verhuren aan een Eredivisie-club).
- Lorenzo Lucca.
- Youri Regeer (is al op weg naar FC Twente).
- Jay Gorter.
- Kik Pierie.

Daramy zou ik in de voorbereiding kansen geven om zich te laten zien. Doet het dit seizoen prima bij FC Kopenhagen in zowel de Deense-competitie als Europees verband. Mocht hij toch nog niet overtuigen, zou ik hem misschien verhuren maar dan aan een Eredivisie-club.

Als versterkingen hoop ik op deze spelers:

- Khellven, een 22-jarige rechtsback van Athletico Paranaense. Kost waarschijnlijk rond de 10 miljoen.
- Valentin Barco, een 18-jarige linksback van Boca Juniors. Groot talent en heeft nog niet heel veel bij het eerste van Boca Juniors gespeeld, maar kan dan concurreren met Wijndal en zal waarschijnlijk een kleine 5 miljoen kosten.
- Ellyes Skhiri, een 28-jarige verdedigende middenvelder. Is binnenkort transfervrij doordat hij niet verlengd bij Köln en heeft jarenlange ervaring in de Bundesliga. Had Grillitsch ook, maar Skhiri vind ik wel iets beter en zou een goede toevoeging zijn.
- Matias Rojas, een 27-jarige rechtsbuiten van Racing Club. Is binnenkort transfervrij en dus ook een gokje waard. Doet het ook goed bij Racing Club en wordt hier en daar al genoemd bij Ajax en kan eventueel ook als 10 spelen.
- Een extra spits. Kan zo gauw niet een spits bedenken.

Dan zou ik met deze basiself spelen (zie opstelling).

Rulli
Khellven
Timber
Hato
Barco
vd.Boomen
Skhiri
Rojas
Berghuis
Bergwijn
Brobbey
28 mei 2023 om 10:55

Heel betoog over hoe jij het volgend jaar allemaal ziet maar geen één woord over de aanvoerder Tadic. :' De MvP wordt eventjes door Rochester opzij geschoven alsof het niets is en Brobbey moet nu de goals én assists gaan leveren. Ja toch. Haha.

28 mei 2023 om 12:08

Speciaal voor jou dan, omdat ik al vaker (zowat in bijna elke reactie die ik plaats als ik zo'n reactie plaats als deze hierboven) heb aangegeven dat ik Tadic een goede speler vind maar dat hij nu gewoon toe is aan vervanging. Hij is inderdaad de MvP maar buiten zijn assists die hij aflevert en hier en daar een goal die hij maakt, begint hij aan het spel zelf minder toe te voegen en het is niet zo dat je Tadic nooit meer moet opstellen.

Hij hoort ook gewoon nog minuten te krijgen, maar niet meer dat hij onbetwist basisspeler is. Je kan prima rouleren met hem door hem op linksbuiten neer te zetten of eventueel als nummer 9. Als 10 zou ook eventueel nog een optie kunnen zijn en dan zal hij ook echt nog wel genoeg minuten maken.

28 mei 2023 om 13:06

Bedankt voor je verduidelijking! Ben niet altijd even actief, dus dat ik dat gemist hebt ligt aan mij.

Ik kan er in meegaan dat hij niet alles meer hoeft te spelen en wellicht ook niet altijd hoeft te starten, maar ik denk wel dat als hij betere spelers om zich heen zou hebben dat hij nóg beter zou renderen.

Vermoedelijk gaan we pas zien dat we hem nodig hebben zodra hij niet meer op het veld staat. Hij creëert met afstand nog steeds de meeste kansen, zelfs van Europa.

Zie hem nu het liefst in de spits en indien nodig op links. Op 10 vind ik het niets.

28 mei 2023 om 11:32

Dit zijn allemaal geen jongens die ajax direct beter maken. Als ajax zijnde koop je spelers die je of beter maken of jong zijn en de potentie hebben dat in de toekomst te doen. En daarbij komt, ajax kan best een versterking gebruiken, maar heeft helemaal niet heel veel betere spelers nodig. Het grote verschil tussen feyenoord en ajax dit jaar zat hem namelijk niet in de kwaliteit van de selectie, maar in vertrouwen. En vooruit een trainer met visie en de kwaliteit dit over te brengen op z'n spelers.

28 mei 2023 om 12:46

Eens, heb ook wel vaak geroepen dat spelers als Bassey, Brobbey, Bergwijn, Wijndal, etc. vertrouwen missen. Zijn gewoon prima spelers en geloof er niks van dat ze er nu niks meer van kunnen, dat heeft gewoon met vertrouwen te maken. Deze spelers zijn vooral kapot gemaakt onder Schreuder, maar ook Heitinga kan niet tot ze doordingen doordat hij geen duidelijke visie heeft.

Zelf heb ik hier op VZ weleens benoemd dat ik er ook wel in geloof dat Bassey, Brobbey, Bergwijn en Wijndal onder een andere trainer met een duidelijke visie kunnen opleven. Een beetje zoals ten Hag nu bij Manchester United heeft, want daar waren spelers als Dalot, Wan Bissaka, Varane (vind hem beter dan vorig seizoen), Shaw, Bruno Fernandes (idem dito als Varane, ook al scoort hij nu minder goals vind hem qua spel beter), Rashford, etc. in de voorgaande seizoenen ook niet heel goed maar onder ten Hag zijn deze spelers allemaal opgeleefd en lijken ze compleet andere spelers, vooral Shaw en Rashford.

Dit kan ook met een goede trainer bij Ajax. Maar toch zou ik een aantal van de aankopen halen die ik hierboven heb genoemd. Iemand als Barco zou ik wel halen en laten concurreren met Wijndal. Baas is het gewoon niet en met alle respect, hij is gewoon een leuke speler voor een club als NEC. Bassey kan concurreren met Hato, het middenveld bij Ajax heeft daarnaast ook sowieso versterking nodig. Van den Boomen is al op weg naar Ajax en heeft donderdag zijn medische keuring dus dat is al 1, maar ik zou proberen om dus nog een middenvelder aan te trekken en dan hoop ik op Skhiri.

Rojas vind ik ook wel een gok waard. Binnenkort transfervrij en wordt al voorzichtig genoemd bij Ajax. Qua type speler heeft hij wel wat weg van Angel di Maria en ik heb het over het type speler dat hij is, niet dat hij net zo goed is als di Maria. En Ajax heeft sowieso een extra rechtsbuiten nodig, en dat is Rojas. Hij kan uiteindelijk ook eventueel als 10 spelen en je zou dan denken dat Berghuis dat ook kan, maar Rojas is wel wat lichtvoetiger voor op de vleugels dan dat Berghuis is en Conceição zie ik ook potentie in, maar kan je nu nog niet op bouwen.

Ajax moet ook sowieso een nieuwe rechtsback halen. Sánchez vind ik niet zo goed, ook al doet hij het redelijk. Ik zou Sánchez proberen te verkopen en dan je verlies maar pakken. Rensch ben ik ook geen fan van en is van oorsprong eigenlijk ook geen back, maar ik heb dan liever Rensch als back-up dan Sánchez en met Khellven haal je dan een goede rechtsback binnen die nog jong is en al een paar jaar tot een van de betere backs uit de Braziliaans-competitie en Zuid-Amerika behoort.

En verder moet je je selectie aanvullen met spelers als Vos, Godts, Misehouy, Aertssen, van Axel Dongen, etc. en dan heb je gewoon een goed team. Niet dat het wereldtop is of dat je met twee vingers in de neus kampioen wordt, maar met zo'n selectie en een goede trainer kan je het een hoop teams in Europees verband gewoon moeilijk maken en de strijd in de Eredivisie aangaan met o.a. PSV en Feyenoord.

Feyenoord haalde voor aanvang van dit seizoen nou ook niet echt spelers waarvan je dacht dat ze zo geweldig zouden spelen in de Eredivisie en goede wedstrijden zouden spelen tegen o.a. Lazio Roma (2de wedstrijd) en AS Roma (1ste wedstrijd) met spelers als Idrissi, Timber, Wieffer, Danilo etc. en iemand als Giménez waren wel verwachtingen van, mar niet dat hij nu al zo belangrijk zou zijn maar daar werd gewoon een goed team gesmede waarmee ze uiteindelijk terecht kampioen zijn geworden maar zich ook Europees hebben laten zien in bepaalde wedstrijden

28 mei 2023 om 13:36

Uiteindelijk zie je hoe veel vertrouwen doet met een ploeg, maar je bent ook afhankelijk van momenten. Soms moet het ook even de goede kant opvallen. Stel ik was werkzaam bij ajax zou ik niet te gek doen deze zomer. Als je een of twee jongens kunt vinden die je ploeg echt beter maken ben je een heel eind. En inderdaad, jongens zoals Sanchez niet meer kopen. Als de helft van de fans van de club waar hij speelt hem niet denken te gaan missen moet er toch een lampje gaan branden.

Hoor niks meer over Reijnders van AZ.. ik vind dat gewoon echt een goede speler!

28 mei 2023 om 11:34

Niet goed genoeg voor ajax. Leuke speler voor AZ, thats it. Mist heel veel. Als je bij AZ speelt wordt er gekeken naar wat je wel kan, speel je bij ajax/psv/feyenoord kijken ze naar wat je niet kan. Zo lijkt iemand ineens een heel andere voetballer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Excelsior6-1
12.Ajax51
13.NEC4-3
14.Vitesse3-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. TahirovićMiddenvelder40
K. TaylorMiddenvelder40
J. GorterKeeper40
B. van den BoomenMiddenvelder40
B. BrobbeyAanvaller42
Carlos ForbsAanvaller40
S. BergwijnAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

4 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 4 0 0 0
2022/2023 Toulouse 35 5 6 0
2021/2022 Toulouse 37 12 5 0
2020/2021 De Graafschap 0 0 0 0
2020/2021 Toulouse 36 5 6 0

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren