Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Faber in beeld als opvolger Van de Looi bij Groningen

Laatste update:

NEC moet mogelijk al na een seizoen afscheid nemen van Ernest Faber. De coach staat sinds de zomer voor de groep bij de Nijmegenaren, maar is nu in beeld bij FC Groningen, dat op zoek is naar een opvolger voor Erwin van de Looi. Volgens Voetbal International heeft de bekerhouder reeds geïnformeerd naar Faber; het is niet duidelijk of hij een verhuizing ziet zitten.

/

Faber heeft een verleden als speler bij Groningen en heeft bij NEC een contract dat tot de zomer van 2017 doorloopt, waardoor zijn oude werkgever bij een hernieuwde samenwerking een transfersom zal moeten betalen. Faber was eerder hoofdtrainer bij FC Eindhoven, vervolgens assistent-coach van het Nederlands elftal en PSV en sinds dit seizoen de eindverantwoordelijke bij NEC. Met die ploeg staat hij momenteel knap achtste in de Eredivisie, een plek boven Groningen.

Dick Lukkien is ook nog in beeld bij de Trots van het Noorden: hij is momenteel nog de assistent van Van de Looi, maar heeft de ambitie om op eigen benen te staan. Lukkien zit deze dinsdag weer met de clubleiding om tafel om daarover te praten. Verder wordt de naam van Art Langeler, tegenwoordig hoofd opleidingen bij PSV, genoemd.

Ernest Faber zou een goede coach zijn voor FC Groningen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima keus. Echter hoop ik nog verbeek, maar die zal wel bij bochum blijven

16 februari 2016 om 15:26

Als persoon en trainer mag ik Verbeek graag, maar om een aantal redenen acht ik het niet realistisch. Hij heeft het naar zijn zin bij Bochum, Bochum verlangt waarschijnlijk de hoogste transfersom, Verbeek verlangt waarschijnlijk zelf ook het hoogste salaris en als laatste denk ik gewoon niet dat hij bij onze groep past. Die jongens kunnen allemaal wel redelijk voetballen, maar op de Leeuw (die vertrekt), Hateboer en misschien Lindgren (op leeftijd) na zijn het volgens mij allemaal behoorlijke mietjes. Die gaan niet voor elkaar door het vuur en pikken het gesnauw en geblaf van Verbeek echt niet. Ik denk dat je eerder een rustige man voor de groep kunt zetten die ze kan motiveren.

Zou een erg mooie stap zijn voor faber. Hij doet het echt geweldig met Nec, denk zeker dat hij bij groningen iets leuks kan zetten. Wie weet dat hij ooit terug komt om hoofdcoach te zijn bij PSV als cocu aan een ander avontuur toe is over een paar jaar.

16 februari 2016 om 13:40

Ik twijfel. Faber doet het leuk onder de rivieren. En nu bij NEC, maar ineens naar het hoge noorden waar men toch iets anders in elkaar steekt, ik weet niet of dit een droomcombi is.

16 februari 2016 om 14:00

Natuurlijk is het altijd afwachten, maar hij kent het noorden uit zijn verleden, ik ben erg benieuwd hoe het met groningen gaat als hij deze stap maakt.

16 februari 2016 om 14:10

Ja want er voetballen ook zoveel man van "boven" de rivieren bij Groningen. Daarbij is Groningen een hele correcte club uit de provincie.

16 februari 2016 om 14:15

Hoeveel spelers komen er daadwerkelijk uit het hoge noorden? Denk vrij weinig eerste elftal spelers! Dus dan heeft het hoge noorden er niks mee te maken want de mensen die hij gaat coachen zijn geen groningers.

16 februari 2016 om 14:23

Houd alsjeblieft toch een keer op met dat 'hoge noorden', dat klinkt zo idioot. Net zoals het 'verre zuiden'. Je rijdt in 3 uurtjes van de ene naar de andere kant in ons kleine kikkerlandje, schei toch uit.

16 februari 2016 om 14:35

Klopt helemaal, heb familie in Engeland, die lachen ons uit als we het zo ver vinden van bv Groningen naar Den Haag. Faber trouwens n prima coach. Maar dat vind ik ook van bv Henk de Jong.

16 februari 2016 om 15:08

@TimMatavz

Je slaat de spijker op zijn kop. Er zijn verschillen tussen de provincies in Nederland, maar groot zijn deze zeker niet.

16 februari 2016 om 15:35

In de randstad denkt men daar anders over maar dat komt meer omdat ze nooit buiten de randstad komen. Want na daar hebben de randstedelingen toch niks te zoeken bij al die boeren 😜

16 februari 2016 om 16:38

Ja, de culturele verschillen zijn echt enorm! Met rasechte Groningers-uit-de-klei als Danny Hoesen, Rasmus Lindgren en de daar compleet vastgeroeste Bosschenaar Michael de Leeuw is het lastig werken voor een Brabander als Faber...

16 februari 2016 om 17:24

Ik heb het niet over de spelergroep maar supporters, mensen bij de club.

16 februari 2016 om 18:13

Van de Looi komt toch ook niet uit Groningen? Bij welke clubs komt een trainer überhaupt nou nog uit de eigen stad?

16 februari 2016 om 20:54

Cocu komt uit Eindhoven en van Bronckhorst komt uit Rotterdam in ieder geval.

Als Faber wilt vertrekken naar FC Groningen dan moet NEC de poot stijf houden en FC Groningen aan de afkoopsom laten voldoen. Ik hoop dat Faber er voor kiest om bij NEC te blijven, maar ben er bang voor. Hij laat leuke dingen zien en haalt, in mijn ogen, het maximale uit deze spelersgroep.

16 februari 2016 om 14:26

Sowieso denk ik, met alle respect voor Groningen, dat Faber zijn pijlen hoger kan richten voor een volgende club.

Wat heeft van de Looi voor troef, dat hij nu al aangeeft weg te gaan. Hogerop in NL kan hij vergeten lijkt me...buitenland ofzo?

16 februari 2016 om 13:28

Ik denk dat VD Looi goed heeft aangevoeld dat dit het juiste moment is om te gaan, de resultaten worden er samen met het spel niet beter op. Het voetbal is al 2 seizoenen heel matig, maar de resultaten spraken lang in zijn voordeel. De bekerwinst is iets waarvoor ik hem een leven lang dankbaar zal zijn, maar het verbloemde ook een hoop. Van de Looi is een intelligente man, die weet dat er een tijd van komen en gaan is.

16 februari 2016 om 13:29

Verenigde Staten wellicht? Of anders de nieuwe coach bij een van de clubs waar hij in het verleden heeft gespeeld?

16 februari 2016 om 13:30

Vd looi werkt al een lange tijd voor fc groningen. Hij wil nu dus graag voor een andere club uitkomen. Ik ben er niet droevig om

We hebben een trainer nodig die durft te voetballen.. en niet aldoor dat tikje terug beleid..

16 februari 2016 om 14:05

Tikje terug beleid..
Redelijk gechargeerd uitgedrukt als je het mij vraagt, zeker als je het zegt met het oog op ' het durven te voetballen'. Aangezien je begint te voetballen door de bal in het bezit te houden en van achteruit opnieuw te beginnen als het aan de ene kant van het veld niet werkt.
Snap het ergens wel waarom mensen wat meer kick & rush willen, maar we hebben niet meer echt de type spelers die dit kunnen en dat moeten we als supporters denk ik wat meer beseffen.

Het is wel riskant idd, er zijn genoeg goede trainers die zonder werk zitten.

Wellicht 2.bundesliga?

Ik heb via via gehoord dat Faber mikt op een jaar extra NEC om in 2018 Cocu op te volgen bij Psv.
Laten we hopen voor ons dat hij blijft.
Hij is de eerste trainer sinds Been die onze spelers weer voor elkaar laat vechten en vooral in de goffert onze spelers goed druk kan laten zetten en laten strijden om elke bal, toch de mentaliteit die wij graag zien in de goffert.

16 februari 2016 om 13:34

En cocu? Arsenal , united , Juventus ?

16 februari 2016 om 13:38

Ik heb geen idee hoe goed Cocu nu eigenlijk is .. Frank de Boer bijvoorbeeld heeft al aardig wat gepresteerd met op het eerste oog niet het beste materiaal, maar er is ook zo veel kritiek op de Boer. Zelf denk ik dat Frank wel een subtopper in Engeland zou kunnen gaan coachen. Cocu daarentegen .. ik weet het niet. Hij presteert goed, maar begon ook niet heel goed. Natuurlijk, hij loodst PSV naar een titel en door de groepsfase dus hij is zeker een goeie coach. Als hij constant presteert to 2018 dan zie ik hem ook een behoorlijke stap kunnen maken

16 februari 2016 om 17:15

Frank de Boer is denk ik zeker een goede trainer. Maar lijkt me niet echt iemand voor het buitenland. Daar is hij teveel Noord-Hollander voor die houdt van boerenkool met rookworst. En daar is helemaal niets mis mee.

16 februari 2016 om 13:38

Wat is je via via bron? Beetje vaag! Lijkt mij voor FC een prima keus trouwens, maar de media schrijft wel meer wat niet waar is.

Faber lijkt mij wel een goede keus. Had echter Henk de Jong bij Groningen verwacht.

16 februari 2016 om 13:59

Op basis van wat? Zijn uitmuntende resultaten met Cambuur dit seizoen of..?

Nee, Henk de Jong is leuke man die ik graag aan het werk zie. Geeft altijd leuke interviews en is een nuchtere vent. Maar of hij nou de man is die Groningen beter gaat maken? Ik betwijfel het.

16 februari 2016 om 14:26

Op basis van zijn goede contacten in Groningen en ja, ook op basis, van zijn goede resultaten bij Cambuur de afgelopen jaren. Mede gezien het beschikbare budget heeft hij het heel goed gedaan. Niet voor niets worden jaarlijks de beste voetballers door Groningen weggekaapt uit Leeuwarden. Rusnak, vd Laan, Reijnen...

16 februari 2016 om 15:14

Kijkend naar de manier waarop de beste voetballers vervolgens presteren bij Groningen haalt Henk de Jong zeker het maximale uit ze. Tot nog toe presteren ze stuk voor stuk nog onder de maat in mijn ogen. Die VD Laan mogen ze van mij betreft gratis houden.

Faber is gewoon een uitstekende coach, liet dat destijds al zien bij FC Eindhoven en laat dat nu weer zien bij Nec. Wat mij betreft wordt hij in de toekomst hoofdtrainer van Psv.

Ondanks dat ik persoonlijk nog best wel eens kritiek heb op de keuzes van Faber(zo heeft ie de wedstrijd tegen PSV afgelopen weekend gewoon verknald imo) en voor zijn komst nogal sceptisch was is het natuurlijk echt een goede coach. Toptrainer in de dop wat mij betreft. Het komt er vanwege het kritische aspect van de Nijmegenaar misschien niet altijd even vriendelijk uit maar ik weet zeker dat ik niet de enige ben die enorm veel waardering heeft voor Faber. Heeft samen met de technisch eindverantwoordelijken een hartstikke leuk elftal neergezet dat zowel in staat is om leuk voetbal te spelen, strijd te leveren als zakelijk/realistisch te voetballen, hetgeen resulteert in een mooie 8e plek waarbij de afstand naar de nummer 3 maar een punt of 3(?) is.

Natuurlijk maakt Faber nog zijn foutjes(zo vind ik hem ook in de Santos-soap niet vrijuit gaan), daar is hij ook een relatief jonge coach voor, maar ik heb wel het gevoel dat hij, net als Brood, spelers bewust maakt van wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau, waarbij Faber als extra voordeel in de keuken heeft mogen kijken bij Oranje onder Van Marwijk. En hij maakt spelers aantoonbaar beter. Kane, Bikel, Foor, Limbombe, Santos, Breinburg, Golla... Allemaal zijn ze aantoonbaar beter geworden i.v.m. het begin van het seizoen. Natuurlijk zal daar bij sommige een stuk natuurlijk talent bijzitten maar dat het er uitkomt is natuurlijk ook de verdienste van Faber. NEC moet er dan ook alles aan doen om Faber hier te houden. Ik durf zelf niet helemaal in te schatten hoe Faber t.o.v. Groningen zou staan, maar wat wel duidelijk is is dat hij heel graag terugkeert bij Psv, het liefst als opvolger van Cocu. Daarnaast is het voor de stabiliteit van NEC ook beter dat ie blijft. Zoniet dan is NEC komende zomer om verschillende redenen toe aan de 5e trainer in (ruim) 3 jaar.

Faber laat NEC leuk voetballen dit seizoen en presteert uitstekend. Ik zou de komst van Faber zeker toejuichen. Lukkien is natuurlijk wel meer een clubman, ik heb gehoord dat hij een totaal andere kijk op het spel heeft dan van de Looij.

Sjongejonge. Lekker de hoofdprijs vragen Nec. Elk jaar een nieuwe trainer schiet echt niet op.

Hopen dat Faber gewoon bij NEC blijft en dat hij zich ook volgend seizoen bewijst. Daarna een stap hoger zou voor zowel NEC als Faber beter zijn, 2 jaar een club staande houden na promotie bewijst dat hij echt klaar is voor groter werk. Maar het draait uiteindelijk allemaal om geld, dus ben er ergens ook wel bang voor.

Zou een goede opvolger van Van de Looi zijn. Laat goede dingen zien bij NEC.

Faber presteert goed bij Nec,, als ik Faber was zou ik bij Nec blijven.
Groningen is ten opzicht van Nec wel een betere club .
Maar als je nu de ranglijst zie sta Nec boven Groningen. Maar wie had dat gedacht.
Faber moet gewoon zijn kans afwachten tot dat Psv zich meld.
Onder tussen kan Faber verder uit groeien tot een top trainer dat heeft hij in zich.
Maar ik hoor jullie denken bij Nec , uit groeien tot top trainer dat moet ook weer niet,
te lang duren. Dan moet hij een hogere club zoeken als Psv zich niet vroeg genoeg meld..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren