Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Excelsior-aanvaller hoopt op eerste cap: 'Maar ik denk ook nog aan Oranje'

Laatste update:

Jody Lukoki (PEC Zwolle) en Jordan Botaka (Excelsior) verblijven deze week in Dubai. De aanvallers zijn voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van de Democratische Republiek Congo en hopen in het oliestaatje hun interlanddebuut te kunnen maken in de oefeninterland tegen Irak. Botaka heeft het Nederlands elftal echter ook nog niet uit zijn hoofd gezet.

/

De 21-jarige dribbelaar sprak met zijn familie over de uitnodiging voor zijn vaderland. "Omdat het een oefeninterland is, hoef ik nog niet definitief te kiezen", zegt Botaka in het Algemeen Dagblad. "Want ik denk ook nog wel aan Oranje. Het zou een droom zijn als ik ooit tussen beide nationale elftallen moet kiezen. Dat zou een héél moeilijke beslissing zijn."

Ook de 22-jarige Lukoki mag zich dus melden bij Congo, maar hij heeft het Nederlands elftal niet meer in zijn hoofd zitten. "Dat is te ver weg voor mij", zegt de rechtsbuiten, die hoopt zo snel mogelijk een vaste waarde voor Congo te kunnen worden.

Denk je dat Jordan Botaka Oranje kan halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hmm denk niet dat hij het niveau van het nederlands elftal gaat halen. Ik zou als ik hem was dan gewoon interlands voor congo gaan spelen

Ik vind Botaka nog steeds een goede vervanger voor depay. Snelheid en goede actie

23 maart 2015 om 10:34

Fysiek gezien en qua rendement is het verschil veel te groot.

23 maart 2015 om 10:48

Dus een leuke speler om naar te kijken, maar qua echte dreiging en rendement zal het nooit een speler worden voor een absolute topclub in Nederland.

23 maart 2015 om 11:02

Haha grappig hoe men het woord: nooit, zo makkelijk gebruiken, hoe weet je hoe zon jongen kan of zal pieken? Hoe kan je in hemelsnaam zeggen 'nooit' !?

Verder is lukoki verstandig en moet ie zeker aan de bak, zie hem wel als vaste rechtsbuiten. Linksbuiten is een andere verhaal, want daar speelt Mister Palace

23 maart 2015 om 11:05

Heb gisteren toevallig een beetje op botaka zitten letten, maar hij komt echt niet in de buurt van depay. Heeft af en toe een leuke actie, maar verspeelt ook heel vaak onnodig de bal, als hij makkelijk over kan spelen. Zijn rendement is gewoon heel laag en hij is echt niet van het niveau dat psv na moet streven.

Botaka is eens leuke voetballer om naar te kijken. Kan nog wel hoger dan Excelsior (net als veel spelers daar). Leuke dat ze geslecteerd zijn. Ik zou voor Congo kiezen, daar hebben ze meer kans.

heerlijke voetballer die botaka flair overigens vind ik dat van meer spelers van exelsior lukoki leuke speler voor clubs als Heerenveen

Is deze speler eigendom van Excelsior of is er met hem net zoiets aan de hand als met Slory vroeger? Want kan me herinneren dat hij bij Feyenoord werd aangeboden en dat Feyenoord hem toen bij Excelsior stalde, al dan niet met een contract. Slory werd volgens mij toen ook door Feyenoord bij Telstar vandaan gehaald en paar jaar later gratis overgenomen van Excelsior.

23 maart 2015 om 10:50

is gewoon van Excelsior. Slory ook toen de tijd alleen zijn contract liep toen af.

Leuke speler maar rendement mag wel omhoog. Dus zou lekker voor Congo kiezen.

23 maart 2015 om 11:08

Ok bedankt. Ik meen me te herinneren dat Slory via een constructie bij Excelsior terecht kwam waarin Feyenoord een rol had gespeeld, maar misschien herinner ik het me niet goed.

23 maart 2015 om 10:55

Hij is wel via Feyenoord, dat samenwerkte met zijn vorige club Club Brugge, bij Excelsior op proef gekomen, maar volgens mij heeft hij na die proefperiode uiteindelijk gewoon een contract getekend bij Excelsior. Na een jaar lichtte Excelsior een optie in zijn contract waardoor hij tot de zomer van 2015 werd vastgelegd. Hij is dus sowieso transfervrij na dit seizoen.

23 maart 2015 om 12:03

Is gewoon van Excelsior. Sowieso zullen die constructies niet meer plaats vinden, omdat de samenwerking met Excelsior als het goed is, zo goed als over is

Met alle respect naar beide spelers, maar hun zijn geen Oranje-materiaal. Wel leuke spelers om naar te kijken!

De helft van het interview met Botaka staat niet in dit artikel. Hij zegt dat hij heus wel beseft dat hij nu nog niet in aanmerking komt voor Oranje en dat hij zich eerst zal moeten bewijzen bij een grotere club. Dat is dus eerst zijn doel. Nu hoopt hij vooral veel te leren van die oefeninterlands met Congo. Tegelijkertijd blijft hij dus nog even dromen van het Nederlands Elftal. Niks mis met een beetje ambitite toch?

23 maart 2015 om 10:56

Nee zeker niet en die jongen is pas 21 dus het is een beetje afwachten hoe hij zich gaat ontwikkelen.

Congo behoort qua oppervlakte tot de grotere landen van Afrika.
Om het dan een 'oliestaatje' te noemen is wel een beetje vreemd.

23 maart 2015 om 11:29

ze bedoelen duidelijk Dubai met oliestaatje aangezien daar de wedstrijd wordt gespeeld!

23 maart 2015 om 12:15

Ah ja, jullie hebben gelijk, daar had ik overheen gelezen, thanks!

23 maart 2015 om 11:31

Oliestaatje als in Dubai

Ik vind die Botaka wel een groot talent. Ben ook best verbaasd dat die geen transfer heeft gemaakt deze winter.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren