Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Europese grootmacht vastberaden om Frenkie de Jong bij Barcelona weg te halen’

Laatste update:

Paris Saint-Germain wil komende zomer werk maken van de komst van FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong, zo schrijft Mundo Deportivo. Doordat Kylian Mbappé na dit seizoen vertrekt uit het Parc des Princes moeten nieuwe topspelers de Franse topclub versterken.

Volgens Franse media heeft PSG ook zijn zinnen gezet op De Jongs ploeggenoot Gavi. Mundo Deportivo weet echter dat vooral de Oranje-international enorm begeerd wordt.

In 2019 streden de Parijzenaren ook al samen met Barça om de komst van De Jong. Vijf jaar later moet hij alsnog ingelijfd worden. Barcelona heeft naar verluidt een prijskaartje van honderd miljoen euro om de nek van de middenvelder gehangen, mocht hij besluiten om zijn medio 2026 aflopende contract niet te verlengen.

Met het geld dat PSG bespaart op het salaris van de vertrekkende Mbappé, zou de club onder leiding van voorzitter Nasser Al-Khelaïfi De Jong ‘zonder problemen’ kunnen contracteren. Ook vormt zijn huidige salaris bij Barça geen obstakel.

De Jong ligt ook uitstekend in de markt bij clubs uit de Premier League. Zo heeft Tottenham Hotspur volgens de Spaanse krant al interesse getoond, evenals Manchester United en Chelsea.

Afgelopen zomer leek het even tot een breuk te komen tussen De Jong en Barcelona, toen Erik ten Hag hem verleidde om naar Manchester United te komen. De Jong was echter vastberaden om te slagen in Catalonië en weigerde te vertrekken.

De Jong maakte in de zomer van 2019 voor 75 miljoen euro exclusief bonussen de overstap van Ajax naar Barcelona. In vierenhalf seizoen wist hij eenmaal landskampioen te worden, de beker te winnen en schreef hij ook de Spaanse Supercup op zijn naam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aub niet zeg. Ga gewoon naar de premier league, wat moet je in godsnaam bij PSG. Ja, heel veel geld verdienen, maar dat kan daar ook en dan speel je in de mooiste competitie. Frenkie bij Arsenal lijkt me fantastisch. Maar goed, hij zal nogal wat kosten en heel veel verdienen, dus geen idee of Arsenal dat kan/ wil betalen.

16 februari 2024 om 17:59

Zou ik ook wel willen zien bij Arsenal. Of volgend jaar bij Liverpool onder Xabi Alonso.

16 februari 2024 om 19:34

Is wat mij betreft helemaal geen speler voor het spel van Xabi. Neemt teveel tijd aan de bal, is niet snel en fysiek ook niet bijzonder sterk. Is geweldig in balcirculatie en onder druk uitvoetballen doordat hij door de druk heen kan dribbelen of er uit draait maar de middenvelders bij Leverkusen moeten onder Xabi vooral heel snel zijn in hun passing, veel kaatsen of een goede pass voorwaarts en dan zelf snel bijsluiten. Zonder bal is het ook veel rennen en drukzetten.

FDJ is allemaal op zijn Nederlands en Barca's balbezit boven alles. Is allemaal niet snel genoeg voorwaarts en niet efficient genoeg voor dit soort moderne voetbal.

17 februari 2024 om 13:32

Wat hebben zijn eigenschapen te maken met "modern voetbal"?
Balbezit voetbal is niet "ouderwets". Dat wordt altijd beweerd door zij die het spelletje niet begrijpen. Na de succesperiode van Rijkaard volgden er 2 jaren van verval, men riep toen ook dat balbezit voetbal gedateerd was. Alles moest zogezegd fysieker en directer. Vervolgens kwam Pep en lag het accent op balbezit 2.0, namelijk tiki taka. Balbezit is niet een doel op zich overigens, het is een methodiek naar een doel. Het probleem (of werkpunt) bij De Jong is dat hij het vlotte balbezit spel niet beheerst door de bal het werk te laten doen. Of maw: de uitvoering kan beter, niet de speelstijl zelf is het probleem.

16 februari 2024 om 18:03

Denk niet dat hij bij Arsenal past. Gaat Rice en Odegaard niet uit de basis spelen en de laatste plek op het middenveld is een aanvallend ingestelde positie. Daar spelen Havertz en Trossard dit seizoen voornamelijk.

Past goed bij United, maar misschien dat hij dat als een te grote stap omlaag ziet. Misschien dat Liverpool met een nieuwe coach ook zou kunnen, maar volledig afhankelijk van wie het stokje van Klopp overneemt.

16 februari 2024 om 18:11

Dat Trossard en Havertz daar spelen komt ook door blessures bij Partey en Jorginho. Tegen de kleintjes staat er inderdaad vaak een aanvallende middenvelder op de plek, maar Frenkie zou echt wel aan zijn minuten komen bij Arsenal hoor. Frenkie en Rice kunnen beide op zowel de 6 als de 8 positie

16 februari 2024 om 18:15

Lijkt me juist een top middenveld.. Frenkie en Rice met Odegaard ervoor

16 februari 2024 om 18:19

Precies, door de aanwezigheid van Frenkie kan Rice ook meer aanvallende rushes maken en meer aan zijn productie werken. Die heeft veel meer goals in zich dan we momenteel zien.

Die goals en assists hoeven niet alleen van Frenkie te komen. Met zo'n middenveld gaat het hele team imo beter functioneren. Zie die 3 maar eens vast te zetten terwijl ze allemaal makkelijk wegdraaien van tegenstanders en supersterk zijn aan de bal.

16 februari 2024 om 18:20

Er is geen speler die ik kan bedenken die beter past in dit Arsenal dan Frenkie.

16 februari 2024 om 21:32

Hoeft ook niet. Hij moet met Rice en Odegaard spelen.

16 februari 2024 om 21:37

Ik makkelijk eentje. Jude bellingham als 8 zou geweldig zijn voor Arsenal.

16 februari 2024 om 22:07

Grappig eerst mbappe nu frenkie als gunner fan geniet ik hier wel van. Beide ideaal en als je op hoogste niveau wilt voetballen moet je gewoon naar premier league gaan.

Ik geloof echt niet dat hij naar PSG zou gaan. En als hij dat wel doet beëindig ik direct mijn Frenkie fanboy abonnement.

16 februari 2024 om 19:35

Was nochtans heel dichtbij voor hij naar Barca trok. Toen moest Barca hun salarisaanbod flink verhogen om hem alsnog te overtuigen dus hij staat/stond er zeker voor open.

Barcelona zou er op vooruit zijn als ze hem verkopen voor dat bedrag met het enorme salaris van De Jong. Zeker omdat je dan een fatsoenlijke verdedigende middenvelder kan halen. En op zijn plek genoeg opties met Gã¼ndogan, Pedri, Gavi en Fermin. Maar ja dat is natuurlijk niet het moeilijkste, want je moet hemzelf maar is overtuigen om weg te gaan. Zeker omdat hij nog een gigantisch salaris heeft tot 2026. In 2022 bijvoorbeeld had Barcelona ook al een akkoord met United maar ging de deal stuk op het persoonlijk akkoord.

16 februari 2024 om 23:07

De frustratie spat er vanaf. De Jong heeft een salaris dat Barcelona hem geboden heeft en hij heeft NU een “mega” salaris omdat ie eerdere jaren met minder genoegen nam. Toen wilde Barcelona van hem af zodat ze z’n uitgestelde salaris niet hoefden te betalen. Zieke club geworden. Hoop dat Frenkie naar ManU of elders in de PL gaat. Of Barcelona dan beter af is zal blijken.

Psg ? Nee dat gaat echt niet gebeuren. Denk dat dat zijn aller laatste keus is .. Denk dat hij gewoon bij barca zal blijven. En mocht hij vertrekken past hij het beste bij een Bayern ipv gorezka of een Arsenal. Een psg of united moet hij nooit aan beginnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren