Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Esajas: ‘Di Canio maakte ons kapot, een mooie periode was het niet’

Laatste update:

Paolo Di Canio werd eind maart aangesteld als nieuwe trainer van Sunderland. De komst van de controversiële Italiaan leidde al direct tot het vertrek van vicevoorzitter David Miliband, die weigerde met Di Canio samen te werken omdat de oud-voetballer zich in het verleden verkeerd had uitgesproken in de politiek. Etiënne Esajas weet er alles van; ook hij heeft het niet zo op Di Canio.

/

De 28-jarige vleugelspeler uit Amsterdam werkte vorig seizoen kort met Di Canio samen bij Swindon Town. Aan Voetbal International legt de ex-speler van Ajax, Vitesse, Sheffield Wednesday en Helmond Sport uit dat hij weinig goeds kan zeggen over zijn 44-jarige ex-trainer. Hij kan zelfs een heel boek vullen met incidenten die plaats hadden onder Di Canio, zegt Esajas.

“Een mooie periode was het in ieder geval niet. In het begin speelde ik alles, maar werd van het ene op het andere moment verbannen. En ik denk wel te weten waarom”, aldus Esajas. Hij had de club positief geadviseerd over Leon Clarke, maar Di Canio en Clarke konden het helemaal niet met elkaar vinden. Op een gegeven moment mocht Clarke niet meer douchen in de kleedkamer. Esajas vond dat vreemd en gaf Clarke douchespullen.

“Vanaf dat moment ben ik zonder uitleg uit de selectie gegooid. Ik trainde met een groepje op een apart veld. Het is ongekend hoe met ons is omgegaan”, aldus de vleugelspeler. Hij weet nog meer voorbeelden over de fratsen van Di Canio. “Als je bijvoorbeeld met je dochtertje naar de dokter moest, had je een probleem. Hij stond dat niet toe. Na het eerste seizoen barstte bij mij de bom. Terwijl de selectie op vakantie was, moesten wij gewoon blijven trainen. Puur en alleen om ons kapot te maken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 april 2013 om 13:21

'toch' ? het is 'toch' algemeen bekend dat Di Canio niet spoort

Was een sierlijke voetballer en een man met passie maar komt duidelijk iets tekort in zijn bovenkamer...

Dit verhaal geloof ik goed, ik denk dat Di Canio niet de makkelijkste is om mee te werken.

Bijna elke manager/trainer heeft zo zijn fratsen. En wat Esajas hier boven beschrijft gaat natuurlijk veel te ver. Er zal ongetwijfeld ook een andere kant van dit verhaal zijn. Alleen op een of andere manier straalt Di Canio iets uit waardoor ik dit direct geloof en zijn verleden helpt hem daar natuurlijk niet bij.

29 april 2013 om 13:31

Nou als trainer is dit toch wel echt een apart verhaal. Hij wisselde ook eens zijn keeper bij Swindon na een half uurtje. Die schreeuwde tegen zijn verdedigers omdat ze stonden te slapen terwijl de tegenstander 3 goals maakte. Als reden gaf Di Canio aan dat de keeper er niets van bakte en dat hij niet op zijn medespelers af moest geven. Als je die wedstrijd zag dan stonden de verdedigers ook echt te slapen en kon de keeper aan de tegengoals helemaal niets doen.

Ik adviseer geen enkele voetballer naar Sunderland te gaan als ik dit zo lees. Ik las het al in de VI en dacht echt gwn: Wtf... De man is echt gestoord.
Dit slaat natuurlijk nergens op. Jammer, want Sunderland is een prachtige club. Desalniettemin, vind ik Di Canio wel geniaal tijdens persmomentjes en natuurlijk tijdens wedstrijden zelf, zeker een attractie voor de PL.

Aan de hand van de teksten hint Etienne dus dat Paolo Di Canio wel racistisch is, en niet eens een klein beetje ook maar tegen Newcastle lag hij wel zowel donkere als blanke spelers te knuffelen alsof het z'n beste maatjes waren. Ik zeg niet dat Etienne liegt maar het kan zijn dat hij veranderd is, maar aangezien z'n verleden is dat moeilijk te geloven.

29 april 2013 om 12:28

Hij is heel zijn leven zo geweest, en vorig seizoen haalde hij dus dit soort fratsen uit... Geloof niet dat die vent veranderd is..

29 april 2013 om 12:35

Een fascist blijft een fascist.

29 april 2013 om 12:50

Di Canio is een fascist niet een racist. Er zit een verschil tussen die twee dingen.

29 april 2013 om 13:21

@md-93

Ja maar in de tekst duidt etienne duidelijk aan dat onder andere hij en die Clarke vent anders werden behandeld omdat ze donker waren. Google Clarke maar, is ook donker net als Etienne. 'het is ongekend hoe met ons is omgegaan' wie denk je dat hij hiermee bedoelt? 'terwijl de selectie op vakantie was, moesten wij gewoon blijven trainen. Puur en alleen om ons kapot te maken' als dat geen racisme is dan weet ik het niet hoor, en als je dat ontkent heb je een probleem.

29 april 2013 om 13:45

Er staat een groepje.. Dus het hoefde niet alleen donkere mensen te zijn? Zowel jij als ik weten niet waaruit dat groepje bestond en dus om gelijk racisme te roepen vind ik raar. Niet alles is gelijk racisme.

29 april 2013 om 21:55

Wat?! Esajas heeft t niet over rascisme hier.

En "de selectie" was op vakantie en "wij" zijn dus degene die niet bij de selectie zaten.

En hij zegt " ik denk wel te weten waarom" en komt daarna met de reden. Di Canio had ruzie met die Clarke en Esajes stond die jongen bij. Daarom...

Dus lees gewoon goed...

P.s. Di Canio blijft een fascistisch zak hooi

29 april 2013 om 14:08

@dewy aan de hand van deze tekst in ieder geval niet. Maar zoals ik hieronder lees kennelijk wel in de originele tekst. Wat wel vreemd is dat hij zegt dat hij in het begin alles speelde. Toen was hij toch ook al donker ? Als hij geen donkere spelers in zijn elftal wil dan had hij hem in het begin ook niet laten spelen lijkt me. En wat betreft het laten trainen om hen kapot te maken. Daar staat: Ik trainde met een groepje op een apart veld. Het is ongekend hoe met ons is omgegaan” Dat gaat dus niet alleen om hem en Clarke. Hij is een fascist en misschien ook een racist maar uit dit verhaal komt dat niet echt naar voren vind ik Zoals ik het begrijp kon hij niet met Clarke door een deur en omdat Esajas het min of meer voor Clarke opnam werd hij er ook uitgewerkt. Misschien geen goede manieren maar dat heeft niets met racisme te maken.

29 april 2013 om 14:01

Wat heeft Real Madrid met Di Canio te maken mafkees?

Verschrikkelijke man is dit je zou je eigenlijk dood moeten schamen dat je zon man aan je club verbind. Wat dat betreft kan ik die vicevoorzitter ook goed snappen had precies het zelfde gedaan als die man. Ik had ook gewoon als speler geweigerd om onder hem te spelen en ook al zou ik het misschien niet doen dan maar als supporter ook het liefst me seizoenkaart weggegooid. Zou je misschien denken is dat niet een beetje extreem maar dat is het niet. Als *jou* club zon man aanneemt die zulke opvattingen erop na houd en nog weleens met een arm zwaaide. Dan zijn ze toch heel fout bezig.

En ook dit verhaal die geloof ik meteen weer want Esajas komt een stuk betrouwbaarder over op me als die Di Canio. Lijk me geen jongen die zomaar verhalen uit zijn duim gaat lopen zuigen. En iemand verbieden om met zijn dochtertje naar de dokter te gaan vind ik vrij ziekelijk. Had die toch mooi op zijn kop kunnen gaan staan maar niemand had me in dat geval tegen kunnen houden. Toch knap dat Esajas het nog zolang volgehouden had ik had me echt niet zo laten behandelen

Hij is wel fascistisch, dat weten we allang.
Echter vergeten veel mensen wel hoeveel hij voor Swindon Town heeft gedaan en dat wordt ook nooit echt in de media belicht.

Hij heeft een keer uit zijn eigen zak de huursom van 2 huurspelers betaald, omdat zij anders niet zouden komen.
Hij heeft, toen een wedstrijd eigenlijk zou worden afgelast, samen met 300 supporters een hele avond doorgewerkt om het veld sneeuwvrij te maken en achteraf pizza's besteld voor alle supporters die hielpen.
Hij heeft de finale van de league trophy gehaald en is gepromoveerd.

29 april 2013 om 13:14

Gepromoveerd van League 2 naar League 1 en Swindon achter gelaten als koploper van de League 1, na zijn vertrek stortte het daar in elkaar en nu mogen ze nog blij zijn dat ze de play-offs hebben gehaald.

Je weet pas of een verhaal waar is als je de 2 kanten heb gehoord. Hij haalt anders wel resultaat mee met deze 'manier van aanpak' en hij is heus niet de enige die hard traint, denk hieraan aan Felix Magath, die Wolfsburg kampioen heeft gemaakt. Ik denk dat hij Sunderland behoed voor degradatie, maar daarna de laan word uitgestuurd. Hij is wel een verrijking voor de PL, leeft ontzettend mee integenstelling tot andere trainers die ermaar wat bij zitten en zijn intervieuws met zijn Italiaans temperament zijn ook altijd mooi.

29 april 2013 om 13:24

Ja maar nu blijkt hij naast facistisch ook racistisch te zijn. Dan houdt het voor mij gewoon op als ik fan van Sunderland was want als supporter moet je achter je ploeg staan en dat betekent de coach en spelers. Een racist heeft geen plaats in de huidige wereld, dit is een nieuwe tijdperk en ik wil dat de nieuwe generatie opgroeit zonder de samenstelling van discriminatie. Met Di Canio lukt het niet om racisme weg te vagen uit het voetbal.

29 april 2013 om 13:29

Hoe kom jij erop dat hij een racist is? Hij vindt Sessegnon zijn beste speler en bewondert hem en Sessegnon is weer helemaal opgebloeid onder Di Canio dat heeft hij zelfs in interviews verteld.

29 april 2013 om 13:33

@dewy

Je trekt de grens bij racistisch zijn die had ik bij hem al veel eerder getrokken. Iemand die een fascist is spoort sowieso niet en als je het dan ook nog openlijk toe gaat geven. Ik vind fascisme al genoeg fatsoensnormen overschrijden en het zal me inderdaad niks verbazen mocht die wel racistisch zijn. Hoor mensen altijd roepen fascisten zijn niet het zelfde als racisten maar het scheidingslijntje is vrij dun. Fascisten hebben dus wat mijn betreft ook niks in de samenleving te zoeken laat staan de voetballerij.

@chanturia

Ik denk dat hij doelt op wat er bij VI stond dat is hier weggelaten. Hij kan moeilijk zeggen dat die geen donkere spelers in zijn team wil. Dan is het voor hem toch vrij snel afgelopen dus dit kan ook gewoon een act zijn en zegt me niet zo veel

29 april 2013 om 13:35

@chanturia en @ecktsjaak026

Staat in die tekst. M'n oud leraar Nederlands zei altijd: lees een tekst altijd 3 keer voor de zekerheid, zodat je het goed begrijpt. Etienne zegt niet dat die vent racistisch is maar hij laat wel duidelijk merken dat de donkere spelers een andere (slechtere) behandeling kregen voor geen reden. Dat mijn vriend, dat is racisme.

29 april 2013 om 13:55

Als je Leon Clarke kent, weet je dat hij altijd al een lastige jongen is geweest.volgens mij weet jij de aanleiding niet waarom er ruzie is met Clarke. Als je dat filmpje ziet over hoe de ruzie is ontstaan loopt Clarke het veld uit en scheld hij Di Canio uit, waarna Di Canio rustig blijft en ze de tunnel in lopen. Ik weet niet wat er in die tunnel is gebeurt tussen die 2 heethoofden, maar nadat ze de tunnel zijn uitgelopen komt er ruzie. Dat Clarke getint is, is puur toeval, Di Canio heeft ook zovaak ruzie gehad met blanke spelers. En wie zegt dat Esajas de waarheid spreekt.

Het hangt er echt vanaf wat voor type persoon je bent. Als je een eigenwijze knaap uit Amsterdam bent, dan gaat het niet werken met Di Canio. Ben jij het type die niet lult, maar gewoon alle bevelen opvolgt van de trainer en hard werkt op elke positie waar je wordt neergegooid, zonder te klagen, dan ben je zijn favoriete speler. Als een fascist gelooft hij heilig in het principe dat de individu volledig ondergeschikt is aan het geheel van de groep. En dat je dan niet eens met je dochtertje naar de dokter mag, omdat het in zijn ogen het groepsproces verstoort, past daar heel goed bij. Ik vind dat ook overdreven, maar verrast ben ik niet. Je weet wat je in huis haalt.

29 april 2013 om 13:28

Als je dochtertje naar de dokter moet dan moet ze gaan, punt uit. Familie is belangrijker. Is duidelijk dat de reden dat dit niet mocht van Paulo kwam door Ettienne z'n huidskleur. Dat groepverstoringsverhaal is gewoon bull en dat weet je bliksems goed. Dit moeten we niet goedpraten. Gewoon puur zwart/wit denken als het komt op racisme. Niet goedkeuren, niet goedpraten, elke vorm is gewoon fout, punt uit. No tolerance voor dit soort onzin, zo lossen we het beter op dan steeds excuses maken voor een man die het niet verdient.

PS: Wie zegt dat Etienne eigenwijs is? Bronnen graag. Is toch duidelijk dat Etienne het niet kon vinden door z'n huidskleur, en niet omdat hij alsmaar lulde en niet luisterde. Maar ja, begrijpend lezen is moeilijk tegenwoordig.

29 april 2013 om 14:02

Begrijpend lezen is inderdaad lastig, want je denkt dat ik iets goeds praat, terwijl ik dat niet doe. Ik heb het over de idealen van een fascist en wat Di Canio verlangt in zijn spelers. Ik praat vanuit zijn perspectief om mijn gedachtes erbij te zetten over waarom Di Canio nou eenmaal in conflict komt met sommige spelers.

En wij Nederlanders zijn nou eenmaal karaktertjes. Amsterdammers helemaal en dan komt er ook nog bij dat Esajas komt uit de Bijlmer. Dat gaat clashen, hoef je niet voor na te denken, of bronnen erbij te pakken.

Overigens kan Di Canio met zekerheid een fascist worden genoemd, maar niet met zekerheid een racist. Kijkend naar het artikel, is het logischer om aan te nemen dat Esajas uit de selectie is verbannen, omdat hij de al verbannen Leon Clarke douchespullen aanbood, tegen de wensen van de trainer in.
“vanaf dat moment ben ik zonder uitleg uit de selectie gegooid. Ik trainde met een groepje op een apart veld. Het is ongekend hoe met ons is omgegaan”, aldus de vleugelspeler.

Staat er toch echt. En aangezien Clarke al bekend staat als een eigenwijze type dat een grote bek heeft, lijkt het mij aannemelijker dat het eerder daarmee te maken heeft, dan puur en enkel om zijn huidskleur. Di Canio heeft ook blanken aangepakt.
Hij heeft de van gemixte afkomst zijnde doelman Wesley Foderingham een kans gegeven als 1e doelman, terwijl die nog nooit een profduel had gespeeld. Foderingham is gisteren verkozen tot doelman van het jaar in de League One.

Als ik werken moet gaat mijn vrouw met mijn dochter naar de dokter en als zij werkt ga ik met haar naar de dokter. Lijkt mij vrij normaal. Slecht voorbeeld om iemand weg te zetten. Ik heb het overigens ook niet op di Canio maar dat komt door zijn dubieuze gedrag ( neo- nazi)

kvind di canio sowieso een rare tkan mischien best een goede trainer zijn, maar ik kan me die hitler groet van m nog wel herindere of iets waat daar op leek

Heb dit hele verhaal eens gelezen in de VI. Wat een verhaal zeg. Heb er om gelachen gewoon. Di canio spoort niet, en je moet mentaal toch goed in elkaar steken om met zo'n gast te kunnen samen werken. Overigens respect voor Esajas! Als je leest wat die allemaal heeft moeten doorstaan en zich niet heeft laten weg pesten.. Respect hoor. Dan sta je sterk in je schoenen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren