Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Erik ten Hag weigert ‘belichaming van schande’ stapje terug te laten doen

Laatste update:

Bruno Fernandes blijft vice-aanvoerder van Manchester United, zo heeft Erik ten Hag woensdag onderstreept. De 53-jarige oefenmeester beschouwt de Portugees als 'inspiratie voor het hele team', ondanks zijn beroerde optreden in de 7-0 oorwassing bij Liverpool. Na dat duel kwam de rol van Fernandes uitgebreid ter discussie te staan in de Engelse media. Oud-Mancunian Gary Neville noemde hem onder meer 'een belichaming van schande'.

Fernandes, die aanvoerder is bij afwezigheid van Harry Maguire, kon zijn ploeg zondag niet op sleeptouw nemen. Bij een 6-0 stand leek de spelmaker bovendien om een wissel te vragen, wat hem vermanende woorden van Neville opleverde. "Ik heb er genoeg van dat hij met zijn armen naar zijn teamgenoten zwaait, ik heb er genoeg van dat hij niet terugrent. Deze schande wordt belichaamd door niemand meer dan aanvoerder Bruno Fernandes, die zich bij momenten gênant gedroeg", sprak de voomalig aanvoerder van United bij Sky Sports. Achteraf bleek overigens dat Fernandes niet om een wissel vroeg, maar vroeg wat zijn positie was.

Het belette oud-spits Chris Sutton echter niet om zijn reserve-aanvoerderschap openlijk ter discussie te stellen bij de BBC. Als Ten Hag daar woensdag naar gevraagd wordt, neemt hij het op voor zijn pupil. "Fernandes speelt een hele belangrijke rol in dit team. Hij geeft energie en dat is waarom we staan waar we nu staan. Hij rent niet alleen veel, maar ook in de juiste richting en hij zet spelers op de juiste plekken neer", betoogt de Tukker op de persconferentie voor het duel met Real Betis van aanstaande donderdag.

"Hij is een inspiratie voor het hele team, maar niemand is perfect", besluit Ten Hag, voordat hij nogmaals herhaalt 'dat Bruno de captain is als Harry niet op het veld staat'. Maguire mag nog slechts sporadisch aan de aftrap beginnen bij United, waardoor Fernandes in de regel de aanvoerdersband draagt. Verwacht wordt dat die ook donderdag om de arm van de Portugees prijkt tegen Betis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nooit de media of het sentiment laten bepalen wie de aanvoerder moet zijn. Is een rol die veel meer inhoudt dan of die de sterspeler is.

8 maart 2023 om 16:40

Met je eerste zin ben ik het absoluut eens, maar de reden waarom zijn positie ter discussie staat heeft juist niet zoveel met zijn voetbalkwaliteiten te maken. Hij was niet per se de slechtste van het veld waarom hij extra hoon over zich heen kreeg (zelfs nog één van de betere aanvallend gezien terwijl hij misbruikt werd op linksbuiten), hij kreeg zoveel hoon over zich heen over hoe hij zich in het veld gedroeg en dat was nou precies het tegenovergestelde van hoe een aanvoerder zich moest gedragen.

Hij weigerde opzichtig mee te verdedigen, het is een wonder dat hij geen rood kreeg doordat iedereen het moest ontgelden (zelfs de grensrechter kreeg een duw waar hij heel goed mee weg kwam, want als dat rood was was hij gewoon vier of vijf wedstrijden geschorst), de stand interesseerde hem zichtbaar niks meer daar hij vanaf minuut 65 alleen maar met een rode waas van frustratie voor zijn ogen over het veld liep en hij dook direct naar binnen na de wedstrijd (in tegenstelling tot Varane die er nog voor gezorgd heeft dat het meegereisde Unitedpubliek bedankt werd).

Ik snap dat Ten Hag hem als aanvoerder houdt, maar ik mag toch hopen dat hij wel een stevig gesprek met Bruno Fernandes gehad heeft over zijn aanvoerderschap.

8 maart 2023 om 18:25

Ik heb het idee dat dit juist eerder een gevalletje sterspeler is met Fernandes. Misschien zit ik er volledig naast en is Fernandes een groot leider op en naast het veld, maar die indruk krijg ik echt totaal niet als ik hem zie spelen.

8 maart 2023 om 20:04

De media had het dan ook juist totaal niet over het zijn van de sterspeler of het niveau van Fernandes, maar juist over zijn gedrag tijdens de wedstrijd. Dat gedrag leek niet echt op het gedrag wat een aanvoerder hoort te hebben, zeker als we bijvoorbeeld naar het meeverdedigen kijken. Als aanvoerder hoor je ook gewoon je frustraties de baas te kunnen zijn, waar die ook niet echt in leek te slagen. Iemand als Puyol, dat was echt een geweldige aanvoerder, en het gedrag van Fernandes tijdens de wedstrijd tegen Liverpool staat hiermee in een heel erg schril contrast.

Makkelijk punten scoren zo'n reactie, maar het slaat eigenlijk nergens op wat je zegt.

Ben het er wel mee eens dat je de media of het sentiment niet moeten laten bepalen wie de aanvoerder moet zijn, maar in dit geval lijkt de media toch best een punt te hebben over het gedrag (!) van Fernandes.

8 maart 2023 om 20:39

Elrompelineas de media heeft een punt over deze wedstrijd. Niet over elke andere wedstrijd die hij 3 dagen speelt. Mensen bouwen krediet op. Hij is de natuurlijke aanvoerder van dit team. Dat was hij al toen iedereen nog liep te sjokken en hij niet. Voordat hij de band droeg was hij dat al. Dat verandert niet in een (schandalig) slechte wedstrijd.

8 maart 2023 om 20:48

Dat kan goed kloppen, ik volg Man U niet zo goed. Heb het daarom dus ook alleen over het gedrag in deze specifieke wedstrijd gehad.
Maar ook dan slaat het nergens op dat Bassie doet alsof de kritiek vanuit de media met de voetballende kwaliteiten te maken hebben, aangezien het puur om het gedrag qua bijvoorbeeld meeverdedigen ging.

Zou goed kunnen dat dit in andere wedstrijden niet het geval is hoor. Dan nog is het wel kwalijk dat je als aanvoerder in een topwedstrijd een slecht voorbeeld geeft maar goed.

8 maart 2023 om 20:53

Het is zeker kwalijk en ik zou een straf of op zijn minst een heel serieus gesprek ook wel gepast vinden. Maar hij is echt juist iemand die al jaren het goede voorbeeld geeft, dus verder dan dat hoeft het wat mij betreft niet te gaan.

Bij een 6-0 stand vroeg de spelmaker bovendien om een wissel

Zo jammer dat VZ haarzelf ook niet corrigeert of verbetert... Is allang ontkracht deze fabel.

Zou onterecht zijn om nu de band van Bruno af te pakken na deze zeperd, al vind ik sws niet dat Bruno captain moet zijn, maar daar verschillen Erik en ik van mening.

8 maart 2023 om 18:07

Als je je als aanvoerder zo laat zien verdien je die band gewoon niet. Terugsjokken en enkel terugrennen omdat hij het oneens was met de scheidsrechter, het hele gedoe met de grensrechter, nee, dat is geen aanvoerder. Een aanvoerder hoort voorop te gaan in de strijd, niet te sjokken en zeuren en mokken als het even niet gaat.

8 maart 2023 om 20:35

Dat doet hij ook altijd stravven. Nog de week ervoor was hij belangrijk in deze rol toen united op het punt stond uitgeschakeld te worden. Zo verschrikkelijk simpel van "publiek" dat ze nu gaan doen alsof deze wedstrijd de standaard van bruno is. Hij gaat normaal altijd juist voorop in de strijd.

9 maart 2023 om 04:17

En nu als het een keer tegen zit laat hij zijn kopje hangen, gaat hij schoppen, rent hij alleen terug om tegen de scheidsrechter te mekkeren en zit hij aan grensrechters.

9 maart 2023 om 07:41

Ten eerste zit het united al een paar jaar bijna altijd tegen, dus dat is sws onzin. Hij is juist iedereen die voorop gaat in de strijd.
Verder is hij het type speler dat je alleen op prijs kunt stellen als hij in je team speelt. Een echte zuiger. Wilde gok. Jij bent geen united supporter?

9 maart 2023 om 08:15

Sorry, maar als ik hem vergelijk met bijvoorbeeld Casemiro weet ik wel wie ik aanvoerder zou maken. En nee, ik ben gelukkig geen fan van United. En nee, ook als zo'n speler bij mijn club zou spelen zou ik me er dood aan ergeren. Constant al dat misbaar, zijn maniertjes, nee, niet iemand die ik bij mijn club zou willen. Het is een goede speler, maar zijn gedrag op het vveld maakt hem niet het soort speler wat ik wil zien.

8 maart 2023 om 18:14

Het is nu wel gecorrigeerd. Er staat nu bij dat achteraf bleek dat het niet zo was.

De kritiek op Ten Hag is net zo lachwekkend als het ophemelen tot godenstatus als hij eens een lekkere reeks heeft. Het is gewoon een goede trainer, en daar mee uit. Al die kinderachtige media zijn bijna net zo infantiel als ons volwassen mannen die zich genoodzaakt voelen hierop te reageren. Gary Neville is kijkcijfertjes aan het harken en thats it.

Ik vond het een schande wat Fernandes liet zien tegen Liverpool, maar hem vice aanvoerder af maken gaat wel heel erg ver. Fernandes speelt dit seizoen fantastisch en stelt zich enorm dienstbaar op. Wordt zo'n beetje overal op het veld opgesteld en geeft altijd 100%. Ondanks zijn nare trekjes een voorbeeld voor velen wat mij betreft.

Hij wou niet gewisseld worden, na alle wissels wou hij duidelijkheid hebben op welke positie hij moest spelen en wou die beginnen met de aftrap. Het was een beweging naar de scheidsrechter.

Dat Fernanades als een drol liepte voetballen kon ik als Liverpool prima waarderen. Hij flikte een paar dagen eerder iets dat hem voor mij voor altijd een onsportieveling blijft zijn. Dat was die smerige actie waarbij hij bewust de bal keihard tegen de buik van Frenkie de Jong schoot. Het maakt mij niet uit wie je bent en voor welke club je speelt; als je dat flikt ben je voor mij een lafaard. Een dergelijke actie moet m.i. wegens grof onsportief spel direct rood opleveren zo is mijn mening.

8 maart 2023 om 17:09

Het is inderdaad een rat van een vent in het veld, als het ff tegenzit dan doet hij hele gekke dingen. Ik zou hem dan ook zeker niet als voorbeeld van de rest van de club in het veld willen hebben staan. Echter vind ik het nu heel gemakkelijk om hem ineens de band te weigeren, dat had ik ook niet gedaan als ik Ten Hag was.

8 maart 2023 om 18:17

Maar tegelijkertijd hebben we wel discussie over die gele kaart bij Groningen, waar de speler alle tijd had en m vervolgens hard tegen de tegenstander aan schoot.

8 maart 2023 om 20:28

Maar dat was volgens velen niet eens geel

Niet mee gaan met die waan. Voor die gasten was het ook een drama om zo te kakken worden gezet. Hier sterker uitkomen en liet zien dat gakpo toch wel een leuke aankoop zou zijn geweest.

Ronaldo kreeg 5 wedstrijden schorsing voor een lichtere tik, maar nee Arsenal mag niet te lang vieren na een doelpunt alle focus daarop van de bond.

8 maart 2023 om 17:15

Haha, ja dat is echt lachwekkend idd, celebration police allemaal. Sowieso is Arsenal dit seizoen al heel vaak aangeklaagd vanwege klagen bij de scheids terwijl alle teams dat doen en er vrijwel altijd mee weg komen. Bijzonder vind ik het.

Mooizo, is nog steeds de grootste leider die we hebben op het veld. Mensen die alleen naar deze wedstrijd hebben gekeken, moeten we niet opeens denken dat ze alles beter weten. Gaat normaal gesproken ook als eerst vol in de strijd en is, ondanks z’n maniertjes soms een echte winnaar. Gelukkig staan de echte United fans achter hun spelers en coach.

8 maart 2023 om 18:15

Ik zou zeggen dat Casemiro meer een leider is dan Bruno. Die gaat wel voorop in de strijd, Bruno niet.

8 maart 2023 om 18:40

Dan heb je Bruno dit seizoen niet in actie gezien. Die geeft normaal gesproken altijd 100% en speelt altijd vol beleving. Ben heel blij met Casemiro hoor, maar echt een leider vind ik hem niet.

8 maart 2023 om 18:50

Je vindt Casemiro geen leider? Hou op hoor. Was bij Madrid steevast een van de eersten om jonge spelers die nieuw waren in de selectie bij de hand te nemen en te begeleiden. Liet nooit zijn hoofd hangen en speelde altijd met het volle vertrouwen in een goede afloop en inspireerde dat ook in de spelers om hem heen. Viel allicht niet zozeer op omdat er van dat type met Ramos, Ronaldo, Modric, Benzema etc zat spelers in dezelfde selectie zaten (waar hij het als jonge knaap vast ook wel van heeft afgekeken) maar hij deed het wel.

Ook na de finale tegen Newcastle onlangs een mooi voorbeeld van de elite mentaliteit en het verschil met bv een Bruno. Ze winnen een finale en voor het eerst in jaren een prijs met United en Casemiro gaat verhaal halen bij Bruno omdat die vlak voor affluiten nog een verkeerde beslissing met de bal had gemaakt. Waar Bruno overigens niet van gediend was en gepikeerd op reageerde. Dat is een leider, die is al met de volgende wedstrijd en verbeterpunten bezig. Heeft notabene een groter palmares dan de hele United-selectie (op Varane na) samen en was de enige die niet als een jochie schaapachtig stond te grijzen met een trofeetje maar de wedstrijd aan het analyseren was en hongerig was om nog beter te doen en nog meer te winnen. Ik heb nog geen grotere leider gezien bij United de laatste jaren. Ronaldo in theorie maar die viel natuurlijk door de mand.

Loopt daarnaast ook niet als een diva met de armen te zwaaien wanneer hij een bal niet of slecht aangespeeld krijgt zoals Bruno gemiddeld 3x per wedstrijd doet.

8 maart 2023 om 20:30

Ik vind casemiro 100% een leider. Evenals bruno. En bruno is de vice aanvoerder. Net zoals bruno al een leider was toen maguire nog in het veld stond. Prima geregeld.

8 maart 2023 om 20:31

@real8madrid Hoe kom je erbij dat het gesprek tussen hen daarover ging, na die finale?

ETH doet heel veel goeds en weinig verkeerds tot nu toe bij United maar Fernandes als aanvoerder houden snapte ik sws al niet. Heeft hij helemaal de kwaliteiten niet voor. Wellicht dat het voor de rust in de kleedkamer het makkelijkste was maar verder zie ik er de reden niet voor.

8 maart 2023 om 20:33

Hij is de leider van dit team en dat was hij al voor ten hag er was. Hoezo niet de kwaliteiten? Nagenoeg elke united supporter en persoon binnen de club lijkt dat zo te ervaren.
En waarom zou dat iets met de rust in de kleedkamer te maken hebben? Er was toch ook geen onrust over toen maguire het was en bleef, ondanks haast wekelijks schutteren.

Kan me herinneren dat Gallas zijn band kwijtraakte om zoiets vergelijkbaars tijdens het seizoen. Er valt wat voor te zeggen dat je dit niet tijdens het seizoen wilt doen, maar het zou me verbazen als die band niet wordt doorgespeeld in de zomer als je kijkt naar hoe Fernandes zich herhaaldelijk etaleert op het veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren