Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Er kwam geen aanbieding van Ajax, daarna kwamen Chelsea en City’

Laatste update:

Javairo Dilrosun vindt dat hij een goede reden had om de jeugdopleiding van Ajax al op jonge leeftijd te verlaten. De buitenspeler, die momenteel furore maakt in het tenue van Hertha BSC en is opgeroepen voor Jong Oranje, zag zich gedwongen om zijn heil elders te zoeken. "Ik was zestien jaar en ik kreeg bij Ajax geen contract aangeboden. Waarom niet? Ik heb echt geen idee.”

“Er kwam geen aanbieding. Vervolgens werd ik uitgenodigd door Chelsea en Manchester City. Die waren meteen concreet”, legt Dilrosun vrijdag in gesprek met het Algemeen Dagblad uit. “Toen ik bij de laatste club op bezoek was, wist ik het meteen: daar wilde ik heen.” Dilrosun merkte echter dat het lastig was om door te breken in Engeland. “Er lopen alleen maar wereldsterren rond bij die club. Ik wilde afgelopen zomer een stap zetten waarbij ik veel aan spelen toe zou komen. Hertha BSC is echt de juiste club voor me.”

Hoewel Dilrosun meer interesse genoot, voelde hij dat hij in Berlijn een kans zou krijgen om als een klassieke buitenspeler te spelen. “Als ik de kans zie, ga ik buitenom en dan komt die voorzet. Een typische Ajax-speler? Jij zegt het...”, vervolgt de aanvaller, die inmiddels op twee Bundesliga-goals staat en daarnaast andere doelpunten voorbereidde. Het begin in Duitsland was echter niet makkelijk. “De voorbereiding was zo ontzettend zwaar, dat was echt aanpoten. Maar ik werd er wel sterker van.”

Dilrosun moest bij het tweede elftal van de Berlijnse club laten zien dat hij van toegevoegde waarde kon zijn voor de hoofdmacht van trainer Pal Dardai. Met name zijn uithoudingsvermogen werd op de proef gesteld. Als jeugdspeler van Ajax diende hij alleen ‘nepdruk’ op de verdedigers van de tegenstander te zetten. “Nu loop ik ruim tien kilometer per wedstrijd, ik moet die meters maken van de trainer. Ik ben in Duitsland zó veel sterker geworden. Alleen mijn benen al.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij mijn weten voerde Ajax toentertijd het beleid dat 16-jarige niet meteen een contract kregen. Nadat er enkele spelers vertrokken naar grote clubs is daar verandering in gekomen. Dat Javairo zegt dat hij het niet snapt waarom hij geen contract kreeg snap ik dan ook niet.

12 oktober 2018 om 15:35

Dat is ook lulkoek, JC was heel duidelijk. Als ik als volger het destijds wist, en zijn teamgenootjes het wisten, dan wist hij het ook. Hij kwam ook altijd met de lulkoek dat er geen "plan" voor hem was, terwijl hij als 15 jarige in Ajax O19 speelde samen met Nouri, v/d Beek; dat was echt een topelftal en daar mocht hij als broekie al in spelen.

Het is allemaal prima dat hij zijn eigen werkelijkheid verzint en op laat schrijven, maar waarom dat sinds zijn vertrek op zijn 16e elk half jaar in de krant moet, mag Joost weten.

"Als jeugdspeler van Ajax diende hij alleen ‘nepdruk’ op de verdedigers van de tegenstander te zetten."

Interessante opmerking.
Dat zie je in Nederland inderdaad veel gebeuren. Vraag me af wat daar de bedoeling van is. De spits loopt wat halfslachtig in de weg terwijl het (halve) middenveld niet meedoet met pressen. Dat zijn toch júist de dingen die je kunt trainen? Maar o jee, dan worden we moe.

En natuurlijk begrijp ik ook wel dat je dit niet een hele wedstrijd kunt doen, maar er valt hier nog een wereld te winnen.

12 oktober 2018 om 08:52

Kan ook met andere tactiek/inzicht te maken hebben van balveroveren! Dat ze fysiek harder kunnen/moeten worden ben ik wel met je eens

12 oktober 2018 om 09:09

En als ze een keer echt onder druk worden gezet worden er meteen blunders gemaakt. Hier valt inderdaad nog heel veel te winnen..

12 oktober 2018 om 09:22

Ow je bedoeld zoals Bayern München uit, die druk zette na 20 minuten hadden opgegeven omdat ze weg getikt werden, of zoals PSV uit waar PSV in plaats van ging opbouwen de lange bal ging spelen. Ajax zet zeker de laatste seizoenen echt druk en kunnen goed onder druk uit voetballen. Ze zijn juist kwetsbaar bij het spelconcept van PSV. Daarom vind ik het jammer dat AZ dat niet kopieerde. Dan hadden we echt kunnen beoordelen of een andere opstelling ook echt een ander wedstrijd tegen PSV tot gevolg had gehad.

12 oktober 2018 om 11:15

" Daarom vind ik het jammer dat AZ dat niet kopieerde. Dan hadden we echt kunnen beoordelen of een andere opstelling ook echt een ander wedstrijd tegen PSV tot gevolg had gehad."

Als ik alleen al zie hoe Stefan de Vrij tijdens PSV - Inter een clinic 'hoe bespeel je Luuk de Jong' heeft gegeven, lijkt het mij wel een abc-tje dat Ajax met een andere opstelling in ieder geval veel meer kans had gehad bij PSV uit. Althans, in een opstelling dan waarin Luuk de Jong door een fysiek sterke tegenstander was bespeeld, in plaats van door twee lichtgewichtjes.

12 oktober 2018 om 11:39

Het was gewoon niet nodig. Hij speelde in een elftal met oa Nouri, vd Beek, Cerny, Dekker en Savastano. Destijds hét topelftal van die lichting die wekelijks 75-80% balbezit had. Die schijndruk was indertijd meer dan genoeg om een fout van de tegenstander af te dwingen en weer de bal terug te krijgen. Ook tegen andere topteams als Feyenoord, PSV en AZ.

Nu speelt hij grote menerenvoetbal bij een club die niet zo extreem veel de bal heeft, dan wordt er automatisch meer van je geeist. Dat hij dat na Ajax en Man City een omslag vind is vrij normaal.

Wat ze doen bij Ajax weet ik niet, maar vrijwel zonder uitzondering leveren ze jaarlijks 3 jeugdspelers af die doorbreken in de basis. Dat is over lange termijn ongeevenaard en grote klasse. Dat er criteria zijn waarop je af en toe een talent geen contract aanbiedt en dat je daarin niet altijd de juiste keuze kunt voorzien lijkt me inherent aan beleid voeren. In elk geval prima bezig over de hele.

12 oktober 2018 om 09:09

3 jeugdspelers jaarlijks in de basis? Lijkt mij heel sterk. Dit jaar alleen Mazraoui. 3 jeugdspelers jaarlijks bij de selectie misschien maar basis zeker niet.

12 oktober 2018 om 09:25

Hoe kan het dan dat Onana, Ziyech, Tadic, Neres, dolberg/Huntelaar, tagliafico, schone, F. De Jong allemaal basis staan? Allemaal geen eigen jeugd, en dan hebben ze Blind ook nog eens voor veel geld terug gekocht.

Je kunt moeilijk iedere 16jarige een contract geven.. Is gewoon een kwestie van afwegen of het een rendabele investering is. Soms zit je ernaast omdat je nooit 100% een ontwikkeling kunt voorspellen! Je hoort nu veel over Ajax dat bv bergwijn rosario dilrosun om uiteenlopende redenen het niet bij Ajax gered hebben!Daartegenover breken er jaarlijks 2a3 spelers wel door dus op de lange termijn doen ze bij Ajax voldoende goed!

12 oktober 2018 om 12:04

In dit geval zat er een ander idee achter. Bij Ajax zag men veel spelers steeds jonger debuteren en die hadden als speler van onder de 18 slechts een contract voor maximaal 3 jaar. Cruijff opperde om die contracten pas op hun 17e te geven zodat ze niet op hun 18e een aflopend contract hadden en goedkoop weggeplukt konden worden (zoals Kluivert afgelopen zomer, al is 17 milj zeer behoorlijk, het is en blijft geen 25+ milj). Daarnaast was het idee dat ze daardoor konden zien welke spelers écht voor Ajax wilden spelen en wie geld belangrijker vond. Vooraf niet per se een heel dom idee, maar wel een beetje naïef. Zeker met jongens als Fosu Mensah (zelfde lichting, vertrok ook die zomer) die thuis jarenlang op bijstandsniveau leefden, het écht moeilijk hadden en elders tonnen konden ophalen. Gelukkig is dat beleid teruggedraaid, al zijn er nog steeds spelers die liever voor het grote geld in Engeland kiezen. Malen, Famillia-Castillo en Redan bijvoorbeeld en onlangs Ki-Jana Hoever.

Is die jongen nou zo naief ? of verzwijgt ie de waarheid ?
City en Chelsea kopen continu jonge spelers om ze daarna weer door te verkopen. Zo financieren ze de big guys.dilrosun was slechts een goed betaalde pion. weet ie zelf ook wel.

De buitenspeler, die momenteel furore .....
Echt serieus..deze speler heeft nog geen eens 10 wedstrijden gespeeld in het eerste van Hertha ,
en wordt nu al opgehemeld omdat hij 5 wedstrijden voetbalt 2 keer scoorde en wat assist had..
natuurlijk een leuk begin, maar dat had Sana bij ajax ook.
Hoop dat deze jongen zich goed en rustig ontwikkeld, maar beoordeel hem na een vol seizoen,
Man city zag ook wat in hem anders boden ze hem toen geen contract aan, maar aan de andere kant hebben ze hem wel voor maar 3 ton laten gaan.

Wanneer je zoveel prima jeugdspelers als Ajax tot je beschikking hebt, kan het best voorkomen dat er eens eentje buiten de boot valt die het wel kan gaan maken. Met Dilrosun is dat toch echt nog even afwachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren