Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Enorme blunder Akinfeev wordt Rusland niet fataal

Laatste update:

Rusland en Zuid-Korea hebben hun eerste wedstrijd op het WK 2014 in de nacht van dinsdag op woensdag afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Na een zeer matige eerste helft kwam de wedstrijd, die werd gekenmerkt door vrijwel alleen maar schoten van afstand, pas na rust tot leven. Een gigantische blunder van doelman Igor Akinfeev bracht de Koreanen aan de leiding, maar heel snel daarna zette Aleksandr Kerzhakov de zaken enigszins recht. België leidt Groep H met drie punten en daarna komen Rusland en Zuid-Korea: Algerije is nog puntloos.

/

Het niveau in de Arena Pantanal in Cuiabá was in de eerste helft niet om over naar huis te schrijven. Doelmannen Sung-Ryong Jung en Akinfeev werden wel een paar keer aan het werk gezet bij afstandsschoten, maar stonden steeds hun mannetje onder de lat. Sergei Ignashevich probeerde het van zeker dertig meter, maar trof de vuisten van Jung. Teamgenoot Yuri Zhirkov waagde eveneens een poging, maar mikte heel ver naast. Heung-Min Son, sterspeler en blikvanger van de Koreanen, had ook zijn avond niet.

De veelgeprezen aanvaller van Bayer Leverkusen mikte vroeg in de wedstrijd over na een snelle tegenstoot en schreef zo’n vijf minuten voor de pauze een waar dieptepunt van het WK in Brazilië tot nu toe op zijn naam. Chu-Young Park bezorgde hem de bal na goed voorbereidend werk en Son legde aan voor een schot, maar vuurde werkelijk hopeloos verkeerd en schoot de bal bijkans het stadion uit. Een licht fluitconcert viel beide landen ten deel na de tegenvallende eerste helft.

/

Na rust begon Rusland enthousiast en dwong Viktor Fayzulin de Koreaanse keeper al binnen veertig seconden tot een redding, op wederom een afstandsschot. Aan de overzijde moest Akinfeev weer ingrijpen en de bal in twee instanties pakken, net als even later bij een vrije schop van Young-Gwon Kim Er kwam iets meer lijn in het spel, maar nog steeds was er veelvuldig balverlies voor beide teams en bleven de mooie combinaties uit. Een gigantische blunder van Akinfeev brak de score uiteindelijk open in Cuiabá.

De Koreanen vielen aan en Keun-Ho Lee probeerde het voor de zoveelste keer van afstand. Zijn schot was goed, maar Akinfeev zag de bal recht op zich afkomen. Toch slaagde de Russische goalie erin de bal zijn eigen doel in te werken: via zijn handen ging de bal over zijn eigen hoofd en in het net. Akinfeev sloeg de handen voor het gezicht van schaamte, terwijl de Koreanen de treffer uitbundig vierden. Alsof Rusland die dramatische blunder nodig had om wakker te worden, stond het snel daarna weer 1-1.

Kersvers invaller Kerzhakov schoot binnen, nadat de Zuid-Koreanen achterin onder druk werden gezet en doelman Jung een eerste schot nog onschadelijk maakte. Verder doordrukken lukte het team van Fabio Capello, met 8,3 miljoen euro per jaar de best betaalde bondscoach op het WK 2014, echter niet. Zondag tegen België zal het beter moeten, willen de Russen mee doen om een plek in de achtste finales.


Wie gaat er naar de achtste finales?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

wat een vreselijk saaie pot. Had eerlijk gezegd wel iets meer verwacht van dit Rusland.

18 juni 2014 om 02:03

De Russen waren bar slecht idd, over Korea nog niet gesproken die hebben maar weinig te zoeken op deze mondiale eindronde

Net als de Belgen een waardeloze wedstrijd!

Morgen hopen op een goede van Nederland!alhowel ik denk dat we 2-1 gaan verliezen.heb een slecht gevoel.

18 juni 2014 om 06:38

Hou op zeg NL moet gewoon een 3-0 overwinning afdwingen Australië mag fysiek wel sterk zijn maar daar blijft het ook bij.

18 juni 2014 om 06:42

Ik heb juist een zeer goed gevoel. Denk dat we met 3 doelpunten verschil gaan winnen en dat van persie nadrukkelijk zijn stempel gaat zetten op de wedstrijd. We zien het wel 18:00 uur.

18 juni 2014 om 08:58

Mooi dat jullie positief zijn hoor, maar je weer maar nooit.

18 juni 2014 om 09:12

Ja de euforie na spanje is ineens weer zeer hoog. Eerst maar zien dat ze gaan winnen. Australie mag je zeker niet onderschatten net als chili. Ze staan niet voor niks op het wk.

De Argentijnse arbiter was wel aardig, verder een heel deprimerend potje.

Yes goed resultaat voor de Belgen! Volgende match winnen en we zijn zo goed als door!

Wat een schandelijk slechte wedstrijd, het niveau was echt om te janken. Ik dacht dat Iran en Nigeria slecht speelden, maar ik vond zelfs Iran beter, aangezien die nog het vermogen hadden om de ballen tegen te houden. Wat er met die Akinfeev is gebeurt is mij ook echt een raadsel, van een prima keeper naar een blunderende prutser. Echt triest. En ondanks dat die Russen best aardige namen in het team hebben was het een ongelofelijk dramatische pot. Dan gun ik het die Algerijnen nog het meest om met België mee te gaan.

18 juni 2014 om 01:59

Misschien zijn de Algerijnen ook wel beter. Ik vond ze in ieder geval fit en fysiek sterk.

18 juni 2014 om 02:05

Het is uiteindelijk allemaal één pot nat. Maakt geen bal uit wie de volgende ronde uit, ze vliegen er stuk voor stuk uit, aangezien ze de Duitsers tegen gaan komen in de achtste finales, want die Algerijnen hebben ook maar een keer op goal geschoten volgens mij en dat was de penalty. Wat dat betreft hebben die Belgen wel mazzel.

18 juni 2014 om 02:48

Ja het lijkt mij ook niet de sterkste groep.

18 juni 2014 om 02:28

Capello heeft gewoon niet het maximale uit het elftal gehaald omdat hij het in z'n broek deed voor die Koreanen. Onbegrijpelijk dat je met iemand als Glushakov met de punt naar achteren speelt, terwijl je een Denisov hebt die vooruit durft te voetballen. Ik vrees dat hij tegen België met elf verdedigers gaat spelen als hij al bang is voor Zuid-Korea...

Dit resultaat is ook op het conto van Capello te schrijven. Rusland speelde veel te afwachtend. Pas toen Dzagoev, Kerzhakov en Denisov erin kwam ging het veel beter lopen. Waarom hij niet met Denisov begon is mij al een groot raadsel, laat staan Kerzhakov en natuurlijk Dzagoev. Op deze manier hadden wij net zo goed niet naar het WK hoeven gaan...

Hopelijk ziet Capello eindelijk in dat we iemand zoals Dzagoev broodnodig hebben willen we ver komen in dit toernooi. We zijn het aan ons standpunt in ieder geval verplicht om door die poule heen te komen. Daarom pleit ik ervoor om risicoloze spelers zoals Glushakov, Samedov en Zhirkov te vervangen voor Ionov, Dzagoev en Denisov. Shatov mag van mij de plek van Zhirkov overnemen.

18 juni 2014 om 01:58

Italianen staan bekend om laf spel.

18 juni 2014 om 02:12

Wat is dat nou voor een onzin? Catenaccio is al behoorlijk verdwenen in de Italiaanse school en coaches als Conte, Ranieri, Ancelotti spelen gewoon controlerend aanvallend. De nieuwe generatie zou het liefst nog een stukje offensiever spelen.

18 juni 2014 om 02:30

Normaal gesproken Capello ook, want zo heeft hij de gehele kwalificatie ook gespeeld. Waarom hij er dan voor zo'n verdedigende opstelling kiest, is mij ook een groot raadsel die ik niet eens wil oplossen. Ik hoop alleen dat hij heeft geleerd van zijn fouten.

Sorry hoor, maar wat een draak van een wedstrijd.
1e helft zeer matig van beide kanten.

De 2e helft was op de goals en de slotfase na ook niet veel aan.

Ik vind echt dat Capello volgende wedstrijd Dzagoev moet laten starten, aan hem zag je tenminste echt dat hij graag wilt en een winnaarsmentaliteit heeft.

Rusland heeft geen goede indruk op mij achter gelaten!

18 juni 2014 om 02:21

Dat niet alleen. Hij had ook gewoon met Kerzhakov en Denisov moeten starten. Denisov durft een bal vooruit te spelen en met Kerzhakov heb je een ervaren speler in huis die weet wat er van hem wordt verwacht. Ik hoop dan ook dat Capello tegen de Belgen meer aanvallend durft te spelen en dat hij voor deze spelers kiest.

Akinfeev
Yeschenko
Igna
Vasiliy
Kombarov
Fayzulin
Dzagoev
Denisov
Ionov
Kerzhakov
Shatov
18 juni 2014 om 14:33

Daar kan ik het me zeker in vinden!

Saaie pot kun je verwachten als je zo n Capello als coach hebt.

8,3 miljoen per jaar verdienen en dan nog de bus parkeren tegen Zuid-Korea... Mag toch hopen dat er voor het WK 2018 een andere, betere bondscoach is.

18 juni 2014 om 02:08

De vraag is wie er zin heeft om bondscoach van Rusland te zijn. Het wordt een geldwolf of een onbenul, aangezien er totaal geen eer te behalen is bij die Russen. Spelen stuk voor stuk in de Russische competitie waar er voor de meeste tegenstanders geen concurrentie is en de Europa League is te moeilijk voor ze.

18 juni 2014 om 03:13

@vitesse

Zegt er 1 die met zijn eigen club werd weg getikt door Anzhi.. Volg de comp maar eens en je zult het zelf wel zien het niveau is hoger dan in onze eredivisie

18 juni 2014 om 03:15

Voor een deel klopt het wel wat je zegt. De bond heeft nu al veel te vaak voor geldwolven gekozen, maar Capello is wel een geldwolf die jonge spelers durft te selecteren en daar lag vooral het probleem. Het enige wat hij nu fout deed is een veel te verdedigende opstelling neerzetten tegen een land waarbij dat helemaal niet nodig is. Er is zeker wel eer te behalen met Rusland, maar niet als je je zo laf opstelt als Capello deed. En van de huidige Russische trainers acht ik alleen Leonid Slutsky en Valery Karpin in staat om bondscoach te worden.

De Russische competitie heeft simpelweg veel tijd nodig om te groeien(meer dan menige denken). Er wordt fors geïnvesteerd in de jeugdopleiding, trainingscomplexen, academies en moderne stadia. Zelfs buiten Moskou zijn er clubs flink bezig om meer jonge Russen toe te passen, zoals Rubin Kazan en FC Krasnodar(waarvan wordt gezegd dat ze over de beste jeugdcomplexen beschikken). Concurrentie is er zeker wel met een stuk of vijf teams die allemaal kampioen kunnen worden, maar mede door de regels mbt de buitenlanders, hoef je van de Russische clubs echt niet te verwachten dat ze over vijf jaar de CL gaan winnen.

18 juni 2014 om 11:10

off topic: Hoe wordt er in Rusland tegen de buitenlanders regel aan gekeken? In Turkije hebben we er namelijk ook mee te maken en het heeft tot nu toe niks opgeleverd.

Het heeft er bij ons voor gezorgd dat we op Europees vlak niet zo veel voorstellen omdat de tegenstanders meestal wel vrij zijn in hun transfers. Daarbij is de binnenlandse prijs voor Turkse spelers enorm gestegen omdat iedere club Turkse spelers zoekt.

18 juni 2014 om 16:47

Bij ons precies hetzelfde, maar helaas gelooft de bond nog steeds in die buitenlandersregel maar inmiddels ben ik van mening dat grote talentem heus wel zonder regels een kans krijgen als ze goed genoeg zijn. Dat zie je immers ook in Nederland, Duitsland en Spanje.

capello verdient 8 miljoen per jaar voor wat eigenlijk?

18 juni 2014 om 02:00

Hij is de bondscoach.

18 juni 2014 om 02:19

No shit sherlock.

18 juni 2014 om 02:49

Voor het selecteren van jonge spelers om ze vervolgens te verdedigend te laten spelen.

Potverdikkie wat een lange zit zeg, tranentrekkend slecht! Next..

Waardelose saaie wedstrijd. Echt 10x niksss

Kerzhakov scoorde uit buitenspelpositie. Vreemd dat het nergens vermeld is dat het doelpunt van Rusland buitenspel was. Zelfs de commentator tijdens de wedstrijd vermeldde hier niks over.

18 juni 2014 om 02:09

Omdat het ook totaal niet in beeld werd gebracht. Dan ontgaat de mensen dat natuurlijk.

18 juni 2014 om 02:13

Zo'n gevoel had ik ook al maar ik heb geen enkele beelden gezien die dit verduidelijken. Benieuwd of die er nog komen.

18 juni 2014 om 02:22

Ik heb de beelden van het doelpunt bekeken op de site van de Nos. Zelfs bij de pass op Dzagoev is het twijfelachtig of het buitenspel is. Ik heb de beelden stopgezet bij de pass op Kerzhakov en het lijkt mij toch buitenspel. De grensrechter staat op 1 lijn. Hij zou hier toch moeten vlaggen.

18 juni 2014 om 03:15

En de voordeelregel bij die goal? Dat vergeet je te vermelden?

De bal werd dan ook niet gepasseerd maar kaatste die terug op een medespeler na het wegtrappen van die koreaan

We kunnen iedere keer zeiken over de arbitrage, we schrijven er stukken mee vol en nu is het te moeilijk om eens iets positiefs te vermelden? Ik zie niks in dit stukje over de voordeelregel die wordt toegepast bij de 1-1.... een schande! Een sublieme beslissing van de scheidsrechter!!!

Grappig, ik heb alleen de 1e helft gezien maar blijkbaar heb ik toch een andere kijk op dan veel mensen hier. Zuid-Korea viel me echt mee, ze combineerden lekker (veel een keer raken) vond ik en speelden ook in een vrij hoog tempo, voorin waren ze alleen weinig dodelijk met als hoogtepunt die ene bal die 20 meter over ging idd. rusland was dan wel weer wat minder, hun spel oogde een beetje stroperig. het was wel leuk een wedstrijd te zien waar beide ploegen vrij open en aanvallend speelden =)

mooi 1-1 die uitslag had ik goed!

maar echt wat een blunder van die keeper zeg...!

18 juni 2014 om 11:46

Ik had ook een 1-1 voorspeld, maar dat was ook het enige positieve voor mij afgelopen nacht qua voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren