Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eén potentiële Oranje-klant ‘vond niet dat hij het recht had’ op een selectie

Laatste update:

Kjell Scherpen was verrast toen hij zijn naam terugzag in de voorselectie van Oranje. De 23-jarige sluitpost is een van de vijf keepers die kans maakt op speeltijd in het tweetal EK-kwalificatiewedstrijden eind maart. Scherpen vindt echter dat hij nog te wisselvallig presteert, zo laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik vond niet dat ik het recht had om eraan te denken."

Scherpen ontving vrijdagochtend een mailtje van de KNVB en het rijtje namen dat daarin stond deed zijn wenkbrauwen fronsen. "Het is een mooi rijtje, maar ik vind mezelf nog niet zo stabiel presteren dat ik bezig was met het Nederlands elftal. Natuurlijk, Justin Bijlow is geblesseerd. Andries Noppert is nog niet fit. Dus ik wist ook dat er wat geschoven moest worden. Maar ik vond niet dat ik het recht had om eraan te denken", zegt de Vitesse-goalie.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Scherpen weer eerste keus is bij een club. De Emmenaar vindt echter dat hij nog te veel 'momentjes' heeft. "Tot nu toe is het een moeizaam, wisselvallig seizoen voor mij. Ik kwam hier natuurlijk na drie duels, toen het niet lekker liep. Ik was gretig, wilde mezelf direct laten zien, maar ik had geen ritme. Je komt toch anders binnen als je twee volle seizoenen achter de rug hebt. En door twee blessures en de rode kaart tegen PSV ben ik niet echt in een lekker ritme gekomen", aldus Scherpen.

De nog jonge goalie wordt dit seizoen door Vitesse gehuurd van Brighton & Hove Albion en groeide direct na zijn komst uit tot eerste keus in Arnhem. Hoewel hij bij tijd en wijle een weifelende indruk maakt, geeft Phillip Cocu hem tot nog toe altijd het vertrouwen. Scherpen kwam vooralsnog tot zestien duels in Arnhemse dienst, waarin hij 23 keer moest vissen. Naast Scherpen behoren ook Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg), Bart Verbruggen (Anderlecht) en Noppert (sc Heerenveen) tot de voorselectie van Oranje. Laatstgenoemde is waarschijnlijk niet op tijd fit voor komende interlandperiode.

Vind jij dat Kjell Scherpen een definitieve uitverkiezing voor Oranje verdient?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan zou ik nog eerder voor iemand als Nick Olij kiezen die al heel lang erg sterk keept. Scherpen is echt 3x niks.

5 maart 2023 om 15:37

Ja of Etienne Vaessen van RKC die staat ook geweldig te keepen .

5 maart 2023 om 16:16

Haha wel triest eigenlijk dat we lopen te discussieren over Vaessen en Olij. Snap ook niet dat we voor de voorselectie van Oranje zoveel keepers gaan meenemen. Het niveau is allemaal vrij identiek aan elkaar waarin ze acteren.

5 maart 2023 om 16:32

Zou inderdaad een indirecte compliment voor zijn spel zijn, iets wat scherpen niet verdient.

Kijk. Dan ben je een kerel. Gewoon de rose olifant in de kamer benoemen. Kjell is bij mij in aanzien gestegen (als mens, als keeper nog niet)

5 maart 2023 om 15:25

Inderdaad, is eerlijk en rieel, en zegt het gewoon over zichzelf zouden er meer moeten doen in het hedendaagse voetbal

Koeman 23 januari: 'het gegoochel met doelmannen zoals dat onder Louis van Gaal plaatsvond, moet snel tot het verleden behoren.'

Koeman 3 maart: 'ik roep Kjell Scherpen op'.

Even een steek onder water naar van Gaal... Bij Barcelona lag het ook niet aan Ronald, maar aan alles en iedereen om hem heen wel. man man man... Typisch Koeman!

5 maart 2023 om 16:11

Koeman kan ook niet veel doen aan de blessures van Bijlow en Noppert he.

5 maart 2023 om 16:30

Bijlow oke maar Noppert is in de verste verte geen Oranje niveau, wat een gehypte lantaarnpaal is dat zeg

5 maart 2023 om 16:30

Toch eeuwig zonde dat Bijlow nog geblesseerd raakt als hij met z’n verkeerde been uit bed stapt. Was anders gewoon een stabiele factor geweest voor de komende jaren.

5 maart 2023 om 16:53

Banana

Inderdaad een uitstekende reden om Scherpen op te roepen

Volgens mij is heel weldenkend Nederland er wel over eens dat een 5e keeper selecteren niet nodig was en indien wel dat Olij… en om t nog idioter te maken zelfs Vaessen… een betere keuze was geweest dan Scherpen.

5 maart 2023 om 21:28

Oh, ben ik met je eens hoor. Scherpen is in de verste verte niet het niveau van Oranje. Olij, Vaessen en Scherpen vind ik een beetje lood om oud ijzer; komen allemaal te kort, maar in ietwat verschillende maten.

Bedoel enkel dat een "carrousel" hem nu niet heel erg te verwijten valt. Met alleen Cillessen en Flekken heb je er niet genoeg, en de kans dat Noppert op tijd fit is kan je ook niet groot noemen.

Of Noppert wel of niet het niveau heeft laat ik in het midden; dat zal van een Feyenoorder wel weer als "door een bril kijkend" bestempeld worden

5 maart 2023 om 23:09

Nee hoor… maar de meeste mensen hebben Noppert nu 5x zien keepen en kijken geen Heerenveen en go ahead.

Ik volg go ahead en heb zo wekelijks zijn potentie en zo nu en dan idiote reddingen gezien. Dat Heerenveen vervolgens de ene na de andere om de oren krijgt nu Noppert eruit is zegt ook wel wat.

Ik denk dat Noppert minimaal gelijkwaardig is aan Unnerstal… wie beter is, of wie ik beter vind… bijlow of unnerstal/Noppert zal ik in t midden laten 😉

Het doet er ook niet toe want ze zijn beiden geblesseerd. Maar ik ben wel overtuigd dat Ajax en Feyenoord publiek Noppert zwaar onderschatten en aangezien Feyenoord een Nederlander onder de lat heeft staan is die mening nog wat extremer (zonder kennis van Noppert te hebben)

Wel prettig dat hij dat zelf ook inziet, want er zal vast potentie in zitten maar mijn god wat maakt hij nog veel fouten. Als Vitesse een stabiele keeper had (want het maakt letterlijk niet uit of je een blunderende Houwen, Scherpen, Reiziger of Schubert (die ik nog het meest stabiel vond in de geringe minuten afgelopen seizoen) dan hadden ze niet eens zo zeer naar onderen hoeven kijken, dan was je gewoon een grijze middenmoter geweest met dit elftal zonder creativiteit. Ook afgelopen vrijdag weer waar AZ niet eens heel veel creeert, maar je weet als Vitesse zijnde dat je altijd moet scoren want er wordt een bal doorgelaten die gepakt had moeten worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren