Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emotionele oproep Shearer krijgt navolging: ‘Het moet geen killer game worden’

Laatste update:

Steve Bruce volgt het voorbeeld van Alan Shearer en gaat zich laten onderzoeken voor dementie. De oud-spits van onder meer Newcastle United schreef in een column dat autoriteiten de gevolgen van het koppen van de bal negeren en stelde dat voetballers zich moeten laten onderzoeken. Bruce, voormalig verdediger, zegt geïnspireerd te zijn door de woorden van Shearer.

"Gelukkig heb ik nooit een van die oude, zware ballen hoeven koppen. Maar ik kreeg wel vaak hoofdwonden na het koppen. En nu ik er zo over nadenk, moet ik mezelf zeker laten onderzoeken. Er moet nog veel bewezen worden op dit vlak. Terwijl wij managers wel wel worden onderzocht op bijvoorbeeld bloeddruk of hartslag, wordt dat niet gedaan voor dementie", aldus de manager van Aston Villa, geciteerd door the Sun.

Shearer schreef in zijn column voor de Britse boulevardkrant, naar aanleiding van een documentaire over dementie, dat (voetbal)autoriteiten onvoldoende weten over de gevolgen van het stelselmatig koppen van een bal: "De autoriteiten zijn overduidelijk niet bereid om antwoorden te zoeken. Ze hebben het onder het tapijt geschoven. Het is een zwaar spelletje, een geweldig spelletje, maar we moeten ervoor zorgen dat het geen killer game wordt."

Denk jij dat er een verband is tussen het stelselmatig koppen van een bal en dementie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat er zeker een verband is.

Vooral wanneer je jong bent kan het niet goed zijn om die harde ballen te koppen.

Ik weet nog dat ik de eerste twee jaar dat ik voetbalde, heel veel moeite had met het schieten van de bal omdat die altijd keihard was. Altijd pijn aan m'n voet waardoor ik liever punterde. Koppen vermeed ik al helemaal. Pas rond m'n 10e begon ik meer met techniek te schieten en stap voor stap meer te koppen.

Dus het zou me zeker niets verbazen dat dit gewoon schadelijk is voor de groei van je hersenen.

Weet wel zeker dat het niet goed is, boksers lijden hier ook aan al zijn die klappen veel harder. Met een training kopte ik een hoge bal op volle snelheid weg, het werd toch even 2 seconden zwart voor mijn ogen en ik was best jong toen. dus alleen daaraan zag ik bij mezelf dat je hersenen er echt wel een tik van krijgen.

9 november 2017 om 11:38

Manier van koppen moet eigenlijk ook aangeleerd worden. Ik kop zelf vrij veel voorzetten, maar eigenlijk nooit last gehad van mijn hoofd (met zeer koud weer denk ik wel twee keer na voordat ik een halve ijsbal ga raken). Kinderen doen vaak maar wat en dat maakt het eigenlijk vrij gevaarlijk. Ook kan ik best begrijpen dat je hoofdletsel kan krijgen als je vaak kopt, zeker verdedigers die dan vuurpijlen van keepers van de tegenstanders wegkoppen. Alleen maar goed dat er onderzoek naar wordt gedaan.

9 november 2017 om 11:45

ja het is echte raketwetenschap koppen natuurlijk. Elke speler kan dit gewoon het is niet zo dat ik met een slappe nek die bal even op mijn hoofd nam.

9 november 2017 om 11:40

Boksers zijn misschien een wat extreem voorbeeld, maar bij American Football kwam ook een paar jaar geleden naar buiten dat er een verband is tussen american football spelen en hersenschade (ook al dragen ze helmen!) Dus een harde voorzet tegendraads kopppen lijkt me inderdaad ook niet echt gezond.

9 november 2017 om 11:45

Volgens mij hadden ze z'n onderzoek ook gaan bij de NFL in Amerika.
Pin me er niet op vast, maar 90% van de personen die in de NFL speelde kreeg op relatief vroege leeftijd dementie, als ze al niet eerder overleden waren.....
Zoiets was t volgens mij, echt schokkend die cijfers.

9 november 2017 om 13:41

Erger nog, van de spelers die ze onderzocht hadden had er maar 1 geen dementie vgm, dus het zit meer bij 99 %

9 november 2017 om 14:42

Binnen de NFL wordt dit CTE genoemd. Laatst heeft ook een exspeler op 30 jarige leeftijd zelfmoord gepleegd, bij hem werd al vergevorderde CTE gevonden. Dus het zal zeker niet goed voor je zijn

9 november 2017 om 16:00

Nee dat lijkt me niet nee als je naar deze feiten kijkt. Ik hoor van Amerikaanse familie en vrienden dat de verwachting is dat American football over 40 jaar verboden is vanwege de ernstige gevolgen ervan. Misschien is dat het moment dat de VS een voetbalgrootmacht wordt?

Leuke poll. Maakt het iets uit wat mensen hierover denken? Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar niemand heeft recht op zijn eigen feiten. Dus ga voor antwoord C: ik baseer mijn antwoord op gedegen onderzoek.

Het zal er ook veel aan liggen wat voor bal het is. Die oude leren ballen die 20kg wogen als ze nat waren, die brengen denk ik wel schade aan. De nieuwe moderne ballen die zo licht zijn als een veertje en geen water meer opnemen denk dat al een stuk beter zijn voor je hersenpan.

Eerste ingeving is ja dat is zo, maar als ik nadenk over die film met Will Smith over Rugby en Boksers, dan zie ik het wel in verschillende mate

Boksers en Rugby spelers hebben constant klappen te verduren en vaak ook erg hard - allemaal kleine mini hersenschuddingen

Voetballers raken een bal, de een kopt vaker dan de ander en krijgt dus over het algemeen hooguit mini mini hersenschuddingen.

Allebei niet goed voor je, maar ik ben wel van mening dat voetballers niet in dezeflde klasse als Rugby en Vechtsporten zoals Boksen zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren