Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

El Messaoudi houdt topvorm vast en begeleidt FC Groningen naar top vijf

Laatste update:

FC Groningen heeft zaterdagavond de goede lijn van de afgelopen weken weten voort te zetten met een overwinning op RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Fred Grim weerde zich kranig, maar kon niet voorkomen dat in Groningen een einde kwam aan een reeks van drie ongeslagen duels: 2-0. Ahmed El Messaoudi en Daniël van Kaam bezorgden Groningen de derde zege in de laatste vier duels. Groningen klimt over FC Twente naar plek vijf op de ranglijst in de Eredivisie. RKC verzuimt een sprong te maken op de ranglijst en neemt door de nederlaag plaats op de twaalfde plek.

RKC deed de afgelopen weken wat het vorig seizoen vaak naliet: punten pakken. Na een gelijkspel tegen sc Heerenveen (1-1) werd er knap gewonnen bij FC Twente (0-2). Vorige week werd concurrent VVV-Venlo met 3-2 verslagen. De goede resultaten brachten RKC plots naar de bovenste plekken in het rechterrijtje en daarmee werden de complimenten voor het goede spel eindelijk omgezet in goede resultaten. Ook in Groningen begon RKC sterk aan de wedstrijd met een mogelijkheid voor Ola John, die een scherpe voorzet van Saïd Bakari net niet tot doelpunt wist te promoveren.

Niet veel later stelde diezelfde Bakari Finn Stokkers in staat om te scoren, maar de spits schoot voorlangs en zag daarmee het eerste grote dreigement van de wedstrijd verloren gaan. Groningen speelde in de eerste helft erg slordig en kreeg de wil opgelegd door de bezoekers, die via Melle Meulensteen tien minuten voor rust de tweede goede mogelijkheid noteerden. De verdediger kreeg de bal in de schoot geworpen na een vrije trap van John, maar kreeg onvoldoende kracht en richting achter zijn poging en zag Sergio Padt eenvoudig redden.

Groningen stelde daar in het eerste bedrijf bijzonder weinig tegenover, maar leek met andere intenties aan de tweede helft te beginnen. Waar Jörgen Strand Larsen in eerste instantie nog een schot geblokt zag worden door Paul Quasten, was het El Messaoudi die een minuut later wel doeltreffend was. De aanvaller probeerde het van afstand in de verre hoek en liet doelman Kostas Lamprou kansloos: 1-0. Het betekende de vierde achtereenvolgende treffer van El Messaoudi voor FC Groningen. De laatste speler die eenzelfde reeks noteerde voor Groningen was Bryan Linssen in het seizoen 2016/17.

RKC probeerde vervolgens wel een gelijkmaker te forceren in de personen van Stokkers en Vurnon Anita, maar in beide gevallen hield Padt zijn doel schoon. De doelman zag aan de overkant de beslissing vallen via Daniël van Kaam. De middenvelder profiteerde van geklungel in de Waalwijkse verdediging en zag Lamprou de bal na goed doorjagen tegen zich aanschieten. Van Kaam bezorgde Groningen met zijn eerste treffer in dienst van de club een belangrijke driepunter in de jacht op een play-offticket.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed spel en punten tegen het linkerrijtje. Nu met slecht spel winnen van RKC wat goed in vorm is, Kan een erg mooi seizoen worden als we dit vast houden!

Pffff wat een armoedige slechte pot was dit. Ik kan maar twee pluspunten benoemen. Blij dat ik geen neutrale toeschouwer ben. Dan kijk je toch anders naar een wedstrijd als dit. Daarnaast ben ik blij met het tijdstip van de wedstrijd. Tijd zat om nog wat leuks te doen op zaterdagavond.

Groningen proficiat. Voor ons is het lering trekken en door naar de volgende wedstrijd. Fijn weekend.

12 december 2020 om 22:41

Genoeg kansen gehad om doelpunten te maken. De eerste helft was echt prima. Maar ik had er ook niet opgerekend dat RKC de komende 2 wedstrijden punten ging pakken. Dinsdag 22 dec moet het wel gebeuren

12 december 2020 om 23:38

Met alle respect want zo zeg jij het ook, maar als je AZ nu afschrijft voor de bovenste plekken zou dat bizar zijn. Tuurlijk ook dit weekend lopen we ws tegen puntverlies aan bij een goed Twente door weer rood en blessures donderdag. Maar we zijn nog niet eens bij de winterstop. Az is nu uit uefa, als de rust na de winter terug is en de geblesseerden ook, dan gaat het knetterhard en een serie van 8 overwinningen op rij is dan niet gek. Ik denk nog steeds dat zoals elk van de laatste 6-8 seizoenen dat az in de top-4 eindigt. Ook in crisis vorige week tegen Groningen was het tot de rode kaart van midtsjo wachten op de 2-0. Daarna viel het uiteen wat zorgelijk is en de teneur weergeeft, maar over maandje is dat wel weer voorbij. Desalniettemin noem ik Groningen vanaf het begin seizoen al een taaie huftersploeg die veel terechte punten pakt. Vind t mooi en gun t jullie op deze wijze, dus veel succes en we zien hoe t eindigt.

Wat een pover FC Groningen ik ben als supporter van de Fc maar ik vond Groningen de 1ste helft al moeilijk hebben tegen RKC.
Maar ben dolblij met de 3 punten , alleen die Remco Balk moet terug naar jong Fc...wat is die vent wel van de zotte aan het trappen en zijken.

12 december 2020 om 19:28

Goed, probeer nu alsjeblieft een stel normale zinnen te formuleren want ik snap er geen zak van.

Drie punten tegen een RKC dat in vorm is, zeer tevreden mee. De 5e plek bezetten is een topprestatie met deze selectie. Voor het seizoen begon was er veel kritiek op het aankoopbeleid Buijs en Flederrus, ook van mij, maar ze snoeren alle criticasters de mond. Het spel is vaak niet sprankelend om naar te kijken, maar organisatorisch staat het als een huis. Veel NL ploegen hebben het erg moeilijk tegen de Simeone achtige speelstijl van Grun.

Toch heel knap wat Groningen tot nu toe presteert. Lijkt geen een echte uitblinker bij te zitten maar toch gewoon 5e staan. Heel knap!

12 december 2020 om 19:36

Die uitblinkers staan op het middenveld in de personen van El Messaoudi en Matusiwa. Verder is Ko Itakura een ontzettend sterke verdediger op ons niveau. Voorin heeft Strand Larsen de potentie om door te groeien, maar die heeft nog wat tijd nodig.

12 december 2020 om 19:40

Dank voor de toelichting. Matusiwa viel me wel op af en toe, maar zal er eens op gaan letten de volgende keer.

12 december 2020 om 20:41

Vergeet Padt trouwens niet.

12 december 2020 om 23:15

Daniel van Kaam het laatste jaar ontzettend veel ontwikkeling doorgemaakt en Strand Larsen eerste spits in tijden waar men zich niet kapot aan ergert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren