Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

EL-loting: PSV komt plotseling in Pot 1; Feyenoord en AZ in Pot 3

Laatste update:

PSV, Feyenoord en AZ kennen de mogelijke tegenstanders in de groepsfase van het nieuwe Europa League-seizoen. Voor de Eindhovenaren was er donderdagavond tweemaal goed nieuws: na het uitschakelen van Rosenborg BK (0-2) werd duidelijk dat PSV bij de loting van vrijdagmiddag in Pot 1 belandt. Daardoor ontloopt het de grootste clubs in het toernooi.

PSV leek af te stevenen op een plek in Pot 2, maar door de uitschakelingen van enkele clubs met een hoger coëfficiënt, FC Basel, Sporting Portugal en FC Kopenhagen, promoveert het team van Roger Schmidt. Feyenoord en AZ maken deel uit van Pot 3. De loting voor de groepsfase van de Europa League vindt vrijdag om 13.00 uur plaats in Nyon. De wedstrijden worden gespeeld tussen 22 oktober en 10 december.

Pot 1: Arsenal (Eng), Tottenham Hotspur (Eng), AS Roma (Ita), Napoli (Ita), Benfica (Por), Bayer Leverkusen (Dui), Villarreal (Spa), CSKA Moskou (Rus), Sporting Braga (Por), AA Gent (Bel), PSV (Ned), Celtic (Sch)

Pot 2: Dinamo Zagreb (Kro), Sparta Praag (Tsj), Slavia Praag (Tsj), Ludogorets (Bul), Young Boys (Zwi), Rode Ster Belgrado (Ser), Rapid Wien (Oos), Leicester City (Eng), Qarabag FK (Aze), PAOK Saloniki (Gri), Standard Luik (Bel), Real Sociedad (Spa)

Pot 3: Granada (Spa), AC Milan (Ita), AZ (Ned), Feyenoord (Ned), AEK Athene (Gri), Maccabi Tel-Aviv (Isr), Rangers FC (Sch), Molde FK (Noo), TSG Hoffenheim (Dui), LASK (Oos), Hapoel Beer-Sheva (Isr), CFR Cluj (Roe)

Pot 4: Zorya Luhansk (Oek), Lille OSC (Fra), OGC Nice (Fra), NK Rijeka (Kro), Dundalk (Ier), Slovan Liberec (Tsh), Royal Antwerp (Bel), Lech Poznan (Pol), Sivasspor (Tur), Wolfsberger AC (Oos), Omonia Nicosia (Cyp), CSKA Sofia (Bul)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hóe laat is de loting morgen?

1 oktober 2020 om 23:13

13u

1 oktober 2020 om 23:14

Merci 😁👌

1 oktober 2020 om 23:14

13.00. Hopelijk op een goede loting voor Feyenoord PSV en AZ. Ze hebben goede kans om kwartfinale of verder te komen.

1 oktober 2020 om 23:14

Bedankt 👍

1 oktober 2020 om 23:43

Dat zou echt heerlijk zijn, 2 Nederlandse teams in vast in de Champions League is wel de ultieme droom en boost voor Nederland.

2 oktober 2020 om 00:47

Je mag altijd dromen. Maar is totaal onmogelijk hoor. 2 plekken CL, met 1 ervan vast en 1 die zich moet kwalificeren is het maximum. De landen die je dan moet passeren zijn veel constanter. Toch voor 2 vaste plekken zonder kwalificatie.

AC Milan lijkt er nu uit te vliegen dus dat is goed nieuws. Hoop op voor PSV in ieder geval een poule met aantrekkelijke tegenstanders en geen rondje Oost-Europa. Doe maar iets van Leicester, Granada en Dundalk ofzo. Zal ook mooi zijn als AZ en Feyenoord goed loten.

1 oktober 2020 om 23:12

Leicester lijkt me nou net de enige ploeg die je absoluut niet wilt treffen uit pot 2. Je mag er toch niet heen voor een away day dus zoveel boeit het dit jaar niet waar het is, gewoon lekker veel punten pakken!

1 oktober 2020 om 23:20

Moet een beetje aan afstand denken ook. Luik zou ik mooi vinden.

1 oktober 2020 om 23:14

Waarom zou je in godsnaam Leicester willen loten? Daar tegen ben je gewoon kansloos imo. Wat Sander aangeeft, gewoon vol voor de punten gaan en hopen op makkelijke tegenstanders, dat je na 4/5 wedstrijden al gekwalificeerd bent. Stel je voor je vliegt er nog uit ook met een beetje pech..

1 oktober 2020 om 23:19

Geef mij maar gewoon Leicester hoor, dat heb ik 100x liever dan een poule met Qarabag, Hapoel Beer-Sheva en Omonia Nicosia. Daar moet ik toch echt niet aan denken, van die uitwedstrijden op 4 uur vliegen ergens op een bijveld waar totaal geen eer te behalen valt. Als supporter wil ik ook gewoon wat leuke affiches zien.

1 oktober 2020 om 23:21

Is toch een prachtig affiche. Daar kijk ik veel liever naar dan tegen bijvoorbeeld Dinamo Zagreb

1 oktober 2020 om 23:22

Denk jullie er ook zo over als ze er dan uitvliegen? Niet dat PSV er dan perse uit gaat, maar hoe verder je komt, hoe leuker de wedstrijden worden. Het gaat toch gewoon om de punten en het geld (per overwinning en als je je plaatst voor de volgende ronde). Die leuke potjes komen in de KO fase wel.

2 oktober 2020 om 04:21

Inderdaad. Je kunt beter Rapid Wien, Molde en Dundalk loten als PSV zijnde dan LeicesterCity, AC Milan en Lille. Als AZ en Feyenoord zijnde liever AA Gent, Rapid Wien en Dundalk dan Napoli, Leicester City en Lille.

1 oktober 2020 om 23:15

Leicester en Granada gaan PSV een flinke oorwassing geven dus laat dat maar achterwege

1 oktober 2020 om 23:18

Leicester zou lastig zijn, maar is toch een geweldige pot. Daar kun je best eens tegen stunten. Granada is vorig seizoen gepromoveerd naar La Liga, maar ik schat PSV wel wat hoger in dan middenmoot Spanje.

1 oktober 2020 om 23:22

Ach een mooie tegenstander is niet verkeerd toch? Bovendien is het dichtbij en is de kans zeer aanwezig dat Leicester spelers gaat rusten in de el met het moordende schema.

1 oktober 2020 om 23:22

Granada speelde vorig seizoen ook Barca weg in eigen huis dus laten we niet gaan onderschatten

1 oktober 2020 om 23:22

Leicester heeft Man City dit weekend nog volledig gesloopt, kans dat dit PSV daar tegen stunt acht ik wel nihil eerlijk gezegd. Tegen alle andere teams uit pot 2 heeft PSV zeker een aardige tot goede kans op een resultaat. Voor Feyenoord en AZ zal het echt van de loting afhangen; in pot 1 zitten wel een paar niet te kloppen ploegen.

1 oktober 2020 om 23:24

@baloog, Weet niet of ze de EL niet serieus nemen, bij winst kwalificeer je je meteen voor de CL namelijk.

1 oktober 2020 om 23:31

@andres13 En iedereen dacht ook dat Ajax wel even zou winnen van Getafe, die, toegegeven, 3rde stonden (?) maar toch er echt als makke schaapjes er van af gingen. Europa League is echt zo'n competitie waar Nederlandse er altijd relatief gezien makkelijk uit gaan tegen die vervelende, matige, ploegen. Denk aan van die oostblok landen zoals Rostov en zo.

1 oktober 2020 om 23:31

@Messi de timing van de wedstrijd zal ook meespelen. Als er moeilijke potjes omheen staan in de pl dan sneller een b team natuurlijk en ook als je ze tegenkomt wanneer ze al teveel hebben laten liggen in voorgaande el potjes. Maar over het algemeen gebruiken andere Engelse teams zoals Arsenal en Chelsea altijd een volledig b team. Leicester moet al op hun tenen lopen in de premier league vergeleken met die clubs, die kunnen vermoeide spelers amper veroorloven.

2 oktober 2020 om 08:56

Dan ken je Granada niet. Vorig jaar moet redelijk goed voetbal en vooral weinig tegengoals op de laatste dag verzekerd van EL. Dit seizoen ook goed gestart. Zeker geen eendagsvlieg die 14e zal eindigen ofzo. Deze gaan aansluiten bij de bovenste 8.

1 oktober 2020 om 23:16

Als AC Milan er uit vliegt is er weer een aantrekkelijke tegenstander minder. Grote kans op een tegenstander uit Oost-Europa uit pot 2.

1 oktober 2020 om 23:24

Ik snap niet dat het eruit vliegen van AC Milan als goed nieuws beschouwd kan worden, mits je een groot hart hebt voor Rio Ave of Portugees voetbal in het algemeen.

1 oktober 2020 om 23:27

Dan zou AC Milan als gevaarlijke outsider in pot 3 komen. Lijkt mij niet heel fijn om die er nog bij te krijgen uit een mindere pot.

1 oktober 2020 om 23:31

Wordt nog spannend penaltiesss

1 oktober 2020 om 23:55

Hebben ze gewoon al het geluk van de wereld gehad bij Milan. Goal in de verlengingen van de extra tijd en dan drie keer een speler van Rio Ave die de beslissende strafschop mist.

1 oktober 2020 om 23:58

Ja en hoe.. Twee beslissende penalty's op de paal waarvan de eerste zelfs via beide palen eruit ging haha.

Benieuwd naar de loting. We ontlopen zo toch wel een hoop grote namen 👌🏻

Er zitten een paar mooie clubs bij die we kunnen loten. Ac Milan ontlopen en dan heb je best een kans.

1 oktober 2020 om 23:10

Dat lijkt te gaan lukken, die staan momenteel achter tegen Rio Ave.

1 oktober 2020 om 23:14

Dat scheelt dan weer. Hoop trouwens dat we LASK loten. Kunnen we nog ff wat recht zetten.

1 oktober 2020 om 23:16

Die wonnen 1-4 van Sporting vandaag dus denk niet dat wij als psv’ers recht van spreken hebben

1 oktober 2020 om 23:26

Ik hoop juist dat we die niet loten... 😂 daar zie ik PSV zich al weer helemaal op vast lopen en het compleet verkloten. Nee, doe uit poule 3 maar een Molde, AEK of Maccabi Tel-Aviv als het even kan

1 oktober 2020 om 23:58

Nou, te vroeg gepraat, Milan heeft alsnog gewonnen na maar liefst 12 penalty's per team in de penaltyserie.

Jongens toch, dan zit je als PSV in pot 1, dan kun je uit pot 2 Real Sociedad of Leicester, uit pot 3 Hoffenheim of mogelijk Milan en uit pot 4 Lille of Nice.

2 oktober 2020 om 00:22

Zo kunnen ze kanshebbers uitschakelen, mooi toch!

2 oktober 2020 om 11:31

Hoewel dat heerlijke potjes zijn. Als PSV fan hoop je die echt te ontlopen. Want dan lig je er gegarandeerd uit. Dat soort ploegen pak je liever in de knock out fase

2 oktober 2020 om 11:55

Toch loop ik liever niet tegen Arsenal, Tottenham Hotspur, AS Roma, Napoli, Benfica, Bayer Leverkusen, ofvillarrealaan.

Pfoee je zal maar Leicester loten uit pot 2, moet er niet aan denken als club uit pot 3 zijnde. Natuurlijk nog niks gepresteerd in Europa maar wel een ijzersterk team en die eigenlijk qua sterkte gewoon in pot 1 hoort

1 oktober 2020 om 23:11

Onderschat ook Real Sociedad niet, die zitten ook in pot 2. En Lille in pot 4.

Feyenoord zal Zorya wel weer loten.

1 oktober 2020 om 23:22

Grote kans dat die in pot drie komen, aangezien Rio ave voor staat tegen Milan

Het verbaast mij dat PSV in pot 1 zit, want onze Europese prestaties zijn de afgelopen jaren toch niet om over naar huis te schrijven. En eigenlijk vind ik het nog jammer ook, als ik de teams zo zie zitten er bijna geen interessante namen in pot 2, 3 en 4. Milan zou wel leuk zijn, maar die staan nu achter tegen Rio Ave en gaan het eindtoernooi waarschijnlijk dus niet eens halen.

1 oktober 2020 om 23:16

Ik denk dat je nu niet moet denken aan mooie interessante potten, liever gewoon iets kleinere namen en veel punten pakken en overwinteren. Mooie tegenstanders komen zo rond de achtste finale / kwartfinale vanzelf bovendrijven. Overigens: Leicester, Sociedad, Rangers, Hoffenheim, Lille en Nice zijn toch aardig 'interessant' om tegen te spelen.

1 oktober 2020 om 23:25

Rangers, Hoffenheim, Lille en Nice zijn vooral qua naam/historie interessant, maar eerlijk gezegd zou ik momenteel niet zoveel spelers van die clubs kennen. Een bezoekje van Vardy (city) of David Silva (sociedad) aan het Philips Stadion zou ik inderdaad wel als interessant kwalificeren, net zoals dat ik Zlatan (milan) graag nog eens in ons stadion zou zien. Maar ik zei het al eerder, ik zit dus echt niet op een loting met 3 oostblokploegen te wachten. Die teams zijn ook gewoon ontzettend verraderlijk. Moet je 5 uur vliegen voor een uitwedstrijd ergens in een kansloos stadion en ga je er vervolgens af door pure onderschatting. Geef mij dan maar gewoon teams die wat aansprekender zijn. Als je ver wil komen in het toernooi, moet je ook gewoon van de wat grotere clubs kunnen winnen. En we hebben het sowieso niet over Barca en Real he.

1 oktober 2020 om 23:18

Kopenhagen, Basel en Sporting verloren vandaag. Op voorhand was de kans ook niet zo groot.

1 oktober 2020 om 23:23

Het jaar dat PSV de kwartfinale van de Champions League haalde telt dit jaar nog mee. Als ze dit jaar geen punten halen vallen ze waarschijnlijk ver terug. Nog genoeg ploegen in de overige potten waar PSV het heel moeilijk mee zal hebben.
Leicester, Granada/Hoffenheim en Lille/Nice op papier de lastigste tegenstanders, maar er zijn momenteel zoveel ploegen waar PSV het moeilijk tegen zal hebben.

2 oktober 2020 om 00:24

Volgens mij heeft PSV geen kwartfinale CL gehaald in de recente jaren

2 oktober 2020 om 06:51

Het was inderdaad de 8e finale. Maar in dat seizoen heeft PSV bijna net zo veel punten gescoord als de 4 seizoenen erna in totaal (18 vs 19), dat jaar valt volgend seizoen inderdaad weg en heeft nogal wat impact.

Ik zit liever in pot 3 dan pot 2

1 oktober 2020 om 23:19

Ik toch niet, zeker niet nu Milan het niet lijkt te gaan halen. In pot 2 zitten Leicester en Real Sociedad, twee teams die ik toch graag zou ontlopen. In pot 3 zit enkel Hoffenheim als team wat je wil ontlopen.

Poeh dit kan wel eens een hele lastige loting worden voor Az en Feyenoord. Zitten toch wel een paar goeie clubs tussen. Uit pot 4 moet Lille ontlopen worden.

Noem mij een zuurpruim, maar met al het respect... Wat een ongelooflijk triest toernooi is dit eigenlijk... groeps des doods zou zijn: Napoli, leicester, hoffenheim, Lille. Wat moet die conference league vanaf 2021 wel niet voor gaan stellen?! Vroeger toen de cl de cl nog was, was de UEFA cup tenminste nog iets om voor thuis te blijven.

1 oktober 2020 om 23:20

Alleen bekerwinnaars en afvallers CL spelen volgend jaar in de Europa League. Dat betekent dat de teams die dit seizoen EL spelen volgend seizoen in de Conference League gaan spelen dus het verschil zal meevallen.

1 oktober 2020 om 23:23

Moet ik dat zien een beetje zoals vroeger de Europa cup 2? Voor bekerwinnaars... doordat je toen 16 teams in de cl had bleef er voor de overige toernooien nog een beetje niveau over

1 oktober 2020 om 23:28

Ja zoiets inderdaad

1 oktober 2020 om 23:40

Vind het wel meevallen. zeker als je bedenkt dat Wolfsburg, Sporting, Kopenhagen, Galatasaray er al uit liggen, zitten er alsnog wat aardige namen tussen.

1 oktober 2020 om 23:49

Toch leuk voor een team als AZ (stel ze halen geen EL, wat ik trouwens niet meteen verwacht) dat ze in een Europees toernooi meteen een kans maken?

2 oktober 2020 om 07:26

Tuurlijk leuk voor az. Maar dit is natuurlijk weer een commercieel idee van de UEFA. Maar om iets commercieel te maken moet het interessant zijn... hoeveel man gaat er nou zitten kijken naar Dudelange-Utrecht. Sterker nog als 2e ronde wedstrijden gaan bestaan uit braga-molde kijkt er een handje vol Portugezen en Noren en de rest van Europa gaat wat leuks doen. Hoe commercieel is het dan? Clubs moeten alles om de wedstrijd heen zelf bekostigen. Reizen, beveiliging etc

Ik vind die hele opzet van de Europa League een stuk leuker. Heel gevarieerd veld aan teams, en elke pot kent grote ploegen en kleinere ploegen, in die zin is enkel in pot 1 zitten wel echt fijn omdat je daarmee wel heel wat grote ploegen ontloopt, echter zitten in pot 2, 3 en 4 ook clubs die je in pot 1 kunt plaatsen.

Lille vorig seizoen nog cl en nu in pot 4 ? Die horen toch in een pot 2 te zitten. Hebben redelijk vaak Europees gespeeld.

FC Basel, Sporting Portugal en FC Kopenhagen staan hoger dan psv. Hoe dan?

2 oktober 2020 om 00:01

Pot 2 is niet echt sterk.

2 oktober 2020 om 00:27

Simpel die 3 teams liggen er al uit

2 oktober 2020 om 08:09

Dat bedoelt hij niet denk ik JustPSV95. PSV staat in pot 1, juist omdat die ploegen eruit liggen. Die staan dus stuk voor stuk hoger op de UEFA ranking dan PSV. En Stephan 1976: simpel, omdat zij de afgelopen 4 seizoenen beter hebben gepresteerd dan PSV in Europa. Met 37.000 staat PSV achter Kopenhagen (42.000), Sporting (50.000) en Basel (58.500). Verbaast je dan oprecht na de afgelopen jaren van PSV in de EL? Sinds dat goede jaar in de CL (wat na dit jaar weg zal vallen - waardoor PSV liefst 30 (!) plekken zakt in de virtuele lijst) zijn er amper punten meer gehaald. PSV moet echt presteren dit jaar om gewoon in de top-50 van Europa te blijven, zowel voor zichzelf als voor Nederland!

2 oktober 2020 om 08:23

Schandalig eigenlijk, voor een club als PSV. De belangen om CL te behalen zijn echter zoveel groter geworden en vaak hebben ze gegokt en verloren (lees ploegen uit de EL onderschat). Zolang de competities buiten de CL financieel niet aantrekkelijker worden, gaat dat ook niet veranderen ben ik bang..

2 oktober 2020 om 08:59

Ja wel mee eens inderdaad TechnoBastard, het zou goed zijn als de EL (en volgend jaar ook dat 3e Europese toernooi) ietsje beter betaald wordt; dat zal ervoor zorgen dat de grotere clubs deze prijzen ook serieuzer nemen. Ik moet zeggen dat het te verdienen CL ticket de grote ploegen ook wel een beetje getriggerd heeft.

Het is al vaker gezegd, maar jongens toch, als je naar de clubs kijkt die in dit toernooi en wat er allemaal in de potten zit, dan is het toch een veel leuker toernooi dan de CL. In pot drie heb je AC Milan, Hoffenheim, Granada(spelen best leuk) en Rangers. In pot vier heb je op Lille en Nice na van die heerlijk onbekende of oude ploegen op dit niveau, wat doet denken aan de charme van EC I.

Ik vind het altijd wel bizar hoe afhankelijk je bent van de loting voor kans op overwinteren en in de CL is dat nog erger.Als psv zijnde kan je zomaar PSV, Leicester, Hoffenheim en Lille loten of je loot PSV, Qarabag, Molde en Slovan Liberec. Dat is zo'n gigantisch verschil. Masr ik hoop echt eens puur als Nederlandse voetballiefhebber dat 3 ploegen gaan overwinteren en dat we eens over de gehele breedte gaan scoren en niet afhankelijk zijn van Ajax. En bovendien voor PSV, AZ en feyenoord is het ook van belang dat ze goed presteren, dan zit je volgend jaar misschien niet in pot 3 maar in pot 2.

PSV moet Leicester en Milan ontwijken, maar tegen andere clubs maken ze gewoon een erg goede kans. Ik denk dat ze het best leuk kunnen gaan doen, zeker als Zahavi en die nieuwe middenvelder er direct staan.

Hopen op wat gunstige lotingen... In mijn ogen Zou dit het beste zijn. PSVLudogoretsRangers Wolfsberg-------------------------GentSlavia PraagFeyenoordOmonia Nicosia----------------------CelticStandard LuikAZSlovan Liberec

Doe maar Ac Milan, Leicester City en Sivasspor

Zeer gunstig voor Psv. Kunnen nog aantal moeilijke tegenstanders trekken, maar de zwaarste zijn er allemaal praktisch uit. Goede kans om door te stromen dus. Feyenoord en AZ gaan het lastiger krijgen, maar niet onmogelijk als ik zie welke clubs er in de andere potten zitten. Duimen op gunstige lotingen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren