Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

El Karouani verlaat NEC en vindt transfervrij weg omhoog in Eredivisie

Laatste update:

Souffian El Karouani zal NEC na dit seizoen verlaten om zich transfervrij aan te sluiten bij FC Utrecht, zo meldt De Telegraaf. De 22-jarige linksback, die drie interlands voor Marokko speelde, werd maandag door het dagblad gezien bij Stadion Galgenwaard en gaat daar spoedig tekenen.

Het contract van El Karouani bij NEC loopt af en de club maakte eerder bekend dat de verbintenis formeel opgezegd was. De Nijmegenaren wilden echter wel degelijk door met de geboren Bosschenaar en waren in gesprek. De linkervleugelverdediger is bezig aan zijn derde volledige seizoen in de hoofdmacht bij NEC. Hij staat op 109 wedstrijden voor de club, waarin hij 6 goals en 12 assists liet noteren.

FC Utrecht heeft de afgelopen jaren al vaker spelers met aflopende contracten aangetrokken, onder wie Django Warmerdam, Quinten Timber en Taylor Booth. Op de linksbackpositie was ruimte voor versterkingen. De Domstedelingen verhuren Djevencio van der Kust tot minimaal december aan Houston Dynamo en lieten de gehuurde Arthur Zagre in januari terugkeren naar AS Monaco. Laatstgenoemde wordt nu overigens verhuurd aan Excelsior.

Utrecht dacht voldoende bezetting te hebben met Warmerdam en Ramon Hendriks, die beiden kampen met zware blessures. De afgelopen weken speelde de rechtsbenige Mark van der Maarel aan de linkerkant van de defensie. Ook Nick Viergever, normaliter in het centrum te vinden, kan daar spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel prima gedaan hoor. Jonge aanvallende back met toch wel veel ervaring. Hiervoor wel complimenten aan de heer Zuidam.

25 april 2023 om 00:40

Laat juist verdedigend heel veel steken vallen. Bij NEC zullen ze denk ik snel een betere LB vinden.

25 april 2023 om 11:15

Het is vooral afwachten. Utrecht heeft weinig te verliezen gezien de transfervrije status van El Karouani, maar hij kan zich echt nog wel op veel vlakken verbeteren hoor. Hij is nu 22, dus daar is nog alle ruimte voor, maar ik denk dat je als Utrecht-supporter wel rekening moet houden met wisselvalligheid. Er zullen wedstrijden waarin je El Karouani de hemel inprijst, maar er zullen ook wedstrijden zijn dat je hem een plek op de tribune toewenst.

Weinig risico en als El Karouani leert om 'simpel te verdedigen' (binnenkant dekken, niet door het midden uitverdedigen etc.) en traint op zijn voorzetten, heb je een zeer goede linksback.

Inderdaad talent waarbij onduidelijk is wat zijn niveau/ plafond gaat zijn, ik snap dat Utreg dit soort spelers aantrekt. Verwaarloosbaar risico en wie weet wordt hij een succes!

Voor mijn gevoel voor het eerst in jaren weer eens een goed doordachte aankoop. Vind dit een goede jonge speler en precies op de positie waar we al jaren een goede speler kunnen gebruiken.

25 april 2023 om 05:59

Booth en Timber transfervrij aantrekken was niet doordacht?

25 april 2023 om 09:36

Je hebt gelijk hoor. Het was redelijk kort door de bocht. We kunnen natuurlijk wel stellen dat de meeste spelers over(schat) de top zijn en vaak voor de verkeerde positie worden gehaald. En natuurlijk af en toe zit er wel een parel tussen. Bozdogan hoort ook in dat rijtje.

25 april 2023 om 09:58

Ik hoop dat de koopoptie van Bozdogan wordt gelicht echt een goede speler voor FcU. Hopelijk laten ze Maeda wel terugkeren naar Japan, daar zie ik geen directe aanwinst in.

Ramon Hendriks zou ik mogelijk nog het voordeel van de twijfel willen geven hoe denk jij daar over?

25 april 2023 om 16:58

Bozdogan kan zeker een drijvende kracht worden. Samen met een fitte booth kunnen ze heel belangrijk zijn. Hendriks zeker voordeel van de twijfel en hopelijk word hij samen met Jago topfit. Dan heb je gewoon een prima verdediging. Maar word ook echt tijd om door te selecteren.

Hele goede zet van Utrecht. Absoluut een versterking voor de backpositie. Had stiekem verwacht dat hij naar België of Frankrijk zou gaan. Van Seumeren zal hem wel een goed salaris geboden hebben. Maar in de toekomst gaat Utrecht aan deze international zeker nog geld verdienen.

Goed gehandeld en transfervrij. Aanvallend sterk en verdedigend wisselend. Maar die jongen is begin 20 en nog jong. Prima gedaan Utrecht

Weg omhoog? Mwa oke een traptrede omhoog. Heeft altijd voor ons gestreden dus gun het hem van harte, bij fcu betalen ze waarschijnlijk net 50/100k meer. Wel weer slecht dat ze altijd transfervrij vertrekken. NEC kan sws wel wat beters gebruiken op deze positie. Was in de ED niet super.

25 april 2023 om 02:46

Utrecht is een grotere club dan NEC, dus prima stap omhoog. Dat FCU dit jaar wat minder is, zegt niets.

25 april 2023 om 06:22

Boekhoorn,
je hebt gelijk dat onze club met regelmaat spelers transfervrij laat vertrekken. Dit levert de club dus niks op en kunnen dan niks oppotten en ervoor terugkopen.
Maar dat je Utrecht maar een traptrede hoger vindt, vind ik dan weer vreemd.
Utrecht strijdt altijd mee om een Europese ticket waar NEC alles op alles moet zetten om in de eredivisie te blijven. Bij Utrecht vaak zeer goede spelers en trainers en wij vaak net-niet spelers en trainers als Meijer hebben. De potentie bij Utrecht is zichtbaar groter en ook het salaris zal een stuk “proffesioneler” zijn dan bij ons NEC!
Er moet wat gebeuren om die Euro’s eens binnen te halen bij een vertrek van spelers. Misschien dat we dan wél kunnen investeren in goede spelers ipv die net-niet spelers of hopen op een lichtpuntje uit de jeugd.

25 april 2023 om 07:28

Bijna helemaal mee eens. Punt is wel dat beleid bij Utecht beter kan. Dost loopt te klagen en je merkt dat niet alles koek en ei is. Investeren en een goed team bouwen in plaats van oude vergane glorie terug halen.

25 april 2023 om 10:40

Sportsfan, ik doel inderdaad meeet op beleid. Utrecht is nu nog zeker een stap omhoog. Maar we weten niet wat NEC komend jaar gaat doen Dat we nog mee gaan strijden om degradatie lijkt me heel erg sterk. Stadion plannen ligger er ook. Maargoed, ik kom vaak bij fcu vanwege werk. Op dit moment is het nog zeker een stap omhoog. Maar qua ambitie vind ik het minimaal

25 april 2023 om 11:29

Utrecht is in alles groter, beter en mooier dan een nec natuurlijk.

Vind nec leuk, en hoort in de eredivisie.
Maar kijk de potentie, en waar je kan wonen.

25 april 2023 om 12:54

Waar je kunt wonen?
Nooit in Nijmegen geweest? Geweldige stad jonguh!
Wat mooier is heeft met smaak te maken. Jouw smaak is anders dan die van mij bijvoorbeeld.
NEC hoort net als alle anderen te spelen naar hun kunnen. Als ze genoeg punten hebben dan blijven ze terecht in de eredivisie en komen ze tekort dan degraderen ze terecht naar de eerste divisie.
Vind het altijd gelul als er gezegd wordt dat een club ergens per se hoort.
Voetbal gaat om prestaties en niet om een gevoel of mening😉

Hij stond bij Twente ook op het vizier en had graag transfervrij zien komen. Mooie aanwinst voor Utrecht denk ik.

Een prima stap voor Souf, denk ik. Ik hoop dat hij het supergoed gaat doen bij Utrecht! Aan z'n inzet zal het in ieder geval niet liggen. Hopelijk zien we 'm volgend seizoen weer een wedstrijdje in de Goffert!

Erg blij dat ze Souffian El Karouani transfervrij weten aan te trekken. Op de linksbackpositie hadden we niks achter de hand. Viergever moet je niet op die positie willen neerzetten. Daarnaast loopt Warmerdam uit zijn contract en is het nog niet zeker dat hij een nieuw contract zal ontvangen.

Nu hoop ik dat ze ook nog een goede rechtsbuiten en spits erbij halen voor volgend seizoen.

Hopende dat wij dan Warmerdam kunnen ophalen bij Utrecht (mits we erin blijven)
Warmerdam zal toch eerst ritme moeten opdoen na zijn zware blessure.
Dat is een beetje de vijver waar wij als Emmen in zitten.

Warmerdam en Bas Dost, zou al een prima set zijn.

25 april 2023 om 12:33

Vind ik toch wel erg optimistisch voor Emmen. Waarom zou iemand die een uitblinker was bij FC Groningen naar Emmen gaan? Dost lijkt inderdaad te kunnen lukken, indien ze in de Eredivisie blijven.

25 april 2023 om 20:46

Omdat hij zwaar geblesseerd is, een concurrent komt en hij bij Emmen (met hopekijk geluk) in de eredivisie kan blijven spelen.

26 april 2023 om 13:52

Hmm ik zie hem ook wel bij een Heerenveen, Vitesse of NEC komen dan, lijkt hij me zeker goed genoeg voor. Al weet ik niet of hij binding heeft met Groningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren