Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een vriend vroeg me: ‘Denk je dat je ooit landskampioen zult worden?’’

Laatste update:

Kasper Schmeichel stond als tiener bekend als een echt toptalent, maar gezien zijn carrièreverloop lag het niet in de lijn der verwachting dat hij op een dag kampioen van Engeland zou worden. Toen hij nog onder contract stond bij Manchester City (2004-2009) was die club nog niet overgenomen en na omwegen bij Notts County en Leeds United belandde de Deen in 2011 bij Leicester City.

/

Met die club kwam hij eerst uit in de Championship en na drie jaar op het tweede niveau volgde er promotie. De rest van het verhaal is bekend: vorige week pakte Schmeichel met the Foxes tot veler verbazing de landstitel. “Het is wel grappig: vorig jaar brak ik mijn voet en sprak ik in Denemarken met wat kinderen over motivatie. Ik kwam toen een foto tegen van mezelf waarop ik op Old Trafford naast de landstitel poseerde.”

“Een vriend vroeg toen aan me: denk je dat je zelf ook ooit landskampioen wordt? Ik zei tegen hem dat ik er wel eens van had gedroomd, maar dat ik het niet zeker wist. Hij zei toen: als je het zelf niet gelooft, gebeurt het ook nooit. Vanaf dat moment heb ik steeds gezegd dat het er op een dag best van zou kunnen komen”, aldus Schmeichel. “Ik gebruikte die foto bij die kinderen en zei toen: de volgende keer dat je me met deze prijs ziet, heb ik ‘m zelf gewonnen.”

“Ik had alleen niet gedacht dat het al zo snel zou gebeuren, haha!”, zegt Schmeichel trots. “Het is gewoon verbazingwekkend. En dat is ook de schoonheid van voetbal: alles is mogelijk. Dit is echt een droom die werkelijkheid is geworden”, aldus de 29-jarige doelman. Zijn illustere vader Peter won in zijn loopbaan in totaal vijfmaal de Premier League met Manchester United. Ook hij was 29 toen hij het voor het eerst deed.

Denk je dat Kasper Schmeichel nog meer landstitels zal winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kasper heeft zich jarenlang onder druk gevoeld omdat hij altijd vergeleken werd met zijn vader, hopelijk zijn deze tijden nu voorbij en kan hij nog 5 a 6 jaar op topniveau spelen want het is hem gegund, heeft ondertussen zowat de hele engelse voetbalpiramide doorlopen

13 mei 2016 om 10:53

Die druk zal altijd blijven. En dat maakt het duizend keer knapper dat hij nog steeds top kan presteren met deze druk.

Als Kasper volgend seizoen met Leicester een aantal degelijke wedstrijden in de CL keept, komt er wellicht nog wel een interessante club. Dit zal geen topper zijn, maar wie weet wel een sub-toppertje uit Duitsland bijvoorbeeld (denk aan Schalke).
Zeg nooit nooit!

13 mei 2016 om 10:41

wrm schalke sorry maar dat zou ik liever bij leicester blijven

13 mei 2016 om 11:20

Als hij gaat en dat is echt een grote als, zie ik hem Engeland niet verlaten.

Misschien besluit hij wel gewoon nog jaren actief te blijven bij Leicester.
Droom scenario zou natuurlijk een vertrek van De Gea bij Man U zijn en dat hij in zijn vaders voetsporen kan treden.

Eerst maar eens afwachten of hij het niveau van de CL aankan, en met Denemarken in de kwalificatie overeind blijft voor het WK.

13 mei 2016 om 11:46

Als hij ieder seizoen keeped zoals dit seizoen, kan die makkelijk een topclub aan. Leicester heeft ook echt veel te danken aan deze keeper

Dit zal de vervanger worden van de Gea denk ik. Dan is de cirkel rond

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren